Şimdi Ara

>>>>>>>> AMD FREESYNC 2014 <<<<<<<< - ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazının tamamını okudum dostum. Öncelikle çok unsur var. Eğer kullanıcıların beklentisi yüksek olsaydı swift gibi birçok model aynı anda hem ucuz hemde daha iyi piyasaya sunulurdu.www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg278q.htm Şu siteden karşılaştırmalara bakıyorum. Dediğin gibi sadece input lag sonuçları diğer monitörlere göre oldukça fark var. Ben Eizo foris fg2421 kullanıyorum.Usage time 4145 Hours.... Bu monitörü alırken 120 hz 4k monitörlerede bakmıştım. MS yüzünden vazgeçmiştim... 1-2 istisna dışında gamer oyuncu almaz zaten... 2-3 sene içerisinde 120 hz 1 ms 4k monitörler çıkar ortaya.Zaten 4k 120 hz monitörü şuanki donanım olarak karşılığı i7 4770K r9 295 x2 veya 6(8) GDDR5 belleğe directx 11.2 sahip herhangi bir ekran kartı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 14 Eylül 2014; 23:44:58 >

• Radeon'culara AMD'den müjde var. Monitör ölçekleyicileri üreticileri, AMD'nin FreeSync atılımına desteklerini bildirmişler. MStar, Novatek ve Realtek firmaları, "Uyumsal Sync" ve "AMD'nin FreeSync" proje tasarımıyla hazır halde gelecek devre kartlarını en geç sene sonuna kadar monitör üreticilerinin eline ulaştırma anlaşmasına destek vermişler.
    AMD'nin ekran kartları bölümü genel müdürü ve şirket ikinci başkanı Matt Skynner, "AMD'nin FreeSync teknolojisi, oyuncuların görüntü teknolojilerinin daha ortaya çıkarken bekledikleri su gibi akıcı görüntüyü açık ve serbest lissanslı bir standartta gerçekleştirmeyi hedefine alan bir projedir ve serbest lisans yaklaşımı, teknolojiden daha yaygın istifade edilmesini sağlayacaktır" demiş.
    Teknoloji anlaşmasının uyarınca, Mstar, Novatek ve Realtek elektronik üreticilerince üretilen bu Uyumsal Sync destekli devre kart bileşenlerinin, monitör üreticilerinin 2015 bahar sezonundaki üretimlerinde ellerinin altında olması amaçlanıyormuş. Bu çeşit Uyumsal Sync destekleyen DisplayPort bağlantı monitörler sayesinde halihazırdaki AMD Radeon ekran kartlarının, ekran kartındaki kare saniye cinsinden görüntü çizimi hızı ile ekran tazeleme hızını eşitleyebilmesi sayesinde FreeSync projesi kapsamında monitör görüntüsündeki kesilme ve takılmaların çok düşük ileti gecikmeleri ile tamamen çözülmüş olması amaçlanıyormuş.
    Realtek ikinci başkanı Yee Wei Huang, AMD'nin FreeSync projesi hakkında, "bizim kullanıcı kümemizde AMD'nin FreeSync teknolojisine karşı yüksek bir heyecan duyuluyor" dedi. Sözlerini, "FreeSync'in görsel oyuncu tecrübesindeki kazanımları çok belirgin ve Uyumsal Sync destekli DisplayPort arayüzünü VESA standartları kapsamında benimsememizin, bu teknolojiyi geniş kitlelerle bir araya getirmemizde en makul yöntem olacağına karar verdik" devam etmiş.
    Yeni ölçekleyiciler, bunlardan faydalanacak monitör üreticilerine başka değişken görüntü aktarımı teknolojilerinde olmayan bir takım özellikleri de desteklemelerini sağlayacakmış. Örneğin, resim ölçekleme, ekran üzeri kadran, geçmişe uyumluluk kapsamında HDMI/DVI çıkışları ve ayrıca farklı bir çıkış da Yüksek Veride Ses Sinyali bağlantılarını destekleyecekmiş.
    Novatek yöneticisi Richard Hung, "FreeSync projesi, akıcı görseller için geliştirilen belirleyici çözüm olacak" demiş. "AMD'nin zekice bir yöntemle Uyumsal Sync DisplayPort'un açık bir standart olması için yön çizdiği öneri ve onayın, Novatek'in önayak olacağı yeni monitör neslinin ekonomik ve başarılabilir bir süreç bütününde ortaya çıkmasındaki katkısı yadsınamaz" diye vurgu yaptı.
    Son olarak söyleyebileceklerimiz, "Mstar, Novatek ve Realtek'in üreteceği FreeSync destekli Uyumsal Sync DisplayPort uzantıları, monitör üreticilerine 1080p ve 1440p çözünürlüklerde 144 kare saniye görüntü akış desteğini, 4K monitörler için de 60 fps desteğini sağlam biçimde sunacaklar".
    Mstar tanıtım bölümü yöneticisi, Henry Lan, söze, "Uyumsal DisplayPort'lu FreeSync, açık bir üretim tanım standardıyla kullanıcılar için teşvik eden teknolojiler için temel teşkil ediyor" demiş. Sözlerini devam eden Henry Lan: "MStar, AMD'nin FreeSync Projesi bünyesine, oyunlardaki görüntülere akıcı görsellik getirecek yeni bir monitör neslini ulaştıracak ölçekleyicileriyle katılmaktan mutluluk duyuyor" demiş.
    AMD ve onun panel ortaklarının, FreeSync projesiyle hazırlanacak MStar, Novatek veya Realtek ölçekleyicilerinden herhangi biriyle donanacak ekranları, 2015 yılı ilkbahar mevsiminde bir medya tanıtımında duyurulacakmış.
    http://ir.amd.com/mobile.view?c=74093&v=203&d=1&id=1969277

