Şimdi Ara

GTX960 Vatanbilgisayar geri iade (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
0
Favori
4.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Format attım , güncel driver kurdum temiz bir şekilde CS:GO girdim 200 fps gördüm daha sonra FurMark Benchmark test indirdim testi çalıştırdığım anda reset atıyor makine. Format önceside aynı sorun vardı yine var. Önceki kartım olan 7750 ile aynı testi yapıyorum reset sorunu yok fakat bu kartla nedense reset atıyor. Vatanbilgisayarı aradım ürünü aldığım satış danışmanı ile görüştüm durumu anlattım servise yollayıp süreci hızlandırmaktan başka bir şey yapamam dedi. Tanıdık diyebilirim onun için çünkü monitörümü de ondan almıştım sıkıntılarının hepsini bir kağıda yaz dedi bunu özellikle istedi bizde ki form 4 satırlık büyük ihtimal oraya sığmayacak ben ek olarak senin kağıdınıda yollayacağım dedi. İnternet kafede taktığım kasanın işlemcisi fx4100 dü o bile darboğaz yapmadı gta5 oynadım 45 dakika. Hiç bir şey anlamadım bu işten. Yapacak bir şey yok yollayacağım servise ve iade isteyeceğim eğer stokta olursa r9 380 alırım ilk nvidia ile buluşmam hiç hoş olmadı oysa ki hakkında hep iyi şeyler duymuştum :)

• Güç kaynağın nedir?
    Düzeltme: Belirtmişsin zaten VS550ymiş.

Tek bir programda reset ise, format sonrası oyunlarda sıkıntı yoksa kafana takma.
    Program kaynaklı sorun olabilir.
    Görüldüğü üzere kartın düzgün.
    Boşu boşuna servis ile uğraşıp zamanını harcayıp sinirini yıpratma.
    Sorunsuz ürün için sorun sahibi olma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 23 Temmuz 2015; 15:17:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphion

Güç kaynağın nedir?
    Düzeltme: Belirtmişsin zaten VS550ymiş.

Tek bir programda reset ise, format sonrası oyunlarda sıkıntı yoksa kafana takma.
    Program kaynaklı sorun olabilir.
    Görüldüğü üzere kartın düzgün.
    Boşu boşuna servis ile uğraşıp zamanını harcayıp sinirini yıpratma.
    Sorunsuz ürün için sorun sahibi olma.

Hocam Youtube'da benim işlemci ile birlikte kullanıp video atmış 2-3 tane kullanıcı var en basit olarak CS:GO 250 fps sabit oynuyorlarken dm serverlarda ben 15 farklı server denedim sürekli 120-200 arası ve hep değişken değerler smoke falan atılınca drop yaşıyorum. Arma II Dayz oynayamadım bile reset yüzünden. Şimdi Steam üzerinden 3DMark Demo indiriyorum onda test edeceğim. Vallahi sinirim yıpranacağı kadar yıprandı ve artık halimde kalmadı uğraşacak.

• iyi de başka bilgisayarda kart sorunsuz diyorsun.
    Kartı servise versen senin makinana uygun hale getirmeyecekler ki.
    Makinanda başka bir sıkıntı var belli ki.
    Bence bunun üzerine odaklan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Heisenberg

14 gün içinde koşulsuz iade hakkınız var.

Mağazadan alınan üründe seçerek aldığım için maalesef yokmuş öyle bir hakkım ama çok saçma dediğim gibi deneyip vermediler ki bana o ürünü raftan aldı verdi ne farkı var diğer satışla hiç bir şey anlamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suphion

iyi de başka bilgisayarda kart sorunsuz diyorsun.
    Kartı servise versen senin makinana uygun hale getirmeyecekler ki.
    Makinanda başka bir sıkıntı var belli ki.
    Bence bunun üzerine odaklan.

