Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (521. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
15 Misafir (8 Mobil) - 7 Masaüstü8 Mobil
5 sn
13.494
Cevap
676
Favori
2.497.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
149 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 519520521522523
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selcon cam nasıl novax'a göre. 1.67 için f/p ne tavsiye edersiniz. -4.75 ve -0.75 astigmat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

şimdiden çok teşekkür ediyorum GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! 

Miyosmartı hiç duymadım o yüzden yorum yapamayacağım. Diğer novax ve cortexin camını aktif olarak kullanıyorum ikisi de güzel camlar. İkisini de gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Şahsen ben novaxa daha çok güveniyorum fakat camın kalitesinden değil firmaya olan olumlu izlenimimden dolayı. Biraz pazarlık payı bırakmış olabilirler azıcık pazarlık yapıp ikisinden birini alabilirsiniz.

@Tommy Shelby

Sizin derecelerde 1.60 yeterli gelir diye düşünüyorum. Yine de ekstra incelik için 1.67 tercih edilebilir. Selcon da alabilirsiniz fiyatları biraz daha uygun oluyor. Uzun süreli bir ürün düşünürseniz firma kaplamalı cam tercih etmeniz daha iyi olur.

Hawk vianit 1.67 = 2400
    Essilor sapphire veya rock = 3250 - 3700

Camlarını tavsiye edebilirim. Daha uygun isterseniz bütün firmalarda shmc kaplamalı 1.67 stok cam bulunuyor. Tahmini 1700 lira civarında bulabilirsiniz.

@4liym

Merhaba. Numaralar düşük olduğu için 1.56 index tercih ederiz. Uv400 korumalı şu camları tavsiye edebilirim.

Novax 1.56 pixar uv
    Multifree momentum
    Cortex oppo zone ar plus
    Visionart uvira
    Hawk viola steel ar

Eğer bütçe müsaiste essilor crizal sapphire = 1500 ₺ tavsiye edebilirim. Yazdığım camların hepsi kaliteli camlardır.

• Arkadaşlar numaralarım bunlar Seiko sordum 1.67 inceltme 8k dediler diğer camlara 5k diyorlar birde doktor küçük çerçeve öneriyorum gözü yoruyor gibisinden birşeyler söyledi ne tavsiye edersiniz

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Merhabalar yanıtınız için çok teşekkür ederim,

Anladığım kadarıyla essilor crizal sapphire cam tercih edilmesi daha iyi olacaktır, İstanbul'da bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?

Evet numara + olduğu için küçük çerçeve seçerseniz çok dahs ince olur.

Essilor 1.67 sapphire cam 5600 lira fiyatı var tavsiye edebilirim.
    Yerli üretim bir cam seçecek olursanız mesela multifree 1.67 = 3900 lira fiyatı var.

@4liym

Tabi sapphire yansımaları baya bi kesiyor güzel bir cam. İstanbulda taşdelen optik var 1500 liraya veriyor bu camı. Sgk hakkınız varsa 150 lira daha düşerler. Fakat size uzak kalıyor olabilir malum istanbul çok büyük bir yer. Bu camdan istediğinizi söyleyip herhangi bir optikçiden alabilirsiniz.

• Merhaba bilgili Arkadaşlardan ricağım. Ben tek göz görüyorum sorum şu an gözlüğüm zayıfladı ve veriler şöyle axis 151,, Silinder 4.25,, sph 1.50, biraz araştırdım fakat Cam markasında kararsızım. Abbe değeri yüksek olmalı, uzak yakın gözlüğü geniş görüşlü olmalı yani camın sağ solu bulanık olmamalı yani galiba Progressif diyorlar ona. Diğer konu ben çok bilgisayardayım günde belki 3-4 saat, Cep telefondada ortalama günde 3-4 saat geçiriyorum. Bana tavsiye edeceğiniz Cam Marka kalite sırasıyla, İstanbul Avrupa'da Avcılar, Beylikdüzü, tavsiye edeceğiniz Optikçi rica edebilirmiyim. :u an gözlüğüm Camı Adellens ama bariz çizildi.

