Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
12.899
Cevap
653
Favori
2.434.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
146 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar cuma günü gözlük camlarım ve çerçevemi değiştirdim.Çerceveye 168 camlara 90 lira verdim.Camlarım 3.50 , 3.75 astigmat var.Eski gözlüğümle çok çok rahatken 3 gündür yeni gözlüğümle ara ara baş dönmeleri ve baş ağrısı yaşıyorum.Sizce sorun nerde olabilir ? Eski camlarımla yeni camlarım aynı numarada.Özellikle eski camımı ölçtürdüm doktora.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertunc23

Arkadaşlar cuma günü gözlük camlarım ve çerçevemi değiştirdim.Çerceveye 168 camlara 90 lira verdim.Camlarım 3.50 , 3.75 astigmat var.Eski gözlüğümle çok çok rahatken 3 gündür yeni gözlüğümle ara ara baş dönmeleri ve baş ağrısı yaşıyorum.Sizce sorun nerde olabilir ? Eski camlarımla yeni camlarım aynı numarada.Özellikle eski camımı ölçtürdüm doktora.

Yuksek astigmatlarda numara degismese bile yeni bir gozluge gecildiginde alisms sureci olabiliyor. Netlik ile ilgili sikayetiniz yok ise 3-5 gun icinde alismaniz gerekir(surekli yeni gozlugu takarak) buna ragmen alisamazsaniz tekrar bir kontrol ettirin.

• Arkadaşlar adanada kalitali cam satan yer öneriniz varmı?
  • ilk 20 sayfayı okudum sonra pes ettim. anladığım kadarıyla herkesin farklı durumu için çok sayıda seçenek mevcut.
    Benim reçetem:

SAĞ : Sferik -02.5 , Silindirik -2.00 , AKS 180 Derece
    SOL : Sferik 0 , Silindirik -1.25 , AKS 5 DERECE

Benim reçete değerlerim bunlar ve yarım çerçeveli düşünüyorum. Çerçevesiz camın sanırım çok dayanıklı olması gerekiyormuş yok kırılma riski yüksekmiş.
    Yüzümde olabildiğince kamufle olmasını istiyorum gözlüğün.

- Acaba benim numaralarım için satın alacağım her türlü yarım çerçeve için gidip başka bir yerde cam taktırabilir miyim? Diyelim bir gözlükçüde beğendiğim yarım çerçeve var ama cam fiyatı makul değil, ne yapmalıyım? çerçevenin markası da belirsiz yada bilinmedikse? | her marka/model cam her yarım çerçeveye uyar mı?

- Titantum çerçeve markadan bağımsız olarak kalitelidir diyebilir miyiz? Eğip bükerek mi anlaşılır?

- Düşük - orta bütçe önerileri ne olur? 2014 liste fiyatlarını verirseniz ben pazarlık yapabilirim üzerinden. Çok renk model seçeneği olan çerçeve markası verirseniz uygun fiyatlı çok makbule geçer, yine de yerinde görmek gerekiyor biri yüze tam oturup sırıtmazken öbürü komik durabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 6 Kasım 2014; 16:46:52 >

• Arkadaşlar benim 2 gözümde 1 numara miyop. Gözlük kullanacağım.Kemik bir gözlükte trans7 cam istiyorum.Ben öğrenciyim.Dışarıda gözlüksüz dolaşırken güneşten rahatsız olan biriyim.Ayrı okarak numaralı güneş gözlüğü istemiyorum.Zaten daha önce kullandığım güneş gözlükleri de çok hafif bir koyuluğa sahipti.

Bu durumda trans7 camlar beni memnun eder mi.Kemik çerçeve ile kullanacağım. Dede gözlüğü gibi durmaz değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: nicknick

ilk 20 sayfayı okudum sonra pes ettim. anladığım kadarıyla herkesin farklı durumu için çok sayıda seçenek mevcut.
    Benim reçetem:

Benim reçete değerlerim bunlar ve yarım çerçeveli düşünüyorum. Çerçevesiz camın sanırım çok dayanıklı olması gerekiyormuş yok kırılma riski yüksekmiş.

- Acaba benim numaralarım için satın alacağım her türlü yarım çerçeve için gidip başka bir yerde cam taktırabilir miyim? Diyelim bir gözlükçüde beğendiğim yarım çerçeve var ama cam fiyatı makul değil, ne yapmalıyım? çerçevenin markası da belirsiz yada bilinmedikse? | her marka/model cam her yarım çerçeveye uyar mı?

