Şimdi Ara

GSkil 2X2 Gb Ddr3 1600 Mhz Cl6 Ram Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: berdush42
    Bahsi geçen ramler Amd anakartlarda sorunlu. Bende aynısı aldım anakartım 890GPA. cl 6 da çalıştıramadım bir türlü. Sonunda geri iade ettim.eski 1333mhz cl7 kingstonlara devam. Çok fazla bir farkda göremedim. Hatta konu açmıştım ramlerle ilgili.
    en son çalıştırdığım zamanlamalar 7-8-7-24 1.65v.o da benim işime gelmedi. Amd lerde yüksek frekansa gerek yok.alın 8gb 4x4 1333 mhz keyfinize bakın.

gskill ramlerde mi sorun var acaba genel olarak. Mesela 2*2 gb 1600 cl7 de bende büyük ihtimalle cl8 olarak çalışacak veya 2*4 1600 cl8 de def. Cl11'dir cl 9 olarak çalışır belki. yaptığım masrafa değmiyor o zaman.
  • Haydaa olmadı şimdi. Ripjawsx 1600 cl7 almayı düşünüyordum (890 ya da 990 için), demek cl7 çalışmayacak. Bu ramleri Amd sistemde cl7 kullanan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmt
    Haydaa olmadı şimdi. Ripjawsx 1600 cl7 almayı düşünüyordum (890 ya da 990 için), demek cl7 çalışmayacak. Bu ramleri Amd sistemde cl7 kullanan var mı?

konu içinde yorumları bulunan "aydinpurcek" nickli arkadaş çalıştırmış gigabyte anakartta . Msi gskill uyuşmazlığı diyebiliriz o halde.
  • Şu an kullandığım G.Skill 1066'da Msi ile sorun çıkarmış, anakartı değiştirdikten sonra (asus) sorun çözülmüştü. Tesadüf mü yoksa Msi G.Skill sevmiyi mi?
  • quote:

Şu an kullandığım G.Skill 1066'da Msi ile sorun çıkarmış, anakartı değiştirdikten sonra (asus) sorun çözülmüştü. Tesadüf mü yoksa Msi G.Skill sevmiyi mi?

ingilizce bilen bir arkadaşımız şu konuyu okuyup bize genel hatlarıyla açıklasa güzel olacak.www.gskill.us/forum/showthread.php?t=8076 . Benim anladığım kadarıyla konudaki msi sahipleride gskill ramlerle problem yaşamış.
  • quote:

Haydaa olmadı şimdi. Ripjawsx 1600 cl7 almayı düşünüyordum (890 ya da 990 için), demek cl7 çalışmayacak. Bu ramleri Amd sistemde cl7 kullanan var mı?

cl 7 değil cl 6 kullanıyorum bir sorun yok, şuan 6 8 6 20t cr1 1600 mhz kullanıyorum...( 1.6 v ile )
  • www.gskill.us/forum/showthread.php?t=8076
    Benim anladığım şu:

Msi M67 serisinin B3 revizyonunda; Ddr3 1333 cl7, 1600 cl6-cl7-cl8, 1866 cl8-cl9, 2133 ve üstü ürünleri stabil çalışmıyor. Düşük performans ürünlerin cl9'ları sorunsuz çalışmakta. Sorunu çözmek için Msi'a destek oluyoruz. Msi sitesinden bios güncellemesini takip edin.
    B2 revizyonda ulaştıkları sonuç; XMP'nin bios'tan aktif edilmesi, ve manuel olarak ayarların yapılması çözüm oluyor. Genellikle birini yapmak yeterli oluyor ama bu durumda geçici çözüm ikisinide yapmak.

Bu sorunlar sadece bahsedilen Msi anakartlarda mevcut. Asus, Gigabyte Asrock ve diğer P67 anakartlarda sorun yok, ripjawsx serisi ile test edildiler. Bios'tan XMP'nin aktif hale getirilmesi yeterli. Msi'a revizyon (bios) için baskı yapmaya devam edeceklermiş.

Not: Kullanıcı sorularında gerekli bir bilgi varsa onuda aktarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 21 Mayıs 2011; 16:04:17 >

• quote:

www.gskill.us/forum/showthread.php?t=8076
    Benim anladığım şu:

Msi M67 serisinin B3 revizyonunda; Ddr3 1333 cl7, 1600 cl6-cl7-cl8, 1866 cl8-cl9, 2133 ve üstü ürünleri stabil çalışmıyor. Düşük performans ürünlerin cl9'ları sorunsuz çalışmakta. Sorunu çözmek için Msi'a destek oluyoruz. Msi sitesinden bios güncellemesini takip edin.
    B2 revizyonda ulaştıkları sonuç; XMP'nin bios'tan aktif edilmesi, ve manuel olarak ayarların yapılması çözüm oluyor. Genellikle birini yapmak yeterli oluyor ama bu durumda geçici çözüm ikisinide yapmak.

