Şimdi Ara

grafik ve animasyon işleri için pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3D Studio Max 7 , maya proffessional , coreldraw , photoshop ,poser character design , programlarını rahatça kullanabilecek. ayrıca oyunda oynanabilecek bir pc toplamama yardımcı olur musunuz?

ben şimdilik şunalrı topladım:
    anakart MSI - P35 NEO2-FIR http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2097 162$ + KDV
    işlemci INTEL - E6750 C2D http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2104 199$ + KDV
    ram CORSAIR - 1 GB XMS2 DDR2 675 http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2110 49$ X 2 + KDV
    hdd SEAGATE - 250 GB SATA2 16 MB NCQ http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1227 74$ + KDV
    dvdrw SAMSUNG - SH-S203B http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2127 29$ + KDV

663$ 855 YTL ekran kartı kasa power supply haric.

bütçe ise max 1250 ytl yani sizden bu programlarla çalışmak üzere bir ekran kartı tavsiye etmenizi istiyorum. bu programlar işlemciye fazla yukelinr mi?

konuyla ilgilenecek olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

konuyu sişstem tavsiyelerine de açabilirdim ama sadece ekra kartı tavsşyesi olduğu için buraya açtım.

• Bu tür prgramlar için ati nin firegl modellerinden alabilirsin
  • yada nvidia nın quadro modellerini..
  • firegl veya quadro almak şart mı? eğer alırsam pyun performansı nasıl olur.

8800gts x1950xt 7900gt x1950pro gibi kartlarla bu programlar nasıl çalışır?
    bu kartlara hart mod veya soft mod yaparak workstation ekran kartı elde edebilirmiyim. x1650pro ya yapılıyordu yamulmuyorsam.
  • ayni fiyatada 667 mhz ddr2 ram degil 800mhzlik olanlardan alabilirsin twinmos da ayni fiyat hemde 800 mhz
  • quote:

Orjinalden alıntı: ondeire

firegl veya quadro almak şart mı? eğer alırsam pyun performansı nasıl olur.

8800gts x1950xt 7900gt x1950pro gibi kartlarla bu programlar nasıl çalışır?
    bu kartlara hart mod veya soft mod yaparak workstation ekran kartı elde edebilirmiyim. x1650pro ya yapılıyordu yamulmuyorsam.

en babasının oyun performansı fx5200 kadar olur. ama şunuda söyleyim standart kartların en babasıda en dandik grafik kartının verdiği çizim performansını veremez.
  • teşekkür ederim yani hem oyun hem çizim olmaz diyosun. iş içinden çıkılmaz bir hal aldı. 1950pro alsam oyun oynarım çizim yapamam. firegl v3300 alsam çizerim oynayamam. sizce handisi daha mantıklı. oyun oynanan kartlarla bu tür programları kullanan arkadaşlar var mı? varsa performansı nasıl?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC'de Resim Çizmek İçin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quadro veya firegl kartları penta dan başka tr de satan yer var mı?

aslında programları ben kullanmıyorum bi arkadaş için yeni sistem toplanacak. ama butçe az amaç çok olduğu için sıkıştım kaldım. bir de bu programları hangi seviyede kullandığını bilmediğim için. workstation(firegl quadro) kartlara özel açılan yeni özellikleri kullanıyor mu acaba? kullanmsa ne kayıpları olur?

en son çare eğer bu işleri ticari yapmıyorsa bir oyun kartı(8800gts yada 1950pro) tavsiye edeceğim.
  • yok mu bu işn erbabı

konuyu 2gün güncel tutmam lazım kusuruma bakmayın lütfen.
  • arkadaşım grafik işleri ile uraşacaksan tek tercihim var..Dayım grafiker ve senelerden beri MACİNTOSH kullanıyor eğer yeterli bütçen varsa MAC G5
  • hocam bence ekran kartini 8800 gts yap(cizimlere rahatlikla yetecegini dusunuyorum ama bu konudaki daha profesyonel arkadaslara danismani tavsiye ederim )

ve ram miktarini minimum 2 gbyt al

isleciden kisarak bunlari alman mumkun(e4300 stok fan ve default voltaj ile 3.0 da calisiyor) isini rahatca gorecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeFurkan -- 3 Eylül 2007; 23:13:50 >
  • Bu konuda daha usta olanlar bahsedecektir ancak ben dilimin döndüklerini söyleyeyim, eğer quadro ya da firegl gibi workstation tarzı bir kart almayacaksan standart kartların hepsi aşağı yukarı aynı performansı gösterir yani 8500 de alsam 8800 de alsan aralarındaki farkı ahım şahım fark etmessin.

