Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (214. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: iztech , xLegendary Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.264
Cevap
666
Favori
2.461.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
148 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: acizcool

Merhaba,
    Siz astigmatı doğrudan geçelim diyorsunuz; ama rahatsızlığınızın sebebi astigmat olabilir. Özellikle taktığınız koruma gözlükleri ya da güneş gözlükleri kavisli, yüzü saran geniş modeller ise astigmatınız bu göz ağrıma, yorulmalarina neden olabilir.
    Aldığınız güneş gözlüğünden beklentiniz çizilmeye dayanıklılık ise Rayban ın 3025 modeline bakın. 4180 ile aynı formda, camlar mineral. Polarize olarak da bulunuyor. Dezavantajı ağır olması. Benim kullandığım 3025 modeli 15 senelik neredeyse. Camlarda kılcal çizikler haricinde hasar yok.
    Hem de düz model olduğundan astigmata bağlı o rahatsızlık ya çok az olacaktır ya da hiç kalmayacaktır.
    Durum hala aynen devam ederse kendinize astigmatlı bir güneş gözlüğü yaptırın.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Aslında yazdıktan sonra farkettim, geçelim dediğim şey sağlığım, en önemli şey. ve bütün sorunlar astigmattan kaynaklı olabilir.
    Nazar değmesin ki görmem mükemmle yakın, uzak ve yakını görmede bu zamana kadar zorlanmadım, astigmatın yarattığı bulanıklık da fark edilir derecede değil.
    belki tek yan etkisi işte baş ağrısıdır.
    Yakın zamanda göz doktoruna görüneyim, hayırlı bir işe vesile oldunuz :)
    gözlük sonraki işim olsun.

Peki Rayban camları hakkında bilginiz var mı, tercihim organiklerden yana mı olmalı? (Rahatsızlığımdan bağımsız, kalite açısından değerlendirilirse)

• natbolad kullanıcısına yanıt
    Çizilmeye dayanıklılık açısından mineral, kırılmazlik için polikarbon camlı Rayban ları alabilirsiniz. Cam kalitesi zaten üst seviyedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güneş gözlüklerinde gördügüm kadarıyla cam olarak Polikarbonat, Plastik, Poly Stiren ve Akrilik kullanılıyor acaba bunları kalite sırasına koyarsak nasıl bir sıralama olabilir?
  • acizcool kullanıcısına yanıt
    Selam hocam. Acaba essilor crizal trivexin 1.61 ya da 1.67 indeksi var mi. Arkadasun annesinin bi gozu 3.5 miyop ve 2 astigmatmis, gozlukcusu essilor crizal trivexi onermis, benim bildigim trivexler 1.53 indeks oluyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 6 Mayıs 2015; 21:47:53 >
  • trivex şimdilik sadece 1.53 indekstir. belki ileride farklı indeksleri de çıkar.
    Tesekkurler.

Benim 3 miyop kavano dibi olacak biraz daha olsa 3.5 miyop 2 astigmat trivexte kavanoz dibine baglar diye dusunuyorum.

• Cam kalınlığı; numara ve indeks dışında çerçeve boyutu, odak noktası gibi etkenlere de bağlıdır. Cercevesiz gözlük kullanılacaksa Hoyanin 1.67 Eynoa si yapılabilir.

• teşekkürler..faydalandım cok.
  • Merhaba herkese,

Gözlerim açık yeşil renk ve sanırım bu yüzden ilkbahar-yaz mevsiminda ışıktan aşırı derecede rahatsız oluyorum. Gözlerim 1.5 derece civarı miyop+astigmat ve diğeri miyop...

Gözlükçüm tarafından transitions 7 cam önerildi ve kendisi çok memnun kalacağımı iddia ediyor... Bense netten araştırdığım kadarı ile aynı markanın drivewear modelini düşünmüştüm... Bir de en koyu renk alan xtractive camlar var sanırım...

Trans 7 cam için 350 tl ve başka bir arkadaş da drivewear camlar için 750 tl fiyat verdi...

Sizce bu fiyatlar nasıl ve hangi model daha uygundur bana?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum....
    Teşekkürler...
  • kramerica K kullanıcısına yanıt
    sağ göz : SPH: +4.5 CYL: (-) 0.5 Axıs : 115
    sol göz : SPH: +4.5 CYL: (-) 0.75 Axıs : 70

ilk numaralarla ikinciler arasında pek bir fark yok bu muayene anında gözün durumuyla değişiklik gösterebilir 0,25 aşağı yukarı oynamalar olabilir.
    ,
    yukarıda sizinde ilk yazdığınız numaralar da artı camlar. sadece yazılışı farklı aslında camlar şu şekilde

R +4,00 +0,50 x 25
    L +3,75 +075 x 160

cam numaraları konusunda sıkıntı yok bence. tam emin değilim ama bilen arkadaşlarım lütfen düzeltsin şaşılık için PRİZMATİK camlar verilir diye biliyorum. bilgili arkadaşlar daha iyi yorum yapacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odaf

Merhaba herkese,

Gözlerim açık yeşil renk ve sanırım bu yüzden ilkbahar-yaz mevsiminda ışıktan aşırı derecede rahatsız oluyorum. Gözlerim 1.5 derece civarı miyop+astigmat ve diğeri miyop...

