Şimdi Ara

Görüntüsü bozuk fotoğrafları kurtarmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bundan yaklaşık 10 yıl önce kullandığım masaüstü bilgisayarımdaki dosyalarımı bir cd'ye kopyalamıştım. İçinde hatırası olan fotoğraflar, dökümanlar ve mp3'lerim vardı. Aradan uzun bir süre geçtikten sonra cd'yi laptop'uma takmıştım ama çalışmamıştı. Bozulduğuna kanaat getirip bi kenara koydum ama atmamıştım. Bir kaç gün önce tekrar denediğimde cd açıldı. Dosyaları normal yoldan kopyalamaya çalıştığımda hata aldım ve bir cd recovery programı vasıtasıyla biraz uzun da sürse kopyalamayı başardım.

    Şimdi sorun şu; cd içindeki mp3'lerde ve dökümanlarda herhangi bir arıza yok. İlk günkü gibi çalışıyorlar. Yalnız fotoğraf dosyalarımın görüntüsünde sorun var. Fotoğraflar açılıyor ama içindeki nesneler saçma sapan bir dağılım içinde. Puzzle'ın bi kenara savrulmuş parçaları gibi. Aralarda şeritler vesaire belirmiş. Nispeten daha kaliteli bir fotoğraf makinasıyla çekilmiş fotoğraflarımda ise herhangi bir deformasyon gözükmüyor. Yardımına başvurduğum bir kişi codec sorunu olabileceğinden bahsetti. Daha önce fotoğrafla codec arasında bir bağlantı duymadığımdan garipsedim ama mantıklı da geldi bir taraftan.

    Siz ne dersiniz arkadaşlar? Benim için manevi ve tarihi önemi olan bu fotoğrafları nasıl eski haline getirebilirim? Yardımcı olursanız çok memnun olacağım, şimdiden teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.