Bildirim
GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (219. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü,
1 Mobil

147 oy
Öne Çıkar

89. Sırada
bugün en iyi #7
Giriş
-
Belki yeri burası değil ama güneş gözlüğümün camı kırıldı, çerçevemi kullanmak istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz kaliteli güneş gözlüğü camı yapan bir adres rica edeceğim. -
Haftada 800km yol yapıyorsanız Polarize cam gerçekten çok iyi olur sizin için. Aldığınız fiyat makul sayılır. Beğendiğiniz çerçeve de gayet uygun. Kalınlığı kafanıza takmayın, camlariniz hem görüntü hem de incelik olarak memnun edecektir.
Marka konusunda çok takıntı yapmayın. Daha spesifik bir cam yaptirmayacaksaniz kaliteleri asagi yukari ayni olacaktir.
Polarize camlarda bazen sorunlar cikabiliyor. Polarize bir film filtre ve camin dis yuzeyine yerlestiriliyor. Yuksek isi ya da montaj hatasindan dolayi bazen bu filtre tabakasi camdan ayriliyor. Her marka camda olabilecek bir durum.
Gecmis olsun...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba,
Aldiginiz gunes gozlugu buyuk ihtimalle kavisli bir model ve bu size prizmatik etki yapti ve gozunuzu rahatsiz etti.bu tarz sorunlar genelde gozunde numara olan kisilerde oluyor. Veyahut bazi gunes gozlukleri bazi kisilerde rahatsizlik yapabiliyor. Ayni yemegi yiyen iki kisiden birinin yemekten zehirlenip digerine bir sey olmamasi gibi sizi rahatsiz eden gozluk baskasina cok iyi gelebiliyor. Gozunuzdeki hassasiyetle ilgili bir mesele de olabilir. Kullanmaya devam edin, hala ayni ise gozlugu degistirmek en maktikli yol.
Merhabalar,
O derece camlara ihtiyac olup olmadigi sizin takdirinizdir. Karninizi kuru ekmekle de doyurursunuz pirzolayla da. Arada kesinlikle kalite,iscilik, teknoloji farki var. Butceniz musaitse almakta tereddut etmeyin.
Fakat su da bir gercek ki, gozlugunuzu ozenle kullanmazsaniz 2000 tl verdiginiz camlar bir sene sonra yipranmis olabilir.gozlugu hor kullaniyorsaniz bunu da hesabiniza katin. Uzerindeki kaplama ne kadar ustun olursa olsun cizilmez degil.
Azone yaptim daha once. Cok yuksek numara miyopta iyi bir inceltme elde etmek icin azone u tercih etmistik. Ben sahsen cok basarili buldum cami.fakat siparisi veren musterimiz memnun kalmadi.kalinligi muadil camlara gore cok iyiydi ama 20 numara olunca camlar beliri bir kalinlik olacakti. Onemli olan gorusun cok iyi olmasiydi.
Gecmis olsun
Acizcool öncelikle teşekkür ederim cevaplar için. Gözlüğün siparişini verdim internetten camları sonra yaptıracağım. Numaralı polarize camlarla ilgili bir kaç marka söyleyebilirmisiniz benim numaralarım için peki? Novax, essilor, hoya v.b. Ben evet polarize cam yaptırmayı düşünüyorum ama uygunda olursa benim için daha iyi olabilir. Sizin tavsiye edeceğiniz cam markaları var mıdır acaba? Bir optikçi bana hepsinin aynı yerde yapıldığı bilgisini verdi polarize filtreli numaralı güneş gözlüğü camları için. Ne kadar doğru bu konu sizler daha iyi bilirsiniz. -
Demek istediğiniz şeyi anladım Teşekkürler cpladığınız için peki gittiğim her optikçi bana farklı fiyat önerdi liste fiyatı üzrinden değişik iskonto oranlarıyla sizce sol 5 sağ 6 numara hipermetroğ ve astigmat olmayan camlar için ( işçilik kalitesi takım masrafı gibi şeyleri düşünmeden sadece camlar için ) 2000 tl bu işin olurumudur sizce ? daha düşük bedellerede ithal edilebilirmi bilginiz varmı? -
-
quote:
Orijinalden alıntı: ravenous
1.25 miyop astigmat gözlerim..yeni bir cam ve çerçeve alma vakti geldi.
