Şimdi Ara

GRANDE PUNTO (573. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.287
Cevap
31
Favori
889.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Acemilikten olsa gerek balataları biraz zorlamışım. Ustaya gösterdim ön balata ve fren disklerinin değişmesi gerekiyormuş. En son ön fren disk ikili takım 160 tl, Balata 70 tl olur dedi. Orjinalmiş. Fiyat sizce nasıl? Teşekkürler.
  • merhaba arkadaslar linkteki 2006 model gp ye baktıracagım yakındahttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-90916375/detay

sanırım 17500 gibi biseye bırakacak.. 2 sorum olacak

city modundan korkuyorum birde 2 sene sonra 140 binde elimden cıkarmak zor olurmu

araba ve sorduklarım hakkında yorumlarınızı bekliyorum..simdiden tesekürler
  • Arkadaşlar AAACCCİİİLLL YARDIM: Arkadaşlar öncelikle hepinize kazasız hayırlı sürüşler. Yaklaşık 2 aydır araba bakıyorum onlarca arabadan sonra elemelerimde iki araç kaldı grande punto veya linea. Öylesine kararsızımki yazı tura atıp çıkan sonuca razı olup artık şu kararsızlık ve sürekli düşünme cefasından kurtulmayı arzulama derecesindeyim. sahibindeni altına üstüne getirmekten sürekli aracların kasko bedellerine bakıp yüzde 60ını alıp finans hesapları yapmaktan beni kurtarın. lineamııı puntomu.. 1.4 turbo dynamic plus linea var birde 1.4 t-jet dynamic punto var. ikiside istanbulda bu hafta bu işkenceyi bitirmem gerek. öncelikle aracta aradıklarımı söyleyeyimki ona göre yardımcı olun. minnettar kalırım. 1-performans 2-yol tutuşu ve güvenlik 3-tip şimdi tip olarak şahsen lineayı daha cok seviyorum cünkü tipik bir sedancıyım. birincisi bu iki aracın motorları aynı dolayısıyla performans aynı "MIDIR" öncelikle bunu öğrenmek istiyorum ve ikincisi olan yol tutuşu ve güvenlik. lütfen yardım edin bekliyorum çok sevinirim.

• Arkadaşlar bi el atın da bu hafta sonu bitrym olayı inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar 2008 model 65 binde grande 1.4 fire dynamic 3 kapı punto alıcam ...ufak tefek lokal boyalar var bide orjinal servisinde takışmış tüp var aracın kendine özel 20 bin tl normal mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nh651

Arkadaşlar AAACCCİİİLLL YARDIM: Arkadaşlar öncelikle hepinize kazasız hayırlı sürüşler. Yaklaşık 2 aydır araba bakıyorum onlarca arabadan sonra elemelerimde iki araç kaldı grande punto veya linea. Öylesine kararsızımki yazı tura atıp çıkan sonuca razı olup artık şu kararsızlık ve sürekli düşünme cefasından kurtulmayı arzulama derecesindeyim. sahibindeni altına üstüne getirmekten sürekli aracların kasko bedellerine bakıp yüzde 60ını alıp finans hesapları yapmaktan beni kurtarın. lineamııı puntomu.. 1.4 turbo dynamic plus linea var birde 1.4 t-jet dynamic punto var. ikiside istanbulda bu hafta bu işkenceyi bitirmem gerek. öncelikle aracta aradıklarımı söyleyeyimki ona göre yardımcı olun. minnettar kalırım. 1-performans 2-yol tutuşu ve güvenlik 3-tip şimdi tip olarak şahsen lineayı daha cok seviyorum cünkü tipik bir sedancıyım. birincisi bu iki aracın motorları aynı dolayısıyla performans aynı "MIDIR" öncelikle bunu öğrenmek istiyorum ve ikincisi olan yol tutuşu ve güvenlik. lütfen yardım edin bekliyorum çok sevinirim.

