Şimdi Ara

GSM FİRMASIYLA MAİLLEŞEREK UNLOCK İŞLEMİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUM AMA NASIL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Unlock işlemiyle ilgili yaşadığım süreci sizinle paylaşacağım...

Avusturya'daki drei gsm operatörünün taahhütlü telefonu olan iphone-4'ün taahhüdü dolmuş ve üzerinden 2 yıl geçmiştir. Telefon 2010 yılı çıkışlıdır ve unlock yapılmaması için yasal bir engeli yoktur.

Bu telefonu Türkiyede kullanabilmek için pasaport kaydını yaptırdım. Fakat hiçbir şekilde türkiyede bütün hatlara açtırma işlemini gerçekleştiremedim.

Drei operatörünin müşteri hizmetleriyle mailleştim. Telefon 2yıllık süreyi geçtiği için 99 euro ödeyerek unlock işlemini imei numarası üzerinden, telefonu avusturyaya göndermeden itunes üzerinden yapabileceğimi söylediler. (Ben izmirde ikamet ediyorum.) Ben de telefon bana hediye olarak geldiği için 99 euroyu gözden çıkarttım. Gerekli ödemeyi yaptıktan sonra son aşamaya geldik.

Bana yolladıkları mailde; gerekli parayı yatırdığım için iphonu açma işleminin başladığı ve 24 saat geçtikten sonra şu işlemleri yapmam gerektiği söyleniyor:

http://support.apple.com/kb/HT5014?viewlocale=tr_TR

ve daha sonra şu linki yolladılar:

http://support.apple.com/kb/HT1414?viewlocale=tr_TR

şimdi sorum şu: Bu unlock işleminin mantığını anlamış değilim. Firma bana sadece 24 saat geçtikten sonra telefona format atmam gerektiğini söylüyor ve başka işlem yapmayacak mıyım? GSM firması telefonun unlock olmasını onaylayacağı için ben format attığımda unlock işlemi gerçekleşmiş mi olacak yani?

Almancası olanlar vardır belki diye geldiğimiz son aşamadaki maili de buraya ekliyorum:

"Sehr geehrter Herr Yilmaz,

wir haben die Entsperrung Ihres iPhones eingeleitet. Der Vorgang kann bis zu 24 Stunden dauern.

Hier finden Sie die Angaben, was Sie nach den 24 Stunden unternehmen müssen,
    damit sich die Entsperrung auf Ihr iPhone überträgt.

iPhone: Informationen zum Entsperren
    http://support.apple.com/kb/HT5014?viewlocale=de_DE&locale=de_DE

iTunes: iOS-Software wiederherstellen
    http://support.apple.com/kb/HT1414?viewlocale=de_DE

Hier die Anleitung in kurzen Worten
    In der Regel ist die Entsperrung sofort verfügbar
    iTunes am Rechner starten
    iTunes muss mit dem Internet verbunden sein, um die Entsperrung zu empfangen
    iPhone mit iTunes verbinden
    Ggf. linke Menüspalte aktivieren, falls nicht sichtbar
    Backup von persönlichen Daten (Bilder, Musik Nachrichten...) vom iPhone in iTunes anfertigen (mit rechter Maustaste auf iPhone-Symbol in der linken Menüspalte klicken)
    Backup der Apps vom iPhone anfertigen (mit rechter Maustaste auf iPhone-Symbol in der linken Menüspalte klicken)
    iPhone wiederherstellen (mit rechter Maustaste auf iPhone-Symbol in der linken Menüspalte klicken)
    Der USIM-Unlock ist nach der Wiederherstellung auf das iPhone übertragen
    Backups wieder auf das iPhone zurückspielen

Mit besten Grüßen"

• Evet sonraki gün format atman lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KakaoluBiskuviCetesi

Evet sonraki gün format atman lazım
    Yukarıdaki verilen 2 linkle format atmayı gerçekleştirebilir miyim? Dikkat etmem gereken hususlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayyilmaz

Yukarıdaki verilen 2 linkle format atmayı gerçekleştirebilir miyim? Dikkat etmem gereken hususlar var mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Geri yüklemeden önce:
    iTunes'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
    Aygıtınızı yedekleyin.
    İçeriği bilgisayarınıza aktarın ve eşzamanlı hale getirin.

Sizi yönlendirdikleri linktede yazmışlar (http://support.apple.com/kb/HT1414?viewlocale=tr_TR&locale=tr_TR)
    Bunlara dikkat ederseniz yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamdy05

quote:

Geri yüklemeden önce:
    iTunes'un en son sürümünü kullandığınızdan emin olun.
    Aygıtınızı yedekleyin.
    İçeriği bilgisayarınıza aktarın ve eşzamanlı hale getirin.

Sizi yönlendirdikleri linktede yazmışlar (http://support.apple.com/kb/HT1414?viewlocale=tr_TR&locale=tr_TR)
    Bunlara dikkat ederseniz yeterli olacaktır.

