Şimdi Ara

Gsync İle Gsync Compatible Arasındaki Farklar Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gsync ile Gsync Compatible arasındaki farklar nelerdir? Compatible bir ürün alıp Nvidea kart ile kullanma ile Gsync'li bir ürün alıp Nvidea ile kullanma arasında farklar var mı? Araştırmalarıma göre, Compatible kullanabilmek için GTX 1000 veya RTX 2000 serisi bir kartınızın olması gerekiyormuş. Birde Gsync sanki daha yumuşak bir geçiş sağlıyormuş görüntü akışında. Gsync'li monitör mü Compatible monitör mü sizce?



  • Göze en çok batan fark Otomatik Variable Overdrive konusu. Donanımsal G-sync modül olduğundan monitörün tüm tazeleme hızı aralığında 1-XXX frame senkronizasyonu yapılabiliyor. G-sync comptabile olan Freesync monitörlerde G-Sync yazılımsal olarak açılsa da öncelikle FS aralığı ile kısıtlanıyorsunuz. 48-144Hz gibi. Örneğin 144Hz bir panelde özellikle aldığınız performans 60-70 FPS altına düştükçe Freesync/Gsync frame senkronizasyon başarısı düşüyor. Bu kayıp da görüntüde bulanıklık, ghosting, stutter, flicker gibi sorunlara yol açabilir ve yırtılmalar belirgin hale gelmeye başlayabilir.

    G-Sync mi G-sync Compatible mi derseniz bunu değerlendirmek için sistemin diğer bileşenleri ve bütçeyi de göz önünde bulundurmak lazım. G-Sync daha pahalı olacak.
    Sırf bu farktan dolayı daha düşük bir ekran kartı alacaksanız ve uzun süre onu kullanacaksanız mantıklı olmaz örneğin.

    G-Sync Compatible dediğimiz ürünler Nvidia tarafından resmi olarak test edilip sertifikalandırılmış modeller. En azından bir noktaya kadar kalite garantisi var gibi düşünebilirsiniz. O listede yer almayan Freesync cihazlarda da G-sync açılabiliyor.

    Özetle benim yaptığım araştırmada gördüğüm durum: Kurulacak sistemde oynanacak oyunların performansı (alınan FPS) sürekli olarak monitörün Freesync aralığında ve bu aralığın nispeten orta ve üst değerlerinde kalabilecek (48-144Hz için 80+ FPS) ise yazılımsal G-Sync ile oldukça başarılı bir G-Sync performansı alabilirsiniz. Aldığınız FPS değerleri düştükçe söz ettiğim sorunların oluşma durumları da artacaktır.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler, önüme tek bir upgrade seçeneğim var diyelim. Kullanmakta olduğum ekran kartıda Gtx 980.Monitörümde eski bir monitör (1440x900) düz bir monitör, 60hzlik. Aslında Hd bir monitör almayı beklerken idareten kullandığım bir monitördü ama daha sonra önce 2K bir monitör alırım, ondan sonralara doğru ekran kartını güncellerim diyordum ama monitör piyasasının durumunu az çok biliyorsunuzdur. Durum böyle olunca, gidip iyi bir ekran kartı alsam onun değerini elimdeki monitör veremeyecek. İyi bir monitör alsam, (GSYNC compatible olursa GSYNC aktif edemiyormuşum, 1000 serisi veya 2000 serisi bir kartım olmadığı için.)

