Şimdi Ara

GPS sinyalleri sağlığımıza ne kadar zararlı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar,

    Araç içerisinde kullanılan cep telefonu ile tümleşik GPS alıcısı veya diğer navigasyon cihazları ile aldığımız yoğun GPS sinyalleri sağlığımız için ne kadar zararlı bilen var mı acaba? Uzun süreli kulanımda baş ağrısı yaptığına defalarca tanık oldum. Arabamda eşim ve canımdan çok sevdiğim oğlumu taşıyorum ve onlara kendi ellerimle zarar vermiş olmak beni öldürür.

    Bu konuyu TÜBİTAK a da oldukça güzel bir biçimde e-posta vasıtasıyla sordum ve tabi ki cevap alamadım. Ülkemizde sadece isimde ibaret pek çok kurum var. Bilimsel araştırmalar yaptığını sandığımız güzide kurumumuz TÜBİTAK saçma sapan işlerle ilgilenmeye devam etsin. Konuyu yurtdışında bulunan üniversitelere de soracağım ve aynı gün içerisinde olmusuz da olsa bir cevap alacağıma eminim. Sizlerin de bu konuda varsa ciddi düşüncelerini almak istedim.

    Pek çoğunuz şimdi içinden her adımda baz istasyonları, 3G bağlantıları, kablosuz internet bağlantıları, cep telefonları, sağlıksız gıdalar, haddinden fazla ilaçlanmış ve üç kuruş fazla kazanmak için zamanından önce hasat edilmiş tarımsal gıdalar v.s. varken sıra buna mı geldi diye düşünebilir. Ancak dijital dünyanın hayatımızı ne derece etkilediğini, kanser ve ölümcül hastalıkların ne derece arttığını düşündüğüm zaman bunlardan mümkün olduğunca uzak kalmaya gayret etmek gerekli diye düşünüyorum.

    Hepinize saygılar,







  • Duyarlı bir arkadaşımız..

    Yazı için Teşekkürler..
  • Merhabalar,

    Kullandığınız otomobilin korbon emisyonu, cep telefonunuzun yaydığı EM ışınım, üzerinde doğal ve katkısız yazan ama asla ilgisi bile olmayan her türlü gıda, doğal çevrimde içme sularımıza karışan zararlı atıklar, emin olun uydu işaretlerinden çok çok daha zararlı. Esas sıkıntıyı bu saydıklarım oluşturuyor.
  • GPS cihazı yayın yapmaz,sadece alır.Ara frekans katının yaydığı sinyaller ise kayda değer değildir.Sorun kullandığınız cep telefonu ! Cep telefonu bazlı sistemle GPS cihazını bir tutmayın,GPS sinyallerinin bir zararı yok cihazınında.Ama konu başlığını Cep telefonunda.... diye yazarsanız zaten her türlü sorun cep telefonu olur,GPS alıcısı değil.
  • Geçen gün yeni bebeği olan bi arkadaşım wifi adsl modem kullanmadığını bebeğe zarar verdiğini söylemişti. Bebeğin yanı başında 2 adet cep telefonu çalışmaktayken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gps.navigation

    GPS cihazı yayın yapmaz,sadece alır.Ara frekans katının yaydığı sinyaller ise kayda değer değildir.Sorun kullandığınız cep telefonu ! Cep telefonu bazlı sistemle GPS cihazını bir tutmayın,GPS sinyallerinin bir zararı yok cihazınında.Ama konu başlığını Cep telefonunda.... diye yazarsanız zaten her türlü sorun cep telefonu olur,GPS alıcısı değil.



    bu arkadaşın da yazdığı gibi gps cihazları verici modunda çalışmaz. sadece alıcı olarak çalışırlar. farklı gps uydularından gelen sinyalleri analiz ederek konumu tespit ederler.
  • bence doğal olmayan her dalga gelsin veya gitsin insan kimyasına zarar verir
  • GPS sinyalleri radyo sinyalleri gibi tek yönlüdür, sizin cihazınız bir sinyal göndermez. Dünyanın neresine giderseniz gidin açık alanda gps sinyaline maruz kalırsınız fakat bu sinyal cep telefonu (özellikle 3g) wifi gibi sinyallere kıyasla devede kulak kalır.
    Siz asıl araçta cep telefonu kullanmayın,çünkü hareket halinde normalden daha fazla radyasyon yayıyor.
  • GPS sinyali cihaz olmazsa bile var. Cihaz o sinyali alıyor sadece. GPS benim için mücize. Araç kullanmamı kolaylaştırıyor, gidilmesi gereken yere kolayca gidiyorum. O kadar faydasını görüyorum ki, sağlığa zararlı olup olmaması umrumda bile değil.
  • GPS Sinyalini navigasyon cihazları almıyor, GPS sinyalleri cihaz olsada olmasada var zaten.. En büyük korku ise cep telefonlarinin her 3 dakikada bir sinyal göndermesidir. GPS Cihazi ortamda var olan sinyali aldıgı için ve GPS sinyallerinin pek bir zararı olmadıgını düşündügüm için rahatlıkla kullanıyorum. Cep telefonlar ne zaman hayatimiza girdi, işte o zaman dengeler hafif oynadi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.