Öncelikle şunu söyleyeyim punto lineadan çok daha kaliteli bir araç. Arkadaşımda sıfır aldı 2001 90 hp multijet linea var bende de 2006 punto emotion an var multijet 90 hp malzeme kalitesi ve işçilik olarak punto çok daha iyi zaten puntolar ithal ve encap tan 5 yıldızlı. Arkadaşın aracı sıfır olmasına rağmen benimkinden daha çok motor sesi alıyor ve gıcırtı sesler var yol tutuş olarak ikisi de iyi performans olarak punto daha iyi. Fakat bagaj kullanıyorsanız kesinlikle linea alın puntonun bagajı çok küçük sonra benim gibi pişman olursunuz. Bende bagaj konusunda sıkıntı yaşadığım için şuan aracım satılık. Bagaj kullanmam bir valiz yeter işe gider gelirim derseniz lineaya kesinlikle bakmayın punto alın derim. Tip konusuna gelince göreceli bir durum bana göre punto çok daha yakışıklı bir araç linea nın arkasıyla önünün hiç uyumu yok. Oturma alanları genişliği olarak punto ile linea arasında hiç fark göremedim eşit gibi sadece bagaj farkı var yada arka diz mesafesi az biraz fazladır. Ayrıca hangisin alırsanız alın kesinlikle 90 hp ve üzeri dizel alın derim. Hem performans hem vergi hem bakım üçretleri açısından daha iyi olur. Son olarak lpgli düşünüyorsanız puntoda bagajı unutun derim. Simit taksanız bu sefer lastik taşıyacaksınız.Hayırlısı olsun diyorum.

• Merhaba;

Bende bu hafta 2009 model Punto 1.3 Dizel Activ modelini aldım, biraz pahallıya veya param azdı zor denkleştirdim ve 23.900 e aldım. Araba. 76 binde ve gri renk. Tabi galeriden aldığım için durum böyle.

E-5 ten İşe gidip gelyorum, araç yakıtı 5.9 litre yaktığını gösteriyor. uzun yolda denemedim daha. (bence iyi değer)

Yokuşlu ara yollara girmek zorunda kalıyorum ve çekişi iyi, hatta denediğim en iyi Punto yu aldım sanırım :)
    Hızlanma iyi, 1. vites hariç tüm viteslerde hızlanma iyi. Yokuşlara 2. vites dahi rahat çıkılabiliyor boş iken araç.

İstesem ibreyi çok rahat 120 veya 130 çıkarabilirim gibi duruyor. Ki daha önce 1.4dizel Ford fiesta 2009 model kullandığım için, 120 veya 130 a getirmek için düz yol bulmak gerekiyordu...

Genel olarak sürüşünden City mod sayesinde kesinlikle memnun kaldım. İyi ki de Linea almamışım dedim ( City mod Linea da bulunmuyor ve bazı modellerinde koltuk yukarı doğru kaldırılamıyor sadece ileri geri kaydırılabiliyor. 2009 Linea Aktiv modeller için geçerli )

Teknik kısımda ise "yol bilgisayarı, City Mod " gibi benim için önemli unsurlar olduğu bir otomobile rahat alışıyorum.

Araba alırken en az dikkat ettiğim şey ise müzik sisteminin özellikleriydi. Ama şimdi bir Aux girişim bile olmadığı için çare arıyorum. Nasıl takarım dışardan Usb veya aux girşi olayını çözebilirim diye.
    Cd ye mahkum kaldım tek sorunum bu gözüküyor.

En çok da Tv lerde neden bu kadar az sürüş eğitimi programı var anlayamıyorum. Hatta yok. Mesela D. Bükey diye bi program oluyor arada, bazı pratik bilgiler veriyorlar, veya araç testleri yapılan bir program bile yok Türkiye kanallarında. Çok ilginç. Oysaki nasıl dönüş yapılır bilmeyen, hız yapmayı marifet sanan, bilinçsiz yüzbinlerce sürücü var. evet İstanbul bildiniz. Bu şeyler heryerde yaşanıyor ama İstanbul gibi bir yerde sürekli karşımıza çıkıyorlar bu tip sürücüler.