    Önceliğim monitörü 2k'ya çıkartmaktan yana. Ama zorunlu olarak modüllü mü alsam yoksa kırılma teknolojisini ancak ekran kartını güncelleyince kullanırım diyip compatible mı alsam bilemedim doğrusu. Mantıken elimdeki kart ile biraz fazla 60 hz altına gidip geleceğim. :) Burada Gsync modülü beni idare eder mi dersiniz? FTC'ye güveniyorum, destekleyecektir diye. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 12 Kasım 2019; 16:24:49 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer ekran kartı yakın zamanda değiştirmeyeceğim diyorsanız zaten Gsync Compatible bir ekran sizin için makul bir seçenek değil. Freesync monitörde yazılımsal olarak Gsync özelliği 1000 serisi ve üzeri Nvidia kart ile açılabiliyor. GTX 980 performansı da artık belli bir seviyenin altında kaldı/kalacak diyebiliriz. Monitör genelde uzun soluklu kullanılan bir donanım. Ekran kartı ise çok daha sık değiştiriliyor.

    "modüllü mü alsam yoksa kırılma teknolojisini ancak ekran kartını güncelleyince kullanırım diyip compatible mı alsam bilemedim doğrusu."--> Bu biraz kişisel bir durum. Hangi oyunları oynayacaksınız, alacağınız performans ve kayıplar sizin için yeterli olacak mı? Kartınızı ve sisteminizi ne zaman yükselteceğiniz size bağlı.

    G-sync compatible tarafında daha fazla model çeşitliliği var. Dediğim gibi eğer yakın zamanda kartınızı yükseltmeyecekseniz bütçenizi GSync modüllü bir panele yönlendirip aldığınız gibi GSync özelliklerinden faydalanırsınız ki kartınızın gücü de düşük olduğundan daha çok işinize yarayacaktır. Bu durumda biraz Nvidia kartlara kilitlenmiş olursunuz.

    Yakın zamanda kart güncellerim ve Nvidia kartlara olduğu kadar AMD kartlara da açığım derseniz Freesync/G-Sync Compatible güzel bir monitör alabilirsiniz ama kartı yenileyene kadar kullanımınız keyifli olmayabilir. Çünkü hem kartınızın performansı yeni oyunlarda düşük kalacak hem de senkronizasyon özelliği olmayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 12 Kasım 2019; 16:48:29 >
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, orası biraz tercih meselesi.(Ya 5700XT ekran kartını alıp monitör olayını öteleyip FREESYNC/G-SYNC COMPATİBLE olan bir monitör alabilirim. Ya da monitörü şimdiden LG 27GL850 veya Gigabyte AORUS alıp kırılma özelliğini pasif kullanıp 40-60 FPS arasında takılacağım. Arkadaş ucuz olsa tek taşta hepsi hallolacak ama hepsi pahallı aletlerya...)Peki güçlü bir ekran kartımız var diyelim. RTX 2070 veya RTX 2080. Bu durumda G-SYNC modüllü yoksa G-SYNC compatible mi dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 12 Kasım 2019; 17:19:31 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam bu seviyedeki donanımlar ucuz değil ve ucuz da olmayacak. USD bazında dahi artık donanımlar önceki nesillere göre daha pahalı çıkmaya başladı. TR fiyatları ise zaten ortada.
    Eğer yüksek seviye bir ekran kartı olsa tercihimi biraz daha G-Sync Compatible bir modelden yana kullanırdım. Güçlü bir kart ile şimdilik yazılımsal Gsync donanımsal olana yakın bir tecrübe sunacaktır. Hem de olası bir kart değişikliği durumunda AMD ekran kartlarını göz önünde bulundurma imkanı olur.

