Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (327. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.462
Cevap
593
Favori
2.276.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Atasundan 1.0 Astigmat 0,25 uzak ve yaş itibari ile 1,25 yakın için hepsi birarada cam aldım, genel olarak fena değil ancak aşağıda da görüleceği üzere mavi ışık yansımaları oluyor. Sebebi nedir acaba yorumu olan var mıdır?

    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever1907 -- 16 Şubat 2019; 16:52:57 >
  • Gözlük camını bezle silip sonra çizildi diye ağlayanlar için ;

    Gözlüğü çeşmeyle ıslatın önünü arkasını,
    Cama arkalı önlü birer damla alkolsüz olan bulaşık deterjanlarindan damlatın,
    Parmaklarınızı da bir damla bulaşık deterjanıyla temizleyip gözlük camını parmaklarınızla ovuşturun,
    Camları güzelce parmaklarınızla temizleyin,
    Parmaklarınız camda düzgünce kaymayana dek durulayın,
    En son camları çeşmeye bakacak şekilde tutun, çeşmeden akan su camlari ikiye bölecek şekilde dikkatlice sağdan sola ya da soldan sağa yavaşça, camların üzerinde damla kalmayacak şekilde gezdirin. Bir kaç damla kalırsa bezle sadece o damlanın üzerine dokundurun.
    Durulamadan takın camı.ızı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forever1907 F kullanıcısına yanıt
    mavi ışık kaplaması gününün büyük bir kısmını bilgisayar karşısında geçiren kişilerin kullanabileceği ve sadece bu süre zarfında kullanması gereken yedek bir gözlük camıdır. ekrandan gelen beyaz ışığın içerisindeki mavi ışığı absorbe ederek gözü rahatlatır. özellikle gece araba kullanımlarında sıkıntılar yaşattığı kullanıcılar tarafından şikayet edilmektedir ki " kaza yapacağım bu gözlükle diyen babamın" çöpe attığım camlarıdır. Güneş ışınlarındaki mavi ışık yok sarı nokta hastalığını önler gibi söylemlerle satılan bir satılan sadece bilgisayar karşında kullanılması önerilmesi gereken ticari bir üründür bana göre ki gözlük kullanmayan bir sürü insanın neden bu zararlı mavi ışıktan dolayı sarı nokta hastası olmadığıda sorulması gereken bir sorudur. Aldığınız yere yaşamış olduğunuz şikayetleri anlatın iade edebilir kaplamayı sildirtebilirsiniz veya yeni bir gözlük alın mavi kaplamasız. özellikle gece araç kullanırken kullanmayın kaza yapma riskiniz yüksektir. dikkatli olun. kendinize daha bilgili cebinizi düşünmeyen yeni bir optisyenlik müessesesi bulmanızda da yarar var. Sağlıcakla kalın.




  • Dreie kullanıcısına yanıt
    100 tl gibi bir rakama çinden bile gelemz
  • kurt gibi açım kullanıcısına yanıt
    peki gözlükte bir problem oldugunda interynete gidebilecek misiniz ? garantisini nasıl yapacaksınız veyahut orjinal ürün olup olmadığını nerden bileceksiniz?
  • IhtiyaR87 I kullanıcısına yanıt
    öncelikle geçmiş olsun. fiatlara göre cam kalitesi görme netliği artar ısık ve uv gecirgenliği azalır. ne kadar kaliteli bir csm o kadar kaliteli bir görüş. bütçeniz yoksa sadece antrefle bir cam yeterli ama bütçeniz var ise freeform camları kesinlikle öneririm
  • sennurullahh S kullanıcısına yanıt
    gözlükçüden beğenip benzer modelini getirten varsa diye sormuştum.Buradan alacağımız çerçeveler gereksiz pahalı.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Oğlum için gözlük camı araştırıyoruz biraz alerjen çocuk ışıktan etkileniyor bu nedenle doktoru kolormatik önerdi ancak bizim gözlerimiz 10 numara bu nedenle oldukça yüksek fiyatlar çıkabiliyor. Kolormatik önerirmisiniz yoksa 1 adet normal 1 adet de biraz kalın güneş gözlüğü mü yaptıralım bir de istanbul için önerebileceğiniz uygun bir yer var mı.

    Numara:

    10+ SAĞ silindirik -1.00 AÇI 5 ///////// +10 SOL SİLİNDİRİK -0,75 AÇI 175

    Teşekkürler.