- Titantum çerçeve markadan bağımsız olarak kalitelidir diyebilir miyiz? Eğip bükerek mi anlaşılır?

- Düşük - orta bütçe önerileri ne olur? 2014 liste fiyatlarını verirseniz ben pazarlık yapabilirim üzerinden. Çok renk model seçeneği olan çerçeve markası verirseniz uygun fiyatlı çok makbule geçer, yine de yerinde görmek gerekiyor biri yüze tam oturup sırıtmazken öbürü komik durabiliyor.

Konu daha cok cam ile alakali cerceve bambaska bir konudur.cerceve anlatmakla anlasilmaz gidip elinize alir dener begenir icinize sineni alirsiniz. Boyut olarak yuzunuze kucuk gelmiyecek yine cok buyukte durmayacak bir model tercih etmelisiniz. Cam ile ilgili soracaginiz birsey varsa(fiyattan ziyade ozellik) cevaplayalim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lütfü696

Arkadaşlar benim 2 gözümde 1 numara miyop. Gözlük kullanacağım.Kemik bir gözlükte trans7 cam istiyorum.Ben öğrenciyim.Dışarıda gözlüksüz dolaşırken güneşten rahatsız olan biriyim.Ayrı okarak numaralı güneş gözlüğü istemiyorum.Zaten daha önce kullandığım güneş gözlükleri de çok hafif bir koyuluğa sahipti.

Bu durumda trans7 camlar beni memnun eder mi.Kemik çerçeve ile kullanacağım. Dede gözlüğü gibi durmaz değil mi?

Trans7 camlar bir gunes cami kadar olmasada oldukca koyu oluyorlar. Dolayisiyla bir gunes gozlugu kadar olmasada yoklugunuda aratmaz isinizi gorur. Fume renk ve wayfarer tarzi bir kemik cerceve ile bence hacidayi modunda olmayacaktir.
    yine essilorde trans7 rayban yesili rengini uretim.olarak yapiyorlar biraz daha maliyetli olacaktir ama renk olarak tam moda rengidir bence ve civarinizda hic kimsede koyulasinca fume-yesil tonlarinda bir renge donusen cama kimse hacidayi işi diyemez

• quote:

Orijinalden alıntı: prokopi

quote:

ilk 20 sayfayı okudum sonra pes ettim. anladığım kadarıyla herkesin farklı durumu için çok sayıda seçenek mevcut.
    Benim reçetem:

Konu daha cok cam ile alakali cerceve bambaska bir konudur.cerceve anlatmakla anlasilmaz gidip elinize alir dener begenir icinize sineni alirsiniz. Boyut olarak yuzunuze kucuk gelmiyecek yine cok buyukte durmayacak bir model tercih etmelisiniz. Cam ile ilgili soracaginiz birsey varsa(fiyattan ziyade ozellik) cevaplayalim.

camla ilgili olarak

- benim numaralarım için inceltilmemiş camların azami kalınlığı ne olacaktır? (orta bombeli mi yoksa kenarlar mı daha kalın?) Bu durumda fiyat/fayda oranı olarak hangi inceltme seviyesi önerirsiniz?

- kaplama /cam markası olarak fayda kalitesine göre uygun fiyatlı ne önerirsiniz? (örn: 2 katı daha pahalı markaya/modele göre %80 performans benim için uygundur)

- tekrar sormak durumundayım, satın alacağım cam markasına göre mi çerçeve seçmeliyim? camı ayrı çerçeveyi ayrı satın almak mantıklı mıdır?

tşk.

NOT: Arkadaşlar bu cam marka modellerinin liste fiyatlarını nerden öğrenebiliriz? Fiyat konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 6 Kasım 2014; 23:05:41 >

• Merhaba arkadaşlar bugün göz muayenesi oldum doktor reçetemi verdi ve keratokonus teşhisi koydu,ama sağlık güvencem olmadığı için bu tedavinin beni aşacağını düşünüyorum,sadece gözlük almayı düşünüyorum.Bana aşağıda belirttiğim numaralar için cam ve çerçeve markası tavsiye edebilecek arkadaşlar var ise memnun olurum. İncelik olarak %35 ile %60 arasında çok fark varmıdır? Gözlük aldığımızda bunu nerden bileceğiz %35 ve %60 olduğunu?