Alıntıları Göster
    Şuanda telefonumda saklamak istediğim bir şey yok, format ettiktan sonra bu geri yükleme işlemiyle yedeklemeyi geri yüklemesem de olur herhalde demi? Yoksa bu geri yüklemeden kastedilen başka bir şey mi?

• quote:

Şuanda telefonumda saklamak istediğim bir şey yok, format ettiktan sonra bu geri yükleme işlemiyle yedeklemeyi geri yüklemesem de olur herhalde demi? Yoksa bu geri yüklemeden kastedilen başka bir şey mi?

Alıntıları Göster
    Yedekleri geri yüklemek ile geri yükle (Restore) farklı kavramlar.

Restore etmenizi istemeleri telefonunuzun tekrar aktivasyondan geçmesini sağlamak.Restore ettikten sonra telefonu açın,dil ve ülke seçin.ondan sonra telefonunuzdan bir kablosuz ağa yada itunes a bağlanmanızı ister.Bağlanın.Türkiyede kullandığınız hattınız telefonda takılı iken ilerleyin.Böylelikle cihaz aktivasyondan geçerek apple serverlarından simkilidinizin kalktığını doğrulayacak ve telefonunuz simkilitsiz olacak.

• Telefonun kilidin kalktığını görmesi için restore önermişlerdir normalde restore yapmak istemiyorsanız telefonunuzu DFU moda alın ve tekrar çıkarın eğer Apple sunucularına yansımışsa (24 saat sürer) telefondaki sim lock kalkacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Forum giriş ve gsm onay sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AktifProje

Telefonun kilidin kalktığını görmesi için restore önermişlerdir normalde restore yapmak istemiyorsanız telefonunuzu DFU moda alın ve tekrar çıkarın eğer Apple sunucularına yansımışsa (24 saat sürer) telefondaki sim lock kalkacaktır.
    Bu iki linki arka arkaya vermeleri beni nasıl bir işlem sırasını izlemem gerektiği konusunda şaşırtıyor. Tam olarak sırayla hangi işlemleri yapmam gerekiyor benim?
  • quote:

Bu iki linki arka arkaya vermeleri beni nasıl bir işlem sırasını izlemem gerektiği konusunda şaşırtıyor. Tam olarak sırayla hangi işlemleri yapmam gerekiyor benim?

Alıntıları Göster
    İlk linkteki işlemi zaten yapmışsınız.Telefonun simkilitli olduğu operatörden simkilidini kaldırmışsınız.99 dolar karşılığında.
    Şimdi 2. linkte dediği gibi telefonunuzu restore etmeniz yada AktifProje'nin değidi gibi DFU moda girip çıkmanız lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamdy05

İlk linkteki işlemi zaten yapmışsınız.Telefonun simkilitli olduğu operatörden simkilidini kaldırmışsınız.99 dolar karşılığında.
    Şimdi 2. linkte dediği gibi telefonunuzu restore etmeniz yada AktifProje'nin değidi gibi DFU moda girip çıkmanız lazım.

Alıntıları Göster
    DFU mod nedir peki?
  • quote:

DFU mod nedir peki?

Telefonunuzu orijinal operatör dışında başka bir sim kart takarak bilgisayarınıza bağlayınız.

iTUNES uygulamasını çalıştırınız.

iTUNES telefonunuzu gördükten sonra usb kablonuzu bilgisayardan çıkartarak 10 saniye bekleyiniz.

USB kablonuzu bilgisayarınıza tekrar bağlayınız.

iTUNES Apple sunucularından doğrulama yaparak sim kilidini kaldıracaktır.

Tebrikler artık iPhone telefonunuzu istediğiniz sim kart ile sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Dilediğiniz güncellemeyi cihazınıza yükleyebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat79

quote:

DFU mod nedir peki?

Telefonunuzu orijinal operatör dışında başka bir sim kart takarak bilgisayarınıza bağlayınız.

iTUNES uygulamasını çalıştırınız.

iTUNES telefonunuzu gördükten sonra usb kablonuzu bilgisayardan çıkartarak 10 saniye bekleyiniz.

USB kablonuzu bilgisayarınıza tekrar bağlayınız.

iTUNES Apple sunucularından doğrulama yaparak sim kilidini kaldıracaktır.

Tebrikler artık iPhone telefonunuzu istediğiniz sim kart ile sorunsuz olarak kullanabilirsiniz. Dilediğiniz güncellemeyi cihazınıza yükleyebilirsiniz

Alıntıları Göster
    Aynı durumda 1 senedir sürünüyorum.
    attığın mailin örneğini gönderebilirmisin parayı nasıl yatırdın. valla müthiş bir haber verdin :)
    bu arada telefonon açıldımı..

• quote:

Orijinalden alıntı: sundownone

attığın mailin örneğini gönderebilirmisin parayı nasıl yatırdın. valla müthiş bir haber verdin :)

Biraz gec cevap verdim ama umarim isinize yarar. Telefonu actirdim, suan kullanabiliyorum. Telefonun alindigi operator sirketine maille ulastigimi yukqrida anlatmistim. Avusturyada konusulan dil almanca oldugundan musteri hizmetlerine durumumu anlattim. Telefonun onlardan alindigina dair faturayi yollamami istediler, fotografini cekip mail attim. Sonraki asamada banka bilgilerini yazdilar parayi havale ettim. Onlada kilit acilimiyla ilgili talimat verdiler. Daha sonra 24 saat gectikten sonra telefona itunnesle format attim ve sorun cozuldu. Hangi gsm operatorunden alindiysa onlarla bu is cok sorunsuz cozuluyor.