    Not: Oğlum 7 yaşında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerdanger -- 18 Şubat 2019; 14:30:57 >
  • dangerdanger kullanıcısına yanıt
    Oldukça yüksekten fiyattan kastınız nedir acaba ?
    Fiyat konusundan bağımsız eğer güneş ışıkları çok rahatsızlık vermiyorsa kolormatik camlarda çocuğunuz rahatsızlık yaşayabilir. Genelde okulda okuyan çocuklar için sıkıntı olabiliyor. Okulda okuyan diğer arkadaşları bazen farklı yorumlarda bulunup çocuğunuzun gözlük takma hevesini kırabiliyor yada tenefüsten derse geçtiğinde camın beyazlaşması uzun sürdüğünden çocuklarda rahatsızlık yaşanabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzak gözlüğü kullanan arkadaşlara bir sorum olacak;

    Senelerdir kullanıyorum. Son bir yıldır dikkat ettim de, genelde hep bir taraf(bende sol), öbürüne göre daha az net görüyor. Yani ikisi de net fakat uzak mesafelerdeki yazılara bakınca HEP sol tarafımın sağa göre daha az net gördüğünü farkettim.

    Doktora gittim, dinledi, soru sormama rağmen hiçbir şey demedi, orada deneme yaptık ve ikisi de netti. Ben de herhalde geçecek o yüzden bir şey demedi diye aldım çıktım gözlügü yaptırdım.

    İlk günler iyiydi ancak aradan 2-3 hafta geçince aynı şey başladı.

    Bunu yaşayan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dangerdanger kullanıcısına yanıt
    çerçeve olarak kemik tam çerçeve camları ufak bir model bulun. 45 ve altı cam boyutu olması iyi olacaktır. böylelikle camlarınız hem daha ince olacaktır. tabi bu gittiğiniz müessesede sizinle muhattap olan, cam siparişlerinizi ve montajı yapanın satış sorumlusu mu optisyen mi olup olmamasına göre değişir.1,67 indis bir camda 1,74 indis kalınlığını bulabilirsiniz. ışık ile sıkıntısı(fotofobi) için 500nm ve üzeri özel kaplamalarda var bunlarada bir bakın veya uv500(bu şeffaf bir kaplamadır güneş gözlüğü görünümü olmaz) kaplamayayıda deneyebilirsiniz.
  • sahrasıhhiye S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler uzun cevap için yarın uğrayıp sikayetimi dile getireceğim. Kaplamayı çıkartmak iyi olacak sanırım dediğiniz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef bilgi , araştırma , kendini geliştirme konusunda Türkiye'deki yüzde 90 dan fazla optisyen/gözlükçü eksiklik yaşamaktadır.
    Bilgi almak isteyenlerde en çok çalıştığı cam firmasından bilgi almaya çalışıp objektiflikten uzak kendi firmasının camlarını öven kişilerden bilgi almaktadırlar. Özellikle son yıllarda olan cam firmalarındaki tekelleşme ileride kimin borusu daha çok ötüyorsa onun camı daha iyi gibi lanse edilip , işin sağlık boyutundan çok ticari yanının artmasına sebep olucak.

    Bir tane cam alayım çok para vereyim içinde bütün özellikler olsun gibi bir durum yok maalesef. Bunu alacak kişiye ihtiyacına göre belirlenmesinde fayda var.
    Zeiss in kendi sitesinden alıntı yaparsak , ''Fakat unutulmamalıdır ki gözlerimiz, kapalı bir havada dışarıda geçirilen bir saatte, içeride ekranın karşısında geçirilen bir saate göre 30 defa daha fazla mavi ışığa maruz kalmaktadır.''
    Yani sadece bilgisayar , tablet gibi teknolojik aletlerle sınırlandırmak doğru olmaz. Öte yandan standart anti refle camlara oranla ışığı kesme oranı %20 daha azdır.Özellikle trafikte antirefle camla birlikte daha net görüş sağladığını söyleyen kullanıcı çoktur.
    Öte yandan makula dejenerasyonu ( sarı nokta ) hastalığının tam nedeni belli olmamakla birlikte sigara , yapay ışık kaynakları , yaşa bağlı vücut etkileri olarak gösterilip, mavi ışığı bloke eden camlar için tedavi değil , önleyici olarak görmekte fayda var.
    Antirefleye göre ışık kırmasının az olmasından yola çıkarak bu camları sarı noktaya fayda etmez demek özellikle de hiç gözlük kullanmayanlar da neden ortaya çıkmıyor demeyi doğru bulmuyorum. Sigara içmeyipte kanser olduğu gibi , sigara içipte kanser olmayan bir çok hasta mevcut.

    İyi forumlar.




