Şimdi Ara

Grafik Tasarım Nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iletişim tasarımı olarak da bilinen grafik tasarım, fikirleri ve deneyimleri görsel ve yazılı içeriğe sahip planlama ve planlama sanatı ve uygulamasıdır. iletişim biçimi fiziksel veya sanal olabilir ve resimler, sözcükler veya grafik formlar içerebilir. deneyim anında veya uzun bir süre içinde gerçekleşebilir. iş, tek bir posta damgası tasarımından ulusal bir posta tabela sistemine ya da bir şirketin dijital avatarından, uluslararası bir gazetenin yayılan ve birbirine bağlı dijital ve fiziksel içeriğine kadar herhangi bir ölçekte olabilir. ayrıca ticari, eğitimsel, kültürel veya politik herhangi bir amaç için de olabilir.

    anında yaşanması tasarlanan tasarım en kolay tanımakta ve en uzun süredir bulunmaktadır. yüz yıldan uzun bir süredir, tasarımcılar posterler, reklamlar, paketler ve diğer basılı materyallerin yanı sıra, gazete ve dergiler için bilgi görselleştirme ve grafikler üzerine tür, şekil ve görüntü düzenlemiştir. hareket grafikleri eşit derecede önceden belirlenmiş ve hazırlanmış ancak bir filmin açılış kredisi veya bir gazete makalesine eşlik edilmesi amaçlanan bir çevrimiçi videonun olduğu gibi belirli bir süre boyunca deneyimlenmesi amaçlanmıştır.

    kitap ve dergilerin tasarımı da uzun bir tarihe sahiptir. fiziksel ya da dijital olsun, bunlar, okuyucunun tecrübenin hızı ve sırası üzerinde kontrol sahibi olduğu, zaman içinde zevk almak isteyen nesnelerdir. kitaplarda içerik genellikle tasarımdan önce gelirken, dergilerde tasarım, henüz oluşturulmamış yazılı ve görsel içerikleri öngören bir yapıdır. bazı ticari web siteleri veya sergi katalogları da bu kategoriye girer; değişikliği olmayan bilgileri gösteren dijital veya fiziksel müze görüntüleri. hepsinin sabit içeriği vardır, ancak kullanıcı veya okuyucu materyal üzerinden kendi yolunu belirler.

    birçok tasarımcı zamanla tecrübe edilmesi amaçlanan ancak nesne üretimi ile sınırlı olmayan sistemler üretmektedir. çevresel grafiklerden bir tür olan yol bulma, binaların her yerinde uygulanan markalama ve tabelaları belirtir. bir kamu veya özel binalardaki her işaret veya sembol bir tasarım eseri iken, hepsi binanın içinde daha büyük bir sistemin parçasıdır. sistemin tasarımı - bu parçaların tümü arasındaki ilişkiler - tasarımcının kattığı değerdir. benzer şekilde, ticari kart, işaret, logo veya reklam gibi ticari veya kurumsal bir markanın tüm eserleri bireysel tasarım ifadeleri iken, bunların birlikte nasıl deneyimlendiğini ve zaman içinde nasıl tasarım yaptığını. hiçbir kısmı diğerlerini düşünmeden ya da bir hedef müşterinin karşılaşacağı ve ardından bu markayla bir ilişki geliştirerek düşünmeden yaratılmıştır.

    tasarımcılar, içeriğin akışkan olduğu, bazen dakikadan dakikaya değişen etkileşimli tasarımların yanı sıra, kullanıcıların karmaşık sayısal deneyimlerle gezinmesine yardımcı olan etkileşimli tasarımlardan sorumludur. bu eser, başka bir unsur ekleyerek kendini farklılaştırıyor: izleyicinin eylemlerine tepki verme. web ve mobil için yayın tasarımı, yayın camileri, mobil uygulamalar ve bloglar da dahil olmak üzere bu alandaki içerik odaklı çalışmanın en somut örneğidir. bazı tasarım, veri görselleştirme olarak da bilinen akışlı bilgi sunumunu içerir. diğer tasarımcılar, piyasaya sunabilecek dijital hizmetler veya platformlar olan dijital ürünler üzerinde çalışırlar. web ve mobil ürün tasarımı yazılım tasarımıyla ilgilidir. bazen farklı tasarımcılar, sayfaların bireysel düzenlerini ve kullanıcı deneyimi tasarımını (ux) veya kullanıcıların bir web sitesi veya uygulamada dolaştıkları toplam deneyimi ifade eden kullanıcı arabirimi tasarımı (uı) üzerinde çalışır.

    tip tasarımı bu şeylerin neredeyse tümünün özelliklerini taşır. tek bir mektubun formu anlam taşırken, marka gibi bir yazı karakteri de anlam yaratmak için birlikte çalışan karakterler arasındaki ilişkiden oluşur. yazı tipleri lisanslıdır ve bireysel bilgisayarlara yüklenebilir.

    bir tasarımcının içinde bulunduğu bağlamın ölçeğine bağlı olarak, iş, bir yıl boyunca bu şeylerden birini, bir kısmını veya tümünü içerebilir. daha küçük firmalar, ajanslar, ekipler veya stüdyolar uzmanlaşmaya doğru eğilebilirken, daha küçük stüdyolar ve gruplar her bir bireyi bir uzman değilse de birden fazla alanda yetenekli hale getirebilir.
    Leonby Grafik







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.