Şimdi Ara

GTX 1060 VE CS GO ODAKLI MONİTOR ÖNERİSİ (2000₺ MAKS) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam aklımın almadığı nokta şu bu kadar yüksek hz ve çözünürlüğü ben hangi sistemle yapabilirim?

Diger soru ise tek ucuz alternatif olan dell s2417dg nin bazı kullanıcılar tarafından şikayet edilmesi korkutuyor, adam akıllı incelemesi de yok ne yazık ki hepsi yabancı kaynaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • STRIX S kullanıcısına yanıt
    CS GO odaklı demişsin kardeşim. 2k yı genel manada video film vs. yada hikaye tarzı oyunlarda kaliteli bir şekilde 2K dan faydalanırsın. 165HZ olayı lol csgo tarzı oyunlar içindir. Yoksa tabi kide bf1 multiplayer witcher3 tarzında 165hz ye ulaşamazsın. Ulaşsan dahi aradaki farkı hissetmen için muazzam bir gözlemci çok aşırı aşina bir insan olman lazım. Dediğim gibi bunu hissedecek pc kullanıcısı 150 de 1 dir. Cs-go lol tarzında 165 hz den faydalanırsın. Onun dışında da 2K dan faydalanırsın.
  • Şuan için ortalama bir kullanıcı için gerçekten 144hz ve üzeri aşırı gereksiz.Şu monitörlere gereksiz yere 1080p çözünürlüğe 144hz ve üzeri koyacaklarına 2k ve 4k ekranlara 75 hz gibi bir değer koyup f/p acıdan daha iyi monitörler cıkar ortaya.Koyuyor 1080p 240hz koyuyor o kadar hz görmek isteyen zaten 2k ve üstü alması daha mantıklı Kullanılamayacak bir özelliği koyuyorlar monitöre gereksiz pahalı oluyor.Parası olup herşeyin en iyisini alabilenleri tenzih ediyorum onlar azınlık.
  • Tam olarak aradığım o aslında hocam cs icin 165 den faydalanıyım ancak diğer özelliği olan 2k ise tamamen net güzel bir görüntü 60 70 fps konsol oyunu tarzında bir görüntü elde etmek misal ben fifa oynuyorum veya need for speed oynuyorum bunlarda 60 fps full hd ile 60 fps 2k arasında kalite farkı olacaksa 2k daha öne çıkar sanırım

Bu arada dün 2 3 saat s2417dg yi araştırdım kullananların %90 nında color banding sorunu yaşanmış neredeyse çoğu kişi ya iade etmiş yada öyle kullanmaya devam etmis

Kimisi mavi de sıkıntı var diyor kimisi filmlerde çok belli diyor kimisi web sayfada aşağı yukarı yaparken beyaz ın üstüne gölge düşüyor diyor

Açıkçası çok şaşırdım bu kadar sikayete (asus 'da da çok sikayet var)

Hemen hepsi au optronics marka panel kullanırken dell de bu kadar sorun olması beni çok şaşırttı

Artık aklımda şuan 3 seçenek var tn panel olarak amazon.de den acer g sync xb241h alacağım yada 1250 liraya xg2402

Va panel olarak ise msi g24c

Sizden va panel hakkında fikrinizi alabilir miyim?

Eksileri artıları nelerdir?

• Hocam işte tam da bu sebeple fiyatı en uygun olan g sync 144 hz monitorlerin başında gelen xb241h ' e kafayı taktım hem 1080p hem 24 inç hem g sync

Uzun bir süre gtx 1060 la 144 hz kullanırım oldu ya ileride update yaptım monitor 180 hz e kadar overclok imkanı veriyor buda tatmin eder sanırım beni

Eger buna bütçe ayıramazsam 1200 liraya xg2402 yada va panel olarak msi g24c almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 22 Nisan 2018; 15:59:4 >
    Güzel kardeşim monitör yorumlarına çok takılma sen. Tavsiyem XG2402 harika bir monitör. Bende onu kullanıyorum. Ayarları dizaynı ergonomisi her türlü kalitesini hissettiriyor. Senin için fazlasıyla yeterli olacaktır. 768 ile 1080 arasındaki fark çoktur ancak 1080 ile 1440 arasında farkı çok net hissedemezsin. Direk olarak XG2402 al indirim vs bir şey görürsen. Yorma kafanıda. Memnun kalacağının garantisini verebilirim. NVIDIA ekran kartı vs. bunlarada takılma. G-SYNC için çok para istiyorlar gereksiz.
  • ddyx in dediğine katılıyorum XG2402 gayet yeterli bir monitör. 24" için 2K düşünme sakın çok gereksiz hem boşa masraf, hem kartını ekstradan yormaya ne lüzum var.
    2k 165 hz al sen.Tabi butcen yetiyorsa yok benim butcem yetmiyor ben 1080p 144 hz alicam dersen Benq Xl2411 alabilirsin(144hzlerde en guzeli odur input lag degerleri felan) 2k 165 hz olarak 3 markanin 3 monitorude guzeldir