    Bazı kullanıcılar aradaki fark/kabı kabul etmeyip doğrudan G-sync ekran alabilir. Performans kullanıcıları genelde zaten Nvidia kartlara yöneliyor(du). AMD kartlarda zaman zaman yazılımsal sorunlar görülse de RDNA mimarisi ile güzel atılım yaptı. 2 sene önce bu seçenekler de yoktu zaten. Rekabet sayesinde güzel esneklikler sağlamak zorunda kaldı Nvidia.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Ya da dediğim gibi 5700XT alıp, birkaç yıl sonrada Freesync2 HDR bir monitörde alınabilir. Böylece hem NVİDEA'nın pahallı kartlarıyla uğramak zorunda kalınmaz hemde monitör almaya çıkınca daha çok seçenek olur?5700XT şuan RTX 2070 SUPER seviyelerinde ve daha uygun. Elbette NVİDEA daha güçlü kartlarını getirecektir, AMD de zamanla oda kartlarını güçlendirecektir.
    1.5700XT(2K için ideal deniliyor,almak istediğim panelde 2k zaten) alıp birkaç yıl sonra Freesync2 HDR bir monitör(AORUS FI27Q-P 27" almak istediğim monitör) almak ve Freesync kullanmak.
    2.Gsync Compatilbe bir kart alıp kırılma teknolojisi ve yüksek fps'den feragat etmek ve yine birkaç yıl sonra daha iyi bir ekran kartı almak.
    3.Gsync modüllü ama eski HDRsiz, Nanoıpssiz bir 144hz monitör almak ama yüksek fpsden bunlardan feragat etmek.
    4.Parayı bankada tutup unutmak, Pubg mobile devam etmek .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 13 Kasım 2019; 9:47:14 >
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam seçeneklerinizi indirgemişsiniz bir hayli :) Eğer son seçeneği tercih edecekseniz parayı USD olarak tutun bari. Ben son 4 yıldır eğer bir donanımı alacaksam direk alıyorum,daha sonra almayı beklediğim zaman hep daha pahalı oldu. Her zaman bir üst modeli çıkacak elbet.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Aynen.Acelem yok, sindirerek ilerliyorum.
    Olayı özetlemek amacıyla yazdım. Normalde 2k bir monitör alıp, kartın yetmediği durumlarda özellik kısarım yeni ekran kartı alana kadar idare ederim diyordum ama geçenlerde gördüğüm bir bilgi(compatible ilen 1000 veya 2000 serisi nvıdea kart gerekli) işi biraz daha zora soktu.
    Gerek Aorus gerek LG 27GL850 compatible ile geliyor ama The ELITE XG270QG gsync modüllü geliyor. Üstelik 2k, nano ıps 144hz. Hdr yok tabi...Yani gsynli alınabilecek bir bu monitör gözüküyor. Bakalım artık ...
    Compatible alamaktansa Freesync bir ekran kartı ve freesync 2 bir monitör almak daha mantıklı değil mi? Şuan amd kanadında alınabilecek 5700XT var. Buda nvıdeada 2080 ti, 2080, 2070 super , 2070 sıralamasında baştan 4. güçlü kart sıralamasında.
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    AMD 5700 XT ile oldukça güzel bir iş çıkardı. Donanımsal RT destekli büyük Navi/5800-5900 serisi kartları da iddialı gelecektir. Sürücü tarafında çeşitli problemler yaşayan var. Bunlar da giderildi veya gideriliyor.

    Ama günün sonunda Nvidia ve G-Sync monitör kullanan çoğu kullanıcı bu alışkanlıklarından pek vazgeçmiyor. Hem ekran kartı hem de monitör olarak o modelleri tercih edip yükseltme zamanında da genelde onlardan başka ürünlere pek bakmıyor. Aradaki maliyet farkı da bu kullanıcıları pek rahatsız etmiyor.

    7nm Nvidia GPU çıkınca da bu durum pek farklı olmayacak. Ayrıca donanımsal RT destekli AMD kartlar da pek ucuz olmayacaktır.

    İşlemci ve anakart tarafında da bunu gördük. AMD Intel'i gerçekten geçebildiği noktaya ulaştığı seviyede ürün gruplarını üst seviyeye taşıdı.
    X570 anakartları oldukça pahalı çıktı. Bu açıdan mevcut 2080 Super veya 2080Ti gibi bir karta kafa tutacak 5800XT veya 5900XT gibi kartların
    fiyatları düşük olmayacaktır. Ayrıca Nvidia 7nm kartları ile nasıl çıkış yapacak o da önemli.

