Selamlar , sürekli bilgisayar başında olduğunuz için mavi ışık filtreli bir cam kullanabilirsiniz. Üst düzey camlarda üzerinde 13 kat kaplama oluyor. Çizilme, buhar ve toz tutma daha az oluyor. Yansımaları daha iyi kesiyor. Daha net ve yanal alanlarda daha geniş görüş sağlıyor. Göze gelen zararlı ultraviyole ışınları kesiyor. O kadar çok cam markası var ki her gittiğiniz optik başka marka önerebilir. Essilor , Nikon , Zeiiss , Kodak , Hoya , Seiko , Novax , Hawk Plus vs. |
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (616. sayfa)
-
-
2 hafta once park plus optikten alisveris yaptim iscilik ve insanliklari iyiydi tavsiye edebilirim bagdat caddesinde marmaraya yakinlar
-
Teşekkürler hocam inceleyeceğim
-
Sizin kaç numaraydı reçeteniz? Bazı optikçilerde yüksek numarada sıkıntı yaşadığım için soruyorum. Cam konusunda da novax biasfera kullanan yok herhalde? -
Arkadaşlar gözlüğümü aldım, gayet de memnunum fakat 2 gözlükde de yansıma ve yamuk görüntü sorunu devam ediyor.
Monitörüm dümdüz dururken gözlüğü takıp baktığımda monitörün sol köşesi daha gerideymiş gibi görüyorum.
Ayrıca monitör yansıması hala gözlükte çok belirgin (Mavi filtredeki gibi değil tabii ki.) bunu nasıl çözerim ve yamuk gösterme normal mi sizce? Astigmatım var 0.5
-
Gp rx 1.74 bluecut camlarımı hem çizildiği hem çok sarımtırak görüntü verdiği hemde köşelerde çok fazla kırılma yaptığı için 1.61 bluecut olmayan asiferik abbe 41 camlar ile değiştirdik ve dünya kadar fark etti.
Index hikayeymiş abbe herşey miş arkadaşlar, varsın camlarınız biraz kalın olsun görüş den feda etmeye asla değmez. 1.61 de bile hala bir miktar kırılma mevcut, demekki bu sorunu komple elemine etmek için abbe 50 ve üstü camlar gerek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PehliOne- -- 18 Aralık 2024; 2:26:5 > -
Zeiss optik cam çeşitleri Atasun’da bulunuyor mu ? Hangi firmadan yaptırmamı önerirsiniz ? İyi forumlar.
-
quote:
Orijinalden alıntı: PehliOne-
Gp rx 1.74 bluecut camlarımı hem çizildiği hem çok sarımtırak görüntü verdiği hemde köşelerde çok fazla kırılma yaptığı için 1.61 bluecut olmayan asiferik abbe 41 camlar ile değiştirdik ve dünya kadar fark etti.
Index hikayeymiş abbe herşey miş arkadaşlar, varsın camlarınız biraz kalın olsun görüş den feda etmeye asla değmez. 1.61 de bile hala bir miktar kırılma mevcut, demekki bu sorunu komple elemine etmek için abbe 50 ve üstü camlar gerek.Dedikleriniz de haklısınız, yalnız GP rx de aspheric üretim olmadığı için ondan da belli oranda farketmiştir.
-
Hocam peki bundan sonra monofocal yerine yine 1.6 index de freeform olan bir cama geçsem bir iyileşme alırmıyım? Yoksa bu sorunun tek çözümü indexi daha da mı düşürmek?
-
Yazılımla uğraşıyorum sürekli bilgisayardayım. Zeiss Clearview mi Smartlife mi almalıyım? İkisi de blueguardlı şekilde. Ve Şikayervar'da çok çiziliyor gibi şikayetler okudum siz ne düşünüyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeakin123 -- 18 Aralık 2024; 22:56:9 > -
smartlife yakin destekli camlar ileri yaslar icin normal bir kullanici icin clearwiew daha mantikli
-
İndexi daha düşürmek çok bir şey ifade etmez aksine kalınlıktan dolayı da aberasyon yaşarsınız. Freeform cam sizin için daha ideal, terziye takım elbise diktirmek gibi düşünün. Gözlüğün yüzdeki duruşuna göre farklı parametreler işlenip üretim yapılıyor. İşinin ehli bir gözlükçüye yaptırmanızı tavsiye ederim.