Herkeze Emniyetli Sürüşler. İhlal yapmayalım yapanı hemen şikayet edelim.

Allah aniden önümüze kıran, sinyal bile vermeden makasa giren garipliklerden sakınsı, sevdikleirimize kavuşmamızı sağlasın, hayatımızı bağışlasın, Amin.

• @Madem,
    Öncelikle aracın hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan. Bahsetmiş olduğun müzik sistemine en iyi çare digital music player, kesinlikle tavsiye ederim. Bu isimle nette aradığında çeşitli markalarda bu cihazı bulabilirsin, ben 2 ay önce sanalpazardan 120 tl ye almıştım, benim için en büyük artısı direksiyondaki müzik kumandalarını kullanabilmek olmuştu.
  • ACİLLLLLLLL SLM ARKADAŞLAR BEN GP 1.4 FİRE DYNEMİC ARAÇ ALMAK İSTİYORUM 77BG ARACIN ÇEKİŞİ YOL TUTUSU VE ARAÇTA ESP VARMI DETAYLI BİR BİLGİ VEREBİLECEK ARKADAŞLAR YORUMUNUZU BEKLİYORUM 2006 VEYA 2007 MODELİNİ DÜŞÜNÜYORUM1 BİRDE 1.3 MULJ DYNEMİC DİZEL Mİ YOKSA 1.4 MÜ VEYA ARASINDAKİ FARKLARI YAZARSANIZ ÇOK MEMNUN OLURUM

• Punto dizel aracımda Turuncu renkli üçgen içinde Ünlem işareti çıkıyor, dünden beri.

Önemli bir hatası oluştu aracımım, ama servislere de uzağım. Sizin başınıza geldimi bu hata ünlem işareti ve bilgisi olan var mı.
  • Merhaba.

Kullanım kılavuzuna göre bahse konu arıza bildirimi "genel arıza bildirimi" imiş. Sebepleri:
    - motor yağ basıncı sensör arızası
    - dış lamba arızası
    - ataletli yakıt kesme anahtarı arızası
    - yağmur sensörü arızası
    - lastik basınç gözetleme sistemi arızası
    - dizel yakıt filtresi sensör arızası

Arızanın ne olduğu anlamak için ekranda yazan uyarıya bakmak lazım. Orada yukarıda yer alan arızalardan biri yazar zaten. Ona göre bir tamirciye gösterirsiniz.

Geçmiş olsun.
  • Kısa farların birinde sorun varmış meğersenm oymuş. gittik tamirhaneye adam sıkıştırdı ve turuncu ünlem işareti de söndü. komik ama sıkıntısı allaha şükür çok ufaktı.

Kullanma klavuzum malesef yok, nereden temin edeblirim. İnternetten bulduklarımı indiremiyorum.

Bu arada şu menümü italyancamıdır nedir : ) nasıl çevirebilirim türkçeye veya ingilizceye.

Teşekkürler yardımlarınız için.
  • Arkadaslar 2008 1.4 LPG li bı punto almayı düşünüyorum.
    Özellikle sehir ici yakıt bilgisi arıyorum. Şehir ici dısı ne yakar LPG de?
    Birde bu motor performansı nasildir?
    Performansli kullanım tüketimi nedir?
    Kronik bı sorunu var mıdır?

Acil cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 1,3 multijet 90 hp 6 vites punto aracımla Aksaray konya arası 6. vştes sabit 90-100 km hızla ortalama 3.7 litre yaktı. Aksray'dan çıktım bütün tatil boyunca 310 liralık mazotla 1874 km yaptım. Ful klima kullandım özellikle alanyada ve yaklaşık 600-700 kmsi şehir içi yaptım. Mazotu hep bp den aldım litre fiyatı 3.70-3.75 arası idi.