    ANCAK performanslı AMD GPU'ları ve yazılımsal G-Sync destekli Compatible monitörler kesinlikle son kullancı için çok faydalı gelişmeler.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    1.Önce Gsync Compatible bir monitör almak ve sonra mümkün mertebe en yakın zamanda(en az 1-2 yıl sürer) ekran kartını piyasanın şartlarına göre NVIDA veya AMD kanadında seçip yola devam etmek daha mantıklı mi?
    2.Ya da direk ekran kartını 5700XT ye veya RTX 2070 SUPER veya bütçeyi zorlayıp 2080 super çıkartıp, birkaç yıl sonra montörü yenilemek mi?

    Birinci seçenekte, yer yer kaliteyi düşürmek, zaman zaman çözünürlüğü düşükte oynamak gerekecek. Ama illa uygun bir denge sağlanacaktır. Kırılma teknolojisine alışkın olmadığımızdan çok fazla zorluk çekilmeyecektir.
    İkinci seçenekte ise 60hzlik monitörde bol bol fps almamıza rağmen çözünürlük fullhd'nin altında kalacaktır. Kalite monitör için birkaç yıl beklemek gerekecektir...Bana birinci seçenek daha makül gibi geliyor. Şişmiş +100 fpsdense kaliteli bir ekranda 40-60 arası oynamak daha iyi gibi geldi. Sen olsan ne yaparsın? Hani orta ayarda bir monitör ile orta ayarda bir ekran kartı alınabilir ama sonra tekrardan tekrardan ikisinide yenilemek gerekeceği için pek uygun görmüyorum.

    Amd 5700xt ile NVIDEA RTX 2070 SUPERe dayandı. Üstelik daha uygun bir fiyatta. Dediğin gibi 5800ler ve üstüyle rahat 2080 ulaşabilir. Zaten 2k bir monitör için 2070 ve 2080 fazlasıyla yeterlidir, tabi ultra maksimum full de full takıntısı olmayanlar için. :) Durum böyle olunca ekran kartını bekletmek daha mantıklı olmaz mı? Fiyat olarak illa artacaktır ama bugünki 2080 superi geçemez diye umuyorum bakalım...
    Konu biraz başlığından saptı ama sizden başkasının fikri olmadığı için biraz detaya girip, çizgiden çıkmakta sıkıntı olmaz sanırım. :)
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam doğruyu söylemek gerekirse 2 seçeneğiniz de benim için makul değil :)

    1. Eğer 1-2 yıl ekran kartı değiştirmeyecekseniz alacağınız 2K GSync Compatible monitörün kabiliyetlerinden faydalanamayıp GTX 980 ile düşük performansta oyun oynayacaksınız.
    2. Şimdi 5700XT veya RTX 2070 Super gibi bir ekran kartı alacaksanız o süre boyunca mevcut monitörünüz bu kartların gücünü yansıtamayacak ve boşa masraf olacak. 2 yıl sonra yeni kartlar çıkacak.

    Monitör ile ekran kartının uyumlu olması benim için önceliklidir. Sistemi de ona göre yapılandırırım. 1-2 yıl uzun bir süre. 2 seçenekte de yapılacak harcama bir anlamda boşa gitmiş oluyor benim bakış açıma göre.

    Eğer 2 yıl GTX 980 kullanırım diyorsanız direk donanımsal GSync modüllü bir monitör alıp performans düşüklüğünü GSync ile telafi edebilirsiniz. Ekran kartı yükselteceğiniz zaman Nvidia kartlara zorunlu kalma durumu olur ama doğruyu söylemek gerekirse fiyatları biraz pahalı olsa da kullanıcı tecrübesi açısından Nvidia kartlar biraz önde oluyor. Ayrıca üst model AMD kartları da ucuza beklemeyin.