-
daha önce novax mavi filtre kaplamalı ve filtresiz sekio camlı gözlük kullanıyordum. düşük dereceli miyop ve astigmat var. birini kaybettim, birini de uçakta unuttum. 1 ay gözlüksüz dolandım. işim gereği bilgisayar başındayım,akşam da yoğun kullanıyorum. gözlüğün bu süreçte büyük konfor sağladığını anladım.
bugün tekrardan muayene oldum. iş çıkışı o gazla zeiss clearview blueguard cam ve tidou'nun beta titanium serisinden bir çerçeve seçtim. indirimli halleriyle bile kazıklandım hissi oluştu ama artık yapacak birşey yok. bu sefer çok iyi bakacağım. -
bu arada benim anlayamadığım bir husus var. bugün zeiss tercihi yaptığımda gittiğim yerdeki benimle ilgilenmeyen biri novax için tofaş, zeiss için mercedes dedi. zeiss camlarını novax(beta optik sanırsam) üretiyormuş ülkemizde(?) ee o zaman neden kalite farkı oluyor? ülkemizde üretimi kalitesinden ödün verdiriyor mu? verdirmiryorsa novax neden daha kaliteli(?) üretmiyor? teknoloji transferi mi var anlamadım ki.
essilor ülkemizde işbir optiği satın almış. essilor, kodak ve nikon camlarını da üretiyormuş. işin içinden çıkamadım. bilgi sahibi olan biri özetlerse memnun olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gios -- 20 Aralık 2024; 20:41:3 > -
Dogus grubu lamborghini,porche ve volkswagen ve seat da distribütöru simdi sen seat alicaksin niye bu lamborghini ile ayni degil ayni firmanin urunu diyeceksin bu sacmadir her markanin kalitesi standarti ve stratejisi ve hedef kitlesi farklidir.
-
hocam böyle cevap vereceksen hiç zamanına yazık etmeseydin. doğuş grubu belirttiğin arabaları mı üretiyor? üretim ve teknoloji konusundaki nüansları merak ediyorum. laf sokmadan biri iyi niyetle açıklarsa optik sektörüne aşina memnun olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gios -- 20 Aralık 2024; 22:1:13 > -
Kullanılan teknolojinin tabanıyla tavanı arasındaki fark oldukça az anladığım kadarıyla. Kaliteli kontrolu saymazsak en yüksek fiyatlı markalarla orta halli markalar arasında gerçekten ne kadar fark var meçhul. Söylenenler ya ezbere ya da pazarlama çıkışlı gibi geliyor. Ya da markaların bir iletişim sorunu var. -
zeiss, essilor, kodak, nikon vb. ülkemizde üretiliyor -eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen. farklı yerlere bağlam yaparım da yeri ve zamanı değil. belki de yeri ama konu dışına çıkmak istemiyorum. sadece optik dünyasının samiyetine inancım kalmadı. vahiy mi geldi ne geldi de bu markaları üretip yine en pahalı biz alıyoruz? optik dünyası bu dünyanın en karanlık sektörlerinden biri gibi geliyor. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: gios
bu arada benim anlayamadığım bir husus var. bugün zeiss tercihi yaptığımda gittiğim yerdeki benimle ilgilenmeyen biri novax için tofaş, zeiss için mercedes dedi. zeiss camlarını novax(beta optik sanırsam) üretiyormuş ülkemizde(?) ee o zaman neden kalite farkı oluyor? ülkemizde üretimi kalitesinden ödün verdiriyor mu? verdirmiryorsa novax neden daha kaliteli(?) üretmiyor? teknoloji transferi mi var anlamadım ki.
essilor ülkemizde işbir optiği satın almış. essilor, kodak ve nikon camlarını da üretiyormuş. işin içinden çıkamadım. bilgi sahibi olan biri özetlerse memnun olurum.Hocam , bu konuda satış odaklı yaklaşan markayı kötülemeye başlar. Sattığı markayı övüp elinde olmayan , satmadığı markayı kötüleyenler olursa o da iyi bir yaklaşım değil.
Kaliteli camların hepsi ülkemizde üretilebiliyor. Aradaki farklar üretim teknolojisi , her firmanın kendine özgü yazılımları da var. Kaplama farkları var. Camın hammadesi de farklılık gösteriyor.
Bizzat kendim , Novax , Visionart , Essilor , Kodak camlarını kullandım. Kullandığım her camda da genel anlamda memnun kaldım. Adaptasyon sorunu da yaşamadım. Benim için en büyük sorun araç kullanırken gece far yansımaları oluyordu.Camları değiştirme nedenim ufak derece değişimleri yüzünden oldu.
Bu arada yedek gözlüklerimden birine daha ekonomik bir cam taktım ama rahat edemedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X