Şimdi Ara

GPU Kullanımı ve FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba DH ailesi öncelikle burda yeniyim ve konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim.
    Şimdi sorunum şu R9 290 Vapor-X 4GB GDDR5 512 Bit kullanıcıyısım. Oyunları yüksek ayarlarda fps akıcı bir şekilde oynuyorum fakat sorunum şu MSI Afterburner ilede baktım oyun başladıktan 15-20dk (değişiyor dahada uzun olıyor) sonra GPU kullanımı düşüyür ve fps 23-24 gibi seviyelerde kalıyor yaklaşık 20 30 saniye sürüyor ve aşırı rahatsız edici yaklaşık 3 senedir yaşıyorum AMD ile iletişime geçtım fakat sorunu çözemediler. Win 7 kullanıyorken bu sorun yaşadığımda sadece oyun etkileniyordu şimde ise Win 10 a geçtim ve bu sefer bütün sistemi etkiliyor. Örn. skypede arkadaşlarımın sesi bile yavaşlıyor. Sorunu yaşayan veya çözümü ile ilgili bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• İşlemci yada ekran kartı ısınıyor olabilir. Kasa havalandırmasına bakın. Ek olarak strateji oyunlarında ünite sayısı arttıkça işlemci beslemesi de azalabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel olarak sistem nedir Nedir...???
  • klement kullanıcısına yanıt
    Anakart: ASUS M5A87 AMD 870/SB850 AM3+ DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0
    İşemci: AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache
    Soğutucu: COOL MASTER HYPER 212EVO 775/1155/56/1366/2011&AM2+AM3/AM3+/FM1
    Ekran Kartı: (Sapphire) AMD R9 290 Vapor X 4GB GDDR5 512Bit DX 11.2
    RAM: CORSAIR 4GBx2 Vengeance DDR3 1600MHz CL9
    PSU: Corsair CX 750 80 Plus
    İşletim Sistemi: Windows 10 Pro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardwellq -- 12 Nisan 2016; 12:15:53 >
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Fakat sorunun işlemciden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü bundan önce ayni işlemci ve stok soğutucu ve Nvidia GTX 550 Ti kullanıyorken böyle bir sorun yoktu.
  • hardwellq H kullanıcısına yanıt
    Evet şimdi oldu genel olarak windows 10 problemi yaşıyorsun zaten forum da arasan bir sürü konu var ilgili olan sana tavsiyem win 10 kullanıcaksan 15.11.1 sürücüyü kur daha stabil çalışıyor..dx12 de

işlemcilerimiz daha iyi sonuç alıyor malum konulardan dolayı dx11 biraz daha zayıf kalıyor amd işlemci kanadında aynı işlemciyi kullanıyorum zaten O ekran kartına belli bir darboğaz sorunu yapıyordur

anakartım iyi olsa çekecem 4.8 ghz kullanacağım ama malum 350 tl lik (elindeki anakart ile çok bişey bekleme işlemci Oc konusunda) anakart fazla birşey yapamıyorum genel sorunların bunla alakalı...

anakart işlemci Ram değişimi yapıp intele geçiş yapabilirsin ama değişim sonunda yine benzer sonuçlar alacaksın işletim sistemi kanadında Win 7 daha stabil bu konularda...

Son Not:senin gibi benzer sorunların tamamı Windows 10 kullanıcılarıdır...

işlemci darboğaz konusu kesindir Oc gibi çözümler ile yola devam etmenizi tavsiye ederim (Zen arifesi saçma olur Sistem upgrade) Yada Anakart
    ugrade edin En az 990x chipset anakartı Sağlam bir Oc ile Min fpslerde çok iyileşme alırsın öyle devam edin çözüm budur...

kullandığım sistem Win 7 64bit ultimate Bende Win 10 Dx12 mağdurlarındanım fazla vakit kaybetmeden düştüm Win 7 ye Win 10 ile Dx12 adam akıllı oturana kadar geçmeyi düşünmüyorum bir daha....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 12 Nisan 2016; 12:58:28 >

GTX 550t ile işlemci %20 kullanım ile beslerken r9 290 ile %100 çalışmak zorunda kalabilir. Bu durumda işlemci daha çok ısıncaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda %100 CPU sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    kullandığınız monitör skale yapabilir bunun yanında tüm çözünürlükte deneyiniz...
    bende amd apu kullanıyorum kayıt sırasında bariz yarı yarıya düşme oluyor....
    bunun iki sebebi var monitör psu verimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.