< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (578. sayfa)

-
-
Merhaba,
Numaralarım değiştiği için, güneş gözlüğümün camlarının değişmesi gerekiyor. Atasun Optik'te %40 inceltilmiş cam(kendi camları )1800 TL. Yaklaşık 2 yıldır piyasaya uzağım. Fiyat/performans için ne cam tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkese merhaba...
5 yıldır kullandığım gözlüklerimin camlarını değiştirmeden önce dr kontrolüne girdim. -2.50 sol -2.00 da sağ yeterli dedi doktor. Yaş 41 zaten çok değişmese de bir tık yükseltti. Camlarla ilgili araştırma yaptım okudumda epey fakat fikrinizi almak isterim. kullandığım. cam atasun dan aldığım mavi filtreli cam.
Göz yorgunluğum fazlaca oluyo çok okuduğum ve telefon pc ekranına fazla baktığım için. Fakat mavi filtrenin sarı gösterme durumu hoşuma gitmediği için mavi filtreye uzak dursam diye düşünüyorum bu kez.
güneş hassasiyeti çok oluyo maalesef. 2 çerçevem var bir tanesini araçta felan kullanmak için güneş gözlüğü camı mı yaptırsam yoksa transition gibi birşey mi yaptırsam karar veremedim. Fotokromik camların kullanışlılığı ne durumda bilgisi olan yazarsa sevinirim.
gözlüğün bir tanesini UV korumalı crizal saphire gibi bişey yaptırıp bir tanesini de transition gen8 ya da normal güneş gözlüğü yaptırayım diyorum. Güncel Fiyat bilgisi olanlar yazarsa sevinirim.
Yerli markalar arasında güvenebilecek marka model verirseniz de sevinirim...
-
Eğrr 7/24 aynı gözlüğü kullanmayacaksanız transitions cam almanızı tavsiye etmem. Sadece araçta kullanmak için güneş gözlüğü tarzı bir şey istiyorsanız klipsli gözlük öneririm. Güzel bir uv400 cam taktırırsanız klipsi taktığınızda güneş gözlüğü derdiniz de kalmaz.
2 gözlük taşımak sizin için sorun olmayacaksa hazır numaralı güneş camları var önerebilirim. Multifree, hawk ve opaklens firmasında bulunuyor fiyatı 1500 ₺ bandında. Eğer bütçe sıkıntısı yoksa özel üretim polarize cam da yaptırabilirsiniz. Tabi fiyatlar 3000-6000 arasında oynayacaktır.
Eğer günlük hayatta hafif karartılı gözlükle gezmeyi takıntı etmezseniz trans camı tavsiye edebilirim. Tek gözlükle 7/24 vakit geçirebilirsiniz. Açık havalarda kararıp güneş gözlüğüne dönecek, iç mekana girdiğinizde açılıp normal gözlükten bir farkı olmayacaktır. Günümüz colormatik camlarının neredeyse hepsinde uv400 koruması bulunuyor. En çok koyulaşan ve hızlı açılıp hızlı kapanan camlar olarak essilor trans gen8 (5500 ₺), hoya sensity tavsiye edebilirim. Bunların dışında yerli cam olarak hawk vshock hybrid veya novax wizardeon önerebilirim. Bunların fiyatları 3000 ₺ civarı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Güneş gözlüklerinde f/p olarak multifree, opaklens ve hawk firmasında bulunan stok camları tercih ediyorum. 30% inceltme, uv400 koruma ve içten antirefle özelliği var. 1500₺ civarında satılıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevap için teşekkür ederim. Multifree 1.56 indeks içten antirefle polarize cam için 3000 TL fiyat aldım. Gittiğim başka bir gözlükçü inceltilme olmayan Multifree cam(polorize)için yaklaşık 5000 TL istedi :) Sizce bu cam için uygun fiyat aralığı nedir?
-
Multifree 1.56 fiyatı veren yer polarize olmayan cam iöin fiyat vermiştir büyük ihtimalle. Çünkü multifree polarizede 1.56 seçeneği yok. Onun fiyatı biraz pahalı 1500₺ civarına satılıyor genelde.
