Şimdi Ara

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.751
Cevap
62
Favori
396.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yine aldandik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2080 ya da 1180 , 1080ti dan hizli olacak cunku oneceki jenerasyonlarda vs vs diyen herkesin kacirdigi noktayi yaziyorum iyi okuyun, hatanizi gorun.

1080ti denen kart, 10xx serisi icerisinde normalde yer alacak ve/veya almasi beklenen bir kart degildi. Vega mega derken AMD'nin Nvidia'yi force etmesiyle cikti. %40a yakin daha hizli 1080den 1080ti. Boyle bir fark daha once olmadi, %15 civari farklar oldu ti'lar ile non ti'lar arasinda. Ha ram yetmedigi icin %35 daha iyi sonuc aldigi uygulamalar da oldu 980ti'larin ancak bu ram bottleneck'i yuzundendi, kart %35 daha hizli oldugu icin degil, elmayla armutu ayirmak lazim bu noktada.

Bu ayirimlari filan yapabilmek icin tecrubeye ihtiyac var iste, google'dan grafiklere youtube'dan video'lara bakmakla bunlarin analizini yapabilecek seviyeye gelemezsiniz anca kafaniz iyice karisir cunku dezenformasyonun dibi bu mecraalar. Linus bile 8700K ilk ciktiginda komik komik sonuclar yayinlamisti, o milyonlarin izledigi ve guvendigi linus bakin.

Bundan 15 yil once de tomshardware revactaydi, orda da yanli yanli salak sacma testler yapilip insanlarin algisiyla oynanirdi. Hepsinin koku ayni. Para. Yoksa o komik testleri yapan sanki bilmiyor yedigi boku :) Tabiki herkes herseyin farkinda sadece kullanicilarin haberi yok olanlardan.

Bakin analizlerinizin dogru olmasini istiyorsaniz, isabetli tahminlerde bulunabilmek istiyorsaniz, once ekonomi ogrenin, kapitalist sistem nasil calisir bunu ogrenin, sonra yok die'mis, yok 8 phase power delivery'ymis vay efendim cuda core'mus, aman efendim vcore'mus incikmis boncukmus konusalim. Ekonomiden anlamadan teknik verilerle analiz yapmaya kalkarsaniz yanilirsiniz, cunku bakin tekrar soyluyorum, bu isler once ekonomik sonra teknolojik.

Ki zaten teknolojik kismi basit, esas belirleyici olan ekonomik faktorler. Yuzbinler seviyesinde return var pascal cpularda, ne olacak bunlar? diye sorabildiginiz zaman, buna ek olarak AMD'nin zaten high tier'da nvidia'yla rekabet edemedigi gercegini eklediginizde, zaten 1080ti'dan hizli bir kartin gelmesinin ekonomik olarak nvidia icin ne kadar sacma olacagini siz de goreceksiniz. Bu demek degildir ki nvidia daha hizlisini uretemiyor. Uretiyordur tabiki, ama bunu su an son kullaniciya vermesine gerek yok. Dx12 destegi duzgun, daha az isinan ve 1080ti ile on par performans veren bir karti piyasaya surmeleri cok ama cok daha mantikli su an.

Bazilarinizin hayallerini yiktigim icin uzgunum ama bu dunyadaki sirketler insanliga hizmet yapmak icin degil kar etmek icin calisirlar ve bu boyle oldugu surece de konunun esasi her zaman ekonomik olacaktir, teknolojik degil.

Ha tabi bunlar hala tahmin. Kesin boyle olacak demek imkansiz, ama cok buyuk bir ihtimalle boyle olacak.

