Şimdi Ara

Gtx 1070 - i5 6600K darboğaz sorunsalı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
1
Favori
4.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tr.duman

Hocam halen ram kaç gb söylemedin eğer 8gb ise en azından 16gb yap işlemciyi % 10 civarında rahatlatır ve +20fps ye kadar getirisi olur ve de oyununa akıcılık gelir.

Kusura bakmayın hocam, sinir bozucu yorumların arasında mesajınızı görmemişim. 16 gb şuan sistemim. 4x4 şeklinde.
  • Sorun i5 de dehil gtx 1070.

Gercekten guclu bir ekran karti.

Onu beslemek icin i7 sart.

Yada yeni islemcilerin cikmasi gerek.

Sanirim oda 2017 ilk cetrek sonuna dogru olacak.

İste ozaman 1070 ile tam zirvede kalacak islemciler guzel bir butunluk yakalayacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    Benim kimseyi küçük düşürme amacım yok..Sadece burası forum ve yanıt almak için ciddiyetten uzak bir yaklaşımda olamazsınız.
    OC siz kullandığını okudum, bu konuyu tekrar yazmanıza da gerek yok..
    K çarpanlı işlemler oc yapmak için alınır..Ben darboğaz sorunun olduğunu düşünmemek ile birlikte,
    başlığı düzelttiğin için bir öneri yazacağım..

Eğer win10 kullanıyor isen, Xbox dvr programını kapatmanı öneririm.
    Bu fpslerinde iyileşmeye yardımcı olacaktır.
  • i5 in stok hızlarda gtx1070 e darboğaz yapması kadar normal bişey yok ama forum artık bilgisiz insanlarla dolduğu için saçmasapan mesajlar havada uçuyor.çok konuda yazdım her konuya artık aynı şeyleri yazıp ne kendime yoracağım ne başkalarıyla uğraşacağım dostum sen bunları dinleme bunlar min fps nedir vs. bilmezler oyuna etkisi nedir bu durumun bilmezler gidip single player basit oyunlarda %99 gpu kullanımı görünce sanıyorlar ki benim işlemcim bu karta yetiyor darboğaz yok diye halbuki ne bilsin sayı olarak belki yeterli fps ama akıcı değil dalgalanmalar var vs..

GTA V BF1 TARZINDAKİ AÇIK DÜNYA İŞLEMCİ YÜKÜ YOĞUN OLAN OYUNLARDA DURUMA GÖRE KALABALIK SAHNELERDE İ5 İŞLEMCİLERİN HEPSİ İLE GTX980-GTX1060 ÜZERİNDEKİ KARTLAR İLE DARBOĞAZ YAPACAKTIR OC YAPSANIZDA YAPACAKTIR.

i5 ile sistem kuracak olsam kendi adıma konuşayım gtx970 üzeri kart takmam gtx1070 almışsam eğer kesimlikle i7 ile kullanırım hem ekran kartına verdiğim paranın karşılığını alabilmek için hemde keyifli stabil bi oyun deneyimi yaşamak için.

• Bunu anlatmaya çalışıyorum bende aynen öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: togi1975

Benim kimseyi küçük düşürme amacım yok..Sadece burası forum ve yanıt almak için ciddiyetten uzak bir yaklaşımda olamazsınız.
    OC siz kullandığını okudum, bu konuyu tekrar yazmanıza da gerek yok..
    K çarpanlı işlemler oc yapmak için alınır..Ben darboğaz sorunun olduğunu düşünmemek ile birlikte,
    başlığı düzelttiğin için bir öneri yazacağım..

Eğer win10 kullanıyor isen, Xbox dvr programını kapatmanı öneririm.
    Bu fpslerinde iyileşmeye yardımcı olacaktır.

Teşekkür ederim önerin için ama bunu daha önce uyguladım bir değişiklik olmadı.

Bu anakartı ben almadığım için bu sebeple işlemcime oc yapamadım bu kötü oldu benim için. Sanırım ilk etapta anakartımı değiştirmek olmalı hem şimdi işlemcimi daha performanslı kullanabilmek hem de ilerde K ibareli işlemci aldığım da böyle bir sıkıntı yaşamamak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: RNNN

i5 in stok hızlarda gtx1070 e darboğaz yapması kadar normal bişey yok ama forum artık bilgisiz insanlarla dolduğu için saçmasapan mesajlar havada uçuyor.çok konuda yazdım her konuya artık aynı şeyleri yazıp ne kendime yoracağım ne başkalarıyla uğraşacağım dostum sen bunları dinleme bunlar min fps nedir vs. bilmezler oyuna etkisi nedir bu durumun bilmezler gidip single player basit oyunlarda %99 gpu kullanımı görünce sanıyorlar ki benim işlemcim bu karta yetiyor darboğaz yok diye halbuki ne bilsin sayı olarak belki yeterli fps ama akıcı değil dalgalanmalar var vs..

