Bu çipsetlerde slotları olmayanlarda PCI laneden UEFI boot desteği yok hocam. Olsa bile PCI gen2 var bu anakartlarda. 2GB/sn teorik limiti var, ki oraya bile ulaşmak zor. SATA uyumlu ssd almalısınız. @MbayeDiagne |
Gtx 950 Msi 800 TL aldım iyimidir. (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: oguz298Bu çipsetlerde slotları olmayanlarda PCI laneden UEFI boot desteği yok hocam. Olsa bile PCI gen2 var bu anakartlarda. 2GB/sn teorik limiti var, ki oraya bile ulaşmak zor.
SATA uyumlu ssd almalısınız. @MbayeDiagne
Alıntıları GösterGene yüksek hız alır. Ben Legacy modunda kullanıyordum. UEFI olması için BIOS modlanması lazım, yoksa BIOS'ta UEFI veya legacy olarak disk görünmez.
AM3+ PCIe3 anakartlar vardı ama arkadaşın PCIe 2 doğru.
-
Aynen öyle, zaten dönüştürücü vs hızını düşürebilir m2'nin tam bilgim yok. Bi de dönüştürücüyle takılsa anakart tanıyacak mı m2'yi o da var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Mustang2007Aynen öyle, zaten dönüştürücü vs hızını düşürebilir m2'nin tam bilgim yok. Bi de dönüştürücüyle takılsa anakart tanıyacak mı m2'yi o da var
Dönüştürücü hız düşürmüyor. Hızı düşüren veya tam hız almanı sağlayan olay PCIe2 veya 3 mü olayı. 3 ise tam hız olur (3.8 GB/s civarı).
Direk PCIe den olduğu için bir sıkıntı olmuyor.
-
Nasil modlanir bios benim bios ekrani eski mavi ekran ahci modu raid modu var sata 3 u destekliyor -
quote:
Orijinalden alıntı: MbayeDiagne
Nasil modlanir bios benim bios ekrani eski mavi ekran ahci modu raid modu var sata 3 u destekliyorKafa karıştırmaya gerek yok. M2 ssd oyun için kullanmayacak mısın?
-
http://www.gigabyte.com.tr/products/upload/products/2383/3b652b3c_5.png
Pci ex 16 x var ekran kartina takili
Altinda 8x var
En allta pci ex 4 yaziyor
http://www.gigabyte.com.tr/products/upload/products/2383/3b652b3c_5.png
-
Oyun icin hocam -
https://www.youtube.com/watch?v=dBfGhFs2oRw&feature=youtu.be
Bu adamin yaptiklarinimi yapmamlazim -
quote:
https://www.youtube.com/watch?v=dBfGhFs2oRw&feature=youtu.be
Bu adamin yaptiklarinimi yapmamlazimSen adaptör al, diski tak ve herhangi bir PCIe slota tak (Ekran kartının altındaki tercihen). Windows 10 algılar onu, sonra videodaki gibi disk oluştur (yeni disk alınca genelde formatsız geliyor, o yüzden bilgisayarım yazan yerde göremezsin).
-
Kardesim nvme alip aparatla uğraşma, pcl expressden takinca anakartin onu gormesi boot etmesi için bios modlaman lazim felan. O sisteme sata 3 ssd rahat yeter al geç hdd baglar gibi bagla. -
Boot edilebilir olmasi için modlu bios kurmasi gerekmiyor mu ? -
Ekran kartinin performansini dusurdugu dogurmu -
quote:
Orijinalden alıntı: general4242
Boot edilebilir olmasi için modlu bios kurmasi gerekmiyor mu ?Eğer işletim sistemi için kullanıcılaksa BIOS mod gerekiyor ama depolama için kullanıcak ise kullanılan işletim sisteminde NVMe sürücüleri yüklü olması gerekiyor. Windows 10'ta buna gerek yok, kendisi ile geliyor ama Windows 7'de yüklenmesi gerekli. Bu şekilde Windows'ta disk görünür, tabi BIOS'ta bu diskler görünmez. Modlanması lazım BIOS'ta görünmesi için.
-
Bios mod dediginiz yukaridaki video mu ben isletim sistemi + oyun kurucam 480 gb liga -
Hovam adam donma kasmadan şikayetçi windowsu ssd ye kurmayacaksa ne anlami var sadece depolama mi yapsin oyun mu kursun yine surunecek adam windows hdd de oldugu için -
quote:
Ekran kartinin performansini dusurdugu dogurmuPCIe x4 yazan slota takarsan bir şey olmaz. RTX 3080 gibi bir şey kullanmadığın için performans düşüsü yaşaman veya hissetmen zor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: general4242
Hovam adam donma kasmadan şikayetçi windowsu ssd ye kurmayacaksa ne anlami var sadece depolama mi yapsin oyun mu kursun yine surunecek adam windows hdd de oldugu içinBaştaki yorumlar da SSD ile NVMe SSD fiyatları aynı yazdığı için bunları yazmıştım. NVMe SSD'ye oyunları kurunca zaten HDD üzerindeki yük kalkacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X