Şimdi Ara

Grafik Tasarım bölümü!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
6.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bir reklam şirketinde grafiker olarak çalışmaktayım. Daha önceleri de matbaa tecrübem olmuştu. Yani hem matbaa hemde reklam üzerine bilgiye sahibim. Şu anda grafikerliğin yanı sıra fen bilgisi öğretmenliği okuyorum. 2. sınıf öğrencisiyim. Fen bilgisi bana hitap etmediği için ve grafik tasarıma da ilgim olduğu için seneye tekrar sınava girip 4 yıllık bir grafik tasarım bölümüne gitmeyi düşünüyorum. Bana üniversite önerir misiniz? Ve bunun yanında neler gereklidir, bu bölümde ne anlatılır, ne öğretilir. Bilen arkadaşlar konuya değinirse çok sevinirim.

Nelerden bilgi sahibim;
    +Matbaa üzerine herşey. (Profesyonelim demiyorum, ama her konuda bilgi sahibiyim.)
    +Photoshop
    +Illustrator
    +Corel Draw

NOT: El çizimim pek iyi değildir. Nasıl geliştirebilirim?

| Corel Draw | Adobe Photoshop | Adobe After Effects | Adobe Premiere |
    "Yerinde söz söylemesini bilen, özür dilemek zorunda kalmaz..."
    F. Sultan Mehmed

• el çizim için kursa gitmen gerek çünkü güzel sanatlar fakülteleri grafik deyince onlar geliyor yetenek sınavı ile alıyorlar.Forumda o sınava girenleri bulup onlardan öneri al yeteneğim fazla yok demişsin istanbuldaysan kurs önerebilirim pmden yazarsın.

Orijinalden alıntı: YDG

Arkadaşlar ben bir reklam şirketinde grafiker olarak çalışmaktayım. Daha önceleri de matbaa tecrübem olmuştu. Yani hem matbaa hemde reklam üzerine bilgiye sahibim. Şu anda grafikerliğin yanı sıra fen bilgisi öğretmenliği okuyorum. 2. sınıf öğrencisiyim. Fen bilgisi bana hitap etmediği için ve grafik tasarıma da ilgim olduğu için seneye tekrar sınava girip 4 yıllık bir grafik tasarım bölümüne gitmeyi düşünüyorum. Bana üniversite önerir misiniz? Ve bunun yanında neler gereklidir, bu bölümde ne anlatılır, ne öğretilir. Bilen arkadaşlar konuya değinirse çok sevinirim.

Nelerden bilgi sahibim;
    +Matbaa üzerine herşey. (Profesyonelim demiyorum, ama her konuda bilgi sahibiyim.)
    +Photoshop
    +Illustrator
    +Corel Draw

NOT: El çizimim pek iyi değildir. Nasıl geliştirebilirim?

O yanına + koydukların ya öğretilmez, ya hızlıca geçilir yada idaraten anlatılır. Çünkü GSF'de tasarım ve çizim öğretilir. Sadece matbaa konusuna biraz daha girilebilir. Ama sanat, sanat tarihi, illustrasyon, tipografi, ideogramlar, bilumum şekiller:) öğretilir. Öncelikle şunu söliyim normal şartlar altında günlük pratik grafik olaylarının çoğu o okullarda okutulmaz, o yüzden bazı aklı evveller okul çok faydasızdır diye cahilce yorumlar yaparlar. Oysa ben bir alaylı olarak artık bu tedrisatı almayan adama tasarımcı demiyorum (laf banada geliyor ben arada yaratıcı işler çıkarabilen bir grafik operatörüyüm sadece). Yani buralarda çizim, desen ve işin teorisini öğrenirsin olmazsa olmazı öğrenirsin. Piyasayada kendi hazırlıklarınla hazırlanırsın. Hangi örgün eğitim kurumunda direkt piyasa bilgileri verilirki onları yaşayarak daha iyi öğrenirsin.

Ama şunu bilki çizgi üstü bir işyerinde okullu değilsen çalışma ihtimalin binde bir gibi birşeydir. Çizgi üstüne yaklaşan kaliteli yerlerde çok düşüktür. Sadece orta dereceli daha çok da merdiven altı diye tabir edilen (2 ila 5 kişiden oluşan reklam piyasasına alaşağı eden amatörce kurumlar) da artık okullu olmayanlar iş bulabilmektedirler. Yalnız bugünün alaylılarını (okul eğitimi almamış ama bir şekilde mesleki eğitim alıp kendini yetiştirmiş kişi) dünün alaylıları gibi değildir. Dünün alaylıları yukarıda saydığım yerlere girebilirlerdi çünkü bir ustadan tasarım dersi almışlardı. Ama bugünün alaylıları fotoşop bilmeyi tasarım bilmek zannedecek kadar olaydan uzaktır.

