Şimdi Ara

Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONU (478. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
9.598
Cevap
223
Favori
406.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
51 oy
Giriş
  • Bu dayı eski bi oyun geliştiricisi. İngilizce bilenler izlesin. Gta 6 ile ilgili çok güzel çok detay bilgiler veriyor videolarında.

Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONUThe Dev Chairyoutube
    A viewer noticed the boat wake in the GTA 6 cover trailer is way smaller than in Trailer 1 and asked if Rockstar downgraded the water. After 14 years in game production, here's why that's not what's happening. In this breakdown, I go back to how Red Dead Redemption 2's water was actually built (a height-field ocean plus hand-crafted rivers) and use Rockstar's own Sparse Fluids Simulation patent (US10685152B2) to show what's fundamentally different in GTA 6's real-time water. Then I explain the real reason that boat wake shrank. It's not a downgrade, it's Level of Detail (LOD) and draw call budgeting... the same trade-off every expensive system in a AAA game has to make. We also cover why the water color shifts between trailers (depth + time of day, not a downgrade), and a viewer theory on whether Rockstar uses wave motion to disguise simplified reflections. ⏱️ CHAPTERS 00:00 – The boat wake mystery (viewer question) 01:06 – Why the water keeps changing between trailers 02:33 – How RDR2's water actually worked 05:33 – What GTA 6's Sparse Fluids patent tells us 07:00 – The "downgrade" color debate, solved 08:04 – LOD and draw calls: the real wake answer 10:31 – Viewer theory: are waves hiding weaker reflections? 12:35 – What this means for how you watch every future trailer Sources & credits • Viewer question/comment: @Barry_Blaak, @BmamabaKlips • Community observations: YouTube @Game-World-Art, @CRE8IV3, @GameDevAcademy, Reddit u/wightboy1989, AmazingChickenX • Official Rockstar screenshots • Patent: Sparse Fluids Simulation, US10685152B2 (Take-Two/Rockstar) • Digital Foundry: Reflection/hardware analysis referenced • Jacques Cousteau: The Cousteau Society • yelzkizi: Crimson Desert’s Water Physics Explained: Why Its Next-Level Rivers Are Changing Game Design Forever
    https://www.youtube.com/watch?v=xMKeMSl1nOE

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Pc oyunculuğu cok büyükse neden pc ye de ps ile aynı zamanda çıkmıyor? Senin bilgi seviyen o kadar azki saçmalamışsın sadece konsolda 30 ile pc deki 30 aynı degil bu bir gsync mon lerin gsync devreye girme araligi min 44 den başlıyor sen 30 a sabitle stutter dan oynatmaz pc gsync yüzünden bilgi sahibi olmaya devam et. Bende ikiside var merak etme ben sadece üstte sorduğum soruya yanıt istiyorum diğerleri seni aşıyor zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yine bir tane doğrun yok.

Playstation'da vrr aralığı 30 ile mi başlıyor sanıyorsun mesela? 48 ile başlıyor. Hayal dünyasında yaşıyorsunuz. 30 fps 30 fps'tir. Oyun iyi optimize edilmişse her yerde aynı olur. Gerisi kendini avutma yöntemi. Sen galiba vrr da konsolda özel sanıyorsun. Şaşırmam. Hatta vrr'ı Sony üretti sanıyor olabilirsin ama Pc'de yüzyıldır olan bir teknoloji. Tıpkı ssd gibi.

Rockstar'ın stratejisi bu oldu çünkü hep. Sırayla her platforma gelip tekrar oyun sattırıyor. Bu yüzden aynı anda çıkarmıyor. Diğer her firma bunu yapamaz çünkü Rockstar değiller. Zamanında Xbox ile anlaşıp oyununu onla pazarlamıştı bu kez de aynısını Sony ile yapıyor. Konsol da sattırıyor çünkü onlara büyüklüğünden dolayı. Sonra bir tur da Pc'de satacak. Siz "Pc'de satmaz ya korsan var ya" falan diye düşünüyor sanıyorsunuz çünkü dünyadan ve Rockstar'dan haberiniz yok. Konsola özel 30 fps diye bir şeyin var olduğunu sanıyor olmanız gibi.

Ayrıca konsolda 30 fps oyunlarda motion blur açık gelir genelde akıcı hissettirsin diye. Pc'de de açabilirsin bunu.

Oyun düzgün çalışıyorsa ve sisteminiz yeterliyse 30 fps her yerde 30 fps'tir. Aksini iddia edenin diyebileceği tek şey şu, "bana öyle geliyor"  

İsteyen istediği yerde istediği zaman oynayıp keyif alabilir ama olmayan şeyleri varmış gibi yansıtıyorsunuz içiniz rahat etsin diye. Bizde de konsol var. Yıllarca 30 fps oyun oynadık mesela Switch'te. Ama yok "onun 30'u başka" bilmem ne demiyoruz. Kullandığın ürünü ve sınırlarını bilmeyince böyle atıp tutuluyor işte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 6 Temmuz 2026; 16:11:28 >

• blendw kullanıcısına yanıt

Voices2038 kırar.