GTA V BF1 TARZINDAKİ AÇIK DÜNYA İŞLEMCİ YÜKÜ YOĞUN OLAN OYUNLARDA DURUMA GÖRE KALABALIK SAHNELERDE İ5 İŞLEMCİLERİN HEPSİ İLE GTX980-GTX1060 ÜZERİNDEKİ KARTLAR İLE DARBOĞAZ YAPACAKTIR OC YAPSANIZDA YAPACAKTIR.

i5 ile sistem kuracak olsam kendi adıma konuşayım gtx970 üzeri kart takmam gtx1070 almışsam eğer kesimlikle i7 ile kullanırım hem ekran kartına verdiğim paranın karşılığını alabilmek için hemde keyifli stabil bi oyun deneyimi yaşamak için.

Bende böyle düşünüyorum. Yani bu işlemci her ne kadar çok güçlü bir işlemci olsa bile gtx 1070 gerçekten çok güçlü bir kart.. İşlemci ağırlıklı bir oyuna girdiğiniz zaman özellikle multiplayer da işlemcim kaldırmıyor ki bu yüzden gpu yu yeteri kadar besleyemiyor.

Ama bunu değil ki i5 6600K yetersiz 1070 ile darboğaz yapıyor. Sadece bazı oyunlar da ve tekrar hatırlatayım stock halinde durum böyle.

• Yılda 200'ün üzerinde oyun çıkıyor. 199'unu sorunsuz oyna 1 tanesi pürüz etsin git işlemci değiştir, bu mantalite ile bu firmaların kapitalizmin kulu oluyoruz hocam aman diyeyim !

i7'yi nereye takarsanız takın performans elde edersiniz zaten...

Bende 1070 6600k kullanıyorum, 4.4ghz de.

Şu ana kadar %99'un altına inmedi gpu ancak Total War Atilla hariç. Savaş anlarında 25-30'lu fps'ler gördüğüm oluyor. Bakıyorum oyuna renk problemler, contrast problemleri, eli yüzü bir şeye benzemiyor. Ardından çok daha iyi gözüken aynı tipte olan Total War Warhammer'a geçiyorum, 70'in altına inmeyen fps'ler (üstelik atilla'dan 2 kat daha büyük savaşlarda) yakın kamerada pek çok tps oyununa taş çıkaran görseller ...

Durum aynen bu. E nasıl oluyor bu ? Daha kompleks, daha sağlam grafikler, daha büyük savaşlara ev sahipliği yapmasına rağmen nasıl 2-3 kat daha iyi performans veriyor ? Optimizasyon !

Şimdi soruyorum suç 6600k'nın mı 1070'in mi 6700'ün mü yoksa Creative Assembly'nin mi (Tw serisinin yapımcısı) ?

Bir yapımcı oyununu salladı diye, 2 kod yazamadı diye gidip bir işlemciye milyarlar dökmezdim ben. Aynısı BF içinde geçerli Cs içinde geçerli Mario içinde geçerli.

Bu aletlerin hesaplama güçlerini, frekanslarını her şeylerini en ince detayına kadar biliyoruz.

Tablet işlemcili ps4'ler xbox one'lar 60 fps'yi target edip o BF 1 çalıştırabiliyorlarsa (yok high mış yok 900p'miş hiiiçç, sonuçta 64 kişi ve multi harita, işlemciden bahsediyoruz burada) bizim sistemlerin havada karada yutması lazım bu oyunları.

Yapımcı zahmet etmiyor mu ? Bende paramı farklı bir eğlence aracına yada oyuna yatırırım oldu bitti.

