Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende cok arastırdım. Malesef toyota versonun dızel otomatıgı olmadıgından cıtroen grang pikasso 7 kışılık aldım. Bu katogorıde hakıkatten dızel 1.6 otomatık olarak bu tarz araba bulmak zor. Şu ana kadar arabadan memnunum. Pişmanda değilim. Ancak yokuşta fazla gaza basında kafası klasık reno önden cekışlı özellıgını gösterıyor. Yanı ön atak bır şekılde fırlıyor. Bırde kalkan tuşlar stokta neden olmaz ve 3 kuruşluk parcayı neden 20 gundur beklıyorum . Onun dışında bır sıkıntı yok. Ama elektronık hataya formda rastlamadım. Amayınede yarantıyı parasını verıp artı ıkı yıl daha uza tmakta fayda armıdır bılmıyorumç
  • Merhaba ltfgkcl ,

bence karar vermene test sürüşü yapmanda yardımcı olabilir.
    ben picassomu (5 kişilik) almadan önce aylarca araştırdım .
    test sürüşü aşamasında olay benim için bitmişti.
    hemen el sıkışıp picassoma kavuşmuştum.
    şu anda arabam 12 bin km de maşallah diyim
    hala aldığım günkü gibi.

herkese kazasız günler dilerim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahan35

... yağmurlu bir günde düşen damları izlemek güzel olabilir...

O ne be! 2012 felaket filmi gibi... Nasıl bir sadist keyif anlayışınız var sizin?
  • KESINLIKLE grand picasso markanın önune gecmış bir model . Pikassoya bır kac sorun dışında bırşey denemez. Hakıkatten aractan mennunum. Ama distrıbutör kesınlıkle sınıfta kalır. 20 gundur 10 tl lık malı fransadan beklıyorsak vay halımıze.
  • TEBRIK edıyorum. Grand picasso duşundugum gıbı cıktı. İnanın alanlara tavsıye ederim. Hakıkatten Markanın önune gecen arac.
    Citroen Türkıyede düşündugum gıbı cıktı. Parcanın bana verdıgı rahatsızlık dışında sürmeme engel yok. Ama 1 ay oldu. İnsaf.
    Arkadaşımda alcaktı ama malesef vaz gectı. Sınek kucuktur ama mıgde bulandırır mısalı. 10 tl parca şimdilik cıtroen Türkeyeye 1 araca maloldu. Citroen pikasso Almaktan vazgectı.
    Şikayet var com da da yazalım bakalım el mı yaman beymı.
  • Merhaba Arkadaşlar
    6000 km deki Grand Picassomun yakıt tüketimini şehir içinde 8,5 oranının altına ne kadar uğraştıysam da düşüremedim. Bu konuda daha beklemelimiyim? Fabrika verisi olan 6,8 e ne zaman ulaşacağım. Ekonomik olduğunu düşündüğüm motor hiçde ekonomime katkıda bulunmuyor.

İkinci sorum ise benzin göstergesinde ,depoyu fulledikten 20 km sonra ilk çizgi düşüyor bu sizlerin arabasında da aynımı.
    Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
  • pizman 8,5 litre yakmana bişey diyemem çünkü nasıl kullandığını bilemeyiz eğerki spor kullanıyorsan normal bence ama depoyu pompa otomatik atana kadar doldurup 20 km sonra ilk çizgi sönüyorsa kesinlikle bi problem var bence ne kadar spor kullanırsan kullan 20 km sonra ilk çizgi sönmez benimki en az 70 km gidiyor ilk çizgi en fazlada 105 km her depoyu doldurduğumda km sıfırlarım her zaman .

servise mutlaka göster.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengizabi

pizman 8,5 litre yakmana bişey diyemem çünkü nasıl kullandığını bilemeyiz eğerki spor kullanıyorsan normal bence ama depoyu pompa otomatik atana kadar doldurup 20 km sonra ilk çizgi sönüyorsa kesinlikle bi problem var bence ne kadar spor kullanırsan kullan 20 km sonra ilk çizgi sönmez benimki en az 70 km gidiyor ilk çizgi en fazlada 105 km her depoyu doldurduğumda km sıfırlarım her zaman .

servise mutlaka göster.

Bence bu konuda kesin değerler vermemek lazım.. Çünkü her benzincideki her pompanın otomatik atış seviyesi farklı olabiliyor. Bende de ilk siyah kutu bazen 35, bazen 50, bazen de daha sonra sönebiliyor. Denemeyi depoyu hava yaptırmadan taşıncaya kadar doldurup standart bir yolda 90 km hız ile yapmak gerek..