Bu sorunlar sadece bahsedilen Msi anakartlarda mevcut. Asus, Gigabyte Asrock ve diğer P67 anakartlarda sorun yok, ripjawsx serisi ile test edildiler. Bios'tan XMP'nin aktif hale getirilmesi yeterli. Msi'a revizyon (bios) için baskı yapmaya devam edeceklermiş.

Not: Kullanıcı sorularında gerekli bir bilgi varsa onuda aktarırım.

şu xmp nereden aktif oluyor bir bulayım bakalım bir değişiklik olacak mı. Ben xmp diye birşey aktif etmedim sadece ram timinglerini unlink'e(both) getirip ayarlıyorum.

• pm den yazdım ayrıca xmp sadece intel ana kartlarda vardır amd de yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar751

pm den yazdım ayrıca xmp sadece intel ana kartlarda vardır amd de yoktur.

sağolasın hocam bıktım bu amd sorunlarında intele geçecem bulldozerler iyi olmazsa bundan sonra.

ramlerde sorun mu var bilmiyorum iki ram ayrı ayrı çalışıyor ama ikisini taktığımda 4gb olmuyor neden olduğunu çözemedim.

GSkil 2X2 Gb Ddr3 1600 Mhz Cl6 Ram Hakkında

ramlerdemi ankartta mı sorun var anlamıyorum

edit: donanıma ayrılmış diyor 2048 mb. hangi donanım bu anlamadımonboard ekran kartını komple disable ettim zaten bios resetledim defalarca onda problem olmaması gerek.

edit 2: sorunu forumdaki eski bir konudaki bir mesajla çözdüm.

bu ram'ler düşük gerilimle çalışmak için tasarlanmış ben buna 1.75v verince ram'ler sapıttı tabi şimdi en az 1.75 v vermeden doğru düzgün çalışmıyorlar. şu anda tam olarak gözüküyor ram.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 21 Mayıs 2011; 22:27:21 >

• Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar,

Sistemim yan panelde yazıyor.
    Aşağıda görüntüsünü verdiğim 4x2 gb ram var.
    Bu ramları CL6 diye aldım.
    2x2 gb ram takılıyken hiçbir sorun yoktu. biosta xmp yi açtığımda otomatik olarak. 6-8-6-24 olarak ayarlanıyordu.
    aynı ramdan 1 çift daha aldım 8 gb olsun diye yerine taktım xmp profil de açık vaziyette,
    ama bir türlü 6-8-6-24 olarak zamanlama yapmadı. 9-9-9-28 olarak ayarlıyor.
    Yani CL9 mu oldu şimdi ramler. CL6 olması için fazla para verdim, CL9 alsaydım daha ucuzdu.
    Adamın zoruna gidiyor
    elle zmanlamaları yaptım biosta bu defa win7 açılırken mavi ekran veriyor.
    Ram yerlerini değiştirdim düzelen bişey olmadı.

2 slotta dual çalışıp 6-8-6-24 zamanlamayı doğru yapan sistem,
    neden 4 slotta aynı ramler olunca zamanlamayı 6-8-6-24 olarak kabul etmiyor acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: serhatlı

Merhaba arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar,

Sistemim yan panelde yazıyor.
    Aşağıda görüntüsünü verdiğim 4x2 gb ram var.
    Bu ramları CL6 diye aldım.
    2x2 gb ram takılıyken hiçbir sorun yoktu. biosta xmp yi açtığımda otomatik olarak. 6-8-6-24 olarak ayarlanıyordu.
    aynı ramdan 1 çift daha aldım 8 gb olsun diye yerine taktım xmp profil de açık vaziyette,
    ama bir türlü 6-8-6-24 olarak zamanlama yapmadı. 9-9-9-28 olarak ayarlıyor.
    Yani CL9 mu oldu şimdi ramler. CL6 olması için fazla para verdim, CL9 alsaydım daha ucuzdu.
    Adamın zoruna gidiyor
    elle zmanlamaları yaptım biosta bu defa win7 açılırken mavi ekran veriyor.
    Ram yerlerini değiştirdim düzelen bişey olmadı.

2 slotta dual çalışıp 6-8-6-24 zamanlamayı doğru yapan sistem,
    neden 4 slotta aynı ramler olunca zamanlamayı 6-8-6-24 olarak kabul etmiyor acaba?

az voltaj ver kademe kademe azar azar,
    her nekadar sb 1.5 v ustu kabul etmez sakıncalı dıyoılar fakat, bence yuzde 10 voltaj hıc bır platformda sorun teskıl etmez.
    alın bır ornek senelerdır 2 cı sıstemım ddr 1 lı yi cl2.5 ram olmasına ragmen cl 2 ıle az voltaj fazlasıyla tamamen stabıl calıstırıyorum. ne oldu senelerdır hıc bır sey.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.