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 18 Eylül 2014; 18:00:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık.Ben çevirmeden önce çevirdin. 144 hz 4k 60 hz..

Orijinalden alıntı: TaymekHoldem

Ellerine sağlık.Ben çevirmeden önce çevirdin. 144 hz 4k 60 hz..

İşin ilginci, Displayport 1.3 standardı en yüksek 4K çözünürlükte 120 fps destekleyebilecekmiş gibi yazıyordu duyurusunda. Zannedersem orada bahsedilen tek değil, aynısı DVI bağlantılarda olan çift hatlı bağlantılar.

• TaymekHoldem kullanıcısına yanıt
    Özel mouse-klavyeler, 3-5 21:9 daha da geniş ekranlar, 144hz lik LCD ler le PC de "parayı basan birkaç adım önde oluyor" geriye de yetenek kalıyor hakbu ki
    konsolun maliyeti, PC oyunculuğu karşısında çok çok düşük ve herkes eşit eşit olmayan tek şey kullanılan ekranın boyutu.
    Joystick,FOV ,tek ekran ve microstuttering & tearingsiz adaletli bir sistemi PC ile kıyaslamaka bana göre yanlış.
    PC nin o üstün görselliği için 5 PS4 para harcamak gerekiyor. :)

Ayrıca PC de masaüstüne ekrana yapışık mahkumiyet zorunlu , konsol sahipleri 32-50" 50-60 hz lik tv ler de yayıla yayıla gamepadi alıp
    mis gibi oynuyorlar.

Yaptıkları Konsolu açmak,oyunu takmak bu kadar, belki BF4 ü 900p,high ve blurlu AA ile oynatıyor ama 3-4 metre uzaklıkta ayarlar ultra olmuş high olmuş
    konsol oyuncusunun umrunda değil.

