Şimdi Ara

grub loading error 17

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sistemi farklı bir kasaya geçirdim aylardır kullandığım sorunsuz sistemdir.herşeyi topladıktan sonra açtım bios geçtikten sonra siyah ekranda grup loading error 17 hatası verdi sonra kabloları kontrol ettim tekrar açtım açıldı.sonra tekrar ayrnı hatayı verdi.google'da baktım mac os kurulumla ilgili bilgiler çıkıyor alakasız şeyler.

asus p5q
    e5200
    4gb ddr2
    500gb hdd
    on board
    450 watt akasa

sistem bu şekilde uzun zamandır kullanıyorum büyük ihtimal yeni kasaya takarken bir kabloda sorun oldu ama bilmiyorum hangisi çünkü böyle bir error ilk kez görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecengiz2002 -- 18 Şubat 2011; 14:41:37 >

• Bu arada yabancı sitelerde genelde işletim sistemi sorunu üzerinde durulmuş.bende daha önce p35 kart kullanıyordum daha sonra formatsız şekilde bu asus g41 karta geçtim chipset falan yükledim ama format atmamıştım.bunla ilgili big hata olabilirmi.şu an sorun yaratan sistemden yazıyorum şimdilik sorun yok.ayrıca hdd sata kablosu veya sata güç kablosu sorunu olabilirmi?
  • Günceldir
    Konu hakkında bilgisi böyle bir sorunla karşılaşan yokmu?aslında pc sorunsuz çalışıyor dünden beri 5-6 kezde restart yaptım bu hatayı vermedi ama bu hatanın nerden kaynaklı olduğunu merak ediyorum.
  • Grand Unified Bootloader yani kısaadıyla grub.. linux önyükleyicisidir kendisi..
    hdd üzerine zamanında linux kurulmuş, o yüzden sorun çıkarmış. bir daha sorun çıkmaz, windows otomatik fixlemiştir diye tahmin ediyorum
  • ilginç olan HDD'yi kendim 1-2 ay önce sıfır olarak bimeksten aldım.ikinci el olsa mümkündür fakat üstündeki xp sp3 daha ilk işletim sistemi kendim kurdum.sonradan farkettim kasa kapağı hdd sata kablosuna değiyor kapağı kapatırken sanırım soketi yerinden oynattı ve bu hatayı vermiş olma ihtimali var.yinede emin değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecengiz2002

selam herkeze;
    sistemi farklı bir kasaya geçirdim aylardır kullandığım sorunsuz sistemdir.herşeyi topladıktan sonra açtım bios geçtikten sonra siyah ekranda grup loading error 17 hatası verdi sonra kabloları kontrol ettim tekrar açtım açıldı.sonra tekrar ayrnı hatayı verdi.google'da baktım mac os kurulumla ilgili bilgiler çıkıyor alakasız şeyler.

asus p5q
    e5200
    4gb ddr2
    500gb hdd
    on board
    450 watt akasa

sistem bu şekilde uzun zamandır kullanıyorum büyük ihtimal yeni kasaya takarken bir kabloda sorun oldu ama bilmiyorum hangisi çünkü böyle bir error ilk kez görüyorum

Grup değil grub ise arkadaşın dediği gibi linux önyükleyicisidir. Benim asus anakartta hızlı internete girmek için bir sistem mevcut adını hatırlamıyorum. Bu da öyle birşeyin önyükleyicisi olabilir mi? Tahmin yürütüyorum çok da bilgili değilim.

• Grub sorunu çift işletim sistemiyle ve linux ile alakalı oluyor genelde.

bios'ta windows yüklü kullandığınız hdd'yi öncelikli seçin. olmazsa farklı yöntemleri var ama format+yeni windows kurmaktan daha uzun ve meşakatli oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Loading Character Data 99 Hatası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Windowsun başlatıcısı kurulursa sorun ortadan kalkar sanıyorum.

http://helpdeskgeek.com/how-to/fix-mbr-xp-vista/
  • Aynı hdd üstünde hem g-41 hem p-35 chipsetleri driverlar yüklü formatsız olarak anakart değişikliği yapmıştım belki onunla ilgili bir sıkıntıdır.en iyi çözüm format sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.