Şimdi Ara

GTX 660 ti için psu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
4.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yeterlidir, zaten GTX660Ti GTX275'e göre çok daha az güç tüketir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir_74

Arkadaslar 550 watt (coolmaster kasasin icinde bulnan fsp marka psu)660 ti msi, zotac oc versiyonlari icin yeterlimidir yada duz 660 ti icin. Suanki pc sistemim ise i5 750 zotac gtx 275

Yeter güzel kardeşim sli'ına bile yeter,saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENDE MSI GTX560 Tİ TWİNFROZR O.C. VAR VE GÜÇ GÖSTERGELİ HİGHPOWER 560W GÜÇ KAYNAĞI VAR UNİGİNE HEAVEN 3.0 FULL DE KASTIRIYORUM MAX 230 WATT GÖSTERİYO OYUNLARDA O KADAR BİLE DEĞİL GEL SEN HESAPLA GÜÇ KAYNAĞI OLAYI FAZLA ŞİŞİRİLİYO FAZLA ABARTILIYO YOK ŞU KADAR ALIN BU KADAR ALIN HOCAM SEN 600W GÜÇ KAYNAĞI İLE BIRAK O KARTI ÇALIŞTIRMAYI SLI BİLE YAPARSIN RAHATLIKLA GÜVEN BANA GÜÇ KAYNAKLARINA FAZLA PARA VERMEYİN UÇAK ÇALIŞTIRMIYCAKSINIZ SONUÇTA
  • hocam basit bir hesap tarifi yapayım size.

kasada 4 fan olsun+hdd+ram+anakart+dvd-r=bunların en fazla 50wat elektrik tüketimi olduğunu varsayalım.

işlemcinizin tpi değeri 95wat+50 wat daha tam yükte harcadığı akımı varsayalım=145 wat

ekran kartının güç tüketimi: 150 wat tpi+tam yükte 85 wat daha güç tükettiğini varsayalım=235 wat

hepsini toplayalım sisteminizn 430 wat tam yükte güç tüketimini var,güç kaynağımızın resmi sitesine girip yada kasamızı açarak 12v kanalından gelen akımın bu değerin altında olmadığına kanaat getirirsek,yeni bir güç kaynağına ihtiyaç duymacağız demektir.

not:ben genelleme yaptım,google amcadan ufak bir araştırmayla bileşenlerinizin tam yükte güç tüketimlerini bulabilirsiniz.overclcok yapacaksanız bu değerler illaki değişecektir,ileriyi düşünüp 12v kanalından gelen akımın yüksek olması yararımıza olacaktır.saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T13K0L -- 6 Ocak 2013; 19:05:07 >

• sorun yok yola devam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CnZ

Emin olmak için 6850'nin power gereksinimini araştırabilirsin. GTX660Ti da ondan max 50w daha fazla çeker.

http://www.hwcompare.com/13188/geforce-gtx-660-ti-vs-radeon-hd-6850/

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_660_Ti_Power_Edition/26.html

Bu linklerden güç tüketim değerlerine bakabilirsin.
    Bu arada 600w kaliteli veya kalitesiz olsun, ne kısa ne uzun vadede o karta sorun çıkartmaz rahat ol.

sen o kartı , tak bakalım codegen 600W psuya . bak bakalım psu yanıyor mu yanmıyor mu

ne saçma bir ifade "kaliteli veya kalitesiz olsun farketmez"

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Emin olmak için 6850'nin power gereksinimini araştırabilirsin. GTX660Ti da ondan max 50w daha fazla çeker.

Bu arada 600w kaliteli veya kalitesiz olsun, ne kısa ne uzun vadede o karta sorun çıkartmaz rahat ol.

sen o kartı , tak bakalım codegen 600W psuya . bak bakalım psu yanıyor mu yanmıyor mu

Öncelikle tavrında ve yorumundan rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Bilip bilmeden yorum yapan senin gibi insanlar keşke bu forumda yer almasalar.

Gelelim konuya;
    Kalitesiz PSU kaliteli ekran kartı taktığında yanan PSU demek değildir.
    Kaliteli olarak bildiğimiz Cooler Master, Corsair, Seasonic gibi markalar PSUlar'ında %80 üzeri verimlilik sağlarken "kalitesiz" diye tabir ettiğim PSUlar %70-75 civarına kadar çıkar bu da 420-450 watt eder.
    Üzerinde 600 watt yazıp da 400'den aşağı güç verecek "kalitesiz" bir PSU bulamazsın.
    660ti yük altında maksimum 160watt, 2600k gibi bir işlemci de yük altında maksimum 120watt harcadğını düşünürsek, eğer toplama kabiliyetin varsa 600watt kalitesiz bir psu'nun bile bu sınırlar dahilinde kaldığını görürsün.

Ayrıca 550wattlık "kalitesiz" psularla uzun vadede gayet rahat 6850 kullanıldığını da gördüğüm için ona göre de karşılaştırma yapabiliyorum.

• quote:

quote:

quote:

Öncelikle tavrında ve yorumundan rahatsız olduğumu söylemek istiyorum. Bilip bilmeden yorum yapan senin gibi insanlar keşke bu forumda yer almasalar.

