Şimdi Ara

Grafik Tabletleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktada belirttim, bu grafik tabletleriyle ilgili biraz bilgiye ihtiyacım var. Öncelikle nedir bunlar? Çeşitli oyunlarda birçok çizim görüyorum bu aletlerle çizilen. Hayran kalıyorum açıkçası.

Birkaç örnek:
     Grafik Tabletleri
     Grafik Tabletleri
     Grafik Tabletleri
     Grafik Tabletleri
     Grafik Tabletleri
     Grafik Tabletleri
     Grafik Tabletleri
    Bu kadar bulabildim şimdilik. Hepsinin grafik tabletle çizildiğini sanıyorum, öyle değilse kusura bakmayın.

Bu çizimlerin hepsi üst düzey çizimler midir? Hiçbir fikrim olmadığı için herhangi bir ölçeğim de yok o yüzden profesyönel mi yoksa amatör çizimler mi anlayamam. Her türlü göze hoş geliyorlar gerçi.

Bunun bir eğitimi var mıdır? Yani illa üniversite eğitimi mi lazım yoksa kursu falan var mı? Kendi kendime alıp bişeyler öğrenip yapabilir miyim amatör olarak? Asıl soru şu aslında, hobi olarak seçebileceğim bir alan mı?

Açıkçası bu kadar güzel olmasa bile kendimce çizimler yapabiliyor olmayı isterdim. Kağıt çizimim fena değildir. Alakası var mıdır bilmiyorum gerçi. :D Bu konuda yetenekli miyim bilmiyorum ama yeteneksiz olduğumu da sanmıyorum.

Son olarak bu tabletlerin ortalama fiyatları nelerdir? Hepsi aynı kalitede midir yoksa ne bileyim kademeleri var mıdır? Amatör, Profesyonel gibi.

Diyeceklerim bu kadar.
    Şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naima -- 2 Ağustos 2013; 6:53:15 >

• Merhaba,
    Öncelikle şunu söyliyeyim ki eğer kağıda çizemiyorsanız tabletle de çizemesiniz. Hatta tabletle çizmek daha zor.

Örneklerinizin bazıları oldukça başarılı bazıları ise son derece amatör. Tabletler re-touch için de kullanılmaktadır. Ben bunun için kullanıyorum mesela. Kullandığım tablet ise wacom inotus 4 A3 fiyatı ise 1000 lira civarında.

Gerçek anlamda tablet keyfini yaşamak istiyorsanız da 1000 lira gibi bir bütçe ayırmanız gerekmekte. Tercih edebileceğiniz tek marka is "wacom" aynı zaman en pahalı markadır. Bunun sebebi iste hassisyet teknolojisinin patenti bu firmaya ait. Doğal olarak en pahalı ve kaliteli tabletleri bu firma üretiyor. Tabletler ekranlı ve ekransız olarak ikiye ayrılmakta. Ekranlı olanlar ise dokunmatik ve dokunmatik olmayan olarak ikiye ayrılıyor. Ancak bunları taşmak zor ve fiyatları yüksek. Ben her ikisini de kullandım. Prof çizim yapmadığınız sürece ekranlılar gereksiz. Çünkü almışken orta boy almanız gerekiyor ve bunlar da pahalı sayılır. Fiyatları 15 bin liraya kadar çıkıyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise hassasiyetleri. 512, 1024. 2048 gibi sayılarla gösterilir. 1024 idealdir. Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

• ha birde kerem beyit'in çalışmalarını incelemenizi öneririm. deviantartta bulabilirsiniz. kendisiyle yüz yüze tanışma şansım da olmuştu. aslında kullandığı teknik çok pratik. kontür hariç boyama işlemini ortalama 1 saatte tamamlıyor. soonra da detayları ekliyor.
  • Nasıl hobi olarak resim çiziyorsan bu da öyle yani hobi olarak yapılabilir. Öğrenmek için üniversitenin yararı olduğunu düşünmüyorum ama biraz araştırarak kurs bulabilirsin bence. Bir de bu site gözüme çarptı:http://www.photoshop-kursu.com/photoshop-wacom-tablet-egitimi.asp belki birilerinin işine yarar diye koyuyorum. Fiyat olarak 200 liraya bile var. kaaann'ın ideal hassasiyete 1024 dediği gibi bu da 1024 ama boyutları küçük. Kedine göre rahatça tablet bulabilirsin bence. Biraz gez istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

Merhaba,
    Öncelikle şunu söyliyeyim ki eğer kağıda çizemiyorsanız tabletle de çizemesiniz. Hatta tabletle çizmek daha zor.

Örneklerinizin bazıları oldukça başarılı bazıları ise son derece amatör. Tabletler re-touch için de kullanılmaktadır. Ben bunun için kullanıyorum mesela. Kullandığım tablet ise wacom inotus 4 A3 fiyatı ise 1000 lira civarında.

