Şimdi Ara

Grafikerim Müşteriyle Tartıştım İşten Çıkaracaklar (Yeni İşten de Çıktım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Advancensar

İşten çıkarınca tazminat falan vermiyorlar mı?

Sigortasız çalıştığı için hiç bi hak talep edemez. Yazılım ve grafik sektörü böyle. Müşteriler çok elden ayrı. Saçma saçma şeyler istiyorlar. Konu hakkında bilgisiz olduklarından neyin nasıl olması gerektiğini bilmiyorlar kaliteyi de düşürüyorlar. Umarım hakkında hayırlısı olur.
  • SGK ya şikayet et.sigortasız personel çalıştırmak ne demek öğrensinler.
  • İşten çıkarırlarsa acımadan şikayet edin. Çok sağlam cezası var ssk'sız işçi çalıştırmanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4VO

quote:

Orijinalden alıntı: oknsncn

Haci s...et gitsin cikarirlarsa cikarsinlar.Bu ne ya sanki dunyanin sonu.Oyle bir karamsar olmussunki yazini okuyan intihar edecek sanir.Ne guzel mesleginde var daha guzel yerlerde is bulmaman icin hic bir sebep yok.Sirf bu sacmalik icin seni isten cikarma karari alanlara bosyere dil dokup kendini kucultme.Sokarim sizede isinizede diyip onlarin kovmasini beklemeden ceketini al ve hadi ben gittim eyvallah de gitsin.İs konusunada gelince eger istanbulda isen ve 4. levente yakin yerde ikamet ediyorsan tanidik kurumsal matbaa cevremiz var.Yardimci oluruz.Bol sans.

eyvallah kardeşim moral verdin çok sağol. ankaradayım. canımı sıkan bi yere alşıyorsun işi öğreniyorsun. sonra saçma sapan bi nedenden çıkarılıyorsun. bu koyuyor adama. ankaradyım gerçekten sağol desteğin için. iş arama süreci sıkıntılı olabiliyor özellikle ben çok kötü oluyorum işsiz kaldığımda. pskolojim yerlerde oluyor. o bakımdan konuşsammı acaba diye hala düşünüyorum. yoksa inan eyvallah der dediğin gibi çıkar giderim.

quote:

Orijinalden alıntı: KibritVsÇakmak

Hocam son durum nedir?

işteyim şu an yarın son günüm. ben bugün konuşup patronla duruma göre yarın gitmemeyi düşünüyorum. cumartesiyi iş arayarak geçirmek istiyorum. ilanları not aldım. ama her yerde aynı sorunlar var. gideceğim yerdende çok ümitli değilim. hiç bir zaman kafam rahat olmayacak

quote:

Orijinalden alıntı: -TheDoctor-

hocam tamam deyip geçiştireceksiniz bende grafik tasarım okuyorum bu sene staj var iş veren geliyor şöyle şöyle yap diyor (onun dediğini yapsam saçma sapan bir şey çıkar ortaya) bilmediği belli bende tamam evet haklısınız gibi şeyler kullanarak bildiğim gibi yapıyordum ve sorun çözülüyordu inş işten çıkartmazlar ama bir kapı kapanır bir kapı açılır pozitif düşünün ve grafiker olma yolunda ilerliyorum bu sene üniversite var işte bir öneriniz var mı

inşallah kardeşim. pozitif düşünmek lazım da bi yaştan sonra ve yaşadığım olumsuz tecrübelerden sonra ister istemez olumsuz düşünmeye başlıyorum. aslında dünkü olaya kadar kafam rahattı çıkarılacağım hiç aklıma gelmiyordu. en çok çalışan benim diyebilirim. neyse ne olacaksa olsun artık. bugün hesabı kestirecem. başka bi yer bulucam. yapacak bişey yok

hocam konuşucam diyodun ne oldu ? Son durum nedir ? Konuşmak fayda getirmedi ise sgk ya şikayet edin zaten işfa etmiyorlar sizi. Bir gün bir baskın tamamdır merak etmeyin ekmeğinizle oynamışlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

