Şimdi Ara

Grafik Tasarım Bölümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, şuan 12.sınıfa geçmiş lise öğrencisiyim ve bölüm olarak grafik tasarım istiyorum. Hedefimde belirli yerler var Mimar Sinan gibi, soruya gelicek olursak bu üniversiteler kaç puanla alıyor ve kontenjanları ne kadar (internetten baktım 2 / 4 gibi çok düşük kontenjanlar var)? Bunlar puan ile girenler mi yoksa yetenek sınavı ile girenler mi? Grafik tasarım için yetenek sınavı kağıt üstünde mi? Birde bu bölüme yakın tarihte girmeye hak kazanmış birileri varsa yardımcı olabilir mi? Biraz fazla sorum var kusura bakmayın ^^ Ayrıca üniversite konusunda önerilere açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Jerksabird J kullanıcısına yanıt
    Merhaba.
    Bende grafik tasarım istiyorum. Sen o bölümü kazandın mı ? Kazandıysan aynı soruları sana yöneltmek istiyorum. Yardımcı olursan çok sevinirim :)
  • Üniversitelerin istedikleri puanlar değişiyo. Her üniversitesnin ki farklı alabiliyo.
    Kontenjanlar 15 kişilik olur en az(tabi değişmediyse). Kontenjan sayısı da üniversiteye göre değişebilir.
    Grafik tasarım bölümüne yetenek sınavı ile öğrenci alırlar. Desen ve imgesel sınavı yaparlar.
  • .rem kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, ayrıca bir sorum var özel üniversite ile ilgili. Şimdi baktım Arel üniversitesi Tam Burslu 362 YGS-5 yazıyor, acaba hem puan hem yeteneğe mi bakıyor? Bu konuda bir bilgin var mı?
    Link =http://www.arel.edu.tr/meslek-yuksekokulu/grafik-tasarimi-programi/kontenjanlar/2015-2016
  • Gençler oğlum grafik tasarım 4.sinif ogrencisidir. Konu ile ilgili sorunuz varsa ise bildiğim kadarıyla cevaplarım. Hepinize başarılar dilerim. Bu arada YGS puanı ile girilen grafik tasarim bölümleri 2 yıllık bolumlerdir.2 yıllığı bitirdiginiz zaman DGS sınavı ile 4 yıllık bölümlere devam edebilirsiniz. Oğlumda bu şekilde dgs sınavına girerek egitimine devam etti.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jerksabird

    Merhabalar, şuan 12.sınıfa geçmiş lise öğrencisiyim ve bölüm olarak grafik tasarım istiyorum. Hedefimde belirli yerler var Mimar Sinan gibi, soruya gelicek olursak bu üniversiteler kaç puanla alıyor ve kontenjanları ne kadar (internetten baktım 2 / 4 gibi çok düşük kontenjanlar var)? Bunlar puan ile girenler mi yoksa yetenek sınavı ile girenler mi? Grafik tasarım için yetenek sınavı kağıt üstünde mi? Birde bu bölüme yakın tarihte girmeye hak kazanmış birileri varsa yardımcı olabilir mi? Biraz fazla sorum var kusura bakmayın ^^ Ayrıca üniversite konusunda önerilere açığım

    Şimdi ilk olarak Mimar Sinan Üniversitesi 2 aşamalı sınav yapar, ilk aşama genel desen sınavıdır. Oradan geçersen bölüm sınavlarına girersin, her bölüm kendine yönelik bir kompozisyon çizdirir. Marmara Üniversitesi de aynı şekilde 2 aşamalı desen sınavı yaptırır ama artı olarak birde mülakata girersin.
    İki okulada girmek kolay değildir. Üst üste 4. kez sınava girene bile denk gelmiştim, o yüzden bir resim atölyesinde sıkı bir desen eğitimi görmelisin.
    Bunun dışında açık konuşmak gerekirse özel üniversitelerin (Kadir Has'ın ve Yeditepe'nin grafik bölümü hariç) çoğunun grafik bölümünden hayır gelmez, okumuş olursun bir şeyde öğrenemezsin. Çalıştığım yerlerdeki insanlardan biliyorum, xxx bir üniversiteden mezun ama sadece mezun yani bilgi vb. şeyleri sıfır, gerçi bu birazda kişinin kendisinde bitiyor.
    İstanbul dışında eskişehir anadolu üniversitesinin g.s.f fakülteside gayet başarılıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jerksabird

    Cevap için teşekkürler, ayrıca bir sorum var özel üniversite ile ilgili. Şimdi baktım Arel üniversitesi Tam Burslu 362 YGS-5 yazıyor, acaba hem puan hem yeteneğe mi bakıyor? Bu konuda bir bilgin var mı?
    Link =http://www.arel.edu.tr/meslek-yuksekokulu/grafik-tasarimi-programi/kontenjanlar/2015-2016

    Anladigim kadariyla arel universitesi 2 yillik. 2 yilliklarda yetenek sinavi olmuyodur. Muhtemelen bu ygs-5 sinavdan almaniz gereken puandir.Ama emin olmak icin arayip ogrenci islerinden bilgi alabilirsiniz. Onlar daha doğru bilgi verirler size.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.