Neyse çok daldım kardeşim. Doğru yoldasın seni kutlarım inan en iyisi olsan gsf ye gitmezsen hayatının sonuna kadar grafik işçisi olarak yaşardın ama mükemmel bir karar. Sadece iyi düşün derim çok ama çok rahat bir mesleği, çok ama çok zor başka bir mesleğe tercih ediyorsun (bu konuda uzmanım çünkü bende tarih eğitimi mezunuyum :) )

Tavsiye ettiğim bölümler (bildiğim kadarıyla en iyileri iyiden az iyiye göre sıraladım)
    not: Bazı okullarda animasyon çizgi film gibi alanlarda var onları da düşünebilirsin, mesela dokuz eylülde illustrasyon alt dalı var grafikte.

1. Anadolu üni
    2. Mimar sinan
    3 Bilkent
    4 marmara
    5. 9 eylül
    6 hacettepe

bunlar ve sadece izmir istanbul eskişehir ve ankaradaki okullar.
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...

• @muratgun

Tokatta ikamet ediyorum.

@feylosoft

Kardeşim ilk önce yorumun için çok teşekkür ederim.Bu arada + koyduklarımın öğretilmesini istemem zaten. Çünkü biliyorum. Ben sadece bilgimin yanına diploma almak istiyorum. Ve ilgim olduğu içinde üniversite hayatımı sevdiğim bir bölüm ile geçirmek istiyorum. Benim aklımdan geçen dokuz eylül üniversitesi. Şimdi benim takıldığım nokta el çizim için nerelere çalışmam gerekiyor. Bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

F. Sultan Mehmed

• İzmirde okul iyi ama sektör berbat. Yani girip staj için falan takılacağın iyi mekanlar yok. Nabız yok, sektörün havasını teneffüs edemezsin yani. Ama okulun çok iyi olduğunu biliyorum. Eğer bulunduğun yerde GSF'ye hazırlık kursları varsa onlara katılıcan. Eğer yoksa resim/karakalem kursu varsa meramını anlatıp kurs alacan. Evde oturupta tek başına yapacağın bir şey değil. En sağlıklısı istediğin okulların yetenek sınavında tam oalrak ne sorduğunu öğrenip ona göre geliştirmen. Ve rakiplerini bilmen atıyorum mimarsinana müthiş yetenekler giriyorken, sıradan bir okulda sorunsuz rakipsiz sınavı verebilirsin. Araştırman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 5 Ağustos 2010; 11:34:45 >
    CPU: AMD RYZEN 3900X, ANAKART: MSI MPG X570 GAMING PLUS, RAM: GSKILL 32 GB DDR4 3200 MHZ, GPU: MSI 1080 GTX, HAFIZA: ADATA SPECTRE M2 SSD 500 GB + 1 TB HDD +320 GB HDD DİĞER: DVD WR, DİSKET SÜRÜCÜ, 2+1 CREATIVE I-TRIGUE SES SİSTEMİ, TRUVA PHALAN X TOWER KASA (Modifiyeye uygun, 4 fan mevcut) samsung 2233bw 22" monitör+harici ağ kartı bütün kasa içi ürünlerin kutuları mevcuttur, 4 ürünün garantisi devam etmektedir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: feylosoft

İzmirde okul iyi ama sektör berbat. Yani girip staj için falan takılacağın iyi mekanlar yok. Nabız yok, sektörün havasını teneffüs edemezsin yani. Ama okulun çok iyi olduğunu biliyorum. Eğer bulunduğun yerde GSF'ye hazırlık kursları varsa onlara katılıcan. Eğer yoksa resim/karakalem kursu varsa meramını anlatıp kurs alacan. Evde oturupta tek başına yapacağın bir şey değil. En sağlıklısı istediğin okulların yetenek sınavında tam oalrak ne sorduğunu öğrenip ona göre geliştirmen. Ve rakiplerini bilmen atıyorum mimarsinana müthiş yetenekler giriyorken, sıradan bir okulda sorunsuz rakipsiz sınavı verebilirsin. Araştırman lazım.

Anladım, teşekkür ederim.