Ancak Pizman arkadaşımın verdiği değerler gerçekten fazla yakıt tüketimine işaret. Bence de teknik serviste mekanik ve yazılımsal kontrolleri yaptırması uygun olur..

• Km de kac yaptı ne yaktı onu takıp etmektense depoyu fulluyorum. 750 km gidiyor. Depodada 2-3 lıtre mazot kalıyor.
    Bırde cok uzun süre beklemede kalınca A1 den vıtes N konumuna giriyor. Kıtabı bır okuyup bakacağım.

Ha bu arada kalkan tuşların yerıne yenısı gelecek. Umudumu kaybetmedım...)))
  • Bugün yeni birşey farkettim,, Geri vitese atınca kalorifer fanlarından üflenen hava miktarı artıyor.
    Özelikle panlanmış bir olaymı, yoksa benim arabada mı bir terslik var.
  • merhaba gharova arkadaşım,

araba geri geri giderken yol tozlu ise kalkan tozu havalandırma içeri almasın
    diye dışardan hava alımını durdurup içerdeki havayı dolandırmaya başladığından
    hava akımında bir miktar değişiklik oluyor.

kazasız günler,
  • Selamlar 4 yıldır T Verso kullanıyorum ve ihtiyaçlarım doğrultusunda G picasso almayı planlıyorum
    bu forumdan çok bilgi aldım ama özellikle halen kullananlar için bir iki sorum olacak
    1- Bu araçlarda belli bir süre sonrasında özellikle biraz bozuk yollarda iç plastiklerden ses gelmeye başlıyormu? Çünkü showroom da incelediğim kadarıyla çok iyi bir malzeme kullanılmamış özellikle arka taraflardaki tamamen sert plastik
    2- Bir arkadaşımız klimasının yetersiz olduğunu söylüyor acaba bu sorunu herekez yaşıyormu? Yani yaz aylarında klima performansı yeterlimi
    3- Son olarak ikinci el alacaksak özellikle dikkat edilmesi gereken bir taraf varmı ya da bu bir dizel arabadır mutlaka sıfır alınmalımı dersiniz

teşekkürler
  • benim şehir içi kullanımda 7.4, şehirdışı 6 litre gibi yolbilgisayarı verim var.ne spor ne de sakin kullanırım.yoluna göre...

picasso gerçekten ilginç bir otomobil.bazen aşık oluyorum bazen sinirleniyorum.aracın dizaynı,kullanımı,ergonomisi,ferahlığı(bu arabadan sonra diğer arabalar bana tabut gibi geliyor),motoru(1600 kg otomatik 1.6lt bir araç için seri bile denebilir) o kadar çok hoşuma gidiyor ki.öteki taraftan çok ufak tefek detaylar sinirimi bozuyor.örneğin klima kumandaları; o kadar kullanımı zor bir panel yapmanın ne anlamı vardı.tek tuşla klima kapatma fonksiyonu neden olmaz da bir tuşa 3-5 saniya basılı tutmak gerekir.bir hararet göstergesini o kocaman panelden neden esirgerler.aracın uzun yıllar kullanımdan sonra plastik aksamdan bir takım sesler geleceğini ben de tahmin ediyorum.tabi burada bizim yollarımızın halide çok etkili.otobanda bu aracın keyfini şu ana kadar başka bir araçta yaşamadım.

geçenlerde rezonansta bir zırıltı geliyordu bagajdan.plakalık dedik ama bagaj mandalı kırılmış.bir bakalım dedik bagaj kilitli kaldı.her neyse servis garantiden değiştirdi ve ses seda kesildi.benim gibi aracını dinleyen biris içini can sıkıcıydı.ancak çözüme ullaştıktan sonra tekrar arabama aşık oldum.bir de geri vitesteyken arka balatalardan gelen uğultuyu kesebilsem çok sevineceğim.bir dahaki balata değişimine yeni nesil balatalar takılacak.bunu dört gözle bekliyorum.bunlar haricinde bir sorunum yok.

sonuç olarak bu araçla büyük bir sorun yaşayacağımı tahmin etmiyorum.ufak tefek atışmalar yapacağız gibime geliyor ama boşanmaya çok uzağız.ne markalarda ne sorunlar duyuyoruz.sadece malzeme kalitesinin(bu fiyata bu kadar da diyebiliriz) ve klima kontrolünün ergonomisinden şikayetçiyim.kadı kızı kusuru diyorum ve kafamdan 10 sene ayrılmak geçmiyor.klimanın soğutma ve ısıtmasından ise hiçbir şikayetim yok.son derece memnunum.9 ayda 18.000 km yol yaptım.inşallah 180.000'ide görürüm.