Gerçek anlamda tablet keyfini yaşamak istiyorsanız da 1000 lira gibi bir bütçe ayırmanız gerekmekte. Tercih edebileceğiniz tek marka is "wacom" aynı zaman en pahalı markadır. Bunun sebebi iste hassisyet teknolojisinin patenti bu firmaya ait. Doğal olarak en pahalı ve kaliteli tabletleri bu firma üretiyor. Tabletler ekranlı ve ekransız olarak ikiye ayrılmakta. Ekranlı olanlar ise dokunmatik ve dokunmatik olmayan olarak ikiye ayrılıyor. Ancak bunları taşmak zor ve fiyatları yüksek. Ben her ikisini de kullandım. Prof çizim yapmadığınız sürece ekranlılar gereksiz. Çünkü almışken orta boy almanız gerekiyor ve bunlar da pahalı sayılır. Fiyatları 15 bin liraya kadar çıkıyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise hassasiyetleri. 512, 1024. 2048 gibi sayılarla gösterilir. 1024 idealdir. Başka sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

Merhaba hocam. Aradığım insansınız. Yardımınıza ihtiyacım var.

Hocam ben android&ios a 2d oyun yapıyorum.
    2d demek resim demek. Onu da illustrator la halletmeye çalışıyorum fakat mouse ile tam istediğimi çizdiğim söylenemez.

Ve grafik tablet almaya karar verdim.

Fakat siz profesyonel olmadıkça ekranlılar gereksiz demişsiniz. Fakat ben touchpad de çizim yapabileceğime yani üstünde görmeden pek istediğimi çizebileceğimi sanmıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle bir düzeltme yapayım. Yazdığım ebat A3 değil, A5 olacaktı. Özür dilerim.

Ben de illustrator kullanıyorum ama henüz öğrenme aşamasındayım. Ancak tüm teknik çizimlerimi illustrator ile baştan sona yapıyorum ve bu işlemler sırasında mouse kullanıyorum. Çünkü tablet ile kullanışlı değil. Eğer ki boyama veya serbest çizim yapacaksınız illustrator-tablet ikilisi gayet iyi sonuç verecektir.

Ekranlısını da kullandım. İnanın vereceğiniz paraya değmez. Ha tabi ki daha zevkli orası ayrı. Ancak en az 2500 lira gözden çıkarmanız gerekli. Daha doğrusu ben 3 sene önce Wacom Intous 4 Kablosuz modelini vatanbilgisayardan 1000 liraya almıştım. Şu anda Intous 5 var. Güncel ABD fiyatları üzerinde konuşmak daha kolay olacak sanırım. Ekranlı olanların en küçüğü 13inç ve 1.000 dolar. Ancak ayrıca elektrik prizine ihtiyacınız var. Bunun dışında DVI/HDMI ve usb kabloları da olacak. Kısacası alıp bir yere götürmek tam bir işkence. ayrıca bir çantaya da ihtiyacınız olacak taşımak için. Fiyatlar 3700 dolara kadar çıkıyor.

Ekransızlardan örnek verecek olursam da Intous 5 Small tavsiye ederim. ABD fiyatı 300 dolar. Yetersiz gelir derseniz Medium olanı 350 dolar. Güncel TR fiyatları hakkında da kesin bilgiye sahip değilim.

200 liraya bile 1024 hassasiyetli var demiş diğer arkadaş. Doğru, var. Ancak bunlara aldanmayı. Wacom'un bamboo serisi de var. 80 dolardan başlıyor. Ancak bunlarla detaylı çizim ve boyamaz yapamazsınız. İki temel sebebi var:
    1-Kalem ucu kalınlığı 0.5mm yani, intous serisinin iki katı daha kalın.
    2-Çizim alanındaki nokta sayısı da intous serisinin yarısı.

Kısacası eğer sadece zevk için amatör çizimler ve basit re-touchlar yapacaksanız, bamboo serisi yeterlidir. Yani bu ürünü "bir oyuncak" olarak alacaksanız.. Ancak biraz profesyonel bir kullanım amacınız varsa ve bu amaç basit re-touch ve çizimlerden öteyse, bamboo yetersiz gelecektir.

www.wacom.com

Bu siteden ürünleri inceleyebilirsiniz. Bu arada Intous serisinde bir çok uç da var. Kaleminizin ucunu yapacağınız işe göre değiştirebiliyorsunuz. Bazı işlerde yaylı uç çok problem mesela. Bazısında ise yaylıya ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu sadece bir örnek. Bir çok uç seçeneğiniz mevcut. Ayrıca airbrush vb.. aksesuarları da mevcut opsiyon olarak. Bamboo serisinde bu özellikler yok diye tahmin ediyorum ancak emin değilim.