Ciddi PC oyuncularının o kadar çok derdi var ki :) Windowsu yönetirler, FPS yi kontrol ederler ,patchlerle boğuşurlar
    TİTAN gibi bir kartta fps düşüşü yaşarlar ama hep iddia ederler ki doğrudur en iyi grafik+ en iyi AA+AF PC dedir
    fakat bırak 120-144hz leri sabit 60 fps de tearing ve MS siz oynamak nerdeyse imkansız 1000₺ aşağısı kartlarla.

Kendimden örnek vereyim benim için sabit 60fps yeterli. Metro LN yi İ5 4440+R9 280 ultra+af+aa tesnorm 1600x900 de 45-60 FPS ile oynadım.
    BF4 multi 1080p+Ultra+2xaa da vsync açıkken 60-45-40 arası fps alıyorum.
    Demek ki R9 280X veya GTX 770 dahi alsam sabit MS siz 60 fps oyun keyfi yaşayamacağım.
    Halbu ki sadece kasayı 1750₺ ye topladım.
    PC oyunculuğunu cezbeden şey korsan oyun olduğu kadar steam,origin platformudur.
    Yeğenlerim 4-5 yıllık PS3 de 30 FPS BF4 oynuyorlar benim sistemin ömrü ikinci yılını doldurmadan
    beni yeni oyunlarda ayarları Ultra dan Medium a çektirecek.
    Bu yüzden konsok rahatlık PC eziyet derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1080p -- 27 Eylül 2014; 19:02:31 >

• Çok haklısın

Orijinalden alıntı: 1080p

Özel mouse-klavyeler, 3-5 21:9 daha da geniş ekranlar, 144hz lik LCD ler le PC de "parayı basan birkaç adım önde oluyor" geriye de yetenek kalıyor hakbu ki
    konsolun maliyeti, PC oyunculuğu karşısında çok çok düşük ve herkes eşit eşit olmayan tek şey kullanılan ekranın boyutu.
    Joystick,FOV ,tek ekran ve microstuttering & tearingsiz adaletli bir sistemi PC ile kıyaslamaka bana göre yanlış.
    PC nin o üstün görselliği için 5 PS4 para harcamak gerekiyor. :)

Ayrıca PC de masaüstüne ekrana yapışık mahkumiyet zorunlu , konsol sahipleri 32-50" 50-60 hz lik tv ler de yayıla yayıla gamepadi alıp
    mis gibi oynuyorlar.

Yaptıkları Konsolu açmak,oyunu takmak bu kadar, belki BF4 ü 900p,high ve blurlu AA ile oynatıyor ama 3-4 metre uzaklıkta ayarlar ultra olmuş high olmuş
    konsol oyuncusunun umrunda değil.

Ciddi PC oyuncularının o kadar çok derdi var ki :) Windowsu yönetirler, FPS yi kontrol ederler ,patchlerle boğuşurlar
    TİTAN gibi bir kartta fps düşüşü yaşarlar ama hep iddia ederler ki doğrudur en iyi grafik+ en iyi AA+AF PC dedir
    fakat bırak 120-144hz leri sabit 60 fps de tearing ve MS siz oynamak nerdeyse imkansız 1000₺ aşağısı kartlarla.

Kendimden örnek vereyim benim için sabit 60fps yeterli. Metro LN yi İ5 4440+R9 280 ultra+af+aa tesnorm 1600x900 de 45-60 FPS ile oynadım.
    BF4 multi 1080p+Ultra+2xaa da vsync açıkken 60-45-40 arası fps alıyorum.
    Demek ki R9 280X veya GTX 770 dahi alsam sabit MS siz 60 fps oyun keyfi yaşayamacağım.
    Halbu ki sadece kasayı 1750₺ ye topladım.
    PC oyunculuğunu cezbeden şey korsan oyun olduğu kadar steam,origin platformudur.
    Yeğenlerim 4-5 yıllık PS3 de 30 FPS BF4 oynuyorlar benim sistemin ömrü ikinci yılını doldurmadan
    beni yeni oyunlarda ayarları Ultra dan Medium a çektirecek.
    Bu yüzden konsok rahatlık PC eziyet derim.

