Dün vatan bilgisayardan casper nirvana serisi laptop aldım. Laptop geldiğinde windows 8 yüklüydü ben onu windows 7 ultimate 64 bit'e çevirdim. Bütün driverların en güncel versiyonlarını yükledim. Herneyse şöyle bi sorunla karşılaşıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim..
Ürün özellikleri kısaca şöyle ; Intel i5 3210m 2.5 ghz 1 GB 128 Bit GT630m//Intel 4000 8 GB DDR3 Ram 750 GB HDD
2 ekran kartı arasında ki geçişlerde problem var. Örneğin knight online oynuyorum ben oyuna girince otomatik intel 4000 ile çalıştırıyor oyunu. Performansı gayet iyi fakat ben GT630m ile çalıştırmak istediğimde oyun 2. ekran kartıyla çalışıyor fakat performans çok kötü acayip kasma oluyor oyunda. GPU-Z ile kontrol ettiğimde GPU Core Clock'un maksimum değeri 660 Mhz olduğu halde 170~250 arası bi değerde kalıyor. Otomatik arttırmıyor yani. Memory clock'da bi sorun yok direk maksimum hızına çıkıyor. Nvidia Denetim masasını biraz kurcaladım "Güç Yönetim Modu" diye bir seçenek var bu seçeneği maksimum performansa ayarladım fakat değişen bir şey olmadı. Bazen kafasına göre GPU Core Clock'u en son hıza alıyor ve oyun gayet akıcı 1dk sonra falan yeniden 170 lere düşüyor. Sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum, fazla sıcak değil zaten pcyi ilk açtığımda yani soğukkende sıcakkende aynı sorunla karşılaşıyorum.
MSI Afterburner ile overclock fln yapmaya çalıştım 10-15 mhz belki sabitlenir maksimumda diye yine olmadı. Son olarak bi kere daha format attım bilgisayara yine düzelmedi.
Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim ? Bilgisi fikri olan var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim..
65 Dereceden Sonra Core Clock Dusuruyor Bu 630M'ler. Bende de Aynisi Var Bir Turlu Cozemedim Sorunu. Yani Butun Problem Throttling Problemi.
Aygıt yonetıcısınden ınteli durdur sadece gt 630 m calıssın bıde ole dene.
Bi Cozum Bulduysan Buraya Mutlaka Yaz Kardes. Ayni sorundan ben de Muzdaribim.
beyler aynı sorun bende de var ya ,mesela skyrim oynayacağım ayarlarına giriyorum intel4000 yazıyor ve değiştirilemiyor ama sağ tıklayıp baktığımda varsayılan olarak nvidia yüksek entegreli... seçili durumda ama oyunda hafif bi lag var oynanış açısından pek sarmıyor doğal olarak ne yapabilirim?