Ram konusunda 1gb kesinlikle yetersiz gelcektir, en az 2gb olması lazım. Arkadaşın büyük ihtimalle çizim işine yeni başlayacak yoksa, firegl ya da quadro diye tuttururdu. Elbette bu bir tahmin, eğer yeni başlayacaksa ve oyun oynamaktan vazgeçemiyorsa 8800 ona göre ama yok ben çizim yaparım bu benim için bir hayat tarzı diyorsa oyunları artık rüyasında görmeye başlayabilir. Tabi bütçene göre de quadro ve firegl kartlar alman çok zor nerden baksan 500$ giriş modelleri. Bence alsın 8800'ünü baksın oyunlardaki keyfine...
  • Profesyonel kartların oyun performansı o kadar düşük değildir...Bazıları 5200 kadar performans verir demiş, yok öyle bişey ama oyun kartlarının profesyonel uygulamalardaki performansı gerçekten hayal kırıklığına uğratıyor , 9600 ile catia kullandım sonra x1600 e geçtim hiçbir fark yok , büyük olasıklıkla x1900 seriside olsa anca 1 -2 fps viewport akıcılık kazanır....

ben soft modlu x1600 kullanıyorum ama senin kullandığın maya , 3D studio gibi programlar modlu kartlarla genelde problemli onun için modlamayı önermiycem , yada bir arkadaşında varsa bu kartlardan modlayıp bi dene , eğer memnun kalırsan şu anda x1950 serisine kadar firegl soft modlama yapılabiliyor, ama dediğim gibi 3d max ve türevlerinden pek çok aksaklık oluyor...
    Ben catia ve solidworks kullandığım için bir şikayetim yok...
    Kolay gelsin

• arkadaşım 3d programı kullanacaksanız ekran kartının çok fazla önemi yoktur.3d de bütün yük işlemci ve ram e düşer.konfigürasyon hazırlarken hızlı bir çift çekirdek ve minimum 2 gb ram işinizi görecektir.
  • BURADAKİ BAZI ARKADAŞLARIN YORUMLARI DOĞRU, BAZILARININKİ İSE YANLIŞ !!

3D VE TASARIM KONULARINDA BELLİ BİR TECRÜBEM VAR VE BUNU FORUMLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

3DS MAX VE ÖZELLİKLE MAYA KULANACAKSAN, AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI YERİNE GETİRİRSEN YARI YOLDA KALMAZSIN,

1 : 64 BIT DESTEKLİ İŞLETİM SİSTEMİ XP PRO 64BIT -- MAYA 64 BİT SÜRÜMÜ DAHA HIZLI ÇALIŞIYOR ( VISTAYI DÜŞÜNME BİLE )

2: EN AZ 4GB DUAL ÇALIŞAN RAM - DOKUSU BOL SAHNELERDE VE BÜYÜK SAHNELERDE İŞE YARAR EN AZ 4 GB DÜŞÜNMELİSİN

3: EN DÜŞÜK CORE 2 QUAD Q6600 - RENDER ALIRKEN İŞLEMİ ÇOK DAHA KISA SÜREDE TAMAMLAMAK İÇİN.

4: YÜKSEK ÇÖZÜNÜLÜRLÜKLE VE 3 DÜĞMELİ SAĞLAM BİR MOUSE - HASSAS ÇİZİMLER İÇİN

5: EN DÜŞÜK QUADRO FX 1400 EKRAN KARTI ( ŞİMDİKİ KULLANDIĞIM EKRAN KARTI 8800 GTS, QUADRO 60 FPS ALIRKEN, 8800 GTS 5 FPS ALIYOR. QUADRO KARTLAR HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ !! )

6: İYİ BİR ANAKART

7: SAĞLAM BİR PSU ( ENERMAX OLABİLİR EN AZ 450 WATT )

8: UPS

9: EN DÜŞÜK 19" VE 21" MONITOR ( LCD OLABİLİR )

10: BOYA BADANA İŞLERİ İÇİN WACOM INTAUS3 SERİSİNDEN BİR TABLET

11: HIZLI BİR HARDDİSK >> BUNA İŞLETİM SİSTEMİ KURARSIN

12: YÜKSEK KAĞASİTELİ BİR KARDDİSK >> BUNU DEPO YAPARSIN

AKLIMA GELENLER ŞİMDİLİK BUNLAR. KOLAY GELSİN.

• grafik kartı ile oyun oynanmaz oyun oynanacak kartta grafikte yetersiz kalır. hiç yapılmaz demiyorum ama tam olarak yeterli değildir mlsf.
  • sadece kendi fikrimdir her türlü yoruma açıktır.. sonuçta 100 de 100 bilgim yok. ama denemiş kullanmış biri daha ii bi yorum yapabilir. ( ben kullanıyorum ama ayda 1 )

tavsiyem.....

en dusuk quadro nvs 285 al en pahalisi 180 dolar.... olmadi fire gl al onlardanda ucuz olani 3100 felan al.

ram ve işlemcin iyi olursa quad core q6600 15 sn yerine 11 sn beklersin render da vs. ( 10-20 mblik bir görselde )

fx1300 işyerinde kullanıyorum 128mb 128bit cod 2 yi 640 480 de oynatıyo :D 800 600 dede oynanıyo dx7 de :P

fx1300 daha pahalı ama nvs lerden ve fire gl nin üst modelleri hariç daha iyidir.

oyun ve işi kesinlikle hiç bir şekilde karşılaştıramazsınız.
    bu neye benzer kamyonun mototru ile taksinin motorunu kıyaslamış olursunuz...

ferrari 100 ton taşıyamaz
    ama tır ve büyük kamyonlar 100 ton taşır.....

• ilgilerinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. arkadaşla uzun konuşmalr sonucunda son karar olarka 1950xt veya 1950pro almaya karar verdik. (bu kararda arkadaşın, "daha önce herhangi bir oyun oynana pc de çizim yaptım" demesi etkili oldu.
    gözünüzden kaçmış galiba arkşlar sistemde zaten 2gb ram mevcut
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn

BURADAKİ BAZI ARKADAŞLARIN YORUMLARI DOĞRU, BAZILARININKİ İSE YANLIŞ !!

3D VE TASARIM KONULARINDA BELLİ BİR TECRÜBEM VAR VE BUNU FORUMLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM.

3DS MAX VE ÖZELLİKLE MAYA KULANACAKSAN, AŞAĞIDAKİ ŞARTLARI YERİNE GETİRİRSEN YARI YOLDA KALMAZSIN,

1 : 64 BIT DESTEKLİ İŞLETİM SİSTEMİ XP PRO 64BIT -- MAYA 64 BİT SÜRÜMÜ DAHA HIZLI ÇALIŞIYOR ( VISTAYI DÜŞÜNME BİLE )

2: EN AZ 4GB DUAL ÇALIŞAN RAM - DOKUSU BOL SAHNELERDE VE BÜYÜK SAHNELERDE İŞE YARAR EN AZ 4 GB DÜŞÜNMELİSİN

3: EN DÜŞÜK CORE 2 QUAD Q6600 - RENDER ALIRKEN İŞLEMİ ÇOK DAHA KISA SÜREDE TAMAMLAMAK İÇİN.

4: YÜKSEK ÇÖZÜNÜLÜRLÜKLE VE 3 DÜĞMELİ SAĞLAM BİR MOUSE - HASSAS ÇİZİMLER İÇİN

5: EN DÜŞÜK QUADRO FX 1400 EKRAN KARTI ( ŞİMDİKİ KULLANDIĞIM EKRAN KARTI 8800 GTS, QUADRO 60 FPS ALIRKEN, 8800 GTS 5 FPS ALIYOR. QUADRO KARTLAR HAYATİ DERECEDE ÖNEMLİ !! )

6: İYİ BİR ANAKART

7: SAĞLAM BİR PSU ( ENERMAX OLABİLİR EN AZ 450 WATT )

8: UPS

9: EN DÜŞÜK 19" VE 21" MONITOR ( LCD OLABİLİR )

10: BOYA BADANA İŞLERİ İÇİN WACOM INTAUS3 SERİSİNDEN BİR TABLET

11: HIZLI BİR HARDDİSK >> BUNA İŞLETİM SİSTEMİ KURARSIN

12: YÜKSEK KAĞASİTELİ BİR KARDDİSK >> BUNU DEPO YAPARSIN

AKLIMA GELENLER ŞİMDİLİK BUNLAR. KOLAY GELSİN.

bu dedigin pc ne kadar patlar ama arkadasin butcesi 1200 ytl

hocam sen islemciyi dusuk al butcen o kadar bu arkadaslar 15 dakkada aliyorsa sen 25 dakkada alirsin sonucta dibine kadar oc ledinmi e4300 u yada e2160 i canavar bir pc ortaya cikiyor

e2160 ve 4 gbyt ram islemci ram secimin icin harika olacaktir

ekran karti olarak 8800 gts tavsiyemi oyunda oynamak istiyorsun

450 watt psu bunlara yeticektir

harddisk monitor vs sana kalmis iste

• herksese tesekkurler.bu pc benim icin toplaniyor.ben mac te grafik ve animasyon yapiyordum 2 senedir.fakat simdi boyle bir donguye girdik.6 ayligina beni grafikte idare edicek ve ayni zamanda iyi bir oyun pc si ile islerimi halledebilecegim bir bilgisayar toplamak istiyorum..
    Render alirkenki durumlar ram ile halledilebiliyor.64bit core 2 duo ile ram 2gb yeterli olabilir diye dusunuyorum.bilgisayar uzerinde tasarim konusunda cok profesyonel degilim..Son zmanlarda bilgisayar dunyasini incelemiyorum.ve mac te grafik islemcisi ile calistigim icin probelm yasamiyordum asla.Ama masaustune rafik islemcisi almayi dusunmuyorum.cunku butcem yetersiz.ondeirre arkadasim cok ilgilendi allah razi olsun.sizlerde onun kadar ugrastiginiz icin sizlerede tesekkur ederim.
    Sizler soyle dusunun 8de1 fps performansi 6da1 render performansini hangi islemci ve ram ile guclu kılabilirim.

Saygilarimla.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.