Son olarak bir not daha ekleyeyim. Ekranlıda yapabildiğiniz her işi, ekransızda da yapabilirsiniz. Sadece ekranlısı daha keyifli. Ancak benim tahminim wacom-apple markalarının yakın zaman anlaşma yapacağı ve imaclere bu tabletlerin entegre edileceği yönünde. Eğer sitelerinden cintiq 24inç touch modeline bakarsanız bu teorimin nedenini anlarsınız

• quote:

Öncelikle bir düzeltme yapayım. Yazdığım ebat A3 değil, A5 olacaktı. Özür dilerim.

Ben de illustrator kullanıyorum ama henüz öğrenme aşamasındayım. Ancak tüm teknik çizimlerimi illustrator ile baştan sona yapıyorum ve bu işlemler sırasında mouse kullanıyorum. Çünkü tablet ile kullanışlı değil. Eğer ki boyama veya serbest çizim yapacaksınız illustrator-tablet ikilisi gayet iyi sonuç verecektir.

Ekranlısını da kullandım. İnanın vereceğiniz paraya değmez. Ha tabi ki daha zevkli orası ayrı. Ancak en az 2500 lira gözden çıkarmanız gerekli. Daha doğrusu ben 3 sene önce Wacom Intous 4 Kablosuz modelini vatanbilgisayardan 1000 liraya almıştım. Şu anda Intous 5 var. Güncel ABD fiyatları üzerinde konuşmak daha kolay olacak sanırım. Ekranlı olanların en küçüğü 13inç ve 1.000 dolar. Ancak ayrıca elektrik prizine ihtiyacınız var. Bunun dışında DVI/HDMI ve usb kabloları da olacak. Kısacası alıp bir yere götürmek tam bir işkence. ayrıca bir çantaya da ihtiyacınız olacak taşımak için. Fiyatlar 3700 dolara kadar çıkıyor.

Ekransızlardan örnek verecek olursam da Intous 5 Small tavsiye ederim. ABD fiyatı 300 dolar. Yetersiz gelir derseniz Medium olanı 350 dolar. Güncel TR fiyatları hakkında da kesin bilgiye sahip değilim.

200 liraya bile 1024 hassasiyetli var demiş diğer arkadaş. Doğru, var. Ancak bunlara aldanmayı. Wacom'un bamboo serisi de var. 80 dolardan başlıyor. Ancak bunlarla detaylı çizim ve boyamaz yapamazsınız. İki temel sebebi var:

Kısacası eğer sadece zevk için amatör çizimler ve basit re-touchlar yapacaksanız, bamboo serisi yeterlidir. Yani bu ürünü "bir oyuncak" olarak alacaksanız.. Ancak biraz profesyonel bir kullanım amacınız varsa ve bu amaç basit re-touch ve çizimlerden öteyse, bamboo yetersiz gelecektir.

www.wacom.com

Bu siteden ürünleri inceleyebilirsiniz. Bu arada Intous serisinde bir çok uç da var. Kaleminizin ucunu yapacağınız işe göre değiştirebiliyorsunuz. Bazı işlerde yaylı uç çok problem mesela. Bazısında ise yaylıya ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu sadece bir örnek. Bir çok uç seçeneğiniz mevcut. Ayrıca airbrush vb.. aksesuarları da mevcut opsiyon olarak. Bamboo serisinde bu özellikler yok diye tahmin ediyorum ancak emin değilim.

Son olarak bir not daha ekleyeyim. Ekranlıda yapabildiğiniz her işi, ekransızda da yapabilirsiniz. Sadece ekranlısı daha keyifli. Ancak benim tahminim wacom-apple markalarının yakın zaman anlaşma yapacağı ve imaclere bu tabletlerin entegre edileceği yönünde. Eğer sitelerinden cintiq 24inç touch modeline bakarsanız bu teorimin nedenini anlarsınız

Araştiracagim ekranli tabletleri

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Öncelikle bir düzeltme yapayım. Yazdığım ebat A3 değil, A5 olacaktı. Özür dilerim.

www.wacom.com

Bugün elmacipazar ina gittim. Oradaki yetkiliyle epey sohbet ettik.

Ve ben 13inç 1000dolarlik alacaktim fakat oradan çıktıktan sonra ipad mini almaya karar verdim.
    Hem retina ekran hem de mac miniyle uyumlu. Daha ne istiyeyim. Fiyatı ise yarısı

• Amatörler icin önerebileceginiz bir tür program veya bir tabletimsi baska bir alet cihaz varmidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HitmaN_47

Amatörler icin önerebileceginiz bir tür program veya bir tabletimsi baska bir alet cihaz varmidir.

çizimde kullanmak için, wacom bamboo veya lapazz'ın modellerine bak giriş seviyesi için uygun fiyatlılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.