Vallahi artık derman kalmadı uğraşacak. Kart o taktığım bilgisayarda daha iyi çalıştı fakat benim bilgisayarım o taktığım bilgisayardan daha iyi. PSU'm daha yüksek işlemcim daha yüksek ram daha yüksek anakart daha iyi tüm parçalar daha iyi. Çözüm önerin deneyeyim benim aklıma gelmiyor artık ne yapacağım :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Heisenberg

Mağazadan da olması gerekiyor normalde.

175'i arayarak sordum nasıl yol izleyeceğimi onlar da aynı şeyi söyledi servise yollayıp servis arızalı ürün raporu yolladığı taktirde iade alabiliyormuşum.20 iş günü sonunda mı içinde mi orasını bilmiyorum.
  • Bu arada işlemcinin termal macununu yenilesem mi ? Baya bir oldu süreli tam hatırlayamıyorum. Ne kadar sürede değiştirilmesi gerektiğini de bilmiyorum.
  • Bence sorun ekran kartının yeterli enerjiyi alamıyor olmasından. Ekran kartına yüklendiğinizde sistem reset atıyorsa genelde konu güç ile ilgilidir. Güç kaynağınızda problem yoksa ekran kartı güç bağlantılarını kontrol edin.

Aşağıdaki konuda da benzer sıkıntı yaşanmış, çözümü bu şekilde olmuş:
    http://forum.donanimhaber.com/m_108065045/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluetooth81

Bence sorun ekran kartının yeterli enerjiyi alamıyor olmasından. Ekran kartına yüklendiğinizde sistem reset atıyorsa genelde konu güç ile ilgilidir. Güç kaynağınızda problem yoksa ekran kartı güç bağlantılarını kontrol edin.

Aşağıdaki konuda da benzer sıkıntı yaşanmış, çözümü bu şekilde olmuş:
    http://forum.donanimhaber.com/m_108065045/tm.htm

Denediğim kadefeki PSU 500W idi. 12v kanalına 400lü bir değer sağlıyordu. O makinedede açtım özellikle fakat hiç reset atmadı.

• Eğer 14 günü geçmediyse direk iade hakkın var benim başıma gtx 770 de gelmişti durmadan kapanıyordu falan filan geri götürdüm 4-5 gün içinde dönüş yaptılar iade yada değişim diye.
  • sturmxxx S kullanıcısına yanıt
    Driver problemi olabilir birkaç farklı driver yükleyerek deneyin temiz kurulumla psunun yetmemesi gibi birşey biraz zor olur. Cs GO daki fpsler normal olabilir online oynuyorsanız fazlada kişi varsa normaldir intelde bariz daha fazla fps veren bir oyun zaten
  • Asil sorunun dar bogaz yasiyorsun.Res atma sorunuda frekans uyuşmazlığı kaynaklanıyor aynı sorunu fx 6300 e gtx 970 takinca yasadim.Denemek amacli taktim nasil oluyormus diye res cekmeye baslafi o.c yaptim yine res atti.Sonra 8350 ye gecince res olayi gitti. Fakat +105 o.c cekersem cekirdeklere 8350 de de res atiyor. Ayni ekran kartini i7 4790k baglayinca +150 bile uzerine cikabiliyorduk. Kisacasi tecrube edinmis olduk bu denemelerle :)Ayrica bende uzun sure vs550 kullandim 8350 gtx970 vs550 ile kullandim o.c yaparak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin gibi iade edebilirsin , yok arızalıysa sadece iade edilir gibi bir durum yok, inventustan z77a gd65 almıştım bozulmuştu garantiden yapılır mı yapılmaz mi diye belirsiz bir cevap gelmişti sonra bende olur olmaz diye vatandan msi z77a gd45 almıştım baktım iki gün sonra inventustan yeni anakartım geldi bende iki gün için bu vatandaki kartı kullanmıştım koşulsuz iade ettim sorun çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 23 Temmuz 2015; 19:08:23 >
  • Kardes, cs'de 200 degil 120 fps almanın sebebi fx 6300'ün single core'da cok cok zayıf olması.