Ankara da önerdiğiniz bir yer var mı?
Cam olarak ne tavsiye ediyorsunuz? Ne kadar vereyim camlara?
Ne yaptınız hocam bende optikçi arıyorum
Acizcool az önce atasun optike geldim. Damla modellerine numaralı güneş gözlüğü camı takmadiklarini soylediler. Camın aşağıya doğru olan büyüklüğünden odağın dağıtılacağını ifade ettiler. Rahatsız eder dediler. Kare şeklinde gözlük beğenin diyorlar. Damla güneş gözlüklerinde -2 derece astigmat rahatsızlığı olan biri için bu şekilde bir problem olabilir mi?
optikportali.com/category/firmalar/cam-ithalatci-ve-ureticileri/
Cam ithalatçıları ve üreticileri hakkındaki bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.Optikçiler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 29 Mayıs 2015; 10:03:58 > -
Beyler optikçilerde numarasız camları kaça takarlar bilen varmı optik gözlük çerçevesine takılacak? -
quote:
Orijinalden alıntı: blaster2005
optikportali.com/category/firmalar/cam-ithalatci-ve-ureticileri/
Cam ithalatçıları ve üreticileri hakkındaki bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz.Optikçiler
@blaster2005 Hocam sen yetkili bir abiye benziyorsunbir taraf için 0 numara camı ne kadara takarlar hiçbir özellik olmasına gerek yok sadece cam olsa yeter plastik felan farketmez bozuk olmayan göz tarafı için arkadaşlar 50 den aşşağı almıyorlar diyorlar doğrumudur?
-
Numaranız bildiğiniz gibi miyop astiğmat. Benim tavsiyem ilk önce cerceveni de yenilemen ve mümkünse büyük olmasın. Cam olarak %40 (1.61) inceltme yeterli olur imkan varsa %55 (1.67) de olur aks değerlerin 180 dereceye yakın olduğu icin kenarları ince düşecektir. Bütün camlarda, beli markaların 1.50 indeksli camları hariç (marka vermiyim) uv filtresi vardır.
Gözlük alırken dikkat etmen gerekenler
1. Camın markalıysa belgisini iste. (Orada aldığın camı özellikleri numarların ve ismin yazlı olacak)
2. Asferik dizayn olmasına dikkat et (olmayanı yokturda sen yinede dikkat et)
3. Pupila mesafesine özelikle söyle (iki göz arasındaki mesafe odaklama da deriz ) ama yükseklik almalarını da üstüne basa basa söyle sadece pupila değil.
Gecmiş olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vedat79 -- 30 Mayıs 2015; 23:13:32 > -
İyi Pazarlar,
Burada konusunun uzmanı arkadaşlara bir sorum olacaktı.
Ben miyopum ve uzak yakın için prograsive bir gözlük aldım, yani camları taktırdım vs.
Sorunum şu:
Yıllar öncesinden biraz edindiğim bilgiye göre progresive camlar sınıf sınıf oluyorlar, dar orta ve geniş kanallı.
o yıllarda bütçe nedeniyle dar kanallı progresive kullanmıştım ama memnun kalmadığım için bundan vaz geçmiştim.
Şimdi tekrar teknoloji gelişti ve ucuzladı diye böyle bir cam aldım ama yine kanalları dar ve özellikle ara kanallar bile dar görünüyor.
Sorum şu:
Aldığım gözlük camının sertifikasında şöyle bilgiler var;
Camlar Multiftree
kaplama crizal easy + uv 1-WS-2-15729c
ürün adı: MF HD 14mm 1.5
Kartın altında (essilorTurkey vewww.opakoptik) yazıyor.
