Öyle oluyor, sıkıntılı bir dönem Kartları alıp oyunlara kaldığın yerden devam etmeye başladığın zaman kafan rahat ediyor
Umarım leech dostum. yani inan hiç bir zevk almıyorum şuan oynadığım oyunlarımdan. Bir an önce halledersem iyi olucak. Mesela Battlefield 3 geliyor, diablo 3 geliyor ... Bunları en iyi görsellikte oynamam lazım sence de 6970x2 iyi bir tercih dimi? Buarada 2011 sonunda ATİ 6990'dan daha yüksek bir ekran kartı çıkartmayı düşünüyormuş bilgin warmı?
6970 x2 ile 6990ve gtx590'dan daha iyi performans alırsınız. Fiyat olarak da çok mantıklı oluyor gtx580sli ile kıyaslandıgında.
3 monitörlü sistem düşünülmüyorsa ne HD6990 ne gtx 590... ikiside gereksiz. Tek monitör için gtx 560 ti SLI veya HD6950 crossfire; daha üstü benchmark için falan alınır. Yeni oyunlar çıkıyor seneye diyorsan seneye yeni kartlarda çıkacak ve yüksek ihtimal şu an önerdiğimiz kartlardan daha performanslı daha fazla ram'i olacak... Para sorun değil diyorsanız istediğinizi alın gene ama bence şöyle 3 monitörlü bir sistem kurup HD6990'la eyefinity yapıp keyif yapılmayacaksa hiç gereği yok bu kadar harcamaya...
quote:
Orijinalden alıntı: cestvrai
6970 x2 ile 6990ve gtx590'dan daha iyi performans alırsınız. Fiyat olarak da çok mantıklı oluyor gtx580sli ile kıyaslandıgında.
Aynen cestvrai, mantıklı olan bu galiba
580SLI hiç düşünmedim zaten de (fiyat yüzünden). 6990 yada 590 arasında akıl kaybına uğradım ama .... Ya lanet olsun tek sıkıntım ve isteğim iyi bir görsel şölen olması
quote:
Orijinalden alıntı: Zeytinbey
3 monitörlü sistem düşünülmüyorsa ne HD6990 ne gtx 590... ikiside gereksiz. Tek monitör için gtx 560 ti SLI veya HD6950 crossfire; daha üstü benchmark için falan alınır. Yeni oyunlar çıkıyor seneye diyorsan seneye yeni kartlarda çıkacak ve yüksek ihtimal şu an önerdiğimiz kartlardan daha performanslı daha fazla ram'i olacak... Para sorun değil diyorsanız istediğinizi alın gene ama bence şöyle 3 monitörlü bir sistem kurup HD6990'la eyefinity yapıp keyif yapılmayacaksa hiç gereği yok bu kadar harcamaya...
leech arkadaşımın bilgisayarına fena özendim triple monitör kullanıyor. Kim bilir nasıl zevkli. Aslında benimde kafama yattı sevgili dostumda görünce Bakalım onuda düşünüyorum. ama dediğin gibi triple monitörü sadece hayalde düşünüyorsam 6990 gereksiz bencede Aasıl önemli olan benim için şu kartı 1 haftaya kadar seçmek, yoksa deliricem, video ve yazı manyağı oldum. "hangisi, acaba bu mu iyi" diye düşünmekten uykusuz kalıyorum. tek derdim az öncede yazdığım gibigörsel ve kaliteli fps ile oyun keyfi, bunun için her ne olursa yaparım. Çoğu arkadaşım da yardımlarını bilgilerini benimle paylaştı; çok sağolsunlar, ancak 6950 yada 560DCII (geniş olması) kartlarını listemden dün çıkarttım. aslında mantıklı kartlar, ama bende şu 2 haftadır mantık kalmadı
1490tl 950/1500 mis gibi kullan fazla uğraşma bu işlerle keyfine bak
Bak şimdi hani 6970x2 daha iyi diyordun
ya hacı bişey dicem hakkaten; 6990 teknoloji olarak 6970'den iyi dimi?
Teknoloji olarak bir farkları yok 6990 temelde 2 adet 6970 gpusunun tek karta basılmış hali, saat hızları biraz düşürülmüş şekilde... Fiyat olarak 2 adet 6970 ile 6990 birbirine yakın, 6970 cf 6990'dan daha iyi overclock olur daha az ses çıkarır, daha fazla performans verir default olarak. Daha önceki cevabı 6990 vs 590 için yazmıştım. Ama bence gene söylüyorum 3 monitörlü sistem kuracaksanız 6970 cf alın yoksa hiç gerek yok...
quote:
Teknoloji olarak bir farkları yok 6990 temelde 2 adet 6970 gpusunun tek karta basılmış hali, saat hızları biraz düşürülmüş şekilde... Fiyat olarak 2 adet 6970 ile 6990 birbirine yakın, 6970 cf 6990'dan daha iyi overclock olur daha az ses çıkarır, daha fazla performans verir default olarak. Daha önceki cevabı 6990 vs 590 için yazmıştım. Ama bence gene söylüyorum 3 monitörlü sistem kuracaksanız 6970 cf alın yoksa hiç gerek yok...
