Şimdi Ara

Grafik bilgisayarı toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar güzel bir tane üstünde grafikle ugrascam bir bilgisayar yapcam nasıl bir sey toplarım?

Yardım edenlere çok teşekkürler.

Fiyatı 2500 filan olacak fazla olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir xxx

Merhaba arkadaslar güzel bir tane üstünde grafikle ugrascam bir bilgisayar yapcam nasıl bir sey toplarım?

Yardım edenlere çok teşekkürler.

Fiyatı 2500 filan olacak fazla olmaz.

hocam bi arkadaşa bu sistemi tavsiye etmiştik mühendislik için grafik içinde görür işini

anakart GIGABYTE GA-H87M-D3H INTEL H87, DDR3, LGA1150, SATA6Gb/s, USB3.0, ...
    İşlemci INTEL Core i5-4670K FANLI SR14A 3.40GHz, 6MB L3, çift kanal DDR3, 2...
    Bellek CORSAIR CMX8GX3M1A1333C9 XMS3 DDR3-1333Mhz CL8 8GB (1x8GB) .
    Dahili sabitdisk TOSHIBA DT01ACA100 1TB 7200rpm 32MB SATA 6.0Gb/s
    Ekran kartı PNY VCQK600-PB nVIDIA Kepler Quadro K600 1GB GDDR3 PCI-E2.0 x16
    Kasa COOLER MASTER RC-K380-KWA-600 K380, Thunder Serisi 600W, USB 3.0 + ...
    MONİTORDE EKLERSENIZ 2000 I BIRAZ GECER
    TOPLAM TUTAR 1857 TL

2000 tl için toplandı bu sistem üstünde biraz daha değişiklikler yapılıp daha iyi bir sistem çıkartılabilir

• Daha yeni ve iyi bir sistem bilen yokmu?
  • İşlemci : INTEL i5 4670K
    Anakart : Z87 yongalı
    Ram : GSKILL 2x4 GB DUAL 1600 MHz DDR3
    HDD : Seagate 500 GB 7200 16MB SATA3
    SSD : CORSAIR 128GB Force GS
    Ekran Kartı : Pny Quadro 2000
    Kasa : Corsair 300R 600W80+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 18 Temmuz 2013; 21:49:04 >
  • çekiceksin gd 55i

grafik pc si istiyorsan 8tokmakli Amd fx 8320 alacaksin.

cm 212x ile hafif gidiklayacaksin.

çakacaksin quadro 2000i

monte edeceksin vengeance 1600mhz lowprofile

birlestireceksin 300r 600w kasaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GRAFİKÇİ ADAM NE YAPSIN QUADRO KARTI??? DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?!
  • kaaann K kullanıcısına yanıt
    hangisi olacak
    QUADRO KARTI ne için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Toplama
    9 ay önce açıldı
    PC toplama sihirbazı oyun oldu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ortalama bir nvidia kart yeterli olur. quadro kart ne için soruna gelince... 3D modellemelerde, gerçek zamanlı modelleme yaparken viewport performansı için. kısaca grafikle hiç bir alakası yok. grafik programları 2 boyutludur. burada ekran kartının işlevine kabaca renkleri doğru aktarmak diyebiliriz. çoğu grafik programı cuda destekli olduğu için de nvidia daha doğru tercih olur. bir grafik bilgisayarında en önemli parça ramdir. işlemciden daha önemlidir. ramle ilgili olan asıl önemli şey ise kapasitesi değil, hızıdır. grafik, tasarım, 3D, 2D, photshop, 3dsmax vb.. anahtar kelimeleri görünce quadroooooo! diye atlayandan geçilmiyor şu sıralar forum. insanlara yanlış parça aldıracaksınız!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaaann

ortalama bir nvidia kart yeterli olur. quadro kart ne için soruna gelince... 3D modellemelerde, gerçek zamanlı modelleme yaparken viewport performansı için. kısaca grafikle hiç bir alakası yok. grafik programları 2 boyutludur. burada ekran kartının işlevine kabaca renkleri doğru aktarmak diyebiliriz. çoğu grafik programı cuda destekli olduğu için de nvidia daha doğru tercih olur. bir grafik bilgisayarında en önemli parça ramdir. işlemciden daha önemlidir. ramle ilgili olan asıl önemli şey ise kapasitesi değil, hızıdır. grafik, tasarım, 3D, 2D, photshop, 3dsmax vb.. anahtar kelimeleri görünce quadroooooo! diye atlayandan geçilmiyor şu sıralar forum. insanlara yanlış parça aldıracaksınız!!

hocam sen şuraya girhttp://www.hepsiburada.com/liste/pny-nvidia-quadro-2000-1gb-ddr5-128-bit-pci-e-x16-profesyonel-ekran-karti/productDetails.aspx?productId=bd130620&categoryId=204 aşagıya in orda 3d max ve photoshop ile yazılanları oku ona göre bi karar ver

• quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

quote:

ortalama bir nvidia kart yeterli olur. quadro kart ne için soruna gelince... 3D modellemelerde, gerçek zamanlı modelleme yaparken viewport performansı için. kısaca grafikle hiç bir alakası yok. grafik programları 2 boyutludur. burada ekran kartının işlevine kabaca renkleri doğru aktarmak diyebiliriz. çoğu grafik programı cuda destekli olduğu için de nvidia daha doğru tercih olur. bir grafik bilgisayarında en önemli parça ramdir. işlemciden daha önemlidir. ramle ilgili olan asıl önemli şey ise kapasitesi değil, hızıdır. grafik, tasarım, 3D, 2D, photshop, 3dsmax vb.. anahtar kelimeleri görünce quadroooooo! diye atlayandan geçilmiyor şu sıralar forum. insanlara yanlış parça aldıracaksınız!!

hocam sen şuraya girhttp://www.hepsiburada.com/liste/pny-nvidia-quadro-2000-1gb-ddr5-128-bit-pci-e-x16-profesyonel-ekran-karti/productDetails.aspx?productId=bd130620&categoryId=204 aşagıya in orda 3d max ve photoshop ile yazılanları oku ona göre bi karar ver

oradaki programlardan grafikle ilgili olanı sadece photoshpo. orada pofpoflanan işlmler de işlemci ve ram darboğaz yapmadığı sürece ortalama bir nvidia kartla da yapılıyor zaten

not1: bütçe yüksek olsaydı quadro kart alınabilirdi ancak ben olsam kaliteli ve yüksek kapasiteli ssd ile ram öncelikli tercihim olurdu.

not2: hangi imac de quadro kart var? çoooooook eskiden nvidia değil, ati vardı hadi bunu da açıkla diyebilirisin. o zaman ati ile satılıyordu ancak kullanıcının isteğine bağlı olarak nvidia ile alınabiliryordu. türkiyeye sadece ati olanlar geliyordu ucuz olduğu için.

not3: 3ds max ile ilgili olarak da benim söylediğim yazıyor zaten.??

• Grafik bilgisayarı da, hangi alanda zaman geçireceksiniz ve hangi proğramları kullanacaksınız önemli olan o. Bu soruların cevapları alınmadan yapılan öneriler kopyala yapıştırdan başka birey değil. Önemsemeyin.
  • quote:

GRAFİKÇİ ADAM NE YAPSIN QUADRO KARTI??? DALGA MI GEÇİYORSUNUZ?!

