Şimdi Ara

Göz sağlığı için laptopa monitör bağlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bir çok forumda bu konuda bir bilgi aradım ama sağlıklı bilgilere ulaşamadım.

    İşim gereği günde 8 saat laptop ekranına bakıyorum. Parlaklık neredeyse en düşük seviyede, fakat yine de her gün eve göz yorgunluğu ve baş ağrısı ile gidiyorum. Laptopum Hp pavilion 6010st.

    Her gün baş ağrısı çekmeye başlayınca laptopu harici bir ekran bağlayarak kullanmayı düşünmeye başladım. Tavsiye edebileceğiniz, göz yormayan, baş ağrıtmayan bir monitör var mı?

    Ya da en kaliteli ekran bile olsa aynı şikayetleri yaşar mıyım? Sırf bu yüzden laptopumu bile değiştirebilirim fakat laptop iyi olduğu için ekran bağlamayı düşünüyorum.

    Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi docdoccc -- 12 Eylül 2013; 8:54:40 >



  • merhaba , bende aynen göz yorulması , baş ağrısı yaşıyorum zaman zaman. fakat laptop ışık ayarını en düşüge bile getirseniz cozum olmayabiliyor bunun için monitör almakta fayda var. uzman arkadaşlar var forumda önerirlerse bende almayı düşünüyorum . Bu arada ışık ayarını dusurup gözünüzü de bozmayın bence :)) , ben ışık ayarını dusuge aldıgımda ekrana daha cok odaklandıgımı dusunuyorum bu yollada göz yoruluyor malesef . 1 saat dusuk ışıkta kullanıp bilgisayar başından kalkıp bi etrafa bakın anlıyorsunuz . ki 8 saat ve üstü kullanıyorsanız benim gibi ne kadar net ve güzel görüntüye sahip olursanız gozü o kadar az yorarsınız diye düşünüyorum. Bu nedenle kaliteli ve göz dostu bi mönitör faydalı olabilir diye düşünüyorum saygılar.

    önerecebilecek arkadaşlar ( oyun oynuyorum daha çok ve program yazıyorum hem gözü agrıtmayacak hemde tatmin edici goruntu kalitesinde 22-24" monitör önerilerinizi bekliyorum)




  • AOC 23.6" E2461FWH bu arada forumda bu model önerilmiş . göz koruma filtresi de varmış acaba nasıldır kullanan arkadşlar varsa bilgi verebilir mi göz yorma , baş agrıtma konusunda ?
  • Mesajlarınızdan sonra ben de baktım ilgili konuya fakat açıkcası fazla emin olamadım.

    Bizim problemimizi bizden başka kimse yaşamıyor mu da hiç bu konu konuşulmuyor acaba :)

    Bu arada siz dedikten sonra farkettim, evet ışığı fazla kısarsam daha fazla yoruluyor gözlerim.
  • kullanan arkadaşlar vardı forumda ama bu göz koruma filtresi ne derece etkili bir çözüm olur muallak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.