Gelelim konuya;
    Kaliteli olarak bildiğimiz Cooler Master, Corsair, Seasonic gibi markalar PSUlar'ında %80 üzeri verimlilik sağlarken "kalitesiz" diye tabir ettiğim PSUlar %70-75 civarına kadar çıkar bu da 420-450 watt eder.
    Üzerinde 600 watt yazıp da 400'den aşağı güç verecek "kalitesiz" bir PSU bulamazsın.
    660ti yük altında maksimum 160watt, 2600k gibi bir işlemci de yük altında maksimum 120watt harcadğını düşünürsek, eğer toplama kabiliyetin varsa 600watt kalitesiz bir psu'nun bile bu sınırlar dahilinde kaldığını görürsün.

Ayrıca 550wattlık "kalitesiz" psularla uzun vadede gayet rahat 6850 kullanıldığını da gördüğüm için ona göre de karşılaştırma yapabiliyorum.

bakın yanlış biliyorsunuz öncelikle ,yanlış bilmeniz önemli değil ama bu tutumunuzda ısrarcı olmanız kötü .

Kaliteli psuların içerisinde kısa devre koruma üniteleri , daha sağlam katı kapasitörler , sağlam devreler kaliteli kontrolcüler bulunur ve tabii ki verimlilik olayı . Kalitesiz psuyu bir Enermax ya da Seasonic ile bir kefeye de sakın koyayım demeyin.

Kalitesiz psularla kullanmış olman demek , başkalarının da onu sorunsuz kullanabileceği anlamına gelmez

Senin sistem bileşenlerin ile herkesin sistem bileşenleri aynı değil . ROG serisi anakartlar bile diğerlerinden fazla güç çeker , gereksinimleri gereği ...

bu yüzden aşırı rahatsız oldum bende o ifadenden dolayı ne demek kaliteli ve kalitesiz psu farketmez .

Kalitesiz psular üzerinde yazdıkları değerleri veremez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 7 Ocak 2013; 23:52:09 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gelelim konuya;

bakın yanlış biliyorsunuz öncelikle ,yanlış bilmeniz önemli değil ama bu tutumunuzda ısrarcı olmanız kötü .

Kaliteli psuların içerisinde kısa devre koruma üniteleri , daha sağlam katı kapasitörler , sağlam devreler kaliteli kontrolcüler bulunur ve tabii ki verimlilik olayı . Kalitesiz psuyu bir Enermax ya da Seasonic ile bir kefeye de sakın koyayım demeyin.

Kalitesiz psularla kullanmış olman demek , başkalarının da onu sorunsuz kullanabileceği anlamına gelmez

Senin sistem bileşenlerin ile herkesin sistem bileşenleri aynı değil . ROG serisi anakartlar bile diğerlerinden fazla güç çeker , gereksinimleri gereği ...

bu yüzden aşırı rahatsız oldum bende o ifadenden dolayı ne demek kaliteli ve kalitesiz psu farketmez .

Hocam farklı bir düşüncen varsa veya katılmıyorsan, ben bu yoruma katılmıyorum deyip kendininkini belirtirsin.

Yazdıklarına ben katılmıyorum, seninle daha fazla münakaşa etmek de istemiyorum.
    Senin düşüncene göre;
    ECS veya Wibtek anakart işimizi görse de ASUS, MSI alalım.
    Codegen bize yetse de Cooler Master alalım.

Biz burada PSU'nun kalitesini tartışmadık, tartıştığımız konu arkadaşın masraf yapmadan elindekinin yeterli gelip gelmeyeceği idi. Deneyimlerimize ve araştırmalarımız göre de yorum yaptık.
    Evet kalitesiz bir PSU'nun bozulma ihtimali daha fazla, PC'ye zarar verme ihtimali de daha fazla ve adı üstünde kalitesiz ama emin ol risklerim farkında olan da tek sen değilsin.
    Mühendislikte kabul edilebilir risk diye birşey vardır, benim görüşüm de üzerinde 600watt yazan her PSU 660ti kullanımı için imkan vermektedir ve sunduğu risk eğer bütçe sıkıntısı varsa kabul edilebilir.

• tam yükte gtx460 kartımı 500w güç kaynağım ile kullanabiliyordum. aynı sistem ile 660ti kullanabilirmiyim acaba
  • 2012 aralık ayı başında gtx660 ekran kartı aldım. aerocool marka kasa ile birlikte 730 w psu var. ekran kartını ilk bağladığım gün sorunsuz şekilde çalıştı sistemim. ertesi gün pc yi çalıştırmak için power düğmesine bastığımda psu dan kısadevre sesleri geldi ve yandı. servisten 3 ocak tarihinde aldım. yeniden çalışır durumdaydı ve sistemim sorunsuz çalışıyordu. bugün yine pc açmak için power düğmesine bastığımda yine aynı şekilde arızalandı. sistemim kısaca şöyle
    i7 2600k işlemci
    asus p8p67 anakart
    12 gb kingston 1600mhz ram
    3 adet hdd
    kasa tek başına 2000w lık regülatör devresi olan güç kaynağına bağlı. elektrik kesintisinden veya voltaj dalgalanmasından etkilenmiyor. psu nun bu şekilde ikinci kez arıza yapmasının sebebi sizce nedir. en kısa zamanda bilgisi olanların mesajlarını bekliyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAISER -- 10 Ocak 2013; 21:46:13 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.