Şimdi Ara

Güç Kaynağı ilgili soru-2 (önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım bazen shutdown oluyor ve shutdown olduktan sonra hemen tekrar çalıştırdığımda yaklaşık 5 saniye kadar tüm donanıma elektrik gidiyor, ondan sonra tekrar shutdown oluyor..tekrar çalıştırmak istediğimde yine aynısı oluyor.sonra 1-2 dakika bekliyorum.tekrar çalıştırıyorum bu sefer normal biçimde açılıyor.

3 gün önce ekran kartını değiştirip 256 mb ati radeon xt 9600 aldım.bu sefer her oyun oynayışımda bir süre geçtikten sonra önce kitlenip 2 saniye sonra shutdown olmaya başladı..
    ondan sonra yine aynı terane...tekrar çalıştırmaya kalktığımda 5 saniye tüm doanaıma güç gitmesi ve tekrar shutdown olayı..yine 1-2 dakika bekleyip çalıştırdım,bu sfer düzgün açıldı.
    ben de güç kaynağımın yetersiz olduğuna dair teşhis koydum.gittim thermaltake hakiki 300 wattlık güç kaynağı satın aldım tam sorunum geçti diye umutlanırken yine bir oyun oynama esnasında shutdown olayı ile karşılaştım.
    Asıl sorun nedir ? Bu shutdownlar nerden kaynaklanıyor? Yardımlarınıza ihtiyacım var,şimdiden teşekkür ederim.saygılar...

• anakartında sorun olabilir mesela bir kısa devre yada bıos ta bilgisayarın kapatılacak ısı değerleri çok düşük ayarlanmış olabilir ve bu yzdende bilgisayar hemen kapanıyor olabilir bir kontrol et istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi powerstorm -- 22 Ağustos 2004, 3:51:32 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jared -- 22 Ağustos 2004, 11:03:24 >
  • sorunun büyük olasılıkla sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum çünkü dün intel active monitor ile yaptığım sıcaklık testlerinde program direkt alarm verdi, processor ve sistem cayır cayır yanıyordu,tüm ibreler kırmızı bölgedeydi.bu işlemci daha önceden hiç bu kadar ısınmazdı herhalde termal pasta işlevini yitirdi onu da yenilemek gerekebilir.intelin amdlerde olmayan bir "overheat protection" olduğunu biliyorum.bu otomatik kapanma işlemi overheat protection yüzünden de olabilir,çünkü tekrar açmaya çalıştığım da 1-2 dakika geçmeden müsade etmiyor,o sırada açılma işleminin gerçekleştirilmesi için işlemcinin ısısının biraz dinmesini bekliyor herhalde...
  • güç kaynağımı kısa süre önce değiştirdim ve thermaltake hakiki 300 wattlık güç kaynağı aldım.thermaltake dandik bir güç kaynağı değildir.problem ise güç kaynağındn kaynaklanmıyor bunu en yukarıda belirtmiştirm.ayrıca sorun halloldu,problem tamamen,işlemeinin üzerindeki fanın yeterli hızla dönmemesinden kaynaklanıyormuş.fanı alıp üzeridenki tüm toz parçacıklarından arındırdıktan sonra sprey ile tatbik edilen ince makine yağlarından sürdüm.takır takır çalışyıor ve sistem sıcaklığı ile işlemci sıcaklığı normale döndü.bu zamana kadar kasanın içini açıp fanı konrtol etmek,aklıma gelmediyse tüm kabahat benim :) masraf yaptık bir de güç kayanağı için...
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.