Şuanda en ucuz internete baglanti şekli GPRS ile saglanmakta demi arkadaslar... Hatırlıosanız internetin ilk ciktigi zamanlar 0822 hatlardan ucret alinmiodu harika bi şeydi ama yaygınlaştıkca yavaştan fiyat bindirmeleriyle bu durumlara geldik. Turk telekomunun şimdiki mantıgı acaba Turkcell Ve Telsimin oluşturdugu carteli biraz dahi olsada yok mu etmek ? Geçengün bir aycell firmasının vitrininde ; süresiz olarak AYCELL de gprs ile internete baglantıdan ücret alınmadıgı yaziyordu. Düşünüyorumda Aycell in abone sayısı belirli bir noktaya geldiginde ; dial up ta oldugu gibi hafiften fiyatı artırmak olucak. Fiyat bir noktaya geldiginde hepimiz burda Telekomu yine kınıcaz :)) Diceniz Telsim aylık 5 milyon ; istedigin kadar baglan oraya geç... E oda boş durmuycak tabi onun da fiyatı artıcak... Wezee yi hatırlıyomusunuz(Telsimin ISP si) ? İnternet paketler 50 60 milyonudu yillik (superonine, turknet vs.)ben 9 milyona yıllık wezy paketi almıştım.Bi sene sonra vezeennin artışı yüzde 350 olmuştu ve buda baya para tutuyordu 90 milyon civarında...
Aslına gelirsek ; şimdi elimde 3310 bir telefonum var ve GRPS li bir telefon almak istiyorum fakat 250 ile 300 milyon civarında seyir etmekte fiyatları. Aycell in ne yapıcagı belli degil ve kararsız kaliyorum bu durumda. Endişem aldığım telefonu yaptığım masraf arti internet ücreti beni iyicene zora sokması .
Doğrusunu soylemek gerekirse Türkiyede boyle firmalar olduğu sürece ; bilgi teknolojisinde birşeyler yapmak ve bir adım ileri gitmek pek mumkun gozukmemekte... Saygilar [frndsp]
kesinlik haklısın
geçen gün arkadaş, t200 dü galiba aldı getirdi taktık benim bilg. a bağlantık nete.. :) telsimden hat almış.. biraz yavaştı ama hiç yoktan iyidir. hele hele orası için sana uygun bi seçenek.. yani bi süre işini görür.. sat nokiayı üstüne bi en fazla 150 koyarsın bence.. al bi gprs bak keyfine.. bağlantı kablosu hariç telsim hat beleş galiba işte bi bu abonelik için 10mil. ne ödüyomuşsun... bana 100 - 150 ye patlasa ben yapardım bi gprs...