Şimdi Ara

GPU pazarı 3. Çeyrek: AMD pay kaybetti, Nvidia ve Intel yükselişte (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
4.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nvidia yalnızca GTX460 ile bunu başarmış olamaz bence. Mobil gpu'larını sunması ve bazı oem firmalar ile GT420 kartlarda anlaşmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum. Bunların yanısıra AMD'nin yeni kartlar sunamaması ve özellikle de GTX460'a yanıt verememesi, aynı zamanda üst seviyede GTX480 ve GTX470'in de satışlarına darbe vuracak hamleler yapmamış olması böyle bir dengenin oluşmasına neden oldu sanırım.

İyi iyi. Bakın kafakafaya giderken firmalar, fiyatlar nasıl düşüyor. GTX460 1 GB 340 Lira.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatblast

gtx460 sayesinde yükselişte nvidia

kusura bakma ama cahilce bir düşünce

PC ekran kartı 1 tane satılıyorsa dizüstü 50 tane satılıyor en büyük payın nerede olduğunu görürsünüz PC de amd işlemci F/P fakat mobilde intelin ezici üstünlüğü var ( 1 e 100 oranında )

1 tane ekran kartıyla bir firma yükselişe geçmez daha bunun diğer sektörleri de var ( 1 tane ekran kartıyla firmayı batıran fan ati kboylar var )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 27 Ekim 2010; 22:59:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

bu arada enteresan ama amd 25 milyon dx11 sattı sattıda nvidiayla arada %1 fark var :D nvidia dx11 e geçmeden de arada %8 gibi bir fark vardı. bu durumda amd başarılı değil demektir.

bence bu durumda karlılık önemli. nvidia gtx460 lardan ne kadar kar ediyor.

amd nin kar durumu çok daha iyi görünüyor.

bknz. 6850 ve 6870 maliyeti ve satış fiyatı

onu ancak gelirler açıklandığında bilebiliriz. kaldı ki nasıl oluyorsa nvidia en berbat döneminde bile beklenenden gelir açıklayabiliyor.

dx11 pazarinda %90 paya sahib oldugu halde AMD basarisiz diyebiliyorsan, gelirler acilandiginda da rakamlar AMD lehine olsa gene basarisiz diyeceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: iscanthere

Nvidia batacak kadar saçma bir cümle duymadım.

3dfx'i bilir miydin?
    Quantum'u bilir miydin?
    ya Matrox'u?
  • Şu AMD nin azmine hayranım E.Kartı kısmında nVidia gibi bir dev, işlemci kısmında İntel gibi bir tekel. Hayran olmayıp ta ne yaparsın merak ediyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NasreddinHoca

quote:

3dfx'i bilir miydin?
    Quantum'u bilir miydin?
    ya Matrox'u?

Matrox halen ekran kartı üreten bir şirket ve batmadı. Şimdi de eskiden olduğu gibi profesyonel cihazlara ve iş istasyonlarına hitap eden ürünleri var. Bireysel ürünleri bir ara üretmeye çalıştı ama o zamanlar 3dfxin vodoo ve banshee kartlarına karşı hiç tutmadı. AMD'yi herkes sever Nvidia fanları bile çünkü AMD piyasanın emniyet valfi. Fiyatların aşırı yükselmesini hep engelliyor. Ne intel ne de nvidia istedikleri donanımı istedikleri fiyata satamıyor.

• İNTEL NVİDİA YI ALIR.BATMA FİLAN OLMAZ
  • Alır.Alır
  • desktop pc lerde satılan ekran kartları düşünülürse son 2 ayda gtx 460 sayesinde nvidianın çok sattığını söyleyebiliriz kasım ayında çıkacak 6900 serisi genel anlamda üst kesime hitap edeceği için 2010 yılının son çeyreğini nvidia önde kapatacağa benziyor gerek uygun fiyatlı ve fiyatına göre mükemmel performans sunan gtx 460 sayesinde gerekse gtx 470 te yaptığı yapacağı indirimler sayesinde belki amd 6950 modeli ülkemize 600 tl gibi bir fiyattan giriş yaparsa gtx 480 inin fiyatı kesin düşecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: NasreddinHoca

quote:

3dfx'i bilir miydin?
    Quantum'u bilir miydin?
    ya Matrox'u?

nasreddin hoca tam fail olmuşsun 3dfxi kim satın aldı haberin varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Şu AMD nin azmine hayranım E.Kartı kısmında nVidia gibi bir dev, işlemci kısmında İntel gibi bir tekel. Hayran olmayıp ta ne yaparsın merak ediyorum...

öyle arkadaşlarım var ki nvidia boş gpu kutusu satsa ati nin gpu su yerine gidip o boş kutuyu alırlar. nvidia yı geçebilecek bir güç göremiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.