bu araçlar 2. ele düşünce bayağı değer kaybediyor.nazik kullanılmış bir ikinci el avantajlı olabilir.ama gücünüz varsa sıfırın hali başka tabi.

herkese iyi sürüşler dilerim.biraz uzun oldu ama epeydir yazamamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dişçi79 -- 28 Aralık 2009; 23:09:23 >

• Herkese Selam,

forumda bir olumlu bir olumsuz haber derken birde fiyatından dolayı G.P.'dan vaz geçmiştim ki karşıma bu ilan çıktı..
    değerli yorumlarınızı bekliyorum.. en fazla 2 yıl kullanmayı düşünüyorum. yılda 30000km yapmaktayım, otobanda kullanıyorum çoğunlukla..

siz artık uzman sayılırsınız sıfır alacak gücüm yok bu fiyat da biraz zorlayacak ama değer mi değmez mi 2 sene sonra çok zarar eder miyim..

beni yönlendirirseniz çok sevinirim.

şimdiden teşekkürler..

• Herkese Merhaba,
    Arka süspansiyonun sertliğinden genelde bir şikayet vardı. Bütün forumu inceledim, daha çok C4 Grand Picasso sahipleri bu soruna değinmişler. Acaba C4 Picasso (5 kişilik) sahiplerinde de bu konuda şikayet var mı? 5 kişilik C4 Picasso sahipleri cevap yazabilirlerse sevinirim.
  • Herkese mutlu sağlıklı başarılı seneler diliyorum. Maxpayne bir sorum olucak dı. Aquapel performansı ile ilgili; kaç km den sonra su kendiliğinden camdan akıyor. Yani silecekleri ne zaman kapatıyorsunuz ortalama.

quote:

Orijinalden alıntı: maxpayne1975

quote:

Orijinalden alıntı: clankquee

Arakadaşlar iyi günler,
    Yağmur kaydırıcılarla ilgili vermiş olduğunuz bilgiler dolayısıyla sizlere teşekkür ederim.Özellikle tecrübe ettiğiniz markanın ismini vermeniz çok iyi olmuş bende aquapel markasından alıp uygulayacağım.Uygulama sanırım kuru zemine sür ve kurut tarzında bir işlemdir.
    Motoru stop etmeyle ilgili bir not; sürücü tarafındaki ön cam güneşliğinin üzerindeki bir stickerdada yazıyor benim arabamda.

PPG Aquapel diğer ürünlerden daha pahalı anca parasını hakediyor, dediğim gibi 6 ay önce sürmeme rağmen etkili. Auqapel parmak şeklinde plastik bir aplikatörle geliyor, aplikatörün kanatçıklarını kırdığınız zaman sıvı üstündeki süngere bulaşıyor, önce aşağı ve yukarı hareketlerle, sonra sağ-sol hareketle (diğer ürünlerin aksine dairesel değil) sürmek gerekiyor. Elbette camların tertemiz olması gerekiyor. Ayrıca, cam suyu olarak da sabun, temizleyici katkı vs kullanmamak gerekiyor, aksi takdirde kaydıcılığı azaltıyor, sadece su yeterli.

Youtube da Aquapel testlerini ve detaylı uygulamasını görebilirsiniz.

Ben aracı aldığımda güneşliğin üzerinde böyle bir sticker yoktu, herhalde daha sonra bu uyarıyı yapmaya karar vermişler diye düşünüyorum. ?

• merhaba kamil bey 2001 picasso 1.6 200.000 km yi devirmiş 1 arac bakımlı olsa dahi alınırmı alırsam 5 sene sonra bu arabanın son sahibi olurmuyum
  • Parca geldı ve değişti. Aracta otomatıgın dışında tıptıronık manuel vistesıde kullanınca hem faydalı hem keyıflı oluyor.
  • Forma bazen birsürü şey yazıp paylaşıyorum ama cogunda uye girişi yapmama ragmen mesaj atamassınız dıyor. Ne yapmam gereklı.
    Bırde ben grand pikassoya alternatıf olabilecek bir arac bulamadım. Bır ford cmax var başkada yok galıba.
  • Tabı ıkıncı elde muhakkak servıse göstermek şart. Gercı baktıgınız araba satılmış. Umarım almışınızdır. Yaptırabılıyorsanız artı 2 yıllık ek garantıyı yaptırın. Bu arada 2 yıllık extra garantıyı yaptıran varmı. Parca fıyatları pahalı oldugundan yaptırmak ve herhangı bır arızda kafanın rahat olması şart.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.