Tersi nasil ve neden olabilir diye bakalim biraz da. 2080 1080ti'dan cok daha hizli bir kart oldu diyelim. Ne olursa boyle bir kart cikartir nvidia? Valla oncelikle su 4k da high refresh oynama konusuna gelelim. 1080ti'dan degil %20, %100 hizli kart cikartsalar yine high refresh oynamaya yetmez, o yuzden 144Hz 4k gaming fantaziden ote degil gunumuzde. Bunu gectik. Peki ne olabilir? Valla acikcasi navi inanilmaz sonuclar verdiyse AMD tarafinda, nvidia 1080ti'da oldugu gibi oldurucu darbe icin boyle bir kart cikartabilir, ancak boyle bir kartin cikmasi demek, o geri donen pascal gpularin filan hepsinin nvidia'ya kacmasi anlamina gelir. Ekonomik acindan hic ama hic mantikli olmaz bu. Acikcasi oturup dusundugumde su an nvidia'nin citayi ust segmentte daha da yukseltmesi icin hicbir mantikli sebep goremiyorum. Tekrar yaziyorum, Vulkan ve DX12 destegi konusunda 1080ti'dan daha iyi olan, dx11 konusunda da 1080ti ile asagi yukari ayni hizlari veren yeni bir ekran karti cikartmalari cok daha yerinde bir karar olur nvidia icin.

Bakin bu kadar yazi yazdim, eminim birileri yine yazinin anafikrini kacirip, oturup yazidan cumleleri cimbizlayip "%15 demissin aslinda %22!", "sen anlamiyon bu islerden haciiiiiii", "oyle degil boyle" deme gayretine girecektir. Yapmayin olm bunu, adam birsey demek istiyor ne demek istiyor acaba deyin bunu yapacaginiza, ufkunuz anca oyle acilir, yoksa onu cimbiz bunu troll oldugunuz yerde saymaya devam edersiniz. Kartlar cikinca da "aa oyleymis megersem allah allah" dersiniz. Size de yazik.

• Titan v yeni şeride ki her karttan daha hızlı olacak. Muhtemelen ilerleyen zamanda 2080ti olarak piyasaya çıkacak. Buna göre 2080 ve 2070’i performans olarak Scale edin işte

• TheLawMan kullanıcısına yanıt
    4k 144 Hz monitörler satışa sunulmuşken GTX 2080'in GTX 1080 Ti'den hızlı olmama şansı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Titan v'den daha az performansli bir kart nasil 4k 144hz verecek acaba?

Dp port 1.4 çok geç çıktığı için piyasaya o monitorler gelmedi. Gpu teknolojisi ile alakasi bile yok. Konsoryum elini hizli tutsa 2 sene once piyasada gorebilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 3 Ağustos 2018; 21:12:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheLawMan

2080 ya da 1180 , 1080ti dan hizli olacak cunku oneceki jenerasyonlarda vs vs diyen herkesin kacirdigi noktayi yaziyorum iyi okuyun, hatanizi gorun.

1080ti denen kart, 10xx serisi icerisinde normalde yer alacak ve/veya almasi beklenen bir kart degildi. Vega mega derken AMD'nin Nvidia'yi force etmesiyle cikti. %40a yakin daha hizli 1080den 1080ti. Boyle bir fark daha once olmadi, %15 civari farklar oldu ti'lar ile non ti'lar arasinda. Ha ram yetmedigi icin %35 daha iyi sonuc aldigi uygulamalar da oldu 980ti'larin ancak bu ram bottleneck'i yuzundendi, kart %35 daha hizli oldugu icin degil, elmayla armutu ayirmak lazim bu noktada.

Bu ayirimlari filan yapabilmek icin tecrubeye ihtiyac var iste, google'dan grafiklere youtube'dan video'lara bakmakla bunlarin analizini yapabilecek seviyeye gelemezsiniz anca kafaniz iyice karisir cunku dezenformasyonun dibi bu mecraalar. Linus bile 8700K ilk ciktiginda komik komik sonuclar yayinlamisti, o milyonlarin izledigi ve guvendigi linus bakin.

