Şimdi Ara

GPU'ya yüklenme olmamasına rağmen yüksek sıcaklık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim bi tahminim var fakat buraya sormak istedim.

3 senedir Acer v3-571g laptop kullanıyorum(nvidia geforce 730M )
    Ekran görüntüsünden anlaşılacağı gibi %0 loadta iken 70 derece sıcaklıkta çalışıyor.
    Temizlik olarak bir kaç kez fan deliklerine süpürge tuttum o kadar .(Hatta bu yüzden fanlara zarar vermiş olabilirim deliklere elimi koyduğumda pek bi hava gelmiyor o yüzden)

Bunlardan yola çıkarak dedim ki; termal macun bitmiş + fanlar düzgün çalışmıyor sonucuna vardım siz nediyorsunuz doğru mudur?

GPU'ya yüklenme olmamasına rağmen yüksek sıcaklık

+bide şunu soracaktım , bu throttle olayı oluyor mudur ? çünkü gpu hızıda düşük gözüktü bana ( 900mhz)

• ayakeasy kullanıcısına yanıt
    olma inkanı cok yüksek bir dene olursa yazarsın senle aynı durumda olan arkadaşlarınada rehber olursun bu sayede
    Sürücü hatası kart yüksüz halde bile en yüksek mhz de çalışıyor. Sürücü güncellemeyi deneyin...
  • sürücü güncel eski bir versiyona mı dönmeliyim o zaman @ReSpAwN_22
    Ayni sorunu yasadim daha once. Ekran kartina 3 kez macunlama islemi yapmama ragmen 80 derecenin altina bir turlu inmiyor fanlar deli gibi calisiyordu. Virus taramaydi macun yenilemeydi derken surucuyu kaldirip denemek istedim ve bingo. Sorunun surucu kaynakli oldugu ortaya cikti. Sizde de ayni problem gorunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReSpAwN_22 -- 17 Temmuz 2016; 12:26:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürücünün güncel olduğunu sanıyordum , az önce kontrol ettim değilmiş bakalım bu driverı bir deneyelim...
    @ReSpAwN_22
    Sonuc nedir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunun iki sebebi var

1-(En kötü olanı) : grafik kartın arızaya geçiyor. Belli bir süre kullandıktan komple görüntü gidecektir. termal macun, fan temizliği veya fan değişimi işe yaramıyacaktır.

2- havalandırma petekleri tıkalı, fan tam devrinde çalışmıyor veya termal macunların kurumuş olabilir. Süpürge makinesi kısmen işe yarıyabilir ama en doğrusu bilgisayarı açıp petek temizliği, fan temizliği(contak spreyi ile milleri temizlemek) ve işlemci,ekran kartının üstündeki eski macunu silerek yenisini sürmek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.