Gözlükçüm tarafından transitions 7 cam önerildi ve kendisi çok memnun kalacağımı iddia ediyor... Bense netten araştırdığım kadarı ile aynı markanın drivewear modelini düşünmüştüm... Bir de en koyu renk alan xtractive camlar var sanırım...

Trans 7 cam için 350 tl ve başka bir arkadaş da drivewear camlar için 750 tl fiyat verdi...

Sizce bu fiyatlar nasıl ve hangi model daha uygundur bana?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum....
    Teşekkürler...

Transitions 7 camlar günlük kullanım için daha uygun olacaktır. Numaralı UV filtreli bir güneş gözlüğü de edinebilirsiniz aslında güneşli havalarda takmak için. iki gözlük taşıyamam derseniz TRANSITIONS 7 daha ideal olacaktır.

• Kalınlık olayına çok takılıyorsanız Fujima 1.76 AS XHC alabilirsiniz
  • blaster2005 kullanıcısına yanıt
    Ben yeni hoya nulux trivex aldim zaten. Biraz kalin ancak 3 sene sonra hoya eynoa 1.67 alirim artik. Hoyadan memnun kaldim onceki gozluk camimda oldugu gibi yanlarda goruntu kaybi yok.

• Güneş gözlüğü için polarize ve antirefle kaplamali numarali cam hangi marka/model önerirsiniz? Piyasada fiyatlari ne civardadir kaliteli camlarin? Bir de bu camlarin rengi nasil ayarlaniyor standart camin üzeri özel bir boyayla boyanarak falan mı?

• |RS| kullanıcısına yanıt
    Polarize camlarda boya yoktur iki cam arasına yerleştirilmiş polarize film vardır. diğer camlar ya direkt güneş camı olarak üreticisinden gelir yada gözlükçü istediğiniz renkte boyama yaparak güneş camını temin edebilir. Polarize camları tavsiye ederim. Kahve renginde SunClear adında numaralı bir polarize kullanıyorum şuan memnunum tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 9 Mayıs 2015; 13:40:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: natbolad

quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

Merhaba,
    Siz astigmatı doğrudan geçelim diyorsunuz; ama rahatsızlığınızın sebebi astigmat olabilir. Özellikle taktığınız koruma gözlükleri ya da güneş gözlükleri kavisli, yüzü saran geniş modeller ise astigmatınız bu göz ağrıma, yorulmalarina neden olabilir.
    Aldığınız güneş gözlüğünden beklentiniz çizilmeye dayanıklılık ise Rayban ın 3025 modeline bakın. 4180 ile aynı formda, camlar mineral. Polarize olarak da bulunuyor. Dezavantajı ağır olması. Benim kullandığım 3025 modeli 15 senelik neredeyse. Camlarda kılcal çizikler haricinde hasar yok.
    Hem de düz model olduğundan astigmata bağlı o rahatsızlık ya çok az olacaktır ya da hiç kalmayacaktır.
    Durum hala aynen devam ederse kendinize astigmatlı bir güneş gözlüğü yaptırın.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
    Aslında yazdıktan sonra farkettim, geçelim dediğim şey sağlığım, en önemli şey. ve bütün sorunlar astigmattan kaynaklı olabilir.
    Nazar değmesin ki görmem mükemmle yakın, uzak ve yakını görmede bu zamana kadar zorlanmadım, astigmatın yarattığı bulanıklık da fark edilir derecede değil.
    belki tek yan etkisi işte baş ağrısıdır.
    Yakın zamanda göz doktoruna görüneyim, hayırlı bir işe vesile oldunuz :)
    gözlük sonraki işim olsun.

Peki Rayban camları hakkında bilginiz var mı, tercihim organiklerden yana mı olmalı? (Rahatsızlığımdan bağımsız, kalite açısından değerlendirilirse)

Bugün doktora gittim

sağ
    VS +0,5
    VC -0,75
    AX 160

sol
    VS +0,5
    VC -0,75
    AX 30

güneş gözlüğünü numaralı mı yaptırayım nasıl olsun, üstadlardan yorum gelirse çok sevinirim.
    Polarize olması, arkadan gelen ışığı yansıtmaması, UV korumalı olmasını istiyorum

Numaralı yaptıracak kadar çok değil galiba değerler ama bunun sınırı var mı ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: kajukaju