hocam gerçekten ama gerçekten bu sektör öyle. Bende reklamcılık ile ilgili okuyorum koca İstanbul da tanıyorlar gerçekten de herkesi. Bu meslek gerçekten de böyle. Bence de böyle bir arifedeyim de kesinlikle. Buna göre konuşun kesinlikle. yarın inşallah hayırlı haberler verirsiniz

zaten gelen müşterilerin ilk lafı yine mi elemanlar değişti. her gelen x nerde y ye ne oldu diye soruyor. yani çok sık eleman değiştiren bir firma. çoğu reklam firmalarıda öyle. 1 2 ay çalıştırıp sigorta yapmadan eleman çıkarıp yenisini alıyor. zaten diken üstündeydim. bu olayda süreci çabuklaştırdı. ne yapacağım bilmiyorum. orta seviye bir grafikerim. o yüzden çok iyi olana kadar kafam hiç rahat olmayacak. yarın da bişey değişmeyecek muhtemelen. şimdiden görüşeceğim yerleri belirledim cumartesiyi beklemeyeceğim. yarın olumsuz yanıt alırsam akşam hesabımı kesitirip cumartesi günü başka yerlerle görüşeceğim. boşta olmaya tahamülüm yok inan. yoksa pskolojim çabuk bozuluyor

quote:

Orijinalden alıntı: CodeX

Boşu boşuna boyun eğme patronuna. Bu sefer bana muhtaç der işte kalsan bile her fırsatta seni ezer. Mobbing in alasını yapar. Ezdirme kendini, Belki daha iyi bir iş bulursun.

kardeş zaten patron azarlar ters bir şey söylerse cevabını veririm düzgünce . öyle ezilmeye gelemem zaten ondan bugünde öyle fevri davrandım. o şekilde bi durum olsa zaten bırakırım işi. inşallah düzgün bi iş bulurum. çok lanet bi sektör işin içindekiler bilir

Hocam sormasi ayip ne kadar veriyorlardi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsunda hocam kusura bakma da patron seni deil arkadaşını savunuyorsa şimdi küfür edicem öyle adama... ilk önce işçinin arkasında duracaksın.. konuş çıkarmakta ısrar ederse hocam, adım caner bana ulaş istanbulda isen dava açmanda yardımcı olurum hukuk bürosundayım, işe iade açarsın olmadı hiç olmazsa biraz para geçer eline, bide şirketin adını felan verde eğer benim gibi duyarlı arkadaşlar vardır mail atalım kendilerine işçilerine karşı gösterdikleri bu saçma tutumdan dolayı şikayet edip kınayalım, her forumda da kendilerinden bahsedeceğimizi söyleriz o zaman anlar hatasını yav...k
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonewolf61

Hocam sormasi ayip ne kadar veriyorlardi

800 kardeş. aslında hakkım minimum 1000 di ama iş garanti oslun diye 800 demiştim. para vermeyen yerler bile o kadar çok ki. dikkatli olmak lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: agrasivve

geçmiş olsunda hocam kusura bakma da patron seni deil arkadaşını savunuyorsa şimdi küfür edicem öyle adama... ilk önce işçinin arkasında duracaksın.. konuş çıkarmakta ısrar ederse hocam, adım caner bana ulaş istanbulda isen dava açmanda yardımcı olurum hukuk bürosundayım, işe iade açarsın olmadı hiç olmazsa biraz para geçer eline, bide şirketin adını felan verde eğer benim gibi duyarlı arkadaşlar vardır mail atalım kendilerine işçilerine karşı gösterdikleri bu saçma tutumdan dolayı şikayet edip kınayalım, her forumda da kendilerinden bahsedeceğimizi söyleriz o zaman anlar hatasını yav...k

patrondan çok bölüm sorumlusu var. ben girerken bi garfiker çıkıyordu ona dikkat et dedi. adam haklıymış. abi dedik .sinsi sinsi plan yapıyormuş adam arkamızdan.gördüüğü yanlışlarda uyarabilirdi. uyarı bile yapılmadan işten çıkarılmak adama koyuyor. sanki adam dövdük.

quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

hocam konuşucam diyodun ne oldu ? Son durum nedir ? Konuşmak fayda getirmedi ise sgk ya şikayet edin zaten işfa etmiyorlar sizi. Bir gün bir baskın tamamdır merak etmeyin ekmeğinizle oynamışlar

konuşmadım. konuşmaktanda vazgeçtim. bi çağırıp ne oldu ne bitti anlat olayı diyebilirlerdi.

quote:

Orijinalden alıntı: Gny*

İşten çıkarırlarsa acımadan şikayet edin. Çok sağlam cezası var ssk'sız işçi çalıştırmanın.

quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

Yapacağın en güzel şey arayıp şikayet etmek. Adamlara öyle bir geçirirler ki sen bile şaşırırsın. Diğerlerine de ders olur bu durum. XXX firmasına SGK dan gelmişler bilmem neresini .... diye haberler duyulur çalışanlarda rahat eder.

Sen beceremiyorsan ver firma bilgilerini ben telefon edip ihbar edeyim.

Ama senin şikayet ettiğini fark ettirmeyeceksin, zaten gelen memularda söylemiyorlar öyle birşey.

düşünmüyor değilim. gerçekten iyi ceza yermi şirket sizce

• Sigortasız işçi çalıştıranı nasıl ihbar ederim?

Kayıt dışı /sigortasız) işçi çalıştıran yerleri veya kişileri 170 nuramalı telefona şikayet edebilirsiniz. İhbarınız 30 gün içinde sonuçlandırılacaktır. İhbarı takip etmek için SGK'nın internet sitesini kullanabilirsiniz. Alo 170 ihbar sorgulama

Şıkayet edın.Çalıştığınız süreyı bılmıyorum ama deneme süresı varsa bılmem ımza attığınız sözleşme vs. varmı orda ne yazıyordu ?
  • Hocam yaptığınız iş çok güzel ama grafikerlik değil grafik tasarımcısın. Kaç ay oldu işe baslıyalı bilmiyorum ama onları kendine muhtaç etmeyi basaracaksın. Bende grafik tasarımcıyım aynı sorun bende de var müşteri geliyor acil tasarım istiyor logosunu koyuyorum geçiyorum iyi birşeyler beklersen diyorum 5-6 gün zaman ver diyorum.Bazılarınıda iplemiyorum.
    Şuan zaten piyasada kurslardan ve egitim merkezlerinde program ögrenipte grafik tasarımcıyım diyenler olduğu sürece gerçek grafik tasarımcılar askeri ücretle çalışırlar. Bundan 10-20 sene öncesi bu meslekten çok para kazananlar varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Sigortasız işçi çalıştıranı nasıl ihbar ederim?

Kayıt dışı /sigortasız) işçi çalıştıran yerleri veya kişileri 170 nuramalı telefona şikayet edebilirsiniz. İhbarınız 30 gün içinde sonuçlandırılacaktır. İhbarı takip etmek için SGK'nın internet sitesini kullanabilirsiniz. Alo 170 ihbar sorgulama

Şıkayet edın.Çalıştığınız süreyı bılmıyorum ama deneme süresı varsa bılmem ımza attığınız sözleşme vs. varmı orda ne yazıyordu ?

1 ay oldu tam.belki çıkaracaklardı bu olayda bahanesi oldu. bilmiyorum. sözleşme vs hiç bişey imzalamadım. ama ben yarın çıktığımda pazartesi yerime bi başkası gelecek ve muhtemelen bi süre sigorta yapmayacaklar. baskın gibi mi yapıyorlar. bunlar o kadar düzenbaz adamlarki öyle bi durum olsa o elemanı anında yokmuş gibi gösterirler gibime geliyor.

• Kardesim sen sikayet etmicen ver bari biz edelim

• Sigortasiz calistiriyorlar diye sikayet et.

