Şimdi Ara

Gözlük meselesi ( kendimi eksik ve kötü hissediyorum )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayadır gözümün bozuk olduğunu düşündüğüm için doktora gittim bugün.

iki gözümde 0.50 bozuk çıktı.

Gözlük baktım falan, yarın gelicek gözlükler..

Ama kendimi çok eksik hissediyorum. Sanki o gözlüklerle yaşama bağlıymışım,acizmişim gibi. Ve acıkcası cevremdeki insanların beni eksik, zavallı görmesinden tırsıyorum. Ben böyle bakmıyordum insanlara bu da dipnot olsun.

Siz neler düşünüyorsunuz ? Kullanan varmı gözlük ? Acilen morale ve aydınlatılmaya ihtiyacım var.

Teşekkürler.

EDIT:Yahu neymiş bu gözlük olayı arkadaş ^^ Alışveriş merkezinde bi standa gittim. Oyunuzu kime vereceksiniz dediler Yaş: 15 bitti. 16 sayılırmı bilemem ama Takam kafama hep o zaman bu gözlüğü ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evo8645 -- 19 Mart 2009; 23:05:48 >

• aynı sorun bendede vardı lens kullanıyorum artık
  • Ben kulladım. işede yarıyor ama fazla takma.Yalnız öğrenciysen kıyafetlerine uygun bir şey almaya çalış.Biraz maliyetli olabilir ama.
  • tak yoksa cok buuyor kardes -3 feln oluyo
  • 1-durmadan kirlenirler
    2-yağmurda gezemezsin
    3-burnundan aşağı sürekli kayabilir ayarsız ise
    4-kızlar seninle çıkmaz
  • Bana gözlük nedense daha havalı geliyor..
  • Bende kullanıyorum. Ama evde bilgisayar başında olunca sadece. Okulda gerekmiyor. Okulda hiçte takmadım ve kimsede gözlük kullandığımı bilmez. Çünkü oturduğum yerden tahtayı görebilecek seviyedeyim.

Fakat; lens almayı düşünüyorum en arkaya oturabilmek için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0,50 iki göz de.
  • 3 yaşımdan beri takıyorum Artık bir parçam oldu.Gözümde mi değil mi hissetmiyorum.

Güzel bir çerçeve seçersen birde biraz potansiyel varsa karizma açısından bir sorun olmaz.
  • 7. Sınıftan bu yana gözlük kullanıyorum , çok düzenli bir şekilde takmama rağmen sürekli göz derecem büyüyor.Ancak bunu bir aksesuar gibi düşün bence yakışıyor .
    Fakat şöyle bir şey var ilk taktığın da etrafındakiler alışamadığı için ıyh falan derler ki bilinçli olanlar asla böyle bir şey demez çünkü bir sağlık bu. Ancak zaman geçtikten sonra çıkarınca kendini kötü hissediyorsun. Mesela Lens alacaktım ancak gözlükleri çıkarınca kendimi tanıyamadım bu yüzden vaz geçtim. Belki seneye.
  • Lens takabilirsin ama ilk başlarda zorlanırsın birde lenslerin göz tabakasını incelttiğine dair bir şeyler duydm ve bende sırf bu yüzden tırsıyorum lens almaya. Ne olursa olsun gözlük tak yoksa ilerliyorlar mazallah 3 filan olurlar ondan sonra hayatının her anını gözlükle geçirirsin yağmur yağsa bile takmak zorunda kalırsın denize girsen 10 metre ilerdeki kızı kesemezsin, göremezsin sonrada apışıp kalırsın. Eğer potansiyelin varsa her türlü kız yaparsın ama niye hayatı daha kötü yapasınki.
  • Dwight Stifler

Gözlüğün yüzüne oturuyorsa ve çerçevesiz bir model ise birazda karizman varsa; gözlük karizmana karizma katar...
    Ayrıca 0.5 ufak değer.. sürekli takma öğrenci isen ders calısırken falan takarsın..
    ayrıca kontak lenslerin de fiyatları düştü..

bunuda unutma İş ortamında gözlüklü kişilere daha fazla saygı duyulur...

Önce kendine güven, gerisini boşver...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cocobongo

1-durmadan kirlenirler
    2-yağmurda gezemezsin
    3-burnundan aşağı sürekli kayabilir ayarsız ise
    4-kızlar seninle çıkmaz

Özellikle 2. madde çok kötü ya yagmur yağarken otobüse falan binerseniz önünüzü göremiyosunuz buhar yapıyo acayip bi duygu herkes sana bakıyo böyle hele silmek için mendil yoksa yanında yandın bekliceksin kurumasını.1. maddeye pek takma ilk başta dakika da bir silersin ancak sonra alışıyosun bazen 1-2 gün silmediğin bile oluyo

• 0.50 bence büyük bir numara değil..zorunlu olmadıkça takmamaya çalış...göz 2 haftada yeni numaraya alışıyor diğer 1 ay dada yeniden bozulmaya başlıyo..

8 senedir gözlüklüyüm..ilk 5 sene her sene kontrole gittim sürekli derecesi arttı..2.5 senedir 2 dereceydi ikisi..gene gitmeyecektim doktora , ama çevremdekiler gözünü kısarak bakıyosun dediler..2 ay önce gittm 3.0-- 2.75 miyoptum + astigmat ta olmuşum..ve gözlüğü alalı 2 ay oldu..tekrardan uzağı görememeye başladım ve hala gözümü kısıyorum..

ha bu arada gözlükler şu anda garantide yolda nasıl yürüdüğümü bile bilmiyorumgörüş mesafem 30 cm
  • ben de bu hafta göz doktoruna gidecem aynı senin gibi düşünüyorum ya gözlük verir büyük ihtimal zaten
  • Bende Kullanıyorum Milletin Ne Düşündüğü Önemli Değil Bneim Sağlığım Önemli...
  • Benim sağ 1.75, sol 1.50.

Çokta memnunum.Özellikle insanların gözlüğümü takıp oha demesi çok hoşuma gidiyor :)
  • arkadaşlar Lensler kaç numaradan başlıyor benim gözlerim de 0,25 (dedi doktor ama daha yüksek diye düşünüyorum çünkü gözlük taktığım halde göremediğim yerler oluyor.) Lens yazıdracaktım fakat 0,25 lens olamz falan dedi ne kadar doğrudur?
  • Valla çok yaş farkı koyuyor tipe spy kardeş.Bende 1 senedir takıyorum.İlk doktor yazdığında dünyam karardı bende dürbün gibi ona bağlı kalcağımı düşünüyordum.Doktora o kadar çok sinir olmuştum ki..Ama şansıma tipime çok uydu gözlükHem baya bir yaş koydu tipime hemde çok güzel uyduGözlüğe gelince dikdörtgen çerçeve al ama köşeli olmayanından.Hani yan yatmış elips şekli birde rengi gri olsun saplarda siyah böyle çok güzel uyuyor.

• benim gözlerde 0.75 ile 1 çıktı

nefret ediyorum gözlükten hiç yakışmıyor nabacam bilmiyom...6 ay da bi kontrol ettirecem sonra lens takarım sanırım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.