Şimdi Ara

GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA VIDEO CHAT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bizim android ios ve web üzerinden görüntülü görüşme yapılabilen bir projemiz var. 3 mühendislik öğrencisiyiz neler öğrenmemiz gerekiyor.



  • Bu sorunun cevabını kendiniz araştırıp bulamıyorsanız, muhtemelen projenizi de gerçekleştiremeyeceksiniz hocam, üzülerek söylüyorum.
  • Tam olarak anlayamadım lütfen biraz açar mısınız ?
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Takma adlar ardına gizlenen kişilerin cevap yazdığı ortamın müptelası olan, hayatta üretmek isteyen insanların hevesini kırmak dışında hiç bir başarı sahibi olamamış. Biri için güzel cümle dostum.
  • Mühendislik öğrencisi olduğunu neden vurguladın ki? Özellikle forumlarda dikkat etmen gerekir. Çünkü şu anlama geliyor : "İlahiyat öğrencisi yapamaz mı veya ilkokul mezunu birisi vs. ?", "Mühendis olan adam zaten bunu kendisi yapabilmeli, konu açmaya ne gerek var ?" vs. gibi. Forumlarda yanlış anlaşılabilir bu durum. (: Neyse konumuz bu değil...

    --

    Aslında bunların basit birşey olmadığını ve aynı şekilde zor birşey de olmadığını sanıyorum. Sanırım tek eksik şey referans bir proje olabilir.

    Şimdi bunlara "Critical Real Time" olarak geçer genelde.

    Ekrana çizdirme, arayüz vs. bunları yaptın varsayarak başlayalım. Sen asıl iki kamera arasındaki paket alış-veriş sistemini istiyorsun sanırım.

    İhtiyacın olan bir streaming-server yazmak. Daha sonra buna clientler bağlanacak. Twitch gibi düşün. Ana bir server var, yayın açan kişi sub-server, izleyiciler de client. Peki bir server'a kaç kişi bağlanabilir ? Sub-Server tabiki bir adet olmayacak. Örnek vereğim C# socketleri 15K bağlantıdan sonra kabul etmiyor normalde. Bu server scalable olması yani ihtiyaca göre çoğalması ve azalması gerekiyor. Bunun için en iyi dili seçmen gerekiyor. Şimdi saniyede belirli kadar paket göndermen gerekiyor ve kayıp olan paketler, internet hızının paketlere yetişememesi durumu, update-download rate oranı, interp sistemi vs. de yazman gerekiyor.

    Büyük ihtimal C#, Java gibi diller ile server 'ı yazmak çok hantal kalacaktır GC toplayıcısı yüzünden. Bu yüzden garbage 'i kendin object-pooling yaparak toplaman gerekiyor. Bu konu optimizasyon aslında buna şimdilik gerek yok diyelim.

    Tabi bunlar için yazılmış sayfalarca makale var burda bir paragraf yazı ile olmaz ama en temel sistemini özet geçtim ben.

    Araştırman için anahtar kelimeler ve linkler vereceğim;
    -Socket
    -TCP/UDP
    -JPEG Streaming
    -Server-Client
    -Server
    -Live video broadcasting

    Belki bir fikir sahibi olabilirsiniz :https://developer.valvesoftware.com/wiki/Source_Multiplayer_Networking

    Ayrıca SDK kullanarak da kısayoldan yapabilirsin. Ve birde bu iş için Node.JS olabilir. Tam emin değilim. Ama node.js ile yaparsan bazı firmaların kullandığı SDK ile server sayısını ihtiyaca göre tam otomatik arttırıp azaltabilirsin.

    Not: Aralara unuttuğum bazı şeyleride yazdığımda cümleler yamuk yumuk olmuş olabilir. :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.