Edit:benden once yazmislar ben gidiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIZLARIN KORKULU RÜYASI -- 15 Mart 2013; 16:15:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agrasivve

Kardesim sen sikayet etmicen ver bari biz edelim

ben edeceğim dostum sanada söyleyim şirketin adını özelden
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Sigortasız işçi çalıştıranı nasıl ihbar ederim?

1 ay oldu tam.belki çıkaracaklardı bu olayda bahanesi oldu. bilmiyorum. sözleşme vs hiç bişey imzalamadım. ama ben yarın çıktığımda pazartesi yerime bi başkası gelecek ve muhtemelen bi süre sigorta yapmayacaklar. baskın gibi mi yapıyorlar. bunlar o kadar düzenbaz adamlarki öyle bi durum olsa o elemanı anında yokmuş gibi gösterirler gibime geliyor.

Bıldığım kadarıyla araştırıyorlar öyle bır şey varsa şıkayet edın gereklı çalışmayı yaparlar dıye düşünüyorum.

• Gelişme var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Gelişme var mi

bugün işten çıktım saat 4 gibi aslında öğle yemeğini yiyip çıkacaktım fakat bi kaç iş geldi onları yaptım ondan kalkamadım . patronla felanda konuşmadım. ilanlardan belirlediğim bir kaç yer vardı onlarla görüşecektim. ilk görüşeceğim yer de baya yakın çalıştığım yere. orayla anlaştım pazartesi başlıyorum. evdekilere yada kimseye bişey demedim. çıkarttılar deyip üzmek istemedim o bakımdan hemen yeni bi iş bulmam iyi oldu. şartları çok iyi olmasadaa boş kalmak istemediğim için kabul ettim. bakalım pazartesi göreceğim ortamı. sevmzesem başka yerlerle görüşeceğim. hayırlısı olsun ilgilenen destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. işten atılma psikolojisi çok kötü. allah düşmanıma vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4VO -- 16 Mart 2013; 22:34:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IgorStravinsky

Gelişme var mi

bugün işten çıktım saat 4 gibi aslında öğle yemeğini yiyip çıkacaktım . patronla felanda konuşmadım. ilanlardan belirlediğim bir kaç yer vardı onlarla görüşecektim. ilk görüşeceğim yer de baya yakın çalıştığım yere. orayla anlaştım pazartesi başlıyorum. evdekilere yada kimseye bişey demedim. çıkarttılar deyip üzmek istemedim o bakımdan hemen yeni bi iş bulmam iyi oldu. şartları çok iyi olmasadaa boş kalmak istemediğim için kabul ettim. bakalım pazartesi göreceğim ortamı. sevmzesem başka yerlerle görüşeceğim. hayırlısı olsun ilgilenen destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. işten atılma psikolojisi çok kötü. allah düşmanıma vermesin.

boşver hocam hayırlısı buymuş. bende grafikerim paramı vermemişlerdi ne desek boş

• quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

boşver hocam hayırlısı buymuş. bende grafikerim paramı vermemişlerdi ne desek boş

aynen. uyarı vermeden çıkarılmak zoruma gitti. adammı mı öldürdük. bi elemanını dinler insan. o yüzden konuşmadım şerefsizlerle. bulduk işte bir iş bakalım hayırlısı. para olayı sakat . parayı peşin almak en güzeli. eğer paranı vermediyse grafikerler.net vs gibi sitelerde şah sın yada firmanın adını çıkarıp rezil edebilirsin. emin ol çok işe yarıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4VO -- 16 Mart 2013; 22:37:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

aynen. uyarı vermeden çıkarılmak zoruma gitti. adammı mı öldürdük. bi elemanını dinler insan. o yüzden konuşmadım şerefsizlerle. bulduk işte bir iş bakalım hayırlısı. para olayı sakat . parayı peşin almak en güzeli. eğer paranı vermediyse grafikerler.net vs gibi sitelerde şah sın yada firmanın adını çıkarıp rezil edebilirsin. emin ol çok işe yarıyor

Boşver hocam Allaha havale ettim.
  • Üzüldüm! İşinde kariyer yapman daha iyi olanaklara kavuşman ümidiyle..yeni işinde başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.