Polarize okan inceltmesiz camın fiyatı fa 3000₺ civarına satılıyor multifreede. Biraz fazla fiyat vermişler. Eğer bulabilirseniz hawk easypol 1.5 camını da sorun şu anda fiyatı oldukça düşük
Fiyat listesine 5 dakika bakmasından bir şeylerin yanlış olduğunu anlamalıydım. Dediğiniz modele bakacağım. Tekrardan yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
Bilgi olsun diye yazayım. Bugün optikçi arkadaşa gidip gözlüğün birisi için crizal rock elinde varmış hemen takıldı. Fiyat 2000 TL... Bu arada cam çok hoşuma gitti önceki camlar gibi sarı gösterme olayı felan hissetmedim hiç. Herşey olması gerektiği gibi...
Güneş gözlük camı da trans yerine normal tercih ettik bir haftaya hazır olacak. O da 2 bin civarı fiyat. Gen8 5 bin civarına çıkacaktı o yüzden o kadar vermek istemedim.
-
Ayrı ayrı yaptırmışsınız gayet de güzel fiyatlara almışsınız. Elinde crizal rock camı bulunduran optikçi ilk kez duydum. Normalde 3 bin lira civarında satılıyor bu camlar. Umarım memnun kalırsınız güzel tercih olmuş.
Rica ederim her zaman
Evet normalde 2900 gibi bişey dedi. Merkezi yerde tam çarşı da dükkan, fazlaca ürün bulunduruyolar. Eylül ayı gibi yine oğlum için de almıştık essilor yine elinde vardı zamsız 800 e vermişti. Normalde çocuklarda çok değiştirildiği için çok kaliteli cam tavsiye etmem ama zaten kötüler de bu fiyata hazır elimizde rock varken bunu takalım demişti :) Aslında arkadaşlarımız vasıtasıyla bir ortamda tanışmıştık az çok hukukumuz da oluştu tabi...
Güneş gözlük camı içinde Degrade füme çok koyu olmayan bişey yaptırcam ben sana dedi bir gözlükten gösterdi, numune olarak gönderip aynısından yaptırcam dedi. Akay marka gibi bişey dedi ama bilmiyorum. Sizin bilginiz var mı bu marka hakkında?
-
Valla ben de bilmiyorun internete yazdığımda en alt kısmında opaklens yazıyor. Eskiden çalıştığım güzel bir firmaydı. Ona bağlı bir firma olabilir yeni çıktı sanırım tam bir bilgim yok.
Fuji markayı da çok fazla görmeye başlamıştım, o da hawk markası altında satılmaya başlanan, piyasaya yeni sürülen üst kalite camlarmış. Menşeisini bilmiyorum ama isminden yola çıkarak japon olması muhtemel. Eskiden hoya firmasının da bu şekilde hawk'ın çatısı altında satıldığını daha sonra ayrıldığı söylendi firma tarafından. Optikçi arkadaşlar ve kullanıcılar açısından böyle bir bilgi sunmuş olayım :)
hangi ildesiniz hangi optikci bizde alabilir miyiz acaba bu fiata
-
Manisa ilindeyim... Siz nerdesiniz bilmiyorum ama alınır bence çoğu yerde benzer fiyatlara...
-
Merhaba , Hoya nin hangi camını kullandınız ? O da çok önemli.
Hoya 1.5 Hvll
Nikon 1.56 ecc
Essilor Crizal easy pro
Novax 1.58 pixar UV
Bunlar tercih edilebilir.
Uzun zaman olduğundan Hoya nın hangi camı olduğuna emin değilim. 1.60 indexli ve asiferik bir camdı sanırım. Benim için astigmat önemli olduğundan yine asiferik cam almam uygun olacağını düşünüyorum. Hoya’da Nulux, Nulux EP gibi asiferik camlar var. Fakat 1.50 indexte olanlar hep siferik yani Hilux görünüyor. Ya da ben göremedim. Bu durumda asiferik-yüksek index ya da siferik-düşük index arasında karar vermem gerekecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erh_tun -- 29 Mayıs 2024; 14:45:33 > -
1.60 indekste Nulux asiferik oluyor. 1.50 olarak da AddPower (trueform ) olarak var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X