Şimdi Ara

GTX 460 Oyunlarda yavaşlamalar ve takılmalar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
0
Favori
20.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk hetapta işlemcin biraz düşük oyunları hangi grafikte açıyorsun bilmiyorum
    ultra high ta açıyorsan sorun çıkması normaldir
    fakat yinede bi pc ni kompresorle temizle ardından
    sağlam bi virus taraması yap
    işletim sisteminide Windows 7 ye çevirirsen fark belirgin olarak hissedilicektir kolay gelsin...
  • İlk yapılacak olan soğutmayı yenilemek. Ancak bir de MSI AfterBurner onscreen ayarlarında GPU Usage'i onscreen olarak ayarlayın. Oyuna girip çeşitli çözünürlük seçeneklerinde ekranın üst köşesinden % değerleri izleyip burada yeniden paylaşın. Bunu ilk önce default işlemci hızında yapın daha sonra işlemciye oc ile yine deneyin. Def değerler ile oc arasındaki farklılıklar zaten darboğazı gösterecektir. Özellikle orta seviye çözünürlüklerde değerlerde düşme varsa kesin işlemciyle ilgilidir ama perfromans ya da sıcaklık mı orası soğutucu değişimi ile belirgin olacaktır.

Bir de GTX460 ile ilgili çok şehir efsaneleri var. Kendim de kullanıyorum voltajsız 800 mhz yerine voltajı 1,025 yaparsanız daha rahat çalışma sağlarsınız.
    Bu oranda bir oc GTX460'da biraz ramlere de müdahale istiyor. Ramleri 4000 mhz yapın öyle deneyin.
  • Benim işlemcim, ekran kartım ve ram miktarı 4 gb aynı. Oynadığımız oyunlar ve oyunlarda yaşadığımız takılmalar bile aynı. İşlemciye overlock yapılmadı. Sorunu nasıl çözeceğini merakla bekliyorum. Buarada paylaşırsan sevinirim.
  • gtx 460 cyclone kullanıyorum işlemcimde q9400 black ops ve mafia da hiç kasılmadan oynadım 1280x1024 'de mafia'da herşey full physx mediumda gayet rahat . normalde mafia'da medium için gtx 470 istiyor high içinde gtx 480. ve yine black ops da full ayar oynadım

1280'e çekin bakalım yine aynı sorun varmı onun dışında driverları kontrol edin.işletim sisteminiz nedir bu arada?

ben 2gb 1066mhz ram ile açtım bu oyunları şuanda 4gb var çok daha rahat.işlemcimde o/c var 3.066 (8x383)çarpanlarında. ekran kartına oc yapmadım.

bad company 2 mass effect 2 1280x1024 full ayar oynadım hep. monitör desteklemediğinden daha fazla açamadım henüz.

q6600 tam bir oc işlemci diye biliyorum ama ben voltaj vermekten yana değilim.hele hele stok fanla dokunmayın bile derim.

ama zaten bir işlemci soğutucusuna ihtiyacınız var. orta düzey bir tane yeterli gelicektir o işlemciye..

burada sorun darboğaz olduğunu da düşünmüyorum. daha düşük donanımlarda bile yüksek performanslar alındığına göre sorun bu değil demekki.

son olarak dx versiyonunu kontrol edin ekran kartı son sürücü, birde 1280x1024 de deneyin ,ekran kartı fanını temizleyin aynı şekilde stok fan'ın.

kasa içi soğutmanız nasıl? speed fan kurun orada bakın.. kasanın bulunduğu ortamı serin tutun öyle deneyin. vs

NOT: Ayrıca xp 32bit de mafia2 bende full ayarlarda açılıyordu fakat physx açılmıyordu atıyordu oyundan birdaha girmiyordu şuanda win7 64bit var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shui -- 3 Ocak 2011; 17:50:14 >

• Güç kaynağından kimse bahsetmemiş galiba. Güç kaynağında sorun olduğunda anlık fps düşmeleri, takılmalar olabiliyor.
  • herkezin sölediklerine cevap veriyim işletim sistemim windows 7 32 bit ultimate, ramlar 4 gb 667 mhz, güç kaynağı 550 watt , oyunları 1440*900 açıyorum, yardımlarınızı bekliyırum arkadaşlar böle bir sistem takılıyor sıyırıcam kafayı. Sıcaklık konusu gelirsek stok fan var ama sıcaklık değerlerinde bir fırlama görmedim ayritten çok ilginç bişey anlatiyim bundan önceki ekran kartım radeon 4670 idi oda kesinlikle black opsta yada mafia yada takılma yapmıyordu. GTX 460 aldım taktım ati sürücülerini tamamen sildim kaldırdım nvidia yükledim açtım mafia yı takılmalar olduğu farkettim heralde adam gibi temizlenmedi diye format attım açtım gine aynı 4670 yağ gibi oynatırken mafia yı nasıl olurda 460 takılmalar olur.

