Resim veya video ikisi içinde geçerli, görüntü kalitesini nasıl daha iyi hale getirebilirim. Renklerden veya gölgelerden bahsetmiyorum, özellikle düşük ışık veya yapay ışık çekimlerinde görüntülerde oluşan karıncalanmadan bahsediyorum.
resim için photoshop'u kullanabilirsin ama video'da işler değişiyor. ilk adım reduce noise olmalı, photoshop içinden bunu biraz değiştirirsin, bu noise seviyesini azaltır. arkasından da aşağıda gösterdiğim dust and scratches ile bunu düzeltiyorsun.
Aslında fotoğraflar için çekim aşamasında ISO'nun arttırılması flaşsız çekimden sonuç alır ama bu noise'den kurtulamazsınız. Özellikle de düşük kaliteli cihazlarda bu sonuçlar daha kötüdür. DSLR cihazlarda bu daha iyi sonuçlar verir. Tabii çeşitli çekim ayarları ile düşük ISO'da da çekim yapılabilir.
Video için yine benzer isimli işlemler gerekiyor. Bunun içinde Adobe Premiere'den yararlanırsınız. Gönderdiğim video'da bu işlemi size anlatıyor. Son olarak çok mucize beklemeyin, fotoğrafın durumuna göre iyi sonuçta alabilirsiniz veya ne yaparsanız yapın, görüntü tatminkar olmayabilir.