1)Asus pq278qr

2)Acer xb271hu abmiprz

3)Aog Agon Ag241q

Bu arada bende bir sistem toplama arefesindeyim.Ve en mantikli olan gunumuzu dusunmemek ilerisinide dusunmek o yuzden en az 2k monitor almaktir.Ayrica cs go 1024x768 de oynanir 2kda alsan 1080p de alsan cozunurlugu dedigim cozunurluge yakin bir degerde oynayacaksin bu yuzden 1 oyun icin monitor alma genel kullanim icin al yazdigim 3 model en iyilerdir.(Benq xl2735 de var ama g-sync olmadigi icin eledim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smalllbrother -- 23 Nisan 2018; 1:35:31 >
  • Dediklerini dikkate alacağım hocam aslında bu kadar takilmamın sebebi elin adamı çat diye 4500 liraya ips bir monitör e hic incigine cıncığına bakmadan alabilirken bizde zar zor para çıkacakta elimizdeki monitör de 200 300 edecek üstünü tamamlayıp alacağız diye bin türlü hesap yapıyorum

İşin özü ise az uz değil 1200 lira para verip de iki gün sonra ah keşke şunu alsaymışım işte ne biliyim 180 hz işime yararmış g sync işime yararmış dememek

Sonuçta daha önce aldığım hp 60 hz monitör beni 5 senedir götürdü hala daha tık yok ancak cs için uygun olmadığını da biliyorum yoksa en ufak ihtiyacım da yok monitöre

Bu sebeple bu alacağım monitör e de o kadar para verip beni üzsün istemiyorum almışken 3 sene sonra sistemi güncellesem bile beni tatmin etsin uzun vade götürsün istiyorum

Sarf malzeme gibi kolay alınıp satılmadığından çok kafa yoruyorum

• Üst mesajlarda da konusu geçmişti işte hocam atıyorum bugün fifa 18 need for speed payback nba 2k18 oynuyorum genel olarak cs go dışında

E bu oyunlar şuan gtx 1060 ile hayli hayli 2k oynanır ancak 2 sene gtx 1060 yetmezse monitor kalır sistem değişebilir

Hoş o dönemde bu kur ile 2500 den aşağı ekran kartı kalmaz üst orta seviyede ama hadi alsak durum bu olurdu

O yüzden acaba diyorum hic strese girmesem ömür boyu 1080p devam mı etsem yoksa sırf cs de yüksek hz ve konsol oyunları için de 2k ile birleştirip 2k 165 hz mi alsam diye diye.... kafam da deli sorular 😂😂

• sadelipoğaça S kullanıcısına yanıt
    Büyük oranda aslında kafamda oluşan model xg2402 sebebi ise bu yaşa kadar g sync le mi büyüdük 😂😂

Para çok olsa anlarım da sanırım 1800 1900 e o monitör ü almak yerine

Xg2402 + rival 600 + hyperx mouse pad almak daha mantıklı duruyor

Diğer türlü bu kalan parçalara bütçe kalmıyor

Ben sana söyleyeyim. XG2402 dışında 100 150 tl ucuza 144 hz alırsan yazık edersin. Ergonomi tasarım rahatlık oyuncular için kolay arayüz. Ayarlanabilir seçenek havuzu vs ile f/p ürünü. +500 600 ₺ başkasına verirsende 600₺ lik fiyat farkı olur ancak performans farkı max 250₺ olacaktır. Yani değmez. XG2402 siparişini ver. 5 sene gözün kapalı memnuniyetle kullanırsın.
  • peki hocam sizi dinleyip yakın zamanda xg2402 siparişi vereceğim dediklerinizi benim gibi ekonomik açıdan çok müsait olmayan birinin dinleyip dikkate almaması mümkün değil

sizin 1200 1300 liralık monitörler içinde öneriniz xg2402 ve sebeplerini anlattınız bununla beraber 1400 liralık va panel den hangi yönü daha iyi xg2402 nin hangi yönü daha zayıf ? sonuçta sanırım ikiside 1 ms ve 144 hz monitörler farkları panelleri
  • 2000 tl civari hdr quantum dot teknolojili samsung goremezmiyiz yav :( benimde asiri sekilde hdrli alasim var

Basitçe özetliyeyim.

TN Panel Oyun ağırlıklı YÜKSEK YENİLEME HIZI

IPS panel Film-photoshop vs ağırlıklı YÜKSEK RENK KALİTESİ - GENİŞ GÖRÜNTÜLEME

Va Panel ise bu 2'sinin ortası.

