Şimdi Ara

GPU clock hızı takılı kaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
5.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus GTX 1070 Turbo modeline sahibim. Bilgisayarımı 5-6 aydır açmıyordum, açtıktan sonra önce görüntü alamama sorunu ile servise götürdüm.

Anakartın beslemelerinde bir arıza oluşmuş, onardılar ve şu an görüntü alıyorum. Tamirattan sonra ne yaptıysam GPU clock speed hiçbir şekilde 139 MHZ üzerine çıkmıyor.

Tekrar servise götürdüm ekran kartınızda arıza var bizim yapabileceğimiz bir şey yok, başka anakart ile de denedik sorununuzu çözemiyoruz dediler.

(başka anakartta deneme fırsatım olmadı, servisin iş yapma yönteminden süphe ettiğim için onların da yaptığını düşünmüyorum)

Denediğim yöntemler:

- GPU'ya farklı bir BIOS versiyonu flashlamayı denedim.

- Eski bir driver versiyonu ile benchmark çalıştırmayı denedim.

- MSI Afterburner ile GPU clock speed'i overclocklamayı denedim - +1000 bile yazdım bana mısın demedi -

Ne yaptıysam clock speed çakılı kaldı. Benzer bir sorun hakkında bilgisi olan var mı? Tamiri gerçekleştirilebilir mi? Çok okudum fakat bir sonuç alamadım.

Computer: ASUS G11CD-K
    CPU: Intel Core i7-7700 (Kaby Lake-S, B0)
    3600 MHz (36.00x100.0) @ 4087 MHz (41.00x99.7)
    Motherboard: ASUS G11CD-K
    BIOS: 0701, 06/08/2017
    Chipset: Intel H110 (Skylake PCH-H)
    Memory: 16384 MBytes @ 1196 MHz, 17-17-17-39
    - 8192 MB PC19200 DDR4 SDRAM - SK Hynix HMA81GU6AFR8N-UH
    - 8192 MB PC19200 DDR4 SDRAM - SK Hynix HMA81GU6AFR8N-UH
    Graphics: ASUS GTX 1070
    NVIDIA GeForce GTX 1070, 8192 MB GDDR5 SDRAM
    Drive: TOSHIBA DT01ACA100, 976.8 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s
    Drive: TOSHIBA DT01ACA100, 976.8 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s
    Drive: Samsung SSD 850 EVO 250GB, 244.2 GB, Serial ATA 6Gb/s @ 6Gb/s
    Drive: ASUS DVD RAM GHD1N, DVD+R DL
    Sound: Intel Skylake PCH-H - High Definition Audio Controller
    Sound: NVIDIA GP104 - High Definition Audio Controller
    Network: Atheros/Qualcomm QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
    Network: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
    OS: Microsoft Windows 10 Home Single Language (x64) Build 17134.285 (1803/RS4)

Mevcut durumda teknik servisi birebir suçlamak istemiyorum, ama 5 ay öncesinde sağlam olan ekran kartı ne oldu da bir anda 139 MHZ clock speed'de çakılı kaldı?

Yardımlarınızı rica ederim.

• Servis nasıl birşey yapamıyor ya anlamadım. Asusun hazır sistemi mi bu? Gpu asus değil mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus'un resmi servisi degil, garanti suresi coktan doldugu ve asus servis noktalarinin azligi nedeniyle 3. parti bir servise verdim kasayi.

Asus servisleri hakkinda yazilanlar da zaten cok iyi degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arızanın ne olduğuna dair bir fikri olan?
  • Hocam emin olmak için soruyorum, monitör kablosu anakarta takılı değil dimi?
    Ve aygıt yöneticisinde intel hd ekran kartı gözüküyor mu?
  • Tüm bağlantılar sorunsuz, Asus driverını sildiğimde onboard ekran kartından görüntü alabiliyorum eğer onu kastediyorsanız. Ama windowsun algılama şekli Intel Ekran Kartı bağdaştırıcısı şeklinde mi olmalı?

Eğer değilse buradan anakart arızası çıkarımı mı yapacaksınız o yüzden mi sordunuz acaba hocam?

Teşekkürler.
  • chahi_1453 C kullanıcısına yanıt
    Sen msı afterburner kurup, 1 oyuna girip GPU hız durumuna filn bakabilirmisin.

Hiç kullanmadıysan oyun da değerleri görebilşmek için şu videodaki ayarları yapman gerek anlatmışlar, kurarken de 2 yazılım kuruluyo 2. yi mutlaka kurman gerekiyo onu atlama.

Download :Burdan indir MSI Afterburner

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dediğiniz yöntemi zaten denedim. GPU memory speed değişiyor ancak clock speed takılı kalmış durumda.

GPU driverı güncel, GPU BIOS güncel.

2 akşam önce GPU-Z'dan bakarken bir şey farkettim, PCI Express hızı düşük gözüküyor.

x16 slotuna takılı ekran kartı ama çalışma hızı x2 zaman zaman x3 şeklinde.

Bunun dışında tükettiği güç de boşta çalışan bir karta göre fazla. 350-370 watt arası güç tüketiyor.

Bunlar GPU-Z'dan ve HWinfo'dan aldığım veriler.

