Şimdi Ara

GRAVİTY - YERÇEKİMİ BİR MİTH Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cadence1

quote:

Orijinalden alıntı: tolga1105

quote:

konuya katılmak isteyenler bilimsel metod ve bilimsel realitelerle konuya yaklaşırsa doğru olur ..

hikaye masal dinleyecek yaşı gectim .. hayatın içinden test edemediğim gözlemleyemediğim tekrarlayamadıgım bir olgu BENİM İÇİN BİLİMSEL DEĞİLDİR .

güneşin etrafında dönüyoruz kütle çekimi vb. teorileri veya uzay-zaman bükülmesi gibi felsefi konuları tartışmak istemiyorum . ben realite üzerinden konuşmak istiyorum

Newton gibi büyük bir bilim adamına sihirbaz diyip kütleçekimi inkar edip burda bana masal anlatmayın bilimsel konuşun diyen biriyle nasıl bilim konuşabilirsin ki ?

Bari evrim başlıklarına git de evrim yok de. En azından oralarda evrimi inkar eden birkaç insan var, tek kalmazsın

yahu boşver newtonu vede avukatlığını yapmayı .. konu hakkında düşüncen ne olayları nasıl açıklıyoruz ?

kütle çekimine örnek ver bakayım . dünya ayı çekiyor ayın kütlesini ölçtüm demek BİLİM HURAFESİDİR . SACMALIKTIR ve sen bu sacmalığa bilim diyorsun

işte bu sihirdir . ayın kütlesini felan ölçmedi kimse böyle bir test DENEY GERÇEKLEŞMEDİ heleki 17. yüzyılda ..

BİRAZ GERÇEKÇİ OLUN LÜTFEN ..

ne farkın var evrimciden onlarda deneysellemedikleri görmedikleri test etmedikleri olgulara bilim diyor

yahu hiç ayın kütlesi ölçülür mü ? bunu hiç düşünmüyormusun mantıksız gelmiyor mu sana ?

buyur itiraz et ne dicen ki BİLİM PEYGAMBERLERİNE KÖRÜKÖRÜNE İNANMIŞIN .

ARKADASIM farklı bir acıklaması var belki gökteki yıldızların güneşin ayın döngüleri hususunda .

https://www.youtube.com/watch?v=8jODyhZVbTM

electric universe elektrik evren !!! farklı bir teori

daha farklı teorilerde olabilir ..

Peki sana bi soru sorayim. Sen diyosunki biz yercekiminden dolayi degil havadan yogun oldugumuzdan dolayi yerde duruyoruz. Peki uzaya firlatilan roketlerde harcanan o tonlarca yakit yercekime karsi kuvvet olusturup yukari cikmak icin degil de ne icin kullaniliyor ?

Bilmem kac ton yakit harcaninca ROKETIN YOGUNLUGU HAVADAN AZ OLUYOR VE BU SAYEDE MI YUKARI DOGRU UCUYOR ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Diyelim ki sen haklısın bu teorilerim alayı yanlış olsun. En nihayetinde bu teoriler bizim işimize yarıyor.Mantıklı düşünemiyorsan biraz pragmatist düşün.
  • Arkadasim yogunluktan dolayi yerdeyiz diyosun. Yogunluk da zaten kutleyle alakali. Kutle de yercekimiyle alakali.Once biraz arastirdaydin keşke

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Newton ve elma hikayesi eksik. Elma dusuyorsa, ay neden dusmuyor gibi bir soru uzerine kafa goruyor newton ve sonunda ayin da aslinda surekli olarak dunyaya dustugu fakat merkezkac ve cekim kuvveti etkisiyle yorungede kaldigini hesapliyor. Elma dusuyor oyleyse yercekimi var gibi bir iddia yok, zaten oyle olsa idi bilimsel zumre itibar etmezdi. Bugun hala newton un formulleri ile uzay calismalari devam ediyor. Onun yercekimi teorisi gecerli degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- roket sorusu uçakları uçurmak için nie yakıt kullanıyoruz sorusu gibi mantıksız oldugu için geçiyorum
    2- bu teoriler işimize pek yaramıyor uzay masallarını acıklamak için uydurulmuş hikayeler
    3- yercekimiyle alakalı bir konu degil yerin bişeyi çektiği felan yok arkadasım .. bu sacma sapan teoride küre dünya modelini acıklamak için uydurulmuştur .. küre bir dünyada yaşamıyoruz aslında birileri bu iddiada .. dolayısıyla küre bir dünyada güney afrikadaki adam nasıl ters duruyor veya denizler nasıl yere yapışık duruyor die soran bir akıllı cıkarsa bu soruya cevap mahiyetiyle uydurulmuş

buna nasıl inanıyorsunuz anlamış degilim halbuki düz bir zemin daha mantıklı akla yatkın mantıki ve gercek te bu zate .. işin komik tarafı birde dönüyor topac gibi