İnternetten arastirmalarim sonucu adana dunya gozde Dr. Yetkin Özgan'a muayene oldum. Doktor goz numarasi recetemi yazdiktan sonra doktora lazer tedavisi olmak istedigimi soyledim. Ekstra ucret odemeden, gozlerimin lazere uygun olup olmadigini anlamak icin cihazlara soktular. Doktor bey gozlerimin lazere uygun oldugunu onumuzdeki 20 yil icinde yaptirabilecegimi ancak sifirlama garantisi veremeyecegini, 0 ile 0.75 arasi numaralar kalabilecegini ayrica bilgisayarla calismam nedeniyle zamanla goz derecemin tekrar artabilecegini soyledi. 0 olmayacaksa ve yine gozluk takacaksam niye lazer yaptirayim dedim ve vazgectim.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama miyop oluşunuzdan dolayı lazer olmanızı tavsiye etmem. Eğer ameliyat olursanız 40 45 yaşlar da yakın gözlüğü takma ihtiyacınız olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kramerica

herkeze selamlar
    bu işi bilenlerden yardım istiyorum , bugune kadar hiç gözlük -lens filan kullanmadım çevremdede kullanan az ve bu işi cidden bilen hiç yok desem yeridir.
    ben 4 yaşındaki kızım için yardım istiyorum.
    3 farklı doktora gösterdik sorunumuz sağ gözde TV seyrederken şaşılık oluşmasıydı

ilk doktor şaşılık uzmanı olan ünlü bir çoçuk göz doktoruydu şu şekilde tespit edip şu reçeteyi verdi:

sağ gözde %60 görme kaybı var
    içe kayma var
    4.5 hipermetrop var
    günde 4 saat sol göz kapatılacak ve sağ göz çalıştırılacak tembellik için gözlük reçetesi için şu bilgileri verdi :

uzak
    sağ göz : SPH: +4.5 CYL: (-) 0.5 Axıs : 115
    sol göz : SPH: +4.5 CYL: (-) 0.75 Axıs : 70

yakında bişi yok.

ikinci doktor şaşılık uzmanı olan ünlü bir çoçuk göz profesörü şu şekilde tespit edip şu reçeteyi verdi

4.5 hipermetrop var
    günde 3 saat sol göz kapatılacak ve sağ göz çalıştırılacak tembellik için gözlük reçetesi için şu bilgileri verdi :

uzak
    sağ göz : SPH: +4.5 CYL: (+) 0.5 Axıs : 45
    sol göz : SPH: +4.0 CYL: (+) 1 Axıs : 165
    antirefle -organik yazmış.

yakında bişi yok.

2 doktorun reçetesini incelediğimde CYL değerlerinde biri (-) diğer (+) ve axis değerleri çok farklı

sorum şu :

CYL değerlerinde biri - diğer + bu çok farklı bir değermidir yani ilk doktorun verdiği gözlük reçetesi çoçuğa yarar mı verir yoksa zarar mı verir? bu negatif - pozitif lik gözn kaymasınının yönünü mü gösterir? eğer evet yönü gösterirse bu değerlere göre çoçuğun gözü içe mi yoksa dışa mı kayıyor demektir?

bu 4.5 değerini inceltilmiş camla elde edebilirmyim , cam markası olarak HOYA düşünüyorum
    gözlüğü alırken neye dikkat etmeyeliyim?

bu iki doktor harici birde devlet hastnesinde normal göz doktoruna gösterdim( ilk doktordan sonra , profesorden once) oda hipermetropun bu kadar abartılmamsı gerektiği her çoçukta doğuştan olduğu ve 4.5 numara gözlüğün çok olduğu 2 numara gözlüğün yeteceğini ayrıca içe kaymanın olmadığını dışa kaymanın olduğunu ve ilk doktorun verdiği gözlüğün dışa kaymayı daha da artıracağını belirtti, sağ gözün görmediğini onayaı ve kapam tedavise oda onay verdi. bu doktor ilkiyle çok farklı ve tezat görüş ileri sürdüğü içine birde 3. doktor olan Profosore goturdum çoçuğu.

yardımlarınızı beklerim.
    saygılarımla.

Öncelikle geçmiş olsun.Konu çocuklara gelince her insan evhamlanıyor.Öncelikle Korkacak bir şey yok, çocuğunuz şaşılık tedavisi için uygun yaşlarda.
    Diğer arkadaşta yazmış cyl nin - veya + olması göz kayması ile alakalı değildir. Sferosilindirik olarak adlandırdığımız bu camların 2 türlü yazılışı vardır.(minus form , plus form) 1. doktorla 2. doktor hemen hemen aynı numaraları önermiş sizin yapmanız gereken 3 doktorun dediği gibi zaman kaybetmeden göz kapama tedavisini uygulamak. Önemli olan göz numaralarının yüksek olup olmaması değil , görme kaybı olmamasıdır.

3. doktorun söylediklerine gelicek olursak her doktorun kendine göre tedavi yöntemi vardır bazı doktorlar özellikle ilk defa gözlük kullanıcak hastalar için alıştırma maksatlı düşük numara cam yazıp 6 ay sonra kontrol derler ve gözün kendi numaralarını 6 ay / 1 yıl sonra yazarlar.

Lütfen gözlük alırken gözlükçünüzün çocuğunuza göre odak aldığından emin olun ve göz kapamayı kesinlikle yapın.

• Alicanarslann A kullanıcısına yanıt
    Yasim 35. Olmiycam zaten. Gozluk aldim. Gozluge devam.

• 
Sayfa: önceki 212213214215216
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.