Bazı cümlelerin dışında dediklerine katılıyorum.Emin ol oyunlardaki performansı etkileyen faktörleri 30'a kadar çıkartırım.
    Ama şöyle birşey var. Ben yaptığım işi elimden geldiği kadar zorlarım.Maddi veya manevi eğer ben bir işe başımı kaldırırsam en iyisi olmasını isterim. Benim gibi yapan binlerce kişi var.

ekleme:Eğer müsaitsen sana sistemimde herhangi bir oyunun performansını göstermek isterim.Emin ol konsolu bazı oyunlar dışında hiçbir zaman tercih etmessin.Çünki sana konsolun verdiği grafikler sınırlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaymekHoldem -- 14 Kasım 2014; 13:30:11 >

• Merak ettigim Büyük LCD (50 inç gibi ) ekranlar bundan yararlanacakmı ?
  • FreeSync'li ilk monitör, 4K ve 60 hz olarak duyuruldu: Iiyama ProLite B2888UHSU-B1

Teknik Özellikleri:
    - Display Screen Size: 28" (70.8cm)
    - Resolution: 3840x2160
    - Aspect ratio: 16:9
    - Panel Type: TN
    - Brightness: 300cd/m2
    - Contrast Ratio: 1000:1 (Typ)
    - Dynamic Contrast Ratio: 10,000,000
    - Resolution: 3840x2160 (Only over DisplayPort at 60Hz)
    - Response Time: 1ms (GTG)
    - Viewing Angle (H / V ): 170 ° / 160 °
    - Connectivity: 2x HDMI (30Hz), 2x DisplayPort (60Hz), 1x DVI, 1x Analogue
    - USB Hub: Yes
    - Speakers: Yes
    - PIP, POP
    - Height adjust stand
    - Blue light reducer
    - Flicker Free Technology

Kaynak:http://www.blurbusters.com/first-amd-freesync-monitor-on-market-4k-60hz-iiyama-prolite-for-500/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Yurtdışındaki fiyatı ucuz sanki yanlışmıyım ? Türkiye'deki fiyati tahmini 2000 lira olur.

1700 civarına bile gelebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 31 Aralık 2014; 12:31:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    O kadar fiyatlar yüksek tutuluyorki... normal diyoruz bu fiyatlara. 1 ay içinde 4-5 tane daha duyrulur umarım. Bekleyeceğiz ve göreceğiz incelemeleri. Freesync ile Gsync arasında ne tür farklılıklar olur merak ediyorum. Sonuçta freesync sonradan çıktı.
  • Neler çıkıyor neler, bazı insanlarımız alamayacağı/almayacağı monitör hakkında da yorum atıyorlar. Fanatiklikte bir yere kadar. Test sonuçları ne diyor, bakıp göreceğiz. Ona göre yorum yapacağız ama yok, amd adı mı geçiyor illa kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 31 Aralık 2014; 12:54:58 >

• İstediğin gibi anlayabilirsin ... Burada bizim yakarışımız fiyatlarının yüksek olması. Bunda hem fikiriz. AMD INTEL NVIDIA konusunda durum farklı. Sabaha kadar tartışırız. Yanlış mıyım ? Hepsinin çok iyi olduğu detaylar var

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Duyurusu ilk yapılan Free-Sync destekli monitörler: http://ir.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=irol-newsArticle&ID=2002910

Ben halimden çok memnunum, ağzıyla kuş tutan monitör çıkana kadar devam :D

Gol attıktan sonra , çok fazla sevinmeyin çocuklar, rakip takıma ayıp olur.-Süleyman SEBA-
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Ben halimden çok memnunum, ağzıyla kuş tutan monitör çıkana kadar devam :D

• _____________________________
    Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur. Hyman G. Rickover

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.