4- uzay dediğiniz mekanla ilgili bildiklerinizin hepsi uydurma kurgu

glass ceiling dışına cıkılamaz gercek bu inanmasanızda . 30-100 km

birisi dicekki madem dünya düz sular nereye dökülüyor

https://www.youtube.com/watch?v=q4nY2J8QjmY

bu zaten biliniyor sizden gizleniyor devletler tarafından ... gidip görmedim de bu teori mantıklı buz duvarlarıyla cevriliyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: EmreColak5555

Arkadasim yogunluktan dolayi yerdeyiz diyosun. Yogunluk da zaten kutleyle alakali. Kutle de yercekimiyle alakali.Once biraz arastirdaydin keşke

Kutlenin yercekimi ile ilgisi yok, agirligin var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ışığın kütlesiz olduğunu düşünürseniz yer çekiminin kütle ile bir ilgisinin olmadığını anlarsınız. ışık da yer çekiminden etkilenir ayrıca serbest düşüte kütlenin hiç bir önemi yoktur her cisim aynı zamanda yere düşer.
    kütle çekmez kütlenin büktüğü uzay zamanda cisimler hareket eder.
  • quote:

1- roket sorusu uçakları uçurmak için nie yakıt kullanıyoruz sorusu gibi mantıksız oldugu için geçiyorum
    2- bu teoriler işimize pek yaramıyor uzay masallarını acıklamak için uydurulmuş hikayeler
    3- yercekimiyle alakalı bir konu degil yerin bişeyi çektiği felan yok arkadasım .. bu sacma sapan teoride küre dünya modelini acıklamak için uydurulmuştur .. küre bir dünyada yaşamıyoruz aslında birileri bu iddiada .. dolayısıyla küre bir dünyada güney afrikadaki adam nasıl ters duruyor veya denizler nasıl yere yapışık duruyor die soran bir akıllı cıkarsa bu soruya cevap mahiyetiyle uydurulmuş

buna nasıl inanıyorsunuz anlamış degilim halbuki düz bir zemin daha mantıklı akla yatkın mantıki ve gercek te bu zate .. işin komik tarafı birde dönüyor topac gibi

4- uzay dediğiniz mekanla ilgili bildiklerinizin hepsi uydurma kurgu

glass ceiling dışına cıkılamaz gercek bu inanmasanızda . 30-100 km

birisi dicekki madem dünya düz sular nereye dökülüyor

https://www.youtube.com/watch?v=q4nY2J8QjmY

bu zaten biliniyor sizden gizleniyor devletler tarafından ... gidip görmedim de bu teori mantıklı buz duvarlarıyla cevriliyiz

Sana daha ne denebilir ki hala gelmiş dünya düz diyosun kesin evrenin merkezinde de biz varız. Kanıt olarak da 240p görüntü kalitesine sahip hiçbir bilimselliği olmayan saçma saçma videolar gösterip duruyosun. Keşke orta çağ avrupasında yaşasaydın. Çok sükür ki 1 ay ban yemişsin

• quote:

quote:

konuya katılmak isteyenler bilimsel metod ve bilimsel realitelerle konuya yaklaşırsa doğru olur ..

hikaye masal dinleyecek yaşı gectim .. hayatın içinden test edemediğim gözlemleyemediğim tekrarlayamadıgım bir olgu BENİM İÇİN BİLİMSEL DEĞİLDİR .

güneşin etrafında dönüyoruz kütle çekimi vb. teorileri veya uzay-zaman bükülmesi gibi felsefi konuları tartışmak istemiyorum . ben realite üzerinden konuşmak istiyorum

Newton gibi büyük bir bilim adamına sihirbaz diyip kütleçekimi inkar edip burda bana masal anlatmayın bilimsel konuşun diyen biriyle nasıl bilim konuşabilirsin ki ?

Bari evrim başlıklarına git de evrim yok de. En azından oralarda evrimi inkar eden birkaç insan var, tek kalmazsın

yav sebebi neydiki bunu diyorsun daha yeni kurtulduk adamdan sen git evrim konusuna gir diyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: KareemSaid

quote:

quote:

yav sebebi neydiki bunu diyorsun daha yeni kurtulduk adamdan sen git evrim konusuna gir diyorsun

Ciddi demedim yerçekimini inkar ediyo bari evrimde yalnız kalmazdı
    Neyse ki kurtulduk.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.