Ekran görüntülerini de isterseniz eklerim, başka bir anakart ile deneme yapacağım ancak yine de fikirlerinizi almak istiyorum. Sizce ne yapmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chahi_1453 -- 28 Ağustos 2019; 19:9:11 >

• Arkadaşlar fikri olan yok mu? Ne yapılabilir ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chahi_1453

Arkadaşlar fikri olan yok mu? Ne yapılabilir ne önerirsiniz?
    Başka bir pcıe slotuna takın,olmassa bir başka bigisayarda deneyin.
  • Aman hocam o güç tüketimi ne öyle
    Edit: ürünün max tüketimi zaten 150W olarak geçiyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesadunal1 -- 3 Eylül 2019; 6:23:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Güç tüketimi = elektrik gerilimi x elektrik akımı ile ölçülüyor, gerilim(voltaj) düşük olduğuna göre akım(current) yüksek olmalı, eğer verilerde hatalı sensörler vs nedeniyle ölçüm hatası yoksa ki bu kartın 400 Watt güç tüketmesi imkansız olduğuna göre güç tüketimini ölçen alt yapı hatalı çalıştığından kart kendini düşük frekanslardaki durum(state) moduna yazılımsal olarak alıyor.

Ekran kartınızda elektrik komponenttleriyle alakalı sorun olması muhtemel, başka bilgisayarda farklı psu ve anakart üzerinde deneyin öncelikle. Bunlarda aynı sorunu gözlemlerseniz ekran kartınızın işin ehli tamircilere görünmesi gerekebilir.
    Her hangi bir oyuna girip baktınız mı?
  • Evet hem oyunlarda performansı çok kötü, hem de Furmark hem UNIGINE testlerinde sınıfta kaldı.

Furmark 1080p testte 16-17 fps de takılı durumda, clock hızı sürekli 139mhzde kilitli.

UNIGINE sonuçları da benzer FPS değerlerinde çıktı.

Afterburner ve ASUS GPU Tweak programlarıyla da baktım oyunlarda, clock hızı hep 139 mhz olduğu için FPS değeri de çok düşük.

Path of Exile, Grimdawn ve Dota 2 oyunları ile denedim.

Ekran kartının tamir görmesi gerektiği kesinleşirse kimi veya nereyi önerirsiniz?

Tamir sonrası uzun süre sıkıntısız kullanılabileceğine inanıyor musunuz? Bir arkadaşım "1 ay sonra yanar o kart tamirden sonra" diye bir yorum yaptı çünkü.

@abak.tarik durum hakkında değerlendirmenizi alabilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chahi_1453 -- 3 Eylül 2019; 12:51:19 >
    o kartın neden durduk yerde bozulduğunu bulmak lazım çünkü alacağınız karta da aynı şeylerin olmayacağı ne malum değil mi? Kök nedeni bulmak gerekiyor. Driver sildiniz mi? neler yaptınız madde madde yazabilir misiniz?
  • @moonquad abi inan hiç bilmiyorum, önce anakartın beslemesi gitti şimdi de GPU ile uğraşıyoruz.

Fikrin varsa dinlerim zira bu konuda bir tecrübem yok.

Ekran kartının sorunlu olduğunu anladıktan sonra.

Eski driver ile denedim.

BIOS flashlamayı denedim.

Overclock ile clock speed artırmayı denedim.

DDU ile driver'ı silip baştan yüklemeyi denedim.

Hiç biri mevzuyu çözmedi. Sorunun hangi kısmına konsantre olmalıyız bilemiyorum.

PCI hızının 16 da degil de 2-3 te çalışmasına mı, yoksa 139mhz'de takılı kalmasına mı veya deli gibi güç tüketmesine mi.

Vallahi elim kolum bağlandı, durduk yere 3000 lira masrafa gireceğiz gibi.

@kokturuk'un söyledikleri de mantıklı gelmedi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chahi_1453 -- 3 Eylül 2019; 13:50:9 >
  • Merhaba.

PCI bus interface hızını kontrol etmek için yanındaki soru işaretini tıklayın. Küçük bir "render test" penceresi açılacak. O çalışırken hala x2 olarak mı kalıyor ona bakın.

Bu arada maalesef sorunun büyük ihtimalle donanımsal olduğunu düşünüyorum. Tamirat sırasında olmuş muhtemelen. Ancak daha önce anakartınızın beslemesinde de sorun yaşamış olmanız, güç kaynağınızda veya elektrik tesisatınızda da problem olabileceğini gösteriyor bence.
    Tmm şimdi başka bir ekran kartı takmaya çalış çevrende var ise rica et başka kartla dene eğerki sorun yoksa anakart sağlamdır eğerki sorun varsa anakart üzerine soğuk su iç, Sonra ekran kartını al rica ettiğin arkadaşına götür onun pc de dene sıkıntı var mı bak eğer yoksa sadece anakart değiştirerek sorunu daha ucuz yoldan çözebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Olumsuz senaryolardan önce adım adım sorunun nerede olduğunu teyit etmeye çalışın. İlk yapacağınız iş bir şekilde ekran kartını başka anakart ve psu ile denemeniz, eğer aynı sorun devam ediyorsa kartı resmi servise ulaştırın.
    adresinden garanti sorgulaması yapın, 3 yıl garanti veriyor asus tahminimce cihazınızın garanti süresi henüz dolmamış olmalı.
    rma.asus-europe.eu
    ASUS RMA
    https://rma.asus-europe.eu/tr
    adresinden onarım talebi oluşturun kargo evinizden cihazı ücretsiz alıp servise ulaştıracaktır.

Olumsuz senaryo olarak garantinin bittiğini veya kullanıcı kaynaklı sorun olduğunu söylediklerini varsayalım bu halde ücretli onarım yapacaklar bunu size önceden bildirip kabul etmeniz halinde onarım yapacaklardır. Varsayalım kart garanti kapsamında ve onarılamaz ise ürün temini veya para iadesi alırsınız. En olumsuz senaryoda kullanıcı kaynaklı hata var ve garanti kapsamı dışı kart onarılamaz denirse ona göre başınızın çaresine bakar RTX 2060 'ları radarınıza alırsınız.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.