• quote:

quote:

Biraz gec cevap verdim ama umarim isinize yarar. Telefonu actirdim, suan kullanabiliyorum. Telefonun alindigi operator sirketine maille ulastigimi yukqrida anlatmistim. Avusturyada konusulan dil almanca oldugundan musteri hizmetlerine durumumu anlattim. Telefonun onlardan alindigina dair faturayi yollamami istediler, fotografini cekip mail attim. Sonraki asamada banka bilgilerini yazdilar parayi havale ettim. Onlada kilit acilimiyla ilgili talimat verdiler. Daha sonra 24 saat gectikten sonra telefona itunnesle format attim ve sorun cozuldu. Hangi gsm operatorunden alindiysa onlarla bu is cok sorunsuz cozuluyor.

Oktay bey teşekkür ederim.
    mail ile ulaştım. 99 euro yatırmam gerekiyor. ıban a para yatırmak için bankaya gittim 70 tl masraf istediler sizdede öylemi oldu bunun başka yolu yokmu,

• quote:

quote:

quote:

Oktay bey teşekkür ederim.
    mail ile ulaştım. 99 euro yatırmam gerekiyor. ıban a para yatırmak için bankaya gittim 70 tl masraf istediler sizdede öylemi oldu bunun başka yolu yokmu,

Alıntıları Göster
    okay bey merhaba; aynı hat üzerinden kayıtlı bir cihazım var 2 senesi doldu, fakat faturası yok yinede bana yardımcı olurlar mı? :(

• 99 euro boşuna yatırmışssınız.apple zaten 2 yıldan sonra otamatik açıyor..benim iphone da avusturyadan gelmişti..gsm şirketiyle ugraşmanıza gerek yoktu..

• quote:

Orijinalden alıntı: drkalix

99 euro boşuna yatırmışssınız.apple zaten 2 yıldan sonra otamatik açıyor..benim iphone da avusturyadan gelmişti..gsm şirketiyle ugraşmanıza gerek yoktu..
    Merhaba benim de iphone 3gs amerikadan simlock lı geldi. Şu an ios 4.1 jailbreakli kullanıyorum. Yaklaşık 4 yıllık bir telefon.
    Apple sim kilidi kaldırmışmıdır? Yoksa uğraşmama gerek varmı?
    Bazı firmalar 20 TL ye bu işlemi yapacaklarını söylediler. Yani ios güncellemesiyle beraber simfree olurmu?
    Arıca basebandı 06.15.00 onu da düşürmeye gerek varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkalix

99 euro boşuna yatırmışssınız.apple zaten 2 yıldan sonra otamatik açıyor..benim iphone da avusturyadan gelmişti..gsm şirketiyle ugraşmanıza gerek yoktu..

hocam her operator iki yıllık tahhüt süresi dolsa bile açmıyor cihazı belli bir ücret talep ediyor bu konuda ücret talep etmeyen belli başlı iişte att t mobile almanya -finlandiya telia bazı ülkelrde vodafon gibi onun haricinde coğu operator belli bir ücret talep ediyor..bu konuda kontrat bitsede bitmesede çoğu cihaz factory unlock yapılarak belli bir ücrete 20-450 tl arası operatorden operatore değişiyor ücret ödeyerk açabilrsinz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emporium

Merhaba benim de iphone 3gs amerikadan simlock lı geldi. Şu an ios 4.1 jailbreakli kullanıyorum. Yaklaşık 4 yıllık bir telefon.
    Bazı firmalar 20 TL ye bu işlemi yapacaklarını söylediler. Yani ios güncellemesiyle beraber simfree olurmu?

5tl ye internet üstünden sorunsuz açan var ben 5gün önce açtırdım memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: akak93

quote:

Orijinalden alıntı: emporium

5tl ye internet üstünden sorunsuz açan var ben 5gün önce açtırdım memnunum

Alıntıları Göster
    Arkadaslar Benimde Avusturyadan gelen bi İphone 5 im var abim hediye olarak gönderdi pasoport kayıt işlemlerini hallettik ve sonunda herkesin basına gelen sim kilit dalgası bizede vurdu.DREİ OPEROTÖRÜNDEN ALINMIS.
    YAPTIĞIM ARASTIRMALARDA 220-450 TL ARASINDA BU İŞLEMİ BAZGI TELEFONCU ARKADASLAR YAPIYOR.
    ABİMLE GÖRÜŞÜP İMEİ VERDİM ORDAN SÖZLEŞME SÜRESİ DEVAM EDERKEN BU İŞLEMİ YAPABİLİRMİ YADA BEN NE TÜR Bİ İŞLEMLE BU TELEFONU KULLANMAYA BASLARIM?
    YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.