Şimdi Ara

Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtuldu hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 ay önce laptop aldım bugün bu hatayı aldım. YouTube'de video izlerken ekran 2 3 saniyeliğine gitti geldi.

Donanımsalmı arkadaşlar

Edit:teknik servisle görüştüm verdiği cevap

Belirlenmi bir ısı değeri bulunmamaktadır. Fan veya ısı ile alaklı bir uyarı veya kapanma olmaması durumunda bir sorun teşkil etmemektedir.

Edit2: çözüme ulaşması halinde 2hafta sonra tekrar yazacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaoglu -- 8 Ağustos 2019; 12:56:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yazılımsal. Varsa ve bilgisayarınızda yüksek oyunlar oynamıyorsanız beta sürücüleri deneyin.

Kolay Gelsin

• Hocam 1050 ti beta sürücü nerden temin edicem
    Son güncellemeyi yaptım

• Anaoglu kullanıcısına yanıt
    Hangi Windows'u kullanıyorsunuz?

• Hocam 1903 herşey orjinal oyunlarım da steam üzerinden aldım
    Stress testi çalıştırdım

www.geforce.com
    Drivers | GeForce
    https://www.geforce.com/drivers/results/122140

Burda driverlar mevcut. Bi deneyin. Bendede yanıt vermeyi kesiyordu sürekli. Beta driver kullanınca sorun kalmadı.

Kolay Gelsin

• Anladım hocam tşkr ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Leptopunuzun markasını ve model numarasını buraya bir yazarsanız iyi olur.

Genelde yazılımsal ve amd ekran kartlarında çıkan bir sorun idi bu. Zaman zaman Nvidia ekran kartlarında da meydana geliyor. Ekran kartı sürücünüz güncel ise daha eski sürümleri tek tek kurup denemeler yapabilirsiniz.

Diğer donanımlarınızın sürücüleri de güncel değil ise güncelleyin. Windowsunuzun sürümü eski ise onu da güncelleyin. Genelde güncelleme ile gelen sürücüler bu sorunları çözebiliyor. Tabi güncel sürücülerle de bu sorun meydana gelince eski sürümleri yüklemeniz tavsiye ediliyor.

Kolay gelsin.
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam model hp 15cx0031nt
    Bios güncel
    Ekran kartı güncel
    Windows 10 1903
    Başka yapmam gereken var mı

Şimdilik ekran kartı sürücünüzün daha eski sürümlerini Nvidia'nın sitesinden indirip kurulum yapın. Bir eski sürücü ile aynı sorun devam ediyorsa daha eskisini kurun. Bu şekilde denemeler bir yapın. Sıkıntının ortaya çıktığı işlemi tekrarlayın aynı sıkıntıyı veriyor mu diye.

Bunun dışında eğer ki eski ekran kartı sürücüleri sorun devam ediyorsa windowsunuzun sürümünü düşürün. Temiz bir format ile. 1903 sürümü bazı masaüstü bilgisayarlarda ve leptoplarda sıkıntılara neden oluyordu.

Şimdilik sadece bunları bir deneyin.

Kolay gelsin.
    Peki hocam donanımsal olma ihtimali ne kadar fazla
    Şimdi stress testi çalıştırdım yarım saat oldu bi sıkıntı çıksa şimdiye çıkmazmıydı

Donanımsal olma ihtimali düşük bence. Stres testinden ziyade oyunlarda msi after burner yazılımı ile ekran kartı fps sıcaklık kullanım yüzdesi, işlemci sıcaklık kullanım yüzdesi değerlerini kontrol edin oyunlarda iken. Aşırı sıcak yada işlemci %100 kullanılıyor ekran kartı çok daha düşük yüzdelerde ise donanımsal olma ihtimalini yada sıcaklık fazla ise ısınma sorununu ele alabiliriz.

Kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam servisle görüştüğümde ısıdan dolayı kapanmıyorsa sorun yok diyolar

Isınıyormu diye soruyosanız cihaz ısınıyor evet 93 ü gördüm diyebilirim
    Ama 3 senelik hp laptobumda da o derecelere çıkıyo bi sıkıntı çıkarmadı daha

Oyunlarda bi sıkıntı yok dediğim gibi youtubede video izlerken oldu ve zaten video izlerken intel 630 ü kullanıyor

Edit o sıcaklıklara çıktığında performans düşüşü olmuyo doguda yaşıyorum burası 38 39 arası sıcaklıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaoglu -- 30 Temmuz 2019; 15:22:11 >
  • Herkese aykırı cevap vererek görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyorsa %90 donanımsaldır. Yeni cihaz olduğu için acil servise verin. İyice test etsinler. Servise verirken de mümkün olduğunca ayrıntı verin.
    1- Eski sürücüleri denediniz mi?
    2- Program ile oyunlarda ekran kartı ve işlemci kullanım yüzdelerini gözlemlediniz mi?

Bu iki sorumun cevabını alamadım.

Eğer ki olmuyorsa eski sürüm windowsu yüklemeyi deneyebilirsiniz demiştim ama her hangi bir cevap da alamadım. :)

Ortada bir sorun var ve ekran kartı ile ilgili olduğunu biliyoruz ama genellikle hangi durumlarda bu sorunun ortaya çıktığını tespit etmeye çalışarak sorununuzun nasıl çözülebileceğini bulabiliriz. O yüzden tek tek deneme yapmanız iyi olacaktır.

Bana gelse böyle bir cihaz bende aynılarını yaparım yani.

Sıcaklık konusunda ise bilgisayarlar farklı cevap veriyorlar sistemsel olarak. Kimisi anında kapanıyor. Kimisi performans düşürüp az güç tüketimi yaparak bunun önüne geçiyor ama bu seferde oyunlarda fps düşüşü ve programlarda da yavaş çalışma olarak geri dönüyor. Kimisi ise aşırı sıcaklık durumunda yanıyor. :) Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti sorununa sıcaklık neden olur mu kesin bir şey diyemem.

Görüntü sürücüsü durması olayını sürücünün kullanılan programla uyumsuz olduğu zamanlarda ortaya çıkan bir durum olarak gözlemledim çoğu olayda.

Aynı sorun değil tabi ama benimde en güncel sürücü ile düzgün çalışmayan bir oyunum var. Mecbur bir eski ekran kartı sürücüsünü geri yükledim. Oyunum gayet akıcı çalışıyor.

O yüzden size ve herkese dediğim gibi bu gibi durumlarda eski sürücüleri eski windows versiyonlarını deneyip sorunun devam edip etmediğini gözlemlemeniz. Eskilerde sorun yoksa gerekmediği sürece eskileri kullanmaya devam edin diyorum herkese. Belki ilerde bir yeni sürücü yada yeni windows versiyonu ile sizin sorununuz çözülecek. Kesin bir şey diyemem tabi ama yapacak bir şey yok.

Kolay gelsin.

Hocam dediklerinizi yaptım ve Nvida alakalı değil
    Sorunun kaynağı onboard ekran kartı sürücüsü hatasıymış igfx hatası intelin ekran kartı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.