Şimdi Ara

GPS 'de 20 İLE 51 KANAL ARASINDAKİ FARK ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ŞUANDA TOMTOM İLE GAYET İYİ VE KOPMA OLMADAN BAĞLANABİLİYORUM. BU CİHAZ GERÇEKTEN ALMAYA DEĞER.... ANCAK HALA KARAMSARIM! TELEFONA TAKIP ÖLE SARJ EDICEM BATARYAYI İNŞALLAH BİRSEY OLMAZ...

ŞU TOMTOM İÇİN DAHA DETAYLI Bİ HARİTA BİLEN VARSA YARDIM LÜTFEN......
  • Merak etme bende de 2300 var.Evde şarj etmek için eski nokia 6230 telefonumu şarj cihazı olarak kullanıyorum.Hatta Nokianın diğer pilinide yedek olarak kullanıyorum.
  • evet gayet mantıklı cetvel arkadaşım peki sen hangi programı kullanıyorsun ?? tomtom da harita detayı yok herhangi bi program önerebilirmisin bana ???
  • Diğer msj.ları okumadım, 51 kanal olması daha fazla uyduya bağlanabilmesi demek bu da metre cinsinden çok daha az hata payı demektir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Diğer msj.ları okumadım, 51 kanal olması daha fazla uyduya bağlanabilmesi demek bu da metre cinsinden çok daha az hata payı demektir.

Yanlış !!!

İsterse 100 kanal olsun göreceğiniz uydu sayısı maximum 11'dur çok nadir durumlarda ufuk cizgisine denk gelirse ki bu 1000'de 1 belki olur o zaman 12. görünür ama bu kadar zamandır ben gördüm diyen olmadı.

Burada kanal sayısı gelen verinin daha sık ve doğru güncellenmesini sağlar.Hata payı ile bu sayının hiç bir ilgisi yoktur.Hata payını waas+egnos,dgps vs. gibi etken protokoller belirler.

Zaten 24 olan konum belirleme uydularının yarı kürede görülme rakamı en fazla 12 dir kısacası.

Kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

Yanlış !!!

İsterse 100 kanal olsun göreceğiniz uydu sayısı maximum 11'dur çok nadir durumlarda ufuk cizgisine denk gelirse ki bu 1000'de 1 belki olur o zaman 12. görünür ama bu kadar zamandır ben gördüm diyen olmadı.

Burada kanal sayısı gelen verinin daha sık ve doğru güncellenmesini sağlar.Hata payı ile bu sayının hiç bir ilgisi yoktur.Hata payını waas+egnos,dgps vs. gibi etken protokoller belirler.

Zaten 24 olan konum belirleme uydularının yarı kürede görülme rakamı en fazla 12 dir kısacası.

Kolay gelsin

Peki herbir uydunun kanal sayisi ne kadar acaba..?
  • bunun sayısını tam olarak kimse bilmez,tahminde yürütmek yanlış.Çünki sorunuz genel olmuş,bu uyduların %70 kapasitesi ABD tarafından askeri amaçlı kullanılıyor ve ayrıca kiralanıyor.Ancak toplamda 24 uyduda olan (ki kısa zaman sonra 2 adet yeni GPS uydusu 2 de yeni doğrulama uydusu atılacak) halka açık alışın kanal sayısı 80-100 arasıdır.Sizlerin kullandığı GPS alıcıların 1 üst kademesi sivil savunma ve buna benzer birimlerin ellerinde mevcut olup,band farkından dolayı onlar daha fazla kanal alma yetisine sahipler.Ayrıca çok daha hassas bir yapıya sahipler (yaklaşık 40cm) Ancak şu and büyük firmalar GPS alıcılarını geliştirmeye devam ediyorlar,buna paralel olarak teknolojide ilerliyor.

Kolay gelsin
  • Peki gps.navigasyon arkadaşım;

Bnm kullanmakta olduğum ROYALTEK 2300 model cihaz yüzünden mi yoksa kullanmakta olduğum TOMTOM programından dolayımı sapmalar ve bazen yanlış yönlendirmeler oluyor ???
    ve bu beni şuzamana kadar biraz zorladı ???
  • ve birşey daha ....

Çok sorunlu biriyim kabul ediyorum ama bu işi çözemezsem kafayı yicem

Şimdide GARMİN'in sitesinden uiq3 versiyonunu indirdim telime ancak ROYALTEK2300 ü görmuyor yanlızca GARMIN navigasyon cihazı ile çalışır diyor. Daha düzgün ve yararlı bir link varsa söyleyebilirmisiniz ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: gps.navigation

quote:

Orjinalden alıntı: mobilecom

Diğer msj.ları okumadım, 51 kanal olması daha fazla uyduya bağlanabilmesi demek bu da metre cinsinden çok daha az hata payı demektir.

Yanlış !!!

Kolay gelsin

Böyle diyorsanız, diyecek bişey yok, bana ürünleri satan arkadaşımın yanlış bilgi aktarması olabilir. (olmayabilirde, araştıracağım.)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.