Camın kenar kısımlarında bulanıklık olmamasını istiyorsanız en iyi çözüm kişiye özel üretim cam yaptırmak. Freeform teknolojisi olarak geçiyor bütün firmalarda bulunuyor. Şu an adellensin hangi camını kullanıyoesunuz bi kart vesaire varsa iyi olur. Ve camın kenarlarında bulanık görme gibi probleminiz var mıydı yoksa camdan memnun musunuz onu da bilmek lazım.

Ben size 1.60(40 ince) bi asferik cortex cam önerebilirim. Ya da novax kısmında 1. 67(55% ince) ultral bi-asfera adında cam var çok kaliteli bir camdır.

Visionart asfera ya da essilor advans da alabilirsiniz. Bunların hepsi kişiye özel üretim camlar.

Bütçe eğer yüksekse kişiye özel seiko cam yaptırabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti çok fazla olan bir cam ve çizilmelere karşı çok dayanıklı gördüğüm kadarı ile.

Marka olarak önermek zor malum çok fazla cam firması var ve her biri kendi içinde gayet başarılı. Ben aktif olarak adellens(cortex) ve novax kullanıyorum üretim camlarda. Müşterilerim gayet memnun kalıyorlar hem fiyat açısından da daha uygun camlar.

• xLegendary kullanıcısına yanıt
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

Bunu kullanıyorum, fakat aldığımdan beri gözlerim yaşarıyor, doktorlara gittim sorun görünmüyor, Bende artık camdan şüpheleniyorum zaten 4 e çıkmış sphre hem bşraz çizildi

XLegendary Arkadaş a çok sağol, fakat bu Ade***** Marka almam artık, bu camı aldıktan sonra gözlerim hep yaşardı sulandı halen zaman zaman yaşarıyor. Başka markalara bakacağım. Seiko önerinize bakarım çok aşırı fiyat farkı yoksa alırım taksit ile. Yoksa Hawk, Hoya, Esilore iyi diye okudum Forumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodeo65 -- 6 Eylül 2023; 10:16:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• rodeo65 R kullanıcısına yanıt

Cortexin giriş seviyesi yani kenarları en bulanık olan camı bu. Yalnız adisyon değeriniz düşük olduğu için çok fazla etkilememiştir sizi. Uv500 korumalı camları çok fazla önermiyorum görülebilen ışığı çok fazla kesiyor resmen insanın hayatını karartıyor. Her yeri gri gri görürsünüz içiniz sıkılır 😄.

Size tavsiyem yine cortex alacaksanız uygun fiyatlı olması açısından mandarin 1.61 uv420 korumalı cam tavsiye ederim. Eğer bütçe biraz daha fazla ise alpha 1.61 uv420 alabilirsiniz. Kenarlarda bulanıklık çok daha az olur bu camda.

Kullanıcılarımın çok sevdiği multifree hd cam da alabilirsiniz. 1.61 index 5850 lira şu an ama camda kampanya olduğu için çok daha ucuza alabilirsiniz. Eğer çerçeve çok büyük değilse 1.56 da tercih edebilirsiniz çok da kalın olmaz. Fiyatı daha da düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 6 Eylül 2023; 9:32:7 >
  • Merhabalar bugün miyop problemim nedeniyle optik mağazasına gittim. Crizal easy pro 1.56 iki cam için katalog fiyatı 2500 dedi.İskontoyla iki camı toplam 1500e sipariş verdim.Fiyatta bir anormallik var mı. İyi mi sizce, teslim alırken nelere dikkat etmeliyim? Teşekkür ederim.

Az bir farkla pahalı almışsınız. Crizal easy pro türkiyenin çoğu yerinde 1100 liraya satılıyor. Crizal sapphire ise 1500 lira. O fiyata sapphire alsanız daha iyiymiş. Sağlık olsun.

Teslim alırken dikkat etmeniz gereken bir şey yok. Gözlüğü takın ve sabit bir şekilde bir yere baktığınızsa net görüyorsanız problem yok. İlk kez kullanıyorsanız başınızı hareket ettirince tuhaf hissettirebilir fakat zamanla geçer.

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! ilk defa alicam hayatimda guneste gozlerimi cok kisiyorum ne onerirsiniz seiko fazla mi pahali ve iyi 2200 tl dediler

Beyaz renkli cam alırsanız güneşte hiç fayda etmez. Yalnızca sizi zararlı uv ışınlarından korur ve net görmenizi sağlar. Güneşte koruma istiyorsanız ya numaralı güneş gözlüğü, ya da güneşte koyulaşan iç ortamda rengi beyazlayan camlardan almanız gerekir.