Bundan 15 yil once de tomshardware revactaydi, orda da yanli yanli salak sacma testler yapilip insanlarin algisiyla oynanirdi. Hepsinin koku ayni. Para. Yoksa o komik testleri yapan sanki bilmiyor yedigi boku :) Tabiki herkes herseyin farkinda sadece kullanicilarin haberi yok olanlardan.

Bakin analizlerinizin dogru olmasini istiyorsaniz, isabetli tahminlerde bulunabilmek istiyorsaniz, once ekonomi ogrenin, kapitalist sistem nasil calisir bunu ogrenin, sonra yok die'mis, yok 8 phase power delivery'ymis vay efendim cuda core'mus, aman efendim vcore'mus incikmis boncukmus konusalim. Ekonomiden anlamadan teknik verilerle analiz yapmaya kalkarsaniz yanilirsiniz, cunku bakin tekrar soyluyorum, bu isler once ekonomik sonra teknolojik.

Ki zaten teknolojik kismi basit, esas belirleyici olan ekonomik faktorler. Yuzbinler seviyesinde return var pascal cpularda, ne olacak bunlar? diye sorabildiginiz zaman, buna ek olarak AMD'nin zaten high tier'da nvidia'yla rekabet edemedigi gercegini eklediginizde, zaten 1080ti'dan hizli bir kartin gelmesinin ekonomik olarak nvidia icin ne kadar sacma olacagini siz de goreceksiniz. Bu demek degildir ki nvidia daha hizlisini uretemiyor. Uretiyordur tabiki, ama bunu su an son kullaniciya vermesine gerek yok. Dx12 destegi duzgun, daha az isinan ve 1080ti ile on par performans veren bir karti piyasaya surmeleri cok ama cok daha mantikli su an.

Bazilarinizin hayallerini yiktigim icin uzgunum ama bu dunyadaki sirketler insanliga hizmet yapmak icin degil kar etmek icin calisirlar ve bu boyle oldugu surece de konunun esasi her zaman ekonomik olacaktir, teknolojik degil.

Ha tabi bunlar hala tahmin. Kesin boyle olacak demek imkansiz, ama cok buyuk bir ihtimalle boyle olacak.

Tersi nasil ve neden olabilir diye bakalim biraz da. 2080 1080ti'dan cok daha hizli bir kart oldu diyelim. Ne olursa boyle bir kart cikartir nvidia? Valla oncelikle su 4k da high refresh oynama konusuna gelelim. 1080ti'dan degil %20, %100 hizli kart cikartsalar yine high refresh oynamaya yetmez, o yuzden 144Hz 4k gaming fantaziden ote degil gunumuzde. Bunu gectik. Peki ne olabilir? Valla acikcasi navi inanilmaz sonuclar verdiyse AMD tarafinda, nvidia 1080ti'da oldugu gibi oldurucu darbe icin boyle bir kart cikartabilir, ancak boyle bir kartin cikmasi demek, o geri donen pascal gpularin filan hepsinin nvidia'ya kacmasi anlamina gelir. Ekonomik acindan hic ama hic mantikli olmaz bu. Acikcasi oturup dusundugumde su an nvidia'nin citayi ust segmentte daha da yukseltmesi icin hicbir mantikli sebep goremiyorum. Tekrar yaziyorum, Vulkan ve DX12 destegi konusunda 1080ti'dan daha iyi olan, dx11 konusunda da 1080ti ile asagi yukari ayni hizlari veren yeni bir ekran karti cikartmalari cok daha yerinde bir karar olur nvidia icin.

Bakin bu kadar yazi yazdim, eminim birileri yine yazinin anafikrini kacirip, oturup yazidan cumleleri cimbizlayip "%15 demissin aslinda %22!", "sen anlamiyon bu islerden haciiiiiii", "oyle degil boyle" deme gayretine girecektir. Yapmayin olm bunu, adam birsey demek istiyor ne demek istiyor acaba deyin bunu yapacaginiza, ufkunuz anca oyle acilir, yoksa onu cimbiz bunu troll oldugunuz yerde saymaya devam edersiniz. Kartlar cikinca da "aa oyleymis megersem allah allah" dersiniz. Size de yazik.
    Ne saçmalıyorsun sen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 3 Ağustos 2018; 21:17:52 >

• 1080ti yi asrın zararı le sattım. umarım beklenene değer bir seri olur.

