Şimdi Ara

GSM aboneliklerine sınırlama geliyor: Kanun teklifi TBMM'de! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
9.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turkcell den bi tane hat almıştık 15 yıl önce iptal edilmiş hat çıktı arayanlar ve sms lerden bıkmıştık ilk o hattı iptal edecem fırsat bu fırsat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@gt2pro55 Alınmayacak cayma bedeli ayrıca 1 adet diye sınırlama yok istersen hepsini ücretsiz devir et sadece bayi devir sebebini doğru seçmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 2 Temmuz 2026; 14:47:5 >

Firma başına 6 hat nerede yazıyor. Gelen sms de 1 tckn en fazla 6 mobil hat kayıtlı olabilir diyor.

o zaman operatörler yanıltıcı sms gönderdi.Kendi şebekelerinde en fazla 1 tckn göre 6 hat demeleri lazımdı.

GSM aboneliklerine sınırlama geliyor: Kanun teklifi TBMM'de!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gt2pro55 -- 2 Temmuz 2026; 16:24:19 >

Yanıltıcı değil 6 adet ve fazlası varsa hepsinin o mesajı atması zorunlu diğer firma onu ilgilendirmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 2 Temmuz 2026; 16:29:3 >
  • 6 tane olunca sms gitmemesi gerekiyor eğer öyle olursa telekomda 6 hattım var 1 hat iptal edip sonra turkcell den telekoma numara taşıyıp orada 6 tane olur sonra hat iptal etme devir etme ücretsiz olur böyle birşey olacağını sanmıyorum.Bimcell den turkcell taşıdığım numaraya bimcell sms göndermisti.

GSM aboneliklerine sınırlama geliyor: Kanun teklifi TBMM'de!

Bimcell türevi sanal operatörler de aslında Türk Telekom olduğu için o limite dahil yani 1 kişi adına

6 adet Turkcell

6 adet Vodafone

6 adet Türk Telekom(Pttcell,BimcellTeknosacall vb.dahil limite)

6 adet Netgsm

Olabilir bu sayıyı ilerde aştığında o firma 3 aylık periyotta kontrol sağlayıp fazla ise yine bu mesajı atıp süre verecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 2 Temmuz 2026; 16:53:52 >

6 adet Türk telekom

3 adet Turkcell

2 adet Vodafone

Bu duruma göre hiç sms gelmemesi lazımdı.

Genel atılmış mesaj da senin hattın fazla demiyor olanlar kapatılacak diyor daha yeni olduğu için güncellenir metin, kervan yolda düzülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 2 Temmuz 2026; 17:3:14 >
  • BTK aracılığı ile ilettiğiniz başvurunuz ulaşmıştır. Hat sayısı limitleri 25.06.2026 tarihi itibarıyla T.C. uyruklu abonelerde faturalı, faturasız ve superbox dahil toplam 6 olarak güncellenmiştir. (M2M hatlar bu limite dahil değildir) Hat limiti Turkcell ve diğer operatörler toplamında 6 olarak belirlenmiştir. Yabancı Kimlik Numarası olan abonelerde 3, Yabancı Kimlik Numarası olmayan turist abonelerde ise 1 olarak güncellenmiştir. Abonelerin fazla olan hat sayılarında yeni hatlar öncelikli olacak şekilde caymasız devir ve iptal süreçleri için çalışılmaktadır. Bu şekilde olan hatlar doğrudan kapatılmayacaktır. 15 Haziran'dan itibaren bilgilendirme SMS'leri gönderilecektir. 25 Temmuz– 25 Aralık 2026 tarihleri arasında caymasız devir hakkı tanınacak, 25 Aralık 2026 tarihi itibarıyla ise en eski abonelikler korunarak fazla hatlar kapatılacaktır. Ücretsiz devir ve iptal için hatlarınıza gönderilecek bilgilendirme SMS’lerini takip edebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• asabi kullanıcısına yanıt

Burdan anladığım tüm operatörler toplamı 6 hat.

Btk kararı açık şuan geçerli olan her firma için tabi bu düzenleme yetkisi onlar da istekleri zaman yeni kurul kararı ile sayı artar eksilir Turkcell bilgi gelmeden yorum katmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birkanbey -- 2 Temmuz 2026; 17:9:51 >

Bundan sonra gelen sms ler olursa net bilgi o zaman belli olur diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• piri.reis kullanıcısına yanıt
    siyasi islamcıdan dikta rejimi hizmeti...

• çok sayıda hattım var. btk ile 3-4 görüşme yaptım ve sonuç olarak kesin bilgi üstte @Birkanbey dediği gibi. yani her bir operatörde 6 hatta kadar. operatörlerle defalarca görüşmeme rağmen bilgi alamadım çünkü çoğu müşteri hiz temsilcisi yetersiz konuda. en son btk dan yazılı beyan da aldım ve zaten üstte maddede de belli olduğu gibi:

hükmü kapsamında bulunan hatlar hariç olmak üzere; bir kişi adına aynı mobil telefon işletmecisi tarafından açılabilecek bireysel hat sayısının;

a) T.C. Kimlik numarasını haiz olan kişiler için 6 (altı),

ayrıca:devir ücretsiz. cayma bedeli vs alınamayacak.

netgsm geçişe kapalı diye biliyorum 3 operatörde max 18 hat oluyor. mecbur kalanları yakınlara devredecez.

operatörlerin dünyadan haberi yok. her biri farklı bilgi veriyor. 4-5 temsilciyle görüştüm her biri ayrı telden. bir üst yorumda belirttiğim gibi op başı 6 toplamda 18

Karar zaten açık okuduğu anlama da bu sefer sadece Vodafone başarılı olmuş ve detaylı bilgiyi çalışanlara geçmiş.

Netgsm yeni alıma kapalı olduğu için dediğiniz gibi şuan 18 bu hali ile gayet yeterli.

https://www.btk.gov.tr/s3/web-btk-site/7708c26c-5161-4919-8b3d-daa31d4ac8fb/2026/06/fe7097fa-2600-4624-b761-e87dc5ffdbdd.pdf

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.