Bu kodlara göre camların kalitesi nedir, kanalları geniş midir, dar mıdır, fiyatı ne aralıktadır.
Çünkü bu camları aldığım optik samimiyetine inandığım bir insan.
Birde benin ihtiyacım yakın işlerde rahat etmek, dış ortam için memnun olduğum bir gözliğim var zaten, bunu ev içinde ve yakın işlerde kullanmak için aldım.
Bu arada yukarda bahsettiğim camlara 400 TL. verdim, optikçinin dediğine göre perakende fiyatı 750-800 gibiymiş, daha önce de onda ben eşim için gözlük aldık o yüzden bana güya bayağı indirim yaptı.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
-
Fotokromik camlı gözlük kullanan var mı? Fiyatlar nasıldır? Kullanıp memnun olanlar var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagrimir -- 31 Mayıs 2015; 12:40:36 > -
quote:
Orijinalden alıntı: vedat79
Numaranız bildiğiniz gibi miyop astiğmat. Benim tavsiyem ilk önce cerceveni de yenilemen ve mümkünse büyük olmasın. Cam olarak %40 (1.61) inceltme yeterli olur imkan varsa %55 (1.67) de olur aks değerlerin 180 dereceye yakın olduğu icin kenarları ince düşecektir. Bütün camlarda, beli markaların 1.50 indeksli camları hariç (marka vermiyim) uv filtresi vardır.
Gözlük alırken dikkat etmen gerekenler
1. Camın markalıysa belgisini iste. (Orada aldığın camı özellikleri numarların ve ismin yazlı olacak)
2. Asferik dizayn olmasına dikkat et (olmayanı yokturda sen yinede dikkat et)
3. Pupila mesafesine özelikle söyle (iki göz arasındaki mesafe odaklama da deriz ) ama yükseklik almalarını da üstüne basa basa söyle sadece pupila değil.
Gecmiş olsun.
hocam bilgilendirmen için çok teşekkür ederim.
miyop astigmat olduğumu biliyorum da kaç numara diye sorulunca ne diyeceğim? 4,5,6 gibi
bugün gözlükçüye gittim adam optisyendi. iyi ilgilendi sağolsun ama fiyat bana biraz fazla geldi siz ne dersiniz?
marka olarak solo diye bir marka iyi midir?
bir de gözük beğendim çerçevesiz. bunun için de solo marka trivex olması gerekiyormuş ve %20 inceltme yapabiliyor. antirefle ve uv önleyici olacak.
bu camlar için çiftine 600 tl
sonra başka bir yere sordum o da hawk marka v shock.40 diye cam için çiftine 190 tl fiyat verdi.
ne yapmalıyım?
-
Rica ederim, astiğmat dört dersin. Solo iyi bir üründür ama hawkplas tercih edebilirsin hem inceltme oranı yüksek hemde trivex gibi kırılmama garantili olduğundan kafan rahat eder. Cercevesiz gözlükte dikkat etmen eski sistem olmasın yani cam tutan kısımlarda vida-somun değilde gecme olsun. Fiyat olarak cok iyi bir fiyat vermiş düşünmeden yaptır -
Aldığınız ürün cok geniş kanalı yada geniş kanalı bir ürün değil. Teknoloji ilerledikce ürünler ucuzlamıyor aksine daha da pahalı oluyor. İyi bir cam isityorsanız bin lira gibi parayı gözden cıkarmanız lazım. -
anladım hocam..
çerçevesiz gözlüklere de baktım. beğendim bir tane ama çelikti 175 tl. ona yakın bir model titanyum 250 tl. bir de sizin dediğiniz vidasız olan model vardı. 600 tl dedi. fiyatlar makul mü sizce? 600 tl biraz fazla geldi ama aradaki farka değecekse vidasız yaptırayım.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X