Yardımcı olacak bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Sağ
    Sph -0.50
    Cyl -5.50
    Aks 25

Sol
    Sph 0.50
    Cyl -5.00
    Aks 145
  • merhaba arkadaşlar konuyu en başta açan arkadaştan Allah razı olsun. ben de dün doktordan reçetemi aldım. fakat burada okuduklarımdan sonra gözlük camı mı lens mi alsam bilemedim. o ne biçim fiyatlar şimdi bi gözlük camına 800-2000 tl arası para mı gidiyor. 1 takım lens alsam 1 sene uzatmalı 2 yıl idare etse 400-500 e kurtarır mıyım acaba?
    GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK!

• http://www.youtube.com/watch?v=MpPG--R4K-4
    izlemelisiniz

fiyat konusunda bir fikrim yok şimdi gördüm keşke daha önce görseydim kesinlikle yaptırırdım

çünkü daha yeni üç farklı gözlük yaptırdım
    SAĞ_SPH_+1,00_CYL_-4,50_AXE_45
    SOL_SPH_+1,00_CYL_-3,50_AXE_150
    astigmat
    incelme.%80yani1.74
    organik asp 4/6 kappa RX tora vision power inceltmeli epeyce para döktüm yedek gözlük,güneşgözlük,gündelik
    ben kaçırdım siz kaçırmayın sonuç para veriyoruz azımsanmıyacak üç kuruş fazla olsun görüş açısı farklılıklar göstersin umarım faydalı olabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truckerdriver -- 10 Kasım 2014; 3:17:12 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: prokopi

quote:

Benim reçetem:

camla ilgili olarak

- benim numaralarım için inceltilmemiş camların azami kalınlığı ne olacaktır? (orta bombeli mi yoksa kenarlar mı daha kalın?) Bu durumda fiyat/fayda oranı olarak hangi inceltme seviyesi önerirsiniz?

- kaplama /cam markası olarak fayda kalitesine göre uygun fiyatlı ne önerirsiniz? (örn: 2 katı daha pahalı markaya/modele göre %80 performans benim için uygundur)

- tekrar sormak durumundayım, satın alacağım cam markasına göre mi çerçeve seçmeliyim? camı ayrı çerçeveyi ayrı satın almak mantıklı mıdır?

tşk.

NOT: Arkadaşlar bu cam marka modellerinin liste fiyatlarını nerden öğrenebiliriz? Fiyat konusunda yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Cerceve baska yerden cam baska yerden alabilirsiniz.
    eger tam istediginizi buluyorsaniz cam ve cerceveyi ayni yerden alin.
    Sizin numaralarinizda camlari inceltmesiz alsaniz bile kalin durmayacaktir. Camin kenarlari daha kalindir ama numaralariniz ve aks yonunden oturu cam kalin durmayacak.
    f/p olarak 1.50 indeks inceltmesiz marka olan(sertifikasi olan) cam tavsiye ederim hadi en fazla 1.56 indeks(%30inceltme diye tabir edilen cami alin) camlarin inceltmesi arttikca fiyatida artar siz fazla pahali olmasini istemiyorsaniz inceltmeli tercih etmuyeceksiniz.
    Eger cercevesiz gozluk alacaksaniz 1.53 trivex cam dusunmelisiniz(kirilmaz) onun disindaki diger cerceve tipleri icin 1.50 inceltmesiz markali cam sorun.

• Merhaba
    Yeni gözlük camını değiştirdim. Bana bir kart verdiler. Essilor markasının. üzerinde kimlik bilgilerim var. Cam numaraları vs. KArşısında trans crizal 1.5 yazıyor. Bu ne demektir. Camların tanesine 150 TL aldılar... en son ürün olduğunu söylediler. Cevaplarsanız sevinirim.
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: potlika

Merhaba
    Yeni gözlük camını değiştirdim. Bana bir kart verdiler. Essilor markasının. üzerinde kimlik bilgilerim var. Cam numaraları vs. KArşısında trans crizal 1.5 yazıyor. Bu ne demektir. Camların tanesine 150 TL aldılar... en son ürün olduğunu söylediler. Cevaplarsanız sevinirim.
    Kolay gelsin...