    Eğer ekran kartı yükselteceğiniz zaman fiyat kıstasınız "bugünkü 2080 Super" yani 5-6K TL ise zaten bu paraya günü geldiğinde güzel bir yeni nesil Nvidia kart alır ve Gsync monitörünüz ile güzel güzel kullanmaya devam edersiniz. Konunun başında dediğim gibi GSync Compatible güzel bir gelişme ama donanımsal Gsync kabiliyetini birebir denkleyen bir yetenek değil.

    Ben ya bu söylediğimi yapardım ya da GTX 980'i satıp mevcut modellerden güzel bir ekran kartı ve uyumlu olacak bir monitörü birlikte alırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 14 Kasım 2019; 15:29:13 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Hocam doğruyu söylemek gerekirse 2 seçeneğiniz de benim için makul değil :)

    1. Eğer 1-2 yıl ekran kartı değiştirmeyecekseniz alacağınız 2K GSync Compatible monitörün kabiliyetlerinden faydalanamayıp GTX 980 ile düşük performansta oyun oynayacaksınız.
    2. Şimdi 5700XT veya RTX 2070 Super gibi bir ekran kartı alacaksanız o süre boyunca mevcut monitörünüz bu kartların gücünü yansıtamayacak ve boşa masraf olacak. 2 yıl sonra yeni kartlar çıkacak.

    Monitör ile ekran kartının uyumlu olması benim için önceliklidir. Sistemi de ona göre yapılandırırım. 1-2 yıl uzun bir süre. 2 seçenekte de yapılacak harcama bir anlamda boşa gitmiş oluyor benim bakış açıma göre.

    Eğer 2 yıl GTX 980 kullanırım diyorsanız direk donanımsal GSync modüllü bir monitör alıp performans düşüklüğünü GSync ile telafi edebilirsiniz. Ekran kartı yükselteceğiniz zaman Nvidia kartlara zorunlu kalma durumu olur ama doğruyu söylemek gerekirse fiyatları biraz pahalı olsa da kullanıcı tecrübesi açısından Nvidia kartlar biraz önde oluyor. Ayrıca üst model AMD kartları da ucuza beklemeyin.

    Eğer ekran kartı yükselteceğiniz zaman fiyat kıstasınız "bugünkü 2080 Super" yani 5-6K TL ise zaten bu paraya günü geldiğinde güzel bir yeni nesil Nvidia kart alır ve Gsync monitörünüz ile güzel güzel kullanmaya devam edersiniz. Konunun başında dediğim gibi GSync Compatible güzel bir gelişme ama donanımsal Gsync kabiliyetini birebir denkleyen bir yetenek değil.

    Ben ya bu söylediğimi yapardım ya da GTX 980'i satıp mevcut modellerden güzel bir ekran kartı ve uyumlu olacak bir monitörü birlikte alırdım.
    Anladım hocam çok teşekkürler.
    Eldeki kartı çıkarsamda bu devede kulak kalır, Elite XG270QG bir bekleyelim bakalım nasıl bir şey çıkacak. Olmadı, AORUS FI27Q-P 27" alıp, zorlanırsamda ikinci el 5700xt fazla zaman geçmeden alınır gibi geliyor. Dediğiniz gibi hepsi pahallı aletler bunların. Bir yandan para biriktirip alacağım diye beklerken bir yandan durduk yere fiyatları artıyor, kısır bir döngüye giriyorsunuz. Sonra hazır özelliklerin üzerine cezbedici başka özellikler ekliyorlar, onuda almak isteyince hepten çıtır oluyorsunuz. Sıkıntılı işler ya bunlar...
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Viewsonic XG270QG oldukça güzel bir cihaza benziyor. G-sync Compatible tarafta ise Giga FI27Q-P modeli güzel bir cihaz. P olmayan modeli ile buna denk Asus modelinde yorumlarda okuduğum kadarıyla bir takım özellik kısması durumu oluyormuş sanırım. Giga zaten P modeli o yüzden sanırım "Enjoy 2K, 165Hz, HDR, 10bits Color At Same Time" sloganıyla satışa sunulmuş. Bu durumda yazılımsal G-sync olarak alınacak cihaz bu olur.