1080ti beni 2 sene daha beni götürürdü ama volta ile gelen yeni teknolojiler özellikle rtx gözümü korkuttu doğrusu. üstelik ea games 4a games microsoft ve remedy gibi devlerin destek vermesi ciddi gözümü korkuttu. çünkü böyle pazarlama numaraları ile eski seriyi çok hızlı söndürebilirler. tam olarak aynı şey olmasa da örnek olarak dx 11 den dx12 ye geçmek gibi.

bu arada ben olası bir bunca zaman sonra gtx 2080 nin titan v ye göre oyun dışı özelliklerden arındırılıp oyunlara özel bir şekilde rafine edileceğini düşünüyorum. aynı gtx480 580 geçisi gibi. aynı mimariydi ama daha rafineri hale getirilmişti.

aynı zamanda refresh pascal da olamaz çünkü ilk gövde gösterisi yapacakları oyun 2019 başında metro exodus oyunu. rtx i bir şekilde reklam edebileceği ilk oyun ve eski seriyi direk unutturacak bir hamle şansı yakalatabilir. tabii phsyx gibi yada saç yün tüy efektleri gibi balon çıkmazsa.

ama dediğim gibi bu sefer ki teknolojiye teknoloji devleri de sıcak baktığı için rtx den umutluyum. ha bu seri daha emekleme aşamasında olabilir o bir risk tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 3 Ağustos 2018; 21:34:0 >

• mamad kullanıcısına yanıt
    Böylesini ilk defa görüyorum, bu kadar ego bir kaç satıra nasıl sığdı... takdir ettim aslında
  • Ben de isterim yeni xx70 1080Ti denk olsun. Yeni xx80 1080Ti ezsin geçsin de Nvida 70 serisini 500 usd, 80 serisni 700usd yaptıktan sonra ne yapayım performans artışını? Performanslar bu şekilde olursa Nvidia'nın 1000 serisi fiyatlarında %50 indirim yapıp yeni nesli standart fiyatlardan satmayacağını biliyoruz. Xx80Ti da 900 usd olur. Bunlar msrp tabi ki. Piyasa koşullarından dolayı 100usd daha eklendiğinde işte o zaman tadından yenmez. 7nm xx80 kartlar 800-850usd olduğunda da ne güzel yapmışlar der alkış tutarız.

• Beyler farkinda misiniz bilmiyorum ama yeni kartin pcb'si sizdi. Kabaca 12nm gpunun die size'ı biliyoruz bu kadar alana ne kadar core koyulabilir biliyoruz.

Dolayisi ile volta'dan tensor core'ları cikartip ek olarak sm sayisini dusurup piyasaya surecekler.

Daha da dolayisi ile titan v'den daha performansli olmayacak. Bu da karti 1080ti potasina sokuyor. Titan v ise tensor corelar olmadan yeni 2080ti olarak ileride kendine yer bulacak diye dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangokudbgt -- 3 Ağustos 2018; 22:13:48 >
  • Kaça sattın hocam?
  • darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    5280tl den aldım 4000tl den sattım, 2 aylık kullanım bana 1.280 tl ye malloldu

daha da ti almam alıpta sebat edemeyenler için külliyen zarar.
  • Zarar etmişsin hocamda belki yeni seri çıkınca iyiki satmışım diyeceksin:) eski nesilin fiyatının çok düşmesi gibi bir sonuçta çıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Ne saçmalıyorsun sen?