Zaten scene grupları sıraya girer, ismini duyurmak için.

İşletim sistemi : Windows 11 Pro | İşlemci : İ5 12600K | Anakart : Gigabyte H610M | Ekran kartı : ZOTAC Trinity RTX 4070 Ti | Ram : GSKILL Trident Z 2x8 GB 3200 mhz cl 9 | SSD : Samsun 960 Pro 1TB | HDD : WD black caviar 1TB | Kasa : Thermaltake View 27
  • DarknessSeeker kullanıcısına yanıt

Ya boşver hoca, ta kaç sene önce 5 çıkarken de yaş 15 ps fanı ile benzer tartışmaya girmiştik, hatta o, oyunun PC'ye hiç çıkmayacağını iddia ediyordu, PC oynatamazdı böyle muhteşem bi oyunu 

Olay tamamen pazarlama, tamamen anlaşma, reklam vesaire taktikleri üzerine kurulu. Parayı veren düdüğü çalar hesabı, Rockstar oyuncuyu, sektörü, konsolu, önüne kim gelirse düdükleme, sıkıp sağma peşinde.

Aynen katılıyorum, Rockstar'ın stratejisi bu oldu.

PC'ye çıkarırken FPS modu mu ne eklemişti herifler GTA5 geldiğinde. Arkadaşım mesaj attı "bir de PC'de bitirelim FPS şekilde oynayacağım baştan sona" dedi. Gaza geldik öyle aldık oynadık bir de  

Olaylar tamamen bundan kaynaklı. Ama fanatik genç arkadaşlarımız ABD'yi yeniden keşfettikleri için durumlardan bihaberler.

• TheMalatian kullanıcısına yanıt

Ya hocam isteyen "ben 30 fps'ye aşığım" der, "bana farketmiyor" der. Buna kimse laf edemez. Ama kafalarından fantastik teknolojiler uyduruyorlar ya anlam veremiyorum. Yok konsola özel 30 fps. Yok 30 fps üstünü insan gözü anlayamaz. Yahu hikaye anlatmaya gerek yok. "30 fps 40 fps farketmez bana oynarım" de geç yani. Biz de oynadık oynuyoruz 30 fps. Ama "vay be bu 30 fps bir başka" demiyoruz. 30 fps işte hiçbir farkı yok. Konsolda da saniyede 30 kare görüyorsun, Pc'de de. Konsolda fark adam her şeyi hazır gönderiyor sana. Pc'de de ayarını yap, motion blur aç vs. bir farkı yok. Konsol dediğin "donanımsal olarak" gücü sınırlı ve belli, oyun oynatan bir Pc zaten. Orada olmayan bir mucize yaratmıyor. Zaten teknolojilerini Pc'den alıyor gecikmeli şekilde. FSR 4'un önce Pc'ye sonra PSSR 2 olarak Pro'ya gelmesi gibi.

Çıkış olayına gelince. Tabii ki pazarlama tüm olay. Önceden Xbox ile olmuştu şimdi Sony. Adama konsol sattıracak işte. Kendi de oradan paraları kıracak. Sonra vakit geçecek bir tur da Pc'den kıracak. Sonra yeni nesil konsollardan. Pc'ye gelirken bak Pc'ye özel şunlar bunlar var deyip konsoldan da adam çekecek. Adamların stratejisi bu. Zerre umurunda değildir korsan olayı. Öyle olsa kimse Pc'ye oyun çıkarmaz. Denuvo olmayan BG 3 dünya kadar sattı Pc'de. Bu adamlar hiçbir şey bilmiyor ama bazıları biliyor her şeyi. Sandığınız gibi konsol hayranı falan değil bu adamlar. Öyle olsa yüzyıldır 30 fps RDR 2 oynatmazlardı insanlara. Halen güncelleme bekliyor insanlar. Umurlarında değil Rockstar'ın.

Ama 30 ama 40 herkese iyi oyunlar tabii Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONU 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarknessSeeker -- 6 Temmuz 2026; 17:34:57 >

• Firma kendine güvenmiyor beyler dağılın.

Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONUoguzsasiyoutube
    GÖT OLDUM :D http://www.youtube.com/watch?v=izZTaqjIqac
    https://www.youtube.com/watch?v=nIaz9CzW4tk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 6 Temmuz 2026; 17:35:41 >

Rockstar Games hesabı bunu RT yapmış. 10 Temmuz'da 3. trailer gelir mi Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONU ?