  • Arkadaşlar merhabalar dün özel bi hastanede doktor gözlük yazdı e devletten göremedim bi sıkıntı varmıdır acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Arkadaşlar

    Uzun yıllardır gözlük kullanıyorum. Doktora son gittiğimde aşağıdaki reçeteyi yazdı.

    Daha önce progresiv gözlük kullanmadım ama bu sefer progresiv gözlük alıp almamak ile ilgili karar veremiyorum.

    Teknik bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum, inceltme oranı vs.
    Ayrıca yaklaşık mercek fiyatları ne civarda olur?

    İzmir'de bildiğiniz iyi bir gözlükçü varsa onu da öğrenmek isterim.

    İyi günler
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!




  • Yazılanları okudum fakat kafam çok karıştı. Ankara'da hem cam hem çerçeve konusunda bana yardımcı olabilecek var mıydı? Kitap okuyan ve iş yerinde bilgisayar ekranına bakan biriyim. 1 günlük kullanım 1 tane de yedek alabilirim duruma göre. Fakat nereden nasıl başlayacağımı bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Hoya markasına ait blue control model olan gözlük camı almayı düşünüyorum. Ancak bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım olacak.
    Gözlük camı konusuna bir hayli uzak birisi olarak optikçilerin aynı marka ve aynı model cam için vermiş oldukları fiyatlar oldukça aklımı karıştırdı.
    Mesela A optikçi cam için kampanyalı 420 tl dedi son olarak 2 yıl garanti veriyor, B optikçimiz ise nakitte 300 tl ye bırakıyor lakin 1 sene garanti veriyor.
    Şimdi cevabını öğrenmek istediğim sorular şunlar,
    1)Hoya blue control cam iyi midir? (Gözlük numaram 1.00 ve 1.25 miyop astigmat ve bilgisayar karşısındayım neredeyse her gün)
    2) Hoya blue control cam fiyatları nedir?
    3) Hoya blue control camlar kaç yıl garantilidir?
    4) Diyelim ki optikçide camı yaptırdım geldi ancak bana satmış olduğu cam ile bana verdiği camın aynı olup olmadığını nasıl anlarım?

    Şimdiden teşekkür ederim.
    İyi forumlar.




  • Selamlar
    SOL -1.25, -0.5, 160
    SAĞ -1.25, -1.25,5
    değerlerim bunlar. Bir önceki gözlüğümde sağ 1.25 olan astigmat 0.5 idi. Hep aynı firmadan alırdım bu sefer değiştireyim dedim değiştirmez olaydım.
    Hem daha küüçük boyutlu çerçeveli hem de biraz inceltilmiş cam aldım.1 gündür kullanıyorum baş ağrısı ve görüntü bozukluğu var özellikle sağ camda. 1-3 metre arasında, kafamı sağa döndürdükçe yani sağ camın sağ altlarına düştükte netlik bozuluyor. Baş ağrısı yapıyor. Optikçiye gittim numarada sorun olabilir doktorla görüşün dedi. Bence camda veya odakta sorun var. Çünkü sabit bir yere bakarken sorun yok, kafamı hareket ettirince sağdan soldan netlik bozuluyor. Eski optikçiden alırken odak modak bilmezdim hiç ölçmezlerdi sorun da çıkmazdı, bunlar ölçtü 10 yıldır ilk defa sorun yaşadım.
    Sorun nedir sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 21 Şubat 2019; 20:51:11 >




  • bestgr B kullanıcısına yanıt
    Sabit karşıya baktığınızda netlikte sorun yoksa ilk günler değişik gelmesi normaldir. camın dış kısmını ışığa dik gelicek şekilde tutun lamba 2 eksende gözükür tam kesiştiği yer odak noktasıdır . Genelde odak noktamız gözlüğün burun kısmına biraz daha yakın olur. Afaki bir fark yoksa ve sabit durduğunuzda netlik sağlanıyorsa 1 hafta bekleyin alışırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alicanarslann A kullanıcısına yanıt
    hem yükseklik hem genişlikte 1e3 oranında burun ve yukarıya daha yakın hocam.
    Çok başım ağrıdı göz arkası alın tarafı, sulandı da.
    Acaba eski camlar bi asiferikti de, bunlar siferik taktığı için mi hem odak aldılar hem de görüş kaybı yaşıyorum?
    miyop+astigmata biasiferik cam oluyor mu ? Neden görüş kayıplı cam kullanayım ki

    Bir de bu asferik sferik cam kısmına koyulan 3 foto silinmiş görülmüyor. Bu rehberi çalan siteler var, onlarda da fotolar görülmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 21 Şubat 2019; 21:37:42 >
  • 
Sayfa: önceki 325326327328329
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.