Bu arada tüm driverlar güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalizmm -- 3 Ocak 2011; 21:38:39 >

• güncel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

herkezin sölediklerine cevap veriyim işletim sistemim windows 7 32 bit ultimate, ramlar 4 gb 667 mhz, güç kaynağı 550 watt , oyunları 1440*900 açıyorum, yardımlarınızı bekliyırum arkadaşlar böle bir sistem takılıyor sıyırıcam kafayı. Sıcaklık konusu gelirsek stok fan var ama sıcaklık değerlerinde bir fırlama görmedim ayritten çok ilginç bişey anlatiyim bundan önceki ekran kartım radeon 4670 idi oda kesinlikle black opsta yada mafia yada takılma yapmıyordu. GTX 460 aldım taktım ati sürücülerini tamamen sildim kaldırdım nvidia yükledim açtım mafia yı takılmalar olduğu farkettim heralde adam gibi temizlenmedi diye format attım açtım gine aynı 4670 yağ gibi oynatırken mafia yı nasıl olurda 460 takılmalar olur.

kartını başka bilgisayarda dene sistemimiz aynı benim kart daha eski ve su ana kadar problem cıkmadı sadece 2.4 de darboğaz oluyor .Belliki uyumsuz çakısan bişe var driver sweeper la temizle sürücüleri analartla ekran kartını nette arastır uyumsuz luk felan var mı ayrıca mutlaka kartını başka pc de dene

• quote:

Orijinalden alıntı: fero01

quote:

Orijinalden alıntı: metalizmm

herkezin sölediklerine cevap veriyim işletim sistemim windows 7 32 bit ultimate, ramlar 4 gb 667 mhz, güç kaynağı 550 watt , oyunları 1440*900 açıyorum, yardımlarınızı bekliyırum arkadaşlar böle bir sistem takılıyor sıyırıcam kafayı. Sıcaklık konusu gelirsek stok fan var ama sıcaklık değerlerinde bir fırlama görmedim ayritten çok ilginç bişey anlatiyim bundan önceki ekran kartım radeon 4670 idi oda kesinlikle black opsta yada mafia yada takılma yapmıyordu. GTX 460 aldım taktım ati sürücülerini tamamen sildim kaldırdım nvidia yükledim açtım mafia yı takılmalar olduğu farkettim heralde adam gibi temizlenmedi diye format attım açtım gine aynı 4670 yağ gibi oynatırken mafia yı nasıl olurda 460 takılmalar olur.

kartını başka bilgisayarda dene sistemimiz aynı benim kart daha eski ve su ana kadar problem cıkmadı sadece 2.4 de darboğaz oluyor .Belliki uyumsuz çakısan bişe var driver sweeper la temizle sürücüleri analartla ekran kartını nette arastır uyumsuz luk felan var mı ayrıca mutlaka kartını başka pc de dene

bende darboğaz sanıyordum ama kesinlikle alakası olmaz diyenler var daha düşük işlemciler çok akıcı oynayanlar var

• alakasız kaçabilir.Lakin PSU"n nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reyoberto

alakasız kaçabilir.Lakin PSU"n nedir ?

high power 550 w
  • win 7 kullanıyorsun değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

win 7 kullanıyorsun değilmi

Evet
  • xp kur %100 düzelecek düzelmezse gel yüzüme tükür yani o derece kraktenmi neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama bazı makinelerde inanılmaz ağırlık yapıyor win 7 mesela ben kullanmaamyorum ya kasıyor ya mavi ekran full
  • quote:

xp kur %100 düzelecek düzelmezse gel yüzüme tükür yani o derece kraktenmi neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama bazı makinelerde inanılmaz ağırlık yapıyor win 7 mesela ben kullanmaamyorum ya kasıyor ya mavi ekran full

Kartı hiç xpde denemedim denemek lazım aslında o kadar garip bir sorunki yani çözümü varmı yokmu belli değil darboğaz diyen var sıcaklık diyen var yani adam gibi net bişe yok ve aynı sisteme sahip başka bir arkadaşın daha aynı benim gibi sorunları var.
  • dediğim gibi win 7 sorunlu malesef şimdi bunu demek bile hata foruma win 7 sorunlu dedikmi bazı arkadaşlar çıkıp süper falan demeye başlıyor :) neyse anladın sen dene düzelecek
  • quote:

dediğim gibi win 7 sorunlu malesef şimdi bunu demek bile hata foruma win 7 sorunlu dedikmi bazı arkadaşlar çıkıp süper falan demeye başlıyor :) neyse anladın sen dene düzelecek

bakalım denicez artık zaten elimizde çok fazlada seçenek yok denicek öneriler geldikçe denemeye çalışıyorum.
  • ben sistemi 400 watt psu ile kullanıyorum, eğer psu zayıflığından takılma yapıyorsa kesin benimkinin sebebi kesin budur.
  • güç kaynağı az geliyo olabilir, birde ati den nvidia ya geçmişsin format atman gerekir, ne kadar silsende ati nin kalıntıları kalmıştır
  • Oyunlarda v-sync yi açın takılmalar giderilebilir bi ihtimal.(vsync max fpsyi görmek için kapatılır(bench) diğer durumlarda açık olmalı)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.