Gayet kaliteli bir ürün almışsınız içinizi ferah tutun
  • ankarada nerde kaliteli bir hizmet alablirim hangi firma iyidir, atasun, opmar mağazalardaki optikçileri tavsiye edermisiniz

bide camda en cok rahatsız oldugum şey cam torpulediklerinde beyaz şeritler olusuyor camın cevresinde yokmu bunu duzgun işciliği
  • Arkadaşlar merhaba ben araştırma yapmadan gözlük alanlardanım fazla güvenin verdiği hata pahalı bir hata, 1 ay önce Novax Ventro 1 . 50 Transitions Brown progresive cam aldım fakat bir türlü alışamadım bu camlara ve nette araştırayım dedim ve orta seviye bir cam aldımı gördüm, optikçi ye hepimizin yaptığı gibi tavsiye üzerine gitmiştim bana en iyisi diye yutturdular neyse yuttuk artık bana ne tavsiye edersiniz ben bu camlar sorun çıkarmaz diye düşündüm Novax Trion3D Plus sizlerin değerli tavsiyelerinizi bekliyorum eskilere 590 lira çerçeve ile birlikte vermiştim , bu Novax Trion3D Plus camların fiyatı en fazla kaç olur.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mac14

Arkadaşlar merhaba ben araştırma yapmadan gözlük alanlardanım fazla güvenin verdiği hata pahalı bir hata, 1 ay önce Novax Ventro 1 . 50 Transitions Brown progresive cam aldım fakat bir türlü alışamadım bu camlara ve nette araştırayım dedim ve orta seviye bir cam aldımı gördüm, optikçi ye hepimizin yaptığı gibi tavsiye üzerine gitmiştim bana en iyisi diye yutturdular neyse yuttuk artık bana ne tavsiye edersiniz ben bu camlar sorun çıkarmaz diye düşündüm Novax Trion3D Plus sizlerin değerli tavsiyelerinizi bekliyorum eskilere 590 lira çerçeve ile birlikte vermiştim , bu Novax Trion3D Plus camların fiyatı en fazla kaç olur.
    Teşekkürler

Ventro orta da degil en altin bir ustudur.
    3d plus cok iyi bir cam dizaynidir rahat degilim diyenini gormedim. Bence gozlukcunuze gidin sen en iyisi diye bunu verdin ama en iyisi trion 3d plus mis bana bu secenegi sunmadin diyin aradaki farki vereceginizi soyleyin yardimci olmayacakda birdaha oraya ugramayin.
    Trion 3d plus transitions 1.5 camin ciftini 1500tl civarina alabilirsiniz sanirim. Fiyati tam aklimda degil ama bu civarlardadir.

• quote:

Orijinalden alıntı: malchik

ankarada nerde kaliteli bir hizmet alablirim hangi firma iyidir, atasun, opmar mağazalardaki optikçileri tavsiye edermisiniz

bide camda en cok rahatsız oldugum şey cam torpulediklerinde beyaz şeritler olusuyor camın cevresinde yokmu bunu duzgun işciliği

atasun hollanda kokenli yahudi firmasidir. Opmar yine yabanci sermayelidir.
    Ya kaliteli hizmet veren yurdum gozlukcusu bulun(tavsiye ile) birde elegance optik magazalarini deneyebilirsiniz. %100yerli sermayedir.
    www.eleganceos.com.tr
    Elegance Optik Online Alışveriş Sitesi | Kadın, Erkek, Çocuk Güneş Gözlükleri
    http://www.eleganceos.com.tr/Magazalarimiz.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: HEWALHEJA

Merhaba arkadaşlar bugün göz muayenesi oldum doktor reçetemi verdi ve keratokonus teşhisi koydu,ama sağlık güvencem olmadığı için bu tedavinin beni aşacağını düşünüyorum,sadece gözlük almayı düşünüyorum.Bana aşağıda belirttiğim numaralar için cam ve çerçeve markası tavsiye edebilecek arkadaşlar var ise memnun olurum. İncelik olarak %35 ile %60 arasında çok fark varmıdır? Gözlük aldığımızda bunu nerden bileceğiz %35 ve %60 olduğunu?

Yardımcı olacak bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Sağ
    Sph -0.50
    Cyl -5.50
    Aks 25

Sol
    Sph 0.50
    Cyl -5.00
    Aks 145

Astigmatiz yuksek hazirda cam bulamayacaksiniz yaptiracaginiz camlar uretim olacak ve bir sertifika ile gelecek uzerinde adiniz goz numaralariniz ve inceltme orani yazacak. Inceltildikce daha estetik durur ama fiyati artar tercih sizin.

google a lens index chart yazarsaniz inceltilmis vr inceltilmemis camlarin arasindaki farki gorursunuz

• prokopi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hızlı cevap için şansımı bi deneyeceğim bugün.
  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.