    Giga P modeli Amazon'da 650 USD şu an. Ama vergi ve kargo ile 1300USD gibi saçma sapan bir fiyat ve 1-3 ay arası teslimat süresi çıkıyor. HDR özelliği açıkçası yok sayılır. 350 nit ile HDR falan olmaz. Gerçekten HDR işinden biraz faydalanmak için en az HDR400 sertifikası olması gerekir ama benim tercihim HDR600 ve üzeri olur.

    Viewsonic XG270QG için yapılan ön incelemelerde 599-675 USD MSRP fiyatı konuşuluyordu ama muhtemelen 675 USD daha gerçekçi bir fiyat. TR'de N11'de 6308TL ile listelenmişti.

    Sonuç Viewsonic XG270QG modeli 5,5K TL Giga FI27Q-P modeli 4,5K TL gibi bir rakamlara alınır olacak gib, duruyor. Yanına baktığınız kartlar da 3000-4000TL aralığında.

    Şu an bu yükseltmeler için 8-10K TL harcarsınız gibi duruyor hocam Tabi ki kurlar bu şekilde durur ise. Ben alacağım bir ürün olduğunda pek beklemiyorum artık. Kampanya taksit vs. bakıp alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 14 Kasım 2019; 15:59:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Viewsonic XG270QG oldukça güzel bir cihaza benziyor. G-sync Compatible tarafta ise Giga FI27Q-P modeli güzel bir cihaz. P olmayan modeli ile buna denk Asus modelinde yorumlarda okuduğum kadarıyla bir takım özellik kısması durumu oluyormuş sanırım. Giga zaten P modeli o yüzden sanırım "Enjoy 2K, 165Hz, HDR, 10bits Color At Same Time" sloganıyla satışa sunulmuş. Bu durumda yazılımsal G-sync olarak alınacak cihaz bu olur.

    Giga P modeli Amazon'da 650 USD şu an. Ama vergi ve kargo ile 1300USD gibi saçma sapan bir fiyat ve 1-3 ay arası teslimat süresi çıkıyor. HDR özelliği açıkçası yok sayılır. 350 nit ile HDR falan olmaz. Gerçekten HDR işinden biraz faydalanmak için en az HDR400 sertifikası olması gerekir ama benim tercihim HDR600 ve üzeri olur.

    Viewsonic XG270QG için yapılan ön incelemelerde 599-675 USD MSRP fiyatı konuşuluyordu ama muhtemelen 675 USD daha gerçekçi bir fiyat. TR'de N11'de 6308TL ile listelenmişti.

    Sonuç Viewsonic XG270QG modeli 5,5K TL Giga FI27Q-P modeli 4,5K TL gibi bir rakamlara alınır olacak gib, duruyor. Yanına baktığınız kartlar da 3000-4000TL aralığında.

    Şu an bu yükseltmeler için 8-10K TL harcarsınız gibi duruyor hocam Tabi ki kurlar bu şekilde durur ise. Ben alacağım bir ürün olduğunda pek beklemiyorum artık. Kampanya taksit vs. bakıp alıyorum.
    Fiyatlar böyle olursa Giga FI27Q-P alır geçerim. Kırılma önleyici sistemler daha bulunmadı hocam, ideal fps için 30-60hz yeterlidir diyorlar benim için. En kötü mario oynar, yüksek kaliteli film izlerim.

    Elimde en kalitelisinden böbrek var, günlük 1.5 lt su içilmiz, sigara, alkol kullanılmamış, temiz havalı şehirlerde çalışmış böbrek var, ilgiliye. Şaka bir yana 4.5 civarı olursa fı27q alınır gibi gözüküyor. Aynı fiyatlarada xg27QG olursa onunda gideri var. Fazlası için bekleyecez artık yapacak başka bir şey yok.
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    FI27Q modeli 600 USD iken FI27Q-P modeli 650USD. FI27Q TR fiyatı 4100-4800TL sitesine göre. P modeli de bu durumdan en az 4500TL olacaktır.