O tarz oyunlar icin ht'siz pentium islemci kullanılsa dahi fx 6300den daha fazla performans vermezse ben bir sey bilmiyorum.

Fx 6300'ün esas kabiliyetini multicore oyunlarda görürsün. Battlefield 4, Crysis 3 gibi.

Bu yüzden burada yıllardır aynı seyi söylüyorum amd cogu zaman ucuzdur f/p'dir evet ama eger multi-core optimizeli oyunlar tercih ediliyorsa.. Aksi halde benzer bütcede i3 alınsa cok daha fazla performans alınır. Özellikle bizim milletin sıkca oynadıgı cs,lol, ets2, skyrim gibi oyunlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 23 Temmuz 2015; 19:32:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

İstediğin gibi iade edebilirsin , yok arızalıysa sadece iade edilir gibi bir durum yok, inventustan z77a gd65 almıştım bozulmuştu garantiden yapılır mı yapılmaz mi diye belirsiz bir cevap gelmişti sonra bende olur olmaz diye vatandan msi z77a gd45 almıştım baktım iki gün sonra inventustan yeni anakartım geldi bende iki gün için bu vatandaki kartı kullanmıştım koşulsuz iade ettim sorun çıkmadı

İstediğin gibi iade filan EDEMEZSİN . Bu tamamen iade alan firmanın suçudur ve bu durumu suistimal eden kullanıcının suçudur . Vatanda kutusu zarar görmüş iade gelmiş vs. gibi bir uygulama yok her ürünü sıfırmış gibi yerine koyuyorlar . 3 yıl önce vatandan aldığım HD7850'nin içinden cd'ye çekilmiş office çıkmıştı . Vatanın suçu bu iade almasalardı diyebilirsiniz ama keyfi iade edip başka insanları sinir krizlerine sokmak adiliktir . Yıl olmuş 2015 çoğu donanım ürününde koruma bandı bile yok insanları kazıklamaktan başka birşey değil . Yasamızın da ciddi derecede problemli olduğunu düşünüyorum internet alışverişlerindeki çoğu üründe keyfi iade hakkı kesinlikle kaldırılmalı (ayıplı , hasarlı ürünü ayrı tutuyorum)

• Monitörün çözünürlüğü kaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Rainmaker

Monitörün çözünürlüğü kaç

1920x1080 Aoc i2369v LED-IPS
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Kardes, cs'de 200 degil 120 fps almanın sebebi fx 6300'ün single core'da cok cok zayıf olması.

O tarz oyunlar icin ht'siz pentium islemci kullanılsa dahi fx 6300den daha fazla performans vermezse ben bir sey bilmiyorum.

Fx 6300'ün esas kabiliyetini multicore oyunlarda görürsün. Battlefield 4, Crysis 3 gibi.

Bu yüzden burada yıllardır aynı seyi söylüyorum amd cogu zaman ucuzdur f/p'dir evet ama eger multi-core optimizeli oyunlar tercih ediliyorsa.. Aksi halde benzer bütcede i3 alınsa cok daha fazla performans alınır. Özellikle bizim milletin sıkca oynadıgı cs,lol, ets2, skyrim gibi oyunlarda.

Hocam aynı işlemci ile benden kat kat yüksek fps alıyorlar :/ hadi CS'yi geçtimhttps://www.youtube.com/watch?v=UAovChqmvTU bu videodaki hiç bir benchmark testinde aynı fpsi almıyorum sürekli 20-30 düşük alıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sturmxxx

quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

Kardes, cs'de 200 degil 120 fps almanın sebebi fx 6300'ün single core'da cok cok zayıf olması.

Hocam aynı işlemci ile benden kat kat yüksek fps alıyorlar :/ hadi CS'yi geçtimhttps://www.youtube.com/watch?v=UAovChqmvTU bu videodaki hiç bir benchmark testinde aynı fpsi almıyorum sürekli 20-30 düşük alıyorum.

hocam monitörünüz 60 tan fazla göstermiyor zaten ha 100 ha 150

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.