IPS Panel maliyeti çok yüksek ve önemli olan renk doğruluğu renk yaygınlığı vs.ler olduğu için IPS de yenileme hızı her zaman düşük olur. Yani bu bizim işimize hem fiyatı olarak hemde amacımız dışında olarak makul değil.

VA panel önerebilirdim ancak oynayacağın oyunlar içerisinde lol cs-go tarzı oyunlar olmasaydı önerirdim. CS-GO ağırlıklı olduğu için en doğru tercih yüksek yenileme hızı ve düşük tepki süreleriyle TN Panel olacaktır. Üretim maliyetide düşük olduğu için fiyat olarakta oldukça iyi.

Va tercih ederseniz tepki süresi ve yenileme hızından biraz feragat etmeniz gerekiyor. Sizin için en uygun ve doğru tercih TN Panel olacaktır. Bunun için en iyi tercih ise XG2402

Ürünü alıp kullanmaya başladığınız zaman sizin için en doğru tercih olduğunu anlarsınız zatenç

Simdi hocam eğer 1080p alacaksan Benq Xl2411 al.Viewsonic felanmıs bunlari gec fiyati 1100-1200 arasindaydi yanlis hatirlamiyorsam Benq'nun.2k 165 hz aldiginda illa 2k oynayacaksin diye bir kaide yok ekran karti yetmezse 1080p ye dusurursun goruntuyu(demek istedigim 300 beygirlik arabayi tam kapasite kullanmaya gerek olmayinca kullanmazsin ) Bu arada ben benq, viewsonic, asus markalarinin 144 hz monitorlerini kullandım benq aralarinda en iyisidir.Inanmayan olursa resimleride birakiyorum

GTX 1060 VE CS GO ODAKLI MONİTOR ÖNERİSİ (2000₺ MAKS)

GTX 1060 VE CS GO ODAKLI MONİTOR ÖNERİSİ (2000₺ MAKS)

• Geç dediğiniz monitörlerde güncel paneller kullanılıyor. Dediğiniz benq modeli çok eski bir model. En ucuza kaçılarak 144hz alinmak isteniyorsa da benq dan ziyade asus vg248qe alinir bence. Hem türkiyede hem dünyada ayni zamanda cikan ayni tipte monitörler ama asus bariz bir şekilde daha popüler. İlla ki bunun bir sebebi vardir. Ayrica 2k monitörde 2k oynamak zorundasiniz. Çünkü 2k monitörde alacağınız 1080p ile 1080p monitorde alacağınız arasinda çok fark var. 2k da çamur olacaktır. Sebebi piksellerin siralanişinin o çözünürlüğe uygun olmamasi. 720p de ayni sorun olmaz ayni ekran oraninda 2k ya göre tam 4 kati düşük piksele sahip olduğundan ama 720p nin de kendisi çamur zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 23 Nisan 2018; 12:20:36 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Hocam guncel panel felan gec bunlari.Hangisinin input lagı daha dusuk ondan haber ver bana.Ayrica dediginiz olaya bende vakifim cunku 4k tvde 720p yayin, video izliyoruz

• Güncel panel demek daha iyi renkler ve daha iyi görüş açısı demek. Sizi ilgilendirmeyebilir ama bu başkasını da ilgilendirmeyeceği anlamina gelmiyor. Asusu ben kullaniyorum. Yeterince yüksek fps alindiğinda input lag seviyesi benim algilayamacağım düzeyde. Algiladiğim lag da düşük fps yüzünden yani input lag değil aslinda. Zaten bu iki monitör aynı paneli kullanıyorlar input lagda ciddi bir fark olacağını hiç sanmıyorum ikisi de başarılıdır. 4k da da 1080p nin kotü görünmemesi lazim. Zaten videolar upscale ile görüntülendiğinden bu sorundan çok etkilenmiyorlar aslinda. Oyunlarda oluyor bu sikinti daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 23 Nisan 2018; 12:31:57 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    Aaa bakın bunu hiç düşünmemiştim yani ben 2k monitör alsam 2k için sistemin gücünün yetmediği yerde 1080p ye çeksem native1080p ler kadar görüntü kalitesi alamam öyle mi?

Bende diyorum nasılsa ikiside 24 inc yetmezse çekerim 1080p ye öyle kullanırım oldu ya sistemi güncelledim 2 sene sonra 2k devam ederim ikiside her zaman icin elimin altında olur diyordum

O zaman mantık sanırım şöyle işliyor sanırım görüntünün tam bozulmaması için
    2160 p monitör de = 1080p bozulmuyor
    1440p de = 720p bozulmuyor
    1080p de = 540p görüntü bozulmuyor

Doğru mu anladım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRIX -- 23 Nisan 2018; 16:57:5 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.