    GSync Compatiple cihazlar bu fiyatta iken donanımsal G-sync modüllü ve Nano IPS panelli cihazlar için sanırım 700-750 USD çıkış/alınabilir fiyatlar olacak.

    Bu durumda aynı fiyata hiç beklemeyin ve 6000TL'yi hazırlayın derim.

    Böbrek ve böbrek üstü bezler temiz ise belki üstüne de 1 teklik atıp alabilirsiniz Elite modelini
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    FI27Q modeli 600 USD iken FI27Q-P modeli 650USD. FI27Q TR fiyatı 4100-4800TL sitesine göre. P modeli de bu durumdan en az 4500TL olacaktır.

    GSync Compatiple cihazlar bu fiyatta iken donanımsal G-sync modüllü ve Nano IPS panelli cihazlar için sanırım 700-750 USD çıkış/alınabilir fiyatlar olacak.

    Bu durumda aynı fiyata hiç beklemeyin ve 6000TL'yi hazırlayın derim.

    Böbrek ve böbrek üstü bezler temiz ise belki üstüne de 1 teklik atıp alabilirsiniz Elite modelini
    50 Dolar etse etse 300-500TL fark eder, ortalama 5bin civarlarında gelmesini lazım gibi gözüküyor. Tr'de tabi buna karda gelince dediğin fiyata gelir ama yurtdışı fiyatı gümrük, kargo dahil 800 dolar olsa beklenmeyen fiyatlarla yine 5bin alınır gibi. Böbrekleri kurtarırım sanırım.
    Elite model dediğin gibi fiyatı dengesiz gibi gelecek gibi...Nano Ips, 10bit, gsync,165 hz. Aslında Nanoıpssiz modelleri yok değil ama bu panelle fiyatı gereksiz şişirebilirler bak
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Hocam Viewsonic Elite modelinin 5500TL'den aşağı satılacağını düşünmüyorum. Muhtemelen 6000TL'ye doğru satılacaktır.

    Giga P modeli de çok talep görüyor. Normalde onun fiyatı 4500 TL'yi geçmemesi lazım. Ama o da 4750TL'yi zorlayabilir.
  • Viewsonic Elite XG270QG için Amazon.US önsipariş alıyor.
    https://www.amazon.com/ViewSonic-XG270QG-Enhancements-Advanced-Ergonomics/dp/B07VP9GS1Q

    Liste fiyatı 783 USD, kargo ve vergi dahil TR gönderimi 1453 USD . Cihaz 700-750 USD'den aşağı satılmayacak çıkışta ki çok da anormal değil

    G-Sync donanım modülünün maliyeti var. Yazılımsal G-Sync Compatible olan Gigabyte modeli 650 USD.

    TR fiyatı 6000-6250TL olur. KDV indirimi vs. gibi kampanyalarda 5500-5750TL gibi alınabilir ancak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 17 Kasım 2019; 14:14:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Viewsonic Elite XG270QG için Amazon.US önsipariş alıyor.
    https://www.amazon.com/ViewSonic-XG270QG-Enhancements-Advanced-Ergonomics/dp/B07VP9GS1Q

    Liste fiyatı 783 USD, kargo ve vergi dahil TR gönderimi 1453 USD . Cihaz 700-750 USD'den aşağı satılmayacak çıkışta ki çok da anormal değil

    G-Sync donanım modülünün maliyeti var. Yazılımsal G-Sync Compatible olan Gigabyte modeli 650 USD.

    TR fiyatı 6000-6250TL olur. KDV indirimi vs. gibi kampanyalarda 5500-5750TL gibi alınabilir ancak.
    Bekleyelim, biriktirelim, güzelleşelim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.