Normal bulanık görme şikayetiniz için seiko src cam alabilirsiniz. Müşteri memnuniyeti çok yüksek olan ve kaplaması kaliteli bir camdır. Eğer bütçe biraz daha düşükse essilor sapphire tercih edebilirim. Fiyatı 1500 lira.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Sormak istediğim bişey var. Bana essilor kataloğunu gösterdi optisyen

1250 tl yazıyordu üzerinde hatta mümkünse fotosunu atayım, çekmiştim fotoğrafını. Durumun izahı nedir bir yaramazlık mı var acaba. Üstten ikincisiydi.

Merhabalar, mavi isik filtreli alicam o kesin pc muhendisligi okudugum icin icim disim bilgisayar telefon cunku. Gunes icin ayri gozluk alicam sizden ricam bana seiko,hoya,hawkplus,elissor, vb markalar arasinda en f/p ve cok fiyat farki yoksa kalitelisini onerir misiniz sirali sekilde sagolun

Essilor kataloğunda genellikle çift camı orada gördüğünüz fiyata veriyorlar. Siz mavi ışık filtreli olanı almışsınız ben bir üsttekini aldınız sandım. Yani 1250 liraya satılıyor çifti. Tabi şöyle bir şey var genelde herkes fiyat listesine sadık kalmaz kimisi daha ucuza kimisi daha pahalıya satar. Kimi fiyatı ikiyle çarpar iki katına satar optik sektörü böyle işliyor. Muhtemelen gittiğiniz her optik farklı fiyat verecektir aynı cama. Fakat forumda gördüğüm kadarıyla essilor camlarda çoğu optik anlaşmaya varmış gibi liste fiyatı üzerinden çift camı veriyor.

Yani 250 lira için yaygara çıkarmanızı tavsiye etmem zaten değeri olmayan bir para. 2500 e almadığınıza şükredin derim 😄

@kadirdogannnn

Merhabalar. Ben kaliteli mavi ışık filtreli cam isteyenlere essilor crizal rock veriyorum. Çizilmeye karşı da çok dirençli bir cam. 1750 lira fiyatı var. Ekonomik olanlar ise 800 lira bandında satılıyor ve çok fazla alternatifi var. Seiko camlarının fiyatları ne yazık ki elimde yok onun fiyatını da bir araştırırsanız çok fazla fiyat farkı yoksa tercih edilebilir. Nikon kısmında 1.56 ecc blue cam 2500 lira. Bence crizal rock her türlü işinizi görecek sizi memnun edecektir. Tam bir fiyat performans camı şiddetle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLegendary -- 7 Eylül 2023; 23:52:13 >

• Crizal rockta karar kildim sağolun max ver dediginiz fiyat nedir ve kurumsaldan mi alayim yoksa optikciler mi daha iyi fiyat verir

Ve optikci vshock onerdi crizal rocktan daha iyi diyor boyle bisey mumkun mu

Ve de teki.mi 1500 cifti mi 1500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirdogannnn -- 9 Eylül 2023; 14:4:18 >
  • Merhaba arkadaşlar. Daha çnce HOYA marka kullandım 3.25 uzak 1.5 gibi de astigmatım var. Ama memnun değildim en sonunda ekonomik yetersizlikten alt firmasından aldım maxx ile başkayan bir firmaydı galiba. O da hoy gibi 2 sene dolunca filtresi dağıldı çizildi temzilenmeyen bir cama döndü.

Şimdi 10 bin tl gibi bir bütçe ayırıp güzel bi cam almak istiyorum kendime hangi marka model önerirsiniz ve ankara da hangi optikçiye gitmek daha güvenilir olur.

Birde babam için de uzak yakın tek cam almayı düşünüyoruz uzun süreli kullanıyor ve filtresi onun da dağılmış ve pek bakımını yapamıyor gözlüğünün.

• Bütçe kisitli maksimum 3000 tl yakin uzak bir arada çerçevesiz bir cam icin ne öneriniz olabilir uzak 4.5 yakin 2.5. Seiko vardi hafifçe yere düştü ve üstünde bir suru nokta oluştu ve rahatsız ediyor o yüzden artık fazla para vermek istemiyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.