Arkadaşalr yeni geniş bir araç aldım (scenic) bundan dolayı punto satlık 24.500 e vereceğim. Bu tür bir araç düşünenler için kaçmayacak bir araç pırıl pırıl çok temiz. İlan linkini ekliyorum. İyi Günler dilerim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-1-sinif-hatasiz-boyasiz-servis-bakimli-emotion-90-hp-6-vites-87199117/detay/

• Benim aracım punto 1.3 dizel, ful dolu iken menzil 935 km yazıyor. Sanırım km başına 4.6 gibi değerler veriyor.

Sürekli kılima açık; ama kapalıyken değerler belki daha fazla çıkabilir tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Bende biraz önce başıma geleni anlatayım bursa izmir yolunda yanımdan bi clio 3 geçti ama nasıl sollama yapıyor resmen aynaları bana sürtecek. İleride yol bayıra sardı ben bunu geçicem bitürlü yol vermiyo attım 6. vitese resmen asfaltı ağlata ağlata geçtim valla adamlar yapmış dedim bayır yukarı 6. vitesle çıkıyorum ve 7. vites olsa onada at diyecek. Bu nasıl bi tork anlamadım. Bi tanıdığımızda 307 var 110bg dizel benim araç kadar gitmiyor ve benim araçtan çok daha fazla yakıyor. Multijet gerçekten 1 numara 6. vites olayıda zaten bitiriyo.

hocam sizin araç mj 75 hp mi mj 90hp mi? ve 100 kmde kaç lt yakıyor hesapladnız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmarali

Arkadaslar 2008 1.4 LPG li bı punto almayı düşünüyorum.
    Özellikle sehir ici yakıt bilgisi arıyorum. Şehir ici dısı ne yakar LPG de?
    Birde bu motor performansı nasildir?
    Performansli kullanım tüketimi nedir?
    Kronik bı sorunu var mıdır?

Acil cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler

90 lık multijet almanızı tavsiye ederim, kendini kanıtlamış sağlam uzun ömürlü bi motor bende 1.3 multijet dynamic 6 ileri 90hp GP var, şehir içi yakıt 0.20-25 arası değişiyo, şehirdışı 0.17 kuruşu bile gördüm diyebilirim performansta 1. vites hantal ama sonraki vitesler gayet tatmin edici seri. Ama illede lpgli dersen en azından 95hplik starjet veya 120 hplik t-jet ten aşağısını almam yerinde olsam ...yakıtları m.jet kadar az değil sanırım...

• yeni punto 1,3MJ otomatik, SPK ve skydome 45bin fiyat verdiler? bu paralara değer mi?
    punto kullanıcılar uyazarsa memnun olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

yeni punto 1,3MJ otomatik, SPK ve skydome 45bin fiyat verdiler? bu paralara değer mi?

Bahsettiğiniz araç özellikleri hakkında pek bilgim yok ama fiat ilk çıkardığı puntolardaki kronik problemlerini halletmiş görünüyo. Multijet motora kefilim diyebilirim taş gibi motordur yeterki bakımlarını hiç aksatmayın sizi 400-500 bin km sorunsuz götürür. çevremde çok gördüm 750 bin km li multijetleri ama fiyat konusunda 45 bin biraz fazla sanki. ama genelde de o fiyat civarında satılıyo. Tabi bayiden bayiye fiyatlar 1-2bin lira oynuyo ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oprema

yeni punto 1,3MJ otomatik, SPK ve skydome 45bin fiyat verdiler? bu paralara değer mi?

Aralıktaki kampanyada 41500'den aşağı düşmemişti hiçbir yer.
    LOUNGE modeli için.
    Üstüne SPK+Skydome ekleyince:
    41500+1025+2500=45025TL ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 571572573574575
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.