Grafikci adama quadro lazim zaten :)) butçe arttirilirsa 2x4 1866mhz vengeance alinir 2200e sabitlenir.2400 çekeni gordum ama ne kadar stabildir bilemem. lowprofile ler 1866da stabil çalisabiliyor. ben onerdiğim sistemde depolama birimi onermedim, force gs 128 gb , yanina da seagate 500gb 16mb cache depolama icin cok guzel is gorur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TurboCore

quote:

Grafikci adama quadro lazim zaten :)) butçe arttirilirsa 2x4 1866mhz vengeance alinir 2200e sabitlenir.2400 çekeni gordum ama ne kadar stabildir bilemem. lowprofile ler 1866da stabil çalisabiliyor. ben onerdiğim sistemde depolama birimi onermedim, force gs 128 gb , yanina da seagate 500gb 16mb cache depolama icin cok guzel is gorur.

kesinlikle tavsiye etmedğim ve asla kullanmayacağım bir sistem. kesinlikle güvenilir değil. ayrıca grafikçiye neden quadro lazım? üstelik 2500 bütçe varken?
  • quote:

quote:

quote:

kesinlikle tavsiye etmedğim ve asla kullanmayacağım bir sistem. kesinlikle güvenilir değil. ayrıca grafikçiye neden quadro lazım? üstelik 2500 bütçe varken?

Burda oyun pc si toplamiyoruz ;) quadro kartlar sadece bu is için ozel olarak tasarlanmis ve 3d işlerde yapisindan dolayi muazzam performans veren guçlu kartlardir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Burda oyun pc si toplamiyoruz ;) quadro kartlar sadece bu is için ozel olarak tasarlanmis ve 3d işlerde yapisindan dolayi muazzam performans veren guçlu kartlardir.

bana mı söylüyorsunuz bunu? 2 boyutlu grafik programlarından bahsediyoruz. şu teste bir bakın, hala çok bilmişliğe devam edecekseniz de devam edelim..http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Photoshop-CS6-GPU-Acceleration-161/

şu konuya da bakabilirsin: http://forum.donanimhaber.com/m_73102607/tm.htm

• Merhaba arkadalar gördüğüme göre biraz kararsızlıkta kalmışsınız grafik olarak 3D ve 2D boyutlu çalışacağım ekran kartı olarak yüksek bise istiyom kumasa baskı yapcam bilgisayardan çizip yani çoğunlukla 2D olacak ama 3D çalıstıgım zamanlarda oluyo ama en çok 2D olcak ona göre bişe alcam.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bana mı söylüyorsunuz bunu? 2 boyutlu grafik programlarından bahsediyoruz. şu teste bir bakın, hala çok bilmişliğe devam edecekseniz de devam edelim..http://www.pugetsystems.com/labs/articles/Adobe-Photoshop-CS6-GPU-Acceleration-161/

şu konuya da bakabilirsin: http://forum.donanimhaber.com/m_73102607/tm.htm

tabi, 7970 7870 den, 580 de 680 den iyiydi şekilsiniz

• 680 birinci sırada zaten? ayrıca burda mesele quadro kartların 2D konusunda bir fark yaratmadığını göstermek. test de çok küçük farklar var. ha bir de dediğin gibi oyun bilgisayarı toplamıyoruz burda ;) aynı kartların oyun testinde ciddi farklar olur. 3ds max testinde de fark olur. anlatmaya çalıştığım şeyi çok güzel anladın da forumun %90ı gibi sen de yanıldığını kabul etmiyorsun. bu durumda da seninle tartışmak son derece anlamsız.

konu sahibi arkadaşa,
    2D ve 3D diyorsun da hala program yok ortada? modo kullanıyorsan başka, 3ds max kullanıyorsan başka. Ayrıca photoshop'un içinde de 3D var. 3D derken sadece bunu kastediyorsan bambaşka... Gerçek zamanlı modelleme yapacak mısın yapmayacak mısın? bu kadar karışık ve yetersiz bilgi verdiğin sürece kimse sana sağlıklı tavsiyede bulunamaz.

Ayrıca quadro daha iyidir diye tutturanlar olduğu ve yanıldıklarını kabul etmedikleri sürece bu konuda sağlıklı bir tavsiye de verilemez. bütçe yüksek olsa 2 tane 5000 de alınır zevk için... her neyse, bu işle uğraşan başka arkadaşlar da forumda. konuya yazmak isterlerse onlarla devam edersiniz. kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.