Şimdi Ara

GTX 460 için mevcut sistemimde değişiklik yapmaya gerek var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyorum son zamanlarda GTX 460 ile ilgili çok konu var forumda ama ben soruma cevap bulamadım şahsen. Sistemim aşağıda görüldüğü gibi. Ben sadece ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Bu ekran kartını kullanmam için yada verim almam için sistemimde zorunlu olarak değiştirmem gereken parça var mı? Bu şekilde kullanırsam ne kadar kaybım olur? Şimdilik sadece ekran kartını değiştirip idare edip sonra sistemi değiştirmeyi düşünüyorum arkadaşlar siz ne dersiniz? Crysis 2 oynamak istiyorum crysis 2 nin çıkmasını mı beklemeliyim :)

    Sistem:

    Pentium E5200 2.5ghz@3600mhz
    Gigabyte GA-EP43-DS3L
    2x1GB OCZ 900Mhz@4-5-5-12 Dual DDR2
    Palit 9600GT Sonic 735 / 1875 / 2100
    250GB Seagate NCQ Sata2 16mb & 160GB Samsung 8mb SATA
    Glacial Power 550 Watt



  • Sırf Crysis 2 için alacaksanız beklemeniz mantıklı olur. Crysis 2'nin daha sistem dostu bir oyun olacağı söyleniyor. Tabi bu durumun üzerinde gelişen donanımların da etkisi var. Zaten konsollar için yapılandırılmış bir oyun motorunun kötü kodlanmadığı sürece PC'ler için zorlayıcı olacağını zannetmem şahsen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Sırf Crysis 2 için alacaksanız beklemeniz mantıklı olur. Crysis 2'nin daha sistem dostu bir oyun olacağı söyleniyor. Tabi bu durumun üzerinde gelişen donanımların da etkisi var. Zaten konsollar için yapılandırılmış bir oyun motorunun kötü kodlanmadığı sürece PC'ler için zorlayıcı olacağını zannetmem şahsen.


    Beklemekte fayda var yani ;) ama bu crysis 2 de bekle bekle valla insanın sabrını deniyor :)
  • Crysis 2'nin geldiği tarihte Nvidia'nın orta seviye Fermi'leri ve Ati'nin de yeni serisi piyasaya çıkmış olacak büyük ihtimal. Beklemek gayet mantıklı.
  • Ekran kartına hız aşırtınca güç tüketimi kontrolden çıkıyor hd5970'in 10 eksisi kadar(286 watt) harcayabiliyor. Olayın sebebi aslında ısınan güç çiplerinin verimsizleşmesi ve yüksek güç ihtiyacını bir de kendi kayıplarıyla daha da arttırması sebep oluyor. Dikkat etmek lazım, kartı serin tutabilmek için kasada fan yoksa almak, gtx460 alırken güç çiplerinde soğutucu bulunan modellerden(örneğin palit değil) almak lazım diye düşünüyorum.
  • Mevcut fiyatlandırma ile bizim memlekette gtx460 almak zaten saçma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Mevcut fiyatlandırma ile bizim memlekette gtx460 almak zaten saçma.


    saçma ama 500 lirayı karta yatırmayı gözden çıkaran biri için en iyi alternatif GTX460 oldu. Tabi nvidia acayip bir kazık atmış oldu 465-470 ve 480 ile. zaten nvidia'nın ne mal olduğu belliydi ama bu hareketi ile ati ile arasındakiş açığı kapatmak pahasına ciddi bir eski nvidia takipçisini kaybedecek bana göre.

    ne olacak şimdi ? 256bit modeli ile 5850 satışlarını durduracak (ati fiyat indirimine gitmezse tabi), 5770 düşünenlerden bazılarını 192bit versiyonu ile kendine çekecek. 465 zaten çok saçmaydı ama 470 alan biri gidip bir daha kolay kolay nvidia almaz. feci kazıklandılar çünkü öyle böyle değil. 480 alana zaten acınmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Travis Touchdown -- 18 Temmuz 2010; 14:51:10 >




  • O sistemde acilen ram miktarını arttırman lazım. 4GB a yükseltirsen çok yerinde bir hamle olur. 4GB dan fazlasına gerek yok.
    çok çekirdek işlemci optimizasyonu olan bir kaç oyunda detayları biraz kısman gerekebilir. Onun dışında E5200 iyi idare eder. Oyunlar geldikten sonra gerekirse 4 çekirdeğe geçersin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: showstopper41

    O sistemde acilen ram miktarını arttırman lazım. 4GB a yükseltirsen çok yerinde bir hamle olur. 4GB dan fazlasına gerek yok.
    çok çekirdek işlemci optimizasyonu olan bir kaç oyunda detayları biraz kısman gerekebilir. Onun dışında E5200 iyi idare eder. Oyunlar geldikten sonra gerekirse 4 çekirdeğe geçersin.



    +1
  • Valla arkadaşlar beklemedeyim şuan. 4 çekirdeğe geç diyen arkadaşlar, bu anakarta 4 çekirdek tavsiyesinde bulunmasınlar çünkü buna alınacak bir 4 çekirdek ile amd nin en çaça 4 çekirdekli işlemcisi ile anakartı alınabiliyor fiyat o kadar uçuk, yani intelin 775 pinlik 4 çekirdekleri... Velhasıl crysis 2 gelene kadar 1000 TL ayırmayı düşünüyorum PC ye ama dediğiniz gibi şimdi ekran kartını alıp crysis 2 nasıl oynarım diye düşünmektense crysis 2 çıktıktan sonra testlere bakıp 1000 TL harcamak daha mantıklı sanırım

    Bu arada ramleri yükselt diyen arkadaşlar olmuş ramler ucuz olduğu için onu sormadım bile alırız 2 tane daha ne olacak




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.