• İ5 6600K alip 4.4 veya daha fazlasina o.c yaparsan gtx 1080 e bile yeterli gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    aynen öyle dostum üstteki mesajlarda belirttim basima geldi i7 ye gectim hicbir sorunum kalmadi dedim ama kimse dinlemiyor. Bu biraz sanirim bizim türk milletinin bende var yeni aldim hayir olamaz darbogaz yapmiyor diye kenddini kandirmasiyla alakali. Bf1 ve gta özellikle multiplayer oldugunu belirtiyim ve 64 kisilik harita oldugunuda söyliyeyim beni de linc etmeyin. I5 6600k darbogaz yapiyor gtx 1070 e min fps bazen yerlerde. Kendim yasadim bilin ey dostlar

edit: konustugum hersey 1080p icin gecerli cözünürlük arttikca darbogaz kalkicaktir islemciye binen güc azaliyor. Ama diye parantez aciyimm multiplayerda gene söylüyorum bf1 ve benzeri oyunlarda 64 kisilik haritalarda i5 malesef yetersiz kaliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xender_Cage -- 9 Kasım 2016; 16:53:11 >
  • CYRUX kullanıcısına yanıt
    anladım hocam yapılabilecek bir şey yok o zaman buna rağmen işlemci gücü gerektiren oyunlarda cpu kullanımı %100e dayanmışsa ve özellikle bu tip oyunlardan hoşlanıyorsanız yine de tavsiye etmem ama i7 6700 alacaksınız ya da geriye dönük anakart ve ramleri de değiştirip en azından i5 4690 alacaksınız bu da masraf demek bu aşamada ya da yeni nesil işlemcilerin çıkmasını bekleyeceksiniz. ben i5 6500 - 1060 ikilisinde ramları 16gb yaparak durumu biraz kurtarmıştım fakat i5 6500'ı satabilirsem i7 6700 alacağım. geçmiş olsun...

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-6700K-vs-Intel-Core-i5-4690 dediğim işlemcinin fikir vermesi açısından karşılaştırması. 4690 4790 gerçekten güçlü bir işlemci yani yeni nesil olması eskisine göre çok iyi olacağı anlamına gelmiyor. ben de aceleye getirip 6500 almıştım çok pişman oldum.

• açıkçası 2 hafta kadar i5 4670K 4.4ghz ile gtx 1070 kullandım, darboğaz olayı tamamen oyun ile alakalı hocam. şu an i7 4790k 4.6ghz'de kullanıyorum, cpu intensitive oyunlarda cpu kullanımı %75 lere kadar çıkıyor. yani olay tamamen oynadığınız oyundan kaynaklı diyebilirim. not: diğer yorumları okumadım.

• LGR9 kullanıcısına yanıt
    Hocam elinizde 4790 halen duruyorsa mesela gta5 acs gibi bir oyunda cpu kullanımını paylaşabilir misiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çare oc yapılmış bir fx 8350

• Bildiklerini unut dostum herseyi yanlis biliyorsun. O islemci o ekranda darbogaz yapmaz

• 4670k ve gigabyte 1070 kullanıyorum. King of the kill, Rust, RB 6 Siege, GTA 5 oynuyorum darboğaza rastlamadım nedense. oc yok anakartım z87x d3h öyle aman aman bir kart da değil
  • Darbogaz ? Ayni sistemi kullaniyorum darbogaz denilen bir sey yok inanmiyorum da agustos ayinda sistemi tam olarak topladim bf1-fh3-siege-hitman2016 ve warhammer hepsini ultrada 8x olarak oynamaktayim hemde full hd yani darbogaz yaparsa benim sistemimde yapmali sonucta 2k bile oynatmiyorum

Not : sistemde bir gram oc yok ne ekran kartinda ne islemcide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 9 Kasım 2016; 19:52:01 >
  • 6600K ve GTX1070 Kesiklikle darboğaz yapmaz. Sorunu oyunda yada uyumsuz bir donanımda arayın. Mesela Ram'lerden ikisini çıkarıp dual şekilde oynamayı deneyin. Bazı konfigürasyonlar bazı oyunlarda saçmalayabilir, bunu defalarca gördük.
  • Ne oluyoruz yav ben seneye 1060 ı sattıp 1170 alıp 6600k ile kullanmayı hedefliyorum adamlar 1070 ile darboğaz yapıyor diyor

edit: arkadaş intel de çalışıyor olmasın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 9 Kasım 2016; 20:34:37 >
  • mesela, gta 5 oynarken fps 110-130 arası gidip geliyor, bütün ayarlar ultra'da msaa x4'te ama cs:go'da anlamadığım bir şekilde osd'yi çalıştırdığım anda fps yarı yarıya düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LGR9 -- 9 Kasım 2016; 20:59:31 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.