[QUOTE=cemoceme]Uzun bir aradan sonra tekrar görüştüğümüze sevindim.Açıkladığım modun yapımına başladıktan 5 ay sonra çoğu siteye bunu duyurdum.Bu haber daha önce,hem gtaturk.com anasayfasında hem gta turk forumlarında
Donanımhaber.comda üst konu yapıldı ancak site kullanım dışı şu an
Şimdide burada yayınlamayı uygun buldum,fırsat buldukça moddan yeni resimler eklenecektir,her türlü eleştiriye açığım. -------------------------------------------------------------------------- Uzun süredir çoğu kişi gta san andreas için bir mod bekliyordu bunun farkındayım(ve çoğu kişi farkında).Öncelikle yabancı kaynaklar ufak çaplı mod girişimlerine girselerde çoğu kişileri tatmin etmekten uzaktı... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Öncelikle düz anlatım değilde son yıllarda revaçta olan soru-cevap yöntemi ile bu modu açıklamak istiyorum sizlere...
BU MOD NEDİR NASIL BİR ŞEYDİR?
Bu mod aslında ferrari gibi yeni arabalar değilde daha çok 60-70 model klasik arabaların,silahların olduğu bir mod.Adındanda anlaşıldığı gibi modern world felan değil.Nedeni ise oyundaki havanın ciddi anlamda bozulması olarak söyleyebiliriz,92 de geçen bir oyuna 2005 model araba konulunca oyundaki diğer öğelerin de değiştirilmesi kanaatindeyim.Bu modda sırf arabalar değil binalarında bir çoğu revize edildi,sokaktaki insanların özellikleri değiştirildi.Oyuna yeni şehir eklenmesi ve oyuna yeni görevler eklenmeside düşünülüyor fakat şu an için böyle bir şey söz konusu değil.Modun %20 lik bir kısmı tamamlandı henüz.
ORJİNAL SAN ANDREAS GEREKTİRECEKMİ?7-8 CD Mİ OLACAK YOKSA EKLENTİ OLARAKMI ÇIKACAK?
Oyun bir mod olsada oyun gibi komple satılacak.Yani önce oyunu sonra yamayı kurmayacaksınız.Oyunun installation undaki bazı şeyleri değiştirmeyi düşünüyorum,fakat henüz kesin bir netlik kazanmış değil bu konu.Yani orjinal gta nın içine dahil edemeyebilirim.
OYUNDA HOT COFFEE VARMI?
Aslında rockstarı sıktığı kadar benide sıkıyor bu konu çünki eklersem pek hoş karşılanacağını zannetmiyorum zira bazı kaynaklar bu tür olayları feci şekilde abartıyorlar.Onun içinde oyunda hot coffee modu bulunmayacak.
MOD NASIL OLACAK İÇİNDEKİ RESİMLER FELAN VS.
Öncelikle gtaturk.com forumundaki magnum adlı arkadaş bana bir takım önermelerde bulundu.Şimdi oyunu açarken önce bir html ekranı çıkacak burada mod ile ilgili bilgiler ve reklamlar yer alacak(ilk etapta sadece kendi sitemin olacak)Oyunun içindeki menü ise değiştirilecek... Mod ticari amaçlımı? Kesinlikle değil zaten içinde 200 den fazla gerçek arabanın olduğu bir oyunu lisans ödemeden satmam imkansız onun için oyun tamamen ücretsiz olacak.Ayrıca bazı cd cilerde bulabileceğinizi zannediyorum.
MOD TÜRKÇEMİ OLACAK?
Aslında bu konuda kafamı karıştırmıyor değil fakat bildiğiniz gibi türkiyede bu modu bir tek gtaturk ün sahipleri yapıyor,onlarla daha anlaşma yapmadım ama benim fikrim türkçe modunun düzeltilerek classic moda aktarılması.Fakat bu onların vereceği izine bağlı.... Sistem gereksinimleri neler? Şunu söylemeliyim oyunun sistem gereksinimleri normalinden çok fazla artmış durumda.Yani bende kasmayan oyun artık dahada yavaşlamaya başladı.Kuşkusuz bunun sebebi çok yüksek boyutlu dokuların kullanılması.Normalde bir arabanın boyutu 120 kb iken yeni eklenen arabalar çok daha detaylı olduğu için 3-4 mb ı bulabiliyor.Ayrıca silahların dokularıda daha kaliteli hale getirildi.Oyuna çim,ve camların kırılması gibi yeni efektler getirildi. İçinde multiplayer mod olacakmı? Aslında bu soruda henüz tam olarak netliğe kavuşmuş değil duruma göre içine multiplayer mod koymayı düşünüyorum.
MODU KİMLER YAPTI?
Şu an için ben yapıyorum ancak magnumunda oyunun exesinde bir kaç değişiklik yaptığını söylemeliyim.Ayrıca eğer türkçe çeviri için izin alabilirsek batugen nickli arkadaşımız onu düzeltecek.Yani modu 3 kişi yapıyor diyebiliriz. Mod ne zaman çıkacak? Çıkmasına daha çok var fakat benim öngördüğüm süre yaza doğru olacağı,zaten ondan 1 sene sonrada yeni gta çıkmış olacak. Projeyi kimler destekliyor? Şu an destekçilerimiz bulunmakta.Baron ve gtaturk ailesi beni gerçekten sevindirdi ve beni sitelerinde mod yaptılar onlara burdan teşekkürlerimi iletiyorum bunun yanında trgamer editörleriyle yaptığım konuşmada modun incelemesini yapacaklarını söyleselerde umarım bu sayı artacaktır..Umarım bütün gta ailesi bize destek olur. ;)