F. Sultan Mehmed

• sene başı grafik tasarım ıstıyodum ama resım hocam endustrıyel tasarımı da düşün dıyor yardımcı olabılcek var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: xXxKuBiLaYxXx

sene başı grafik tasarım ıstıyodum ama resım hocam endustrıyel tasarımı da düşün dıyor yardımcı olabılcek var mı ?

ben 2 yıllık entas ogrencisiyim daha 1. ınıf
    4 yıllıkları Türkiyenin en iyi ünilerinde var sadece ve puanları çok çok uçuk odtü itü marmara fln düşünürsen mf4 +500 yapman lazım :)
    fakat mimar sinan yetenek sınavıyla alıo

ben bilecik ünide okuyorum dgs ile hedef itü 2 yıllıklarıda 2-3 yerde var değerli bi bölüm bence

Graphic & Industrial Designer
  • quote:

Orijinalden alıntı: MysticArt

quote:

sene başı grafik tasarım ıstıyodum ama resım hocam endustrıyel tasarımı da düşün dıyor yardımcı olabılcek var mı ?

ben 2 yıllık entas ogrencisiyim daha 1. ınıf
    4 yıllıkları Türkiyenin en iyi ünilerinde var sadece ve puanları çok çok uçuk odtü itü marmara fln düşünürsen mf4 +500 yapman lazım :)
    fakat mimar sinan yetenek sınavıyla alıo

ben bilecik ünide okuyorum dgs ile hedef itü 2 yıllıklarıda 2-3 yerde var değerli bi bölüm bence

Yetenekle girmeyi düşünüyorum zaten mimar sinan'a

• YGD yetenekli çocuktur. Kendisine bir işim için çizdirdiğim kutu tasarımlarım süper oldu :)
    Bence mutlu olacağın işlerin peşinden git. Hayata birdaha gelmeyeceksin. Anadolu üniversitesinde bir arkadaşım okumuştu işlerden fırsat bulduğumda ondan bilgi alir sana aktarırım.

bir obje koyuyorlar önüne ve bunu çiziyorsun(yansımaları düzgün yapıp yapmadığın çok önemliymiş)
    programlarla ilgili bir soru gelmiyormuş yani full el çizimi yaptırıyorlar.

kursuna felan gitmiş kendisi, yeteneğin varsa girmek çok kolay diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relative Minors -- 20 Aralık 2011; 22:27:35 >
    2.Desen çizimi (Sandalyeye bir model oturur ve bunu çizersin)
    Maksimum sınav süresi 1,5 saattir değişkenlik gösterebilir.

Yetenek sınavını kazanabilmek için iyi bir çiziminin olması gerekir.Ygs puanının çok çok uçuk olmasına gerek yoktur ki 250-300 arası bir puan kafidir.

Çizimini bir resim kursuna giderek geliştirebilirsin.Ancak yeteneğinin olması gerekmektedir hemen kötü düşünme çünkü sınavlar için kursta geliştirebilirsin yeteneğini.
    Senin bildiğin programları göz önünde bulundurarak grafik tasarım öneririm.Endüstas biraz daha teknik yani umarım anlamışsındır.Ayrıca bu bölümde sana program öğretmezler genelde böyledir ama öğreten hocaya denk gelirsen daha iyi olur.İşin daha çok sanatsal boyutunu öğretirler.

Kafanıza takılan konular olursa sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

Yetenek sınavlarına girmiş biri olarak;
    Yetenek sınavları hemen hemen her üniversitede ikiye ayrılır
    1.İmgesel tasarım (bir konu verirler ve bu konu hakkında çizim yaparsın)

Yetenek sınavını kazanabilmek için iyi bir çiziminin olması gerekir.Ygs puanının çok çok uçuk olmasına gerek yoktur ki 250-300 arası bir puan kafidir.

Çizimini bir resim kursuna giderek geliştirebilirsin.Ancak yeteneğinin olması gerekmektedir hemen kötü düşünme çünkü sınavlar için kursta geliştirebilirsin yeteneğini.
    Senin bildiğin programları göz önünde bulundurarak grafik tasarım öneririm.Endüstas biraz daha teknik yani umarım anlamışsındır.Ayrıca bu bölümde sana program öğretmezler genelde böyledir ama öğreten hocaya denk gelirsen daha iyi olur.İşin daha çok sanatsal boyutunu öğretirler.

Ben kursa gidiyorum 2 aydır zaten Desen çalışıyoruz şuan imgesele henüz başlamadık

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bozoklar

Yetenek sınavlarına girmiş biri olarak;
    Yetenek sınavları hemen hemen her üniversitede ikiye ayrılır
    1.İmgesel tasarım (bir konu verirler ve bu konu hakkında çizim yaparsın)

Ben kursa gidiyorum 2 aydır zaten Desen çalışıyoruz şuan imgesele henüz başlamadık

İmgesel için bol bol insan figürü çizmek lazım desen içinde genelde çizgisel çalışmalar tercih ediliyor ama üniden üniye değişebilir atüt isteyen yerler var bunun için daha önce orada okumuş biriyle irtibata geçip ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

• Yasim genc olsaydi bende aslinda 3 d grafik düsünüyorum gelecegin en kral meslegi arkadaslar...Yetenekli ve genc arkadaslara siddetle öneriyorum...
    bir ise baslayin ama yeterki isteyin....
    Saygilar
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.