merhaba, 1 yıldır abra a7 v6.1.1 kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu ama artık fps sürekli 45 civarında. MSİ afterburner ile gpu çalışıyor mu diye bakıyorum neredeyse yüzde sıfır çalışıyor. Ama nvidia denetim masasında bildirim alanında gpu etkinliği simgesi görüntüle diyorum oradan bakınca açtığım uygulamanın gpu yu kullandığını söylüyor. Bu arada oyunları nvidia expirience de optimize edip oynuyorum 1 yıldır yaptığım gibi. Seçtiğim grafik ayarlarında sıkıntı yok yani.
Sorunu düzeltmek içinse şunları yaptım. +Ekran kartı güncellemelerini tekrardan yaptım. +Ekran kartı driverlarını sildim tekrar kurdum. +Hem nvdia hem intel driverlarını sildim tekrar kurdum. +PC format attım. +Nvidia denetim masasında oyun için yüksek performanslı nvdia işlemcisi seçeneğini işaretledim. +Belki fan yetmiyor ısınıyor dedim fanı turbo modda çalıştırdım. +Oyunu very high dan high ayarlara düşürdüm hiç bir etkisi olmadı. ki aylardır very high ta oynuyordum.
Kısacası beni kanser etti her şeyi denedim gibi geliyor ama gene de bir umut yazayım dedim. şimdiden teşekkürler.