Peki bişey sorucam; hani 6970CF daha iyi oc oluyor dedin ya; diyelim bağladım 6970CF'yi herşey stabil çalışıyor mesela, diyelim oc yapmak istedim az bişey, CCC'ye girdim saat hızlarını birazcık arttırdım, direk her ikisi için yapmış oluyorum dimi ayarları? yani CCC'de neyi yükseltirsem yada azaltırsam heriki kartı ayarlamış oluyorum demi? tek tek ayarlamıcam yani? son olarak 750 watt yeter mi?
6970 cf değil mod yapılabilen 2 tane 2gb özel soğutmalı 6950 al bulamazsan yine özel soğutmalı 1gb 6950 al..
750w yeter.
quote:
Orijinalden alıntı: ::Ashes::
6970 cf değil mod yapılabilen 2 tane 2gb özel soğutmalı 6950 al bulamazsan yine özel soğutmalı 1gb 6950 al..
750w yeter.
sağol ashes dostum. Anladım ama bişey sorcam. Su suoğutmalı, bide CF anakartımda çok yer kaplamaz mı? Bide mod yapılabilen nedemek?
ilk çıkan 6950'lerde mod yapılıyordu mod yapılarak 6970 olarak kullanıyorduk..
özel soğutmalılarda mod yapılamıyor diye bir söylenti çıktı sonra tf2'de yapılabiliyor dendi bende tam olarak bilmiyorum hangisinde oluyor olmuyor diye..
gerçi 3-5 paralel işlem birimi açılacak diye uğraşmaya gerekte yok alırsın 1gb özel soğutmalı Oc+cf basarsın yine 6990 performansına gelirsin..
Stok soğutmalı kart alınmaz hele 6990 hiç alınacak kart değildir çok uzun gürültülü ve ısınan bir karttır..
Yer kaplamasınıda problem etme ikide bir değiştirmiyorsun sonuçta kasanda genişse problem olmaz.
HD6000 serisinde hiç cf sistem kurcalama fırsatı geçmedi elime. Sonradan bir değişiklik olduysa bilemiyorum ama benim bildiğim tek tek ayarlamak gerekiyor kartları overclock için... Neyse biz yazdıkça daha çok kafan karışıyor gibi geldi bana... Kafan nasıl rahat edecekse onu yap arkadaşım, istiyorsan al HD6990'nı; sonuçta bu sistemle uğraşacak, oyun oynayacak sensin; içine sinmeyecekse hiç uğraşma bizim önerilerimizle. Sonuçta parayı sen verecek sistemi alıp evine kuracaksın... Biz de buradan yapılan test sonuçlarına göre konuşuyoruz zaten... Şansına HD6990 veya gtx 590 kullanan biriside gelip bir yorum yazmadı buraya
Herşeyi full de oynamayı severim , bundan dolayı dünya para bayılırım diyip de çözünürlüğü 1680 x 1050'de tutmak
GTX560 yeter dostum abartmaya gerek yok. Paran cebine kalsın.
quote:
HD6000 serisinde hiç cf sistem kurcalama fırsatı geçmedi elime. Sonradan bir değişiklik olduysa bilemiyorum ama benim bildiğim tek tek ayarlamak gerekiyor kartları overclock için... Neyse biz yazdıkça daha çok kafan karışıyor gibi geldi bana... Kafan nasıl rahat edecekse onu yap arkadaşım, istiyorsan al HD6990'nı; sonuçta bu sistemle uğraşacak, oyun oynayacak sensin; içine sinmeyecekse hiç uğraşma bizim önerilerimizle. Sonuçta parayı sen verecek sistemi alıp evine kuracaksın... Biz de buradan yapılan test sonuçlarına göre konuşuyoruz zaten... Şansına HD6990 veya gtx 590 kullanan biriside gelip bir yorum yazmadı buraya
aynen dimi hiç kullanan birine denk gelemedim (hd6990 - gtx590) Kafam karışmıyorda, sadece seçenekler çok fazla. korktuğum şey; istediğim şeyin ne olacağı.
quote:
Orijinalden alıntı: Deumos
Herşeyi full de oynamayı severim , bundan dolayı dünya para bayılırım diyip de çözünürlüğü 1680 x 1050'de tutmak
dostum neden 1680x1050 oyanayım ki, 1900'de oynıcam merak etme ama gene de nedemek istediğini anladım
22" monitörde 6990 yada 590
Sırıtır demi
BENİM tavsiyem 570 SLİ birde OC çektinmi iki karta al sana 580 slı. ben bole yapıcam sıstemımı buyuk ıhtımal bı yaz gelsınde
bana kalirsa üstümdeki arkadaş dogru söylemiş bende olsa gtx570 sli yapardim mesela ama sana tavsitem tek kart alabilirsin gtx590 veya 6990 a okadar para verecegine 6950 cf veya gtx580 light modeli olur bide oc vurursun tam olur tadindan yenmez ama inede 570sli ve 6950 cf göz önünde bulundurmani tavsiye derim boş yere parani yatirma 590 ile 6990a o güzel kafanida yorma bence
Arkadaşlar çok acil yardımınıza ihtiyacım var ben sapphire 6990 aldım işlem cim duo core duo 2.8 ram2 gb anakart gigabyt ddr2 sizce 6990 ın en iyi performans için işlemci ve anakart modeli ne olmalıdır