FPS dedinde aklıma geldi hocam. Asıl soru : GTA 6, 19 Kasım'da konsollarda FPS destekli çıkar mı? Yoksa yine PC de satmak için bekletir mi?  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Valla online'ı 10 küsür sene limon gibi sıkan adamlar her şeyi yaparlar, oyun CS gibi oldu yav Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONU 

Muhtemelen hep bir ağızdan vay be Henderson taa Mayıs ayında demişti Ağustos'tan önce gelmez diye inanmamıştık haklı çıktı diyeceğiz sanki

Grand Theft Auto VI (GTA 6) | PC ANA KONU

• ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt

Ağustos niye korkutucu gelsin ki. Temmuz'u neredeyse yarıladık sayılır. Zaman çok çabuk geçiyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 7 Temmuz 2026; 21:23:43 >

https://gtainfinity.com is AVAILABLE NOW! Find & Share every detail, easter egg & theory of GTA 6! Thanks for watching this GTAinfinity video! I hope you leave a like and a awesome comment :) CHAPTERS 0:00 The 90 Clips Leaked by Aarion Kurtaj 2:29 Introduction: The GTA 6 Document 4:28 What was leaked on September 18, 2022? 5:19 New Mechanics & Features 10:50 New Gameplay Systems 27:22 Improvements in RAGE (Rockstar's Engine) 29:45 Characters: 2022 vs 2026 Comparison 40:34 Gangs 41:18 Items & Tools 42:40 Weapons + Weapon Wheel 45:31 Open World Activities 47:37 Enterable Buildings 48:53 GTA 6 Online Multiplayer 49:25 Collectibles (Wyman Deep Dive) 51:08 Brands: New and Returning 53:22 Animals Music by Epidemic Sounds. Outro ''Dreamy'' (made by me along with an album!): https://linktr.ee/goldduckmusic Follow me on: https://discord.gg/aycfNp5Df6 instagram.com/gtainfinity https://www.tiktok.com/@gtainfinity https://x.com/GTAInfinity_YT Work with me! Email: info@gtainfinity.com #gta6 #gta6leaks #rockstargames
    https://www.youtube.com/watch?v=WoE0o-8g_e0

Orijinalden alıntı: boss06

Pc oyunculuğu cok büyükse neden pc ye de ps ile aynı zamanda çıkmıyor? Senin bilgi seviyen o kadar azki saçmalamışsın sadece konsolda 30 ile pc deki 30 aynı degil bu bir gsync mon lerin gsync devreye girme araligi min 44 den başlıyor sen 30 a sabitle stutter dan oynatmaz pc gsync yüzünden bilgi sahibi olmaya devam et. Bende ikiside var merak etme ben sadece üstte sorduğum soruya yanıt istiyorum diğerleri seni aşıyor zaten.

Low Framerate Compensation'ın ne olduğunu bir araştırmanızı öneririm.

Bu mapping projesine meraklı olan ilgilenen var mı başka bilmiyorum ama ben çok meraklıyım ve hevesliyim. 2022 sızıntıları, paylaşılan ekran görüntüleri,trailerlar, beta/alfa gameplay sızıntılarındaki koordinatlardan oluşuyor malum bu mapping projesi. Yani sallamasyon bi durum değil bir nevi bilimsel olarak da tek tek uğraşıyo insanlar. Misal uzun TV binasını baz alalım. Eldeki tüm verilerle bu binanın farklı video resimlerinden konumu, uzaklığı,mesafesi ölçekleniyor. Bunların neticesinde de harita büyüklüğü hakkında analiz/tahmin yapılıyor.

Öncelikle şunu yazayım ben de biliyorum büyüklükten çok doluluk önemli bunu zahmet edip yazmayın lütfen.

Ancak R* oyunları zaten zirvedir açık dünya/doluluk anlamında. Dolayısıyla büyük olması herkesi heyecanlandırıyor.

Üstte attığım ss e dikkatli bakın. Leonida Keys var sol üstte de Vice City görünüyor ama epey uzakta. Bu ikisi oyunda geçecegi resmi olarak da doğrulanan 6 bölgenin yalnızca 2 si. Daha 4 tane bölge var yani. Haritanın ne kadar devasa olduğu bu ss ten dahi anlaşılıyor. Merak ettim yapay zeka ile de araştırdım bu konuyu. O da en az 180km2 olacak ama bana daha olası gelen 220-225 km2 diyor. Benim kendi yaptığım farklı analizlerden de çıkardığım sonuç 225 km2. Yani rdr2 nin (75 km2) 3 katı bir map.

Son bir bilgi fan haritaları her daim olduğundan daha düşük tahminde bulundu. Yani R* fan haritalarından hep daha büyük sundu. 🙂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 9 Temmuz 2026; 9:38:7 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.