Alıntıları Göster
    Anlayamadigin icin uzgunum, bu konu hakkinda yapabilecek birseyim yok ama yardimci olabilecek bir doktoru google'dan bulabilecegine eminim, allah sifa versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheLawMan -- 4 Ağustos 2018; 1:28:58 >
  • Keşke satmasaydınız aynı güçte yeni nesil daha pahalı olacaktır. Elbet eskisinin fiyatı düşecekti ama kolay kolay çöp olacak bir kart değil. Yeni nesil de çıksa eski nesilde elde kalan kartları bu adamlar yine satacak desteği de verecek. Zaten desteği kesseler millet neden yenisini alsın belki 1 sene sonra başka kartı çıkaracak o zaman şimdi çıkanı da çöp ederler.

• quote:

Orijinalden alıntı: oup59

Ben de isterim yeni xx70 1080Ti denk olsun. Yeni xx80 1080Ti ezsin geçsin de Nvida 70 serisini 500 usd, 80 serisni 700usd yaptıktan sonra ne yapayım performans artışını? Performanslar bu şekilde olursa Nvidia'nın 1000 serisi fiyatlarında %50 indirim yapıp yeni nesli standart fiyatlardan satmayacağını biliyoruz. Xx80Ti da 900 usd olur. Bunlar msrp tabi ki. Piyasa koşullarından dolayı 100usd daha eklendiğinde işte o zaman tadından yenmez. 7nm xx80 kartlar 800-850usd olduğunda da ne güzel yapmışlar der alkış tutarız.
    Hala 4800TL'ye mining için 1080ti alan varken fiyatların ucuz olması zor gibi. Fiyatlar ve performanslar 10xx serisiyle orantılı olacak. Mining olmasa cidden güzel fiyatlar görülebilirdi.
  • Şöyle bir paylaşım yapılmış. sahte olabilir. adrese girmeyi denediğimde girilemiyor. IP kısıtlaması olabilir.

NVIDIA RTX 2000 Serisi [ANA KONU] | 2060 & 2060S // 2070 & 2070S // 2080 & 2080S & 2080Ti

Birde 20 Ağust Gamescom hemen öncesi etkinlik ile alakalı bilgi paylaşılmış. Yeni Gforce donanımlarının tanıtılacağı bilgisi verilmiş.

quote:

NVIDIA/Eventbrite,

Join us at our GeForce Gaming Celebration!

This event will be filled with awesome new PC games running on the latest GeForce hardware, cool stage presentations, food and drinks, and some spectacular surprises.

Festivities kick off at 6PM CET on Monday, Aug. 20. The venue is subject to capacity limits and entry will be first-come, first-served, so plan to get there early. Limit one ticket per person.

Location will be disclosed closer to the event. Stay tuned to your inbox and GeForce.com for further info!

@turbo-powwer Orada olacakmısın bu sene

• fiyatlar gayet ideal olması gerektiği gibi 1000 serisinin fiyatları yurt dışında düşer böyle olursa
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost37

fiyatlar gayet ideal olması gerektiği gibi 1000 serisinin fiyatları yurt dışında düşer böyle olursa
    Yaygın bir şekilde bu fiyatların olasılık dahilinde bile olmadığı, GTXxx80 modelinin 800-900 USD aralığında olabileceği konuşulmakta. Dediğim gibi, bu görsel sahte olabilir.

Ayrıca mevcut Pascal serisinde zaten indirime gidileceği açıklanmıştı. Yeni seri ile aralarında modeline göre 200-250 USD fark olabilir kartlar çıktığında.
  • İlk zamanlarda kur düşüklügünden ve bi dönem yasanan indirim furyasiyla pascal kartlari 2000tl fiyat altina alanlar belki bir ihtimal yeni seriye geçmeyi düsünebilir ancak kur ve kitlik sebepleriyle bu kartlari güç bela bulup 3 -4 bin lira dökenler için gercekten